Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
1 yılBenim inancıma ters şeyler söyleyebilir herkes. Ama tartışmahı göze alacak
04 Yorumla- 1 yıl
İnancına ne kadar hakimsin
- 1 yıl
İnancım derken, dünya görüşümden bahsediyorum. Ve evet, son derece hakimim
- 1 yıl
Dünya görüşün nedir
- 1 yıl
Sosyalizm. Ateistim tabii
Erkekse önce uyarır devam ederse dayak atarım. Kadın ise ondan uzaklaşırım
00 Yorumlaİnancım dediğim şeyleri savunurum
Ama İnanclarim hepsi hakkında dusunurum00 Yorumla
1 yılEğer hakaret edip gitmeyecekse tartışacaksa ve açık fikirli olacaksa kabul
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılAğzına sçarom onun
013 Yorumla- 1 yıl
Kendi inancını ne kadar biliyorsun
- 1 yıl
Gayet iyi biliyorum saygısızlık edemez kimse
- 1 yıