Çok teşekkür ederim @Esra_bayram @Bgyontar @вуηαяcσѕ
Toplum, bekar insanlara evlilik için baskı yapmayı bırakmalı mı?
Çok teşekkür ederim @Esra_bayram @Bgyontar @вуηαяcσѕ
Bence kesinlikle bıraksın sanki benim geçimimi ya da evliliğimin nasıl gideceğine başkası karar verecek, herkes çekildikten sonra ben kalacağım.

#GeceMuhafızı
20 Mayıs, 2023 Cumartesi 16.25
eğer bu insan başı poposu ayrı oynamıyosa ona evlen demezler
aileler genelde evladının iyiliğini ister düzene kavuşsun toplum tarafından kabul edilsin ister
amaaa surada yapılan büyük bi hata var gençlerin birbirini tanımaları için gereken müsade tanınmalı
yani oldu bittiyse getirilen evlilikler bu süre sonra patlıyor
Kesinlikle bu dediğine katılıyorum çoğu insan laf olsun diye evleniyor.
Bir de kadın icin düşün bu baskiyi. Sen erkek olarak baski hissediyorsun hakli olarak ama kadina olan baski daha fena. Cunku bu toplumda kadin hep eksiktir. Erkek evlenir ondan sonra biraz rahat eder. Ama sonrasinda kadina baski cok oluyor. Erkegin annesi ve kizkardesi tarafindan olan baskilar olsun. Sonra bebek dusunmuyorsaniz kimse gelipte erkek olarak size bir sey demez. Kadina derler hep. Neden cocugunu olmuyor, sende mi sorun var diye. Ilk basta kadini yargilarlar kadin yok derse esinde mi sorun var vs baslar. Yani evlilikten sonra da kadinin baskisi devam ediyor. Erkekler bir evlenince ve cocugu olunca baski biraz azaliyor ama kadinda oyle degil. Mesela kadin olarak kendini biraz salarsin, dogumdu vs derken baslarlar kocan seni boyle begenmez, disardaki tas gibi hatunlar var ben kadin olarak begeniyorum erkekler ne yapdinlar diye verirler ateşi kadina. Toplum erkeklere kendine dikkat et, bakimli ozenli ol, aldatilirsin demez. Sonra annelik. Bu cocuk niye zayif, emmiyor mu, bakamiyor musun bu cocuga, bu cocuk hasta olmuş niye dikkat etmiyorsun diye bu sefer kadinlik baskilari biter annelik baskilari baslar. Siz erkeklerinki biraz ilk başlarda baski var. Yani evlilik, cocuk, ev gecindirme vs. Ama surec icinde kadina olan baski daha fazla. Kisacasi bu ulkede insan olmak zor. Avrupa gibi ne zaman bireysel olacagiz merak ediyorum. Onlar 28 yasinda cocuklari şutluyor evden. Bizim toplum 35 yasindaki oglunu kizini dizinin dibinden ayırmıyor, sorumluluk vermiyor. Sonra bu insanlardan evlilik sorumlulugu almasi bekleniyor. Sen bu cocuklari bireysel yetistirmiyorsun ki, dizinin dibinden ayirmiyorsun ki nasil hayati öğrenecek bu cocuk. Ilerde ohlumda kizimda olsa 18-19 yasında disariya yollayacagim. Ister universite sebebiyle gitsin, ister baska sebeple. Gitsin hayati öğrensin. Erkek cocugumu el bebek gul bebek, pasa gibi de yetistirmeyecegim. eli paspas tutacak, supurge tutacak, yumurta kıracak, her işi yapacak. Günümüzde kadinlar her isi yapiyor nerdeyse. Kizim erkege muhtac olmasin diye diye kadinlari ne hale getirdiler. Bende diyorum ki oglumda bir kadinin yapacagi yemeğe, temizlige muhtac kalmasin.
