Bana kalırsa ikisi de kıyasıya yarışır. Eskiden neden evlenmiyorsun diye baskı kurarken insanlar, şimdi evlenmek isteyeni caydırmaya çalışıyorlar. 😅 Keyifli günler..
Bekar kalana mı daha çok baskı yapılıyor, evlenmek isteyene mi?
Bence bekar kalana baskı daha çok yapılıyordur diye düşünüyorum ben. yani daha çok neden evlenmedim ayda ne zaman evleneceksiniz gibi olabilir. ama bu her kesim için geçerli değildir yani bazıları baskı yapmaz kendi halinde yaşarlar bazıları da toplum tarafından çok bası görülür yani bu biraz çevre ile ilgilidir diyebiliriz. çevreniz iyiyse genelde baskı görmezsiniz çok fazla bu yüzden de ben de baskı görmüyorum hiç. ama artık bu ülkede kimseye baskı olmuyordur çünkü evlilik o kadar zor ki. yani parası olan bile evlenemiyor
Evlilik yaşı her geçen gün daha da uzuyor. Bu durum toplumun mevcut yapısını da etkiliyor ister istemez. Sözüm ona ince eleyip sık dokuyarak evlenmek için orta yaşı bekleyen bir çok bireyin evliliği de, şimdilerde çağ dışı gördüğümüz görücü usulü ve erken evliliklerden çok daha kısa sürüyor.
Toplum olarak bize dayatılanların, öğretilenlerin bir çoğunun eksik veya yanlış olması bu durumu özetleyebilir.
Evlenmek isteyene sevgilim var yazın nişan düşünüyorduk anneme söyledim de benden çok sevindi çeyiz alışverişine felan başladı sonra bizim aramız biraz bozuldu yapamıycaz dedim neden yapmıyorsunuz da felan diye başladı bekar olana baskı yapıldığını görmedim ben anca filmlerde oluyor o sevgilisi olan eğer yüzük takmiyorsa ciddi düşünmüyor damgası yiyor
İkisine de aynı baskı yapılıyor. Bekara "neden evlenmiyorsun, biri yok mu" falan derler. Evliye ise "çocuk düşünmüyor musun, çocuk yap" falan 1 tane yapsa bile diğeri ne zaman gelir diye sorarlar. Yani ne yapsan memnun edemezsin :D
İkiside ayrı ayrı durumlarda baskı yapıyor. Çünkü insanoglu kendine bakmaktan çok etrafına mudahale etme hastalığı içinde yaşamayı seviyor. Bekar olana hala niye evlenmedin der? Evli olana ise ne zaman çocuk yapıyorsunuz? Çocuğunuz olmuyor mu? Çocuk olsa okula veya askere ne zaman gidiyor? Evlilik yok mu? Gerçekten bazen düşünüyorum ya biz insanoğlu neden kendimizle ilgilenmeyi sevmiyoruz. Yoksa kendimizi mi sevmiyoruz. Gerçekten şaka.
İkiside aynı baskıyı görüyor ya genelde bekarları evlilğe teşvik ederler, evlenen bir insanı garipseyerek karşılık verirler falan. Mesela bekar insana sorulması gereken bir kutsal soru var "ee evlilik ne zaman" "yok mu birileri hayatında" vs vs. Evli insanlara da "bu devirde mi evleniyorsun" "gerçek aşkı bulduğuna emin misin" vs vs deniyor.
Ama biraz bakılırsa bekarlara bir tık daha baskı kuruluyor gibi.
Muhtemelen bekar olana... Evlenmek isteyen kendine göre birini bulmuştur nasılsa. Baskılara pek de aldırmaz. Ama bekar kalana yapılan baskılar sanki bekar kalmak onun suçuymuş gibi algılamasına neden olur ve onu rahatsız eder...
2. Kez evlenecek olanada çok baskı yapılıyor helede çocuğu olan kadinlar sen annesin senin hayatın olamaz otur evinde çocuğunu büyüt diye beni eleştiren çok oldu
Bekar kalana baskı yapılıyor genellikle özellikle anneler oğluna örnek oğlum evlen de torun seveyim derler 🤭😅 evlilik çok güzel bir şey tabi sevdiğin ile evleniyor san
Kadın anne evinde yaşıyorsa.. evlenmesi için baskı görür.. erkek de görür ama o kadar değil... Ben babamla yaşıyorum o beni hiç sıkboğaz etmez.. farkında çünkü evlenmenin zorluğu
Çoğunlukla bekar kalana baskı yapılıyor. Mesai arkadaşlarımın yarısı bu şekilde. Akrabalarımın %2'si baskı yaparken, ailem sıfır. Ev meselesi nedeniyle beklemede.
soruna o kadar çok hak veriyorum ki. Evlenmek istiyorum dedim diye bağnazca saldıran cahil kızlar oldu. Yalnızlığının acısını yuva kurmak isteyenden çıkarıyor haspamlar.
Herkes rol kesmeyip olduğu gibi davranabilse sorun yaşanmaz aslında fakat günümüzde herkes rol kesiyor, Sonradan kaybedecegine baştan göze alıp neyse o olmalı insan... 🦂 '