Niye evlilik için bu kadar baskı var ülkemizde?

Selam herkese şu an yaşım 27. Ben küçük yastayken istismara magruz kaldım yetişkin oldugumdaysa kimseye güvenmeyen evlilikten dahi korkan bir insan haline dönüştüm. Ailem muhafazakar ve çok baskın insanlar. Okulu çok küçük yastayken birakmak zorunda kaldım. Evlilik çağına geldigim anda talipler falan oldu aileme göre iyi olanlar ama hiç bir şekilde kendimi evliliğe hazir hissetmedim bunun psikolojik olduğunu bildiğim için bi psikologa gorunmek istedim izin vermddi ailem hocaya gideyim dedim onada izin vermediler. 22 yasindayken açıktan okula başladım kuran kursuna gitmek hafız olmak istedim annem evlilik çağına geldin ne hafizligi dedi. Gidemedim tabiki 24 yaşımda tüm baskılara dayanamayıp evlendim sonuç olarak olmadı şu an boşanma aşamasındayım, ama hala bosanmadigim halde herkes iyi biri çıkar karşına diyor hatta utanmadan talip olmak isteyenler çıktı anlamıyorum neden ya neden bu kadar evlilik şart mi insanın neden bu konuda bu kadar üstüne gelirler. Artık nr yapicagimi da bilmiyorum yaşımın her şey için geç olduğunu düşünüyorum ne düzgün bir işim var nede ne yapacağımı bilmiyorum. Orta okulda lise de bitti okuyayım desem okuyamam üniversiteyi başka iş desem hayatta kaybolmuş gibiyim ne iş yapicagimi bilmiyorum çocukluğumdan evlenene kadar çalıştığım işte de çalışmak istemiyorum nasıl yasamaliyim bilmiyorum

Niye evlilik için bu kadar baskı var ülkemizde?