Birazda bu topluma resti cekmek gerekiyor rahat etmek istiyorsaniz. benim teyzem yari hollandali biriyle evli. Eniştem yari yabanci. Ilk evlendiklerinde cogu kisi bulusmusken eniştem sunu dedi ordaki herkese. Bu evlilik bizim evliligimiz gelip karıma ve bana cocuk icin baski yaomaya hakkiniz yok simdiden söylüyorum. Bunun psikolojik sidderini kimsenin kimseye yasatmaya hakki yok. Cocuk istersek olur zaten bu sizi ilgilendiren bir mesele degil. Ne karimi bu konuda üzün, canını sıkın ne de benim, sizden rica ediyorum. Birinizden bile bununla ilgili bir cumle ya da baski duyarsam hissedersem gercekten sizinle konuşmam, konuşmayiz diye bir konusma yapmisti. Bunu birilerinin bu foplumun insanina yapması gerek. Bence ulkemizdeki erkeklerde bu tarz konusmalari hem kendi ailesine hem esinin ailesine yapmalı. Kadinda yapabilir ama kadin tepki çeker bu ülkede. Hani erkek annesi, kiz kardesi falan geline bak, konusrugu seylere bak, ben torun isteyemeyecek miyim diye söylenir. O yuzden erkek daha otoriter bie konumda. Bu konumundan dolayi bu resti erkegin çekmesi daha uygun. Boylelikle ne erkegin ailesi laf söz ermis olur ne de kadinin ailesi. Ama tabi boyle konusmalarda ben bugune kadar bir turk erkeginden duymadim. Umarim bunu yapabilenler olur. Yoksa ozellikle kadini cok ates altinda ve baski altinda birakiyorsunuz.
18 yasinda**
Maşallah bayağı bir içini dökmüşsün ama katılıyorum sana
Daha önce hiç yaşamamıştım bugün eve misafir geldi ve kadın bana bi anda evlendirelim seni evi var arabası var çalışmazsın rahat edersin dedi ben şok annem şok jdkskwdkkqi
Kibar bir dille istemediğimi söyledim buna rağmen birkaç kere daha söyledi gerçekten berbat bi durum 🤮
Kadonlar bir cinsel yapmışken ve istedikleri yaşta istedikleri kadar cinsellik yaşayabiliyorken çoğunluğunu bakir erkeklerin oluşturduğu bir ülkede evlilik dayatması kadına avantaj erkeğe ise büyük bir zulümdür.
Cevap
12Cevap
Beni benden çok düşünüyorlar. Sağ olsunlar
Bence de bırakılmalı. En sinir olduğum konu. Ben hayatımı millete göre yaşamak zorunda değilim. Ben istersem simdi evlenirim istersem 50mde evlenirim istersem de hic evlenmem. Benim hayatım benim kararım. Bence böyle hayatına dil uzatanlara hiç kulak asma derim.
Bu sadece bi komşu, akraba falan değil benim gözlemlediğim kadarıyla özellikle ve en fazla görülen şekli x kuşağının baskısıyla evlenen y kuşağının yaşadığı bir durum evlenmezsen dullar alır çocuklu adamlar/kadınlar alır vs vs gibi baskılar tabi bu durum ne mantık evliliği ne de aşk evliliğine giriyor baskıdan kaçmak için yapılan bir kaçış oluyor ama sonucunda yağmurdan kaçarken doluya tutuluyorsun.
Evlilik hem masraflı hem de büyük sorumluluk istiyor. Bunu herkes yapamaz ve yapmak zorunda da değil. Toplumun baskı yapması çok bencilce.
Toplum kendi işine baksın, evlilik niyetleri varsa insanlar zaten bunun kararını hür iradeleriyle verirler
tabikide bırakmalı insanlar tekde yaşar ne olcak yani evlilik istemeyen çok kişi var
Toplumun kesinlikle bekar insanları artık salması gerekiyor
Evet bırakmalı, her insanın yaşam tarzına uyan bir şey değil.
Birey olmakla alakalı olabilirsin kimseyi sordurtmazsın çoğu şeyi
Başkalarıyla aldatan insandan birsey olmaz olamaz gördük kim dost kim düşmen
baskı değil ya alışkanlık olmuş artık
konuşacak laf bulamıyorlar böyle konuşuyorlar
Bırakmalı sonra evlenip boşanıyorlar baskı yüzünden.
Evli insanlara neden evlisin diye sorulmaz ama bekarım deyince tuhaf bşimiş gibi aaaa neden denmesi çok aptalca
kesinlikle evet. saçma bir kere illa tamamlanmak içim evliliğe gerek yok
Kesinlikle kimse kimsenin hayatı hakkında yorum yapmasın
Bırakmalı. Herkesin özgür hayatı çünkü.
Yapsınlar nasıl çoğalacağız peki sjkjds
Seni ne ilgilendiriyor diyesi geliyor insanın ama
hem de en acilinden
Onu düşünebiliyorlar mı
Bana baskı yok şükür 😄
İnsanlar ne istiyorsa gerçekleştirmeliler
Evet bırakmalı
Bi zahmet...
İyi olur