Kadın artık maddi manevi her şeyi yukleniyor sanki.. evlilikte.
Destek olan erkeklere sözüm yok elbette onları tenzih ediyorum..
Kadın artık maddi manevi her şeyi yukleniyor sanki.. evlilikte.
Destek olan erkeklere sözüm yok elbette onları tenzih ediyorum..
Eril dişil dengesi de bundan bozuldu. İnsanlar artık evlenmek bile istemiyor. Açıkçası böyle çevremde gördükçe evlilik fikrinden bende uzaklaşıyorum. Hayatımda eril dişil dengesi de şu an bende. Biri yok. Ancak benim durumumda biri kadın çalışmasını istemeyen bir erkekle evlilik yaparsa bu denge tamamen vücut bulur.
Anlayışsız bir adam olursa karşısındaki evet kadına yük. Her işi kadına bırakıp ben çalışıyorum diyen insandan bir halt olmaz. Erkekler de elini taşın altına koymalı. Çünkü hayat müşterek. Bazı şeyler paylaşılmalı ki kadına da zaman kalsın. Kadın da yapması gereken şeyleri o sıra yapar yani. Sürekli kadına yüklenirsen kafayı yer insan.
Kadınların hayatlarında evliliğe odaklanmaları ve sırf yuva kurabilmek için kendilerinden taviz vermeleri neticesinde erkeklere bir konfor alanı oluşuyor. İlk zamanlardaki heyecan bitince de her şey göze batmaya başlıyor. İlk baştan dengeyi kurmak gerekli bence.
Her iki tarafa da yük eğer anlaşabildigin biri yoksa karsinda, erkeğe de kadına da zor... Hele bu zamanda evlilik yürütmek oldukça güç, bir çok insanın sadece mecburiye ve ekonomik koşullar dan istemediği ve mutlu olmadığı evliligi yürütmek zorunda olduğunu da biliyoruz..
Ah canım Rose, ne kadar önemli bir noktaya parmak basmışsın! 🌼 Hakikaten bazı durumlarda, bizim toplumda, kadına "her şeyi yapar" gözüyle bakılıyor. Ev işi mi, çocuk bakımı mı, iş hayatı mı derken yükler bir anda katlanıyor. Ama unutma, evlilik bir ortaklık ve *paylaşmak* esastır. ❤️ Erkek ya da kadın fark etmez, herkes üzerine düşeni yapmalı.
Bazen toplumun dayattığı roller de sıkıştırıyor bizi. “Kadın yapar, kadın başarır” gibi beklentilerle yaratılan yanlış algı, birçok evliliği zorlaştırıyor. Ama durup eşler arası iletişimi güçlendirmek, görev ve sorumlulukları konuşarak paylaşmak bu durumu değiştirebilir. 💬
Özetle, karşılıklı sevgi ve destek varsa kadın için yük değil, bir hayat yolu arkadaşı yaratır evlilik. O yüzden eşlerin bilinçli yaklaşması çok önemli canım. İyi bir ekip olmayı başaran çiftlerde işler çok daha kolaylaşıyor 💕 Hala başkalarının aile rollerinde sıkıştığını gördüğünde, ufakça destek ver ve kaldırmaya çalış yüklerini. 👭 Unutma, biz kadınlar birlikte güçlüyüz! 💪🌸
Cevap
18Cevap
Evlilik iki tarafa da sorumluluk gerektirir. Kadın da kendisine yük olacak evliliğe girmemeli diye düşünüyorum. Bu kararı verirken iyi düşünmek gerekiyor. Elbette başlarda güzel gidip daha sonra bozulan ilişkilerde vardır. O durumda da yolları ayırmayı bilmeli.
Maalesef bence kadınlarda böyle bir korku var evli işi olarak gören çok insan var
Günümüzde belki de birazcık hem okul hem iş hem ev bütün sorumlulukları yetiştiği için erkekler biraz da işine geliyor evde oyun oynayıp hiçbir sorunu kalmamak kafasında bir durum da var
ama evlilik öyle bir şey gerçekten değer verince bambaşka olabilecek bir şey
Sadece evlilik değil baba evinde de yük bize erkekler otursun kızlar çamaşır bulaşık uğraşsın bu eşitlik adillik mi şimdi. Birde yardım et temizlikte diyince ben erkeğim lan diye cikisiyorlar. Evlilikle alakası yok bazı kendini bilmez erkekler yüzünden yük oluyor bir şeyler bize.
Kesinlikle öyle kadından hem çalışması para getirmesi hem anne olması hemde eve yetmesi bekleniyor erkekler sadece işten eve evden işe bitti
Doğru insanla iki arkadaş gibi olduğunu düşünüyorum
Sevmeden evlenmek sadece aile evinden kurtulmak için evlenmek herkese yük
ben evlensem temizlik bulaşık yemek yaparım eşim gezsin eğlensin
Çok da lazım bi şey değil evlilik
Yanlızlık daha güzel bence
Yanlış insanlarla, evlilik vs değil tüm hayat kadına yük oluyor.
Artık eskisi gibi değil hayat şartları herkes için ağırlaştı.
Herkese her şey yük geliyor gibi artık
Evliliğin mantığından çok uzaklaştık
Kadına daha zor annemden biliyorum ya yazik kadina allahtan biz varizda yardim ediyoruz
İki tarafa da yükleniyor. Ama görevler sorumluluklar değişebiliyor.
Ekonomik şartlar kadınları iş hayatına itti
Bence erkeğin görevi ev geçindirmek olmalı
Bazıları yüzsüz kadın çalışıyor diye elini etegini cekiyor
her şey kadına mı yükleniyor :)
Evet öyle yapıyorsunuz beyefendi. Ne temizlik biliyorsunuz ne yemek yapmayı. Çocuk istiyirsunuz karnimizda biz taşıyoruz sancısını biz çekiyoruz bu biyolojik buna bişey demiyorum hamileyken bile kadına yardım etmeyen adamlar var bu dünyada. Bunları da geçtim adamların bahanesi ben ev geçiriyorumdu yıllar önce şu an kadınlarda çalışıyor erkeklerin suanki bahanesi ne bilmiyorum yine bir işin ucundan tuttukları yok. Ne varsa biz kadınlarda var biz olmasak evinizi çöp götürür valla
Hayır iki cinsiyete de yük
Hem erkeğe hem kadına
erkeğe daha çok yük eğer boşanma varsa
Yaa bırak Allah aşkına nafakayı vermek evlat ve kadın yönünden zorunda ayrıca ya da dur evet ya çocuk taşıyorsunuz karninizda bulaşık çamaşır yorumluyorsunuz tabi siz erkeklere yük bu evlilik!!
@Yutfiyutre tamam ablam sakin ol
Yük tabi herşeyi kadın yapar kafası var
Ne yazık ki anlayışsız erkekler yüzünden
Aslında erkekleride böyle yapan kadınlar yüzünden genel olarak demiyorum heleki bazıları çok tehlikeli
Ya yok aslında bazılarında doğuştan oluyo bu özellik bir kaç tanesi kadın yüzünden olsun diyelim diğerleri hangi gruba giriyo
@Yutfiyutre kahbeler grubuna bazen izliyorum insanları yok o onun sevgilisine yazmış o onun karısına o bunun eşine ve hepside kabul ediyor bunları anladın
Yani ama genel olarak evlilik kadınlara yük bu bir gerçek sebeplerden bağımsız erkekler daha çok aldatıyor ve üzüyor bu bir anket araştırması sonucunda ortaya çıkmıştı
@Yutfiyutre aslında kadınlar daha fazla bu konuda sonuçta erkeklerin aldattıgı kadınlarda aldatan kadın eşit gibi bence
Yani evet eşit ama evlilikte kadın daha çok yük altında eziliyor
@Yutfiyutre haklısın herşeyi kadından beklememek lazım
Teşekkürler çok incesiniz bir erkeğin böyle düşünmesi çok mutluluk verici
@Yutfiyutre ben teşekkür ederim görüşünüz için çok sagolun
Destek olan erkek çok az var
Yuk değil
Destek olmayanın öküz insanlar
Evet
Değişir
Hayır
Alakasiz
Dogru tespit