Yeni kapandım ve hemen peçe takmaya başladım. Zordu ama insanların özelikle ailemin tepkilerine katlanmak daha zordu.
siz peçeli insanlar hakkında ne düşünüyorsunuz?
Yeni kapandım ve hemen peçe takmaya başladım. Zordu ama insanların özelikle ailemin tepkilerine katlanmak daha zordu.
siz peçeli insanlar hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bu yüz yılda erkeklerin boyundurugu altına girmek diyorum kapananlara o sıcağın altında kara peçeli takip pencereden bakar gibi olmaya degermi, neye erkekler kadınlara o gözle bakıp kazanmalarını sağlıyor o cefayı kadınlarımız erkekler kötü gözle bakıp günaha girmemeleri işin fedakarlık yapıyorlar esas sakıncası nefsine hakim olması gerekenler erkeklerdir. Bunun bir ikinci boyutu o kara peçeli giyerek erkeklerin emri altına girmiş olmuyormu kadınlar. sonrada erkekler şu partiye oyver oraya bakma buraya bakma diye size yön verirler kadınlar o kıyafetleri giyerken bunları dikkate almalı kadın erkek eşit, kadın asla erkeginpesentesi altına girmemelidir. Evet örtüsünün, tahrik edici kıyafet gitmezsin saçınıza örtermiş kara peçe olmamalidir tabiki bu benim düşüncem ama kadınlarda insandır yazın güneşten ciltleri d bitimini almalıdır. O yüzden o tür örtülmesi tasvip etmiyorum
Çok güzel yerlere değinmişsiniz fakat biz allahın emirlerini yerine getirerek erkekler için fedakarlık yapmıyoruz. Bir pencereden bakmak diyorsunuzda bütün gençliğim feda olsun ALLAHıma! Pece takmaya daha tam olarak başlamadım ama peçe her renk takılır sadece siyah değil ek bilgi.
Kadın erkek elbeteki eşit.
Fikirlerinize sonsuz saygım var teşekkür eder iyi günler dilerim.
Canım, öncelikle seni kendi inançların ve değerlerin doğrultusunda attığın bu adım için tebrik ediyorum. 💜 Peçe takmak gerçekten cesaret ve azim isteyen bir karar. İnsanların tepkileri, özellikle de aileden gelen, bazen incitici olabilir ama bu süreçte kendine güvenmelisin. Herkes senin hayatında verdiğin kararlara hemen adapte olmayabilir, zamanla anlayış göstereceklerdir. 🌹
Senin inancın ve bu kararı taşıma şeklin seni özel kılıyor. Kimsenin yorumlarıyla kendinden ödün vermemelisin. Herkesin seçimine saygı duymayı öğrenmesi gerekiyor, bu bir süreç. Kendini ifade etmekten, açık ve anlaşılır şekilde duygularını paylaşmaktan çekinme. 🌟 Unutma, seni anlamalarını sağlamak için önce onlara nasıl hissettiğini anlatman gerekecek.
Bu yolculukta hep nazik ve sakin kalmaya çalış, inançlarının sana iç huzur vermesi en önemli şey. 💖🌸
Cevap
7Cevap
Gördüğüm zaman gurur duyuyor maşallah diyorum
Aşırı saygı duyulması gerekiyor bu ahir zamanda nefslerine dur diyip Allah'ın Ve Nebiullahın emirlerini farz bilip üzerlerinde taşımaları başların dik olması taktire şayan
Neslimdeki çoğu hem cinsime ters bir niyetim var ama
Gördüğüm zaman dediğim gibi önce maşallah sonra inşallah Rabbim biliyor niyetimi ;)
Ben karşıyım, dinde aşırılığa gitmek doğru değil. Tesettürün ölçüleri belli.
Aşırılık değil farz
Ey müslüman! Bilmen gerekir ki kadının yabancı erkeklere karşı hicaba bürünmesi ve yüzünü örtmesi, farzdır.
Ayet?
Güzel bir şey ama yerine getirmek çok zor geliyor bana açıkçası
Yüz abartı olmuş bence el yüz dışındakini anlarımda
İnsanlara ne fikirlerini merak bile etme. Sen dini inançların için elinden geleni yapıyorsun helal olsun herkes cesaret edemez
İnsanların düşündüğü ile hareket eden biri değilim ama doğam gereği merak ediyorum. Bunu yapmaya devam edeceğim. Cesaretin için teşekkür ederim kız gücüüüü
Thnk sis!
Peçe takıp bu sayfayı kapatmaman ironik olmuş
Yeni açtım. Hemen öyle yargılamaya açıksınız ya.
İnsanların ne düşündüğünü ya da akıl almak için kullanıyor olamaz mıyım? Ayrıca sana neee? bide kapalı olacaksın, sen niye kullanıyorsunn? Ben sürekli bir kullanıcı değilim senin gibi. Ayrıca haddini billl klavya delikanlılığı yapma
😂 😂 😂 Çirkef çıktı kız.. Bu kadar savunma iyi değil ama... Tavsiyem çık git burdan peçene yazıl olur
Yok kız çirkefliği gayet naif biriyim ama öyle yazarsan olacağı bu hahahahhaha hala peçe takmış değilim sadece düşünüyorum ara ara takyorum kalabalık ortamlarda ayrıca sonuna kadar savunurum
bazıları samimiyetsiz
Samimi olmalarını bekleyemesin karşı cinsen
Kişisel tercih sonuçta
Düşünmüyorum
Pece farz mi ya
Ey müslüman! Bilmen gerekir ki kadının yabancı erkeklere karşı hicaba bürünmesi ve yüzünü örtmesi, farzdır.
Allah kabul etsin kardesim. Kendini boyle rahat hissediyorsan cevreni takma hic
Daha tam olarak başlamadım ya zor ama
Sacini mi kapattin sadece
Aynen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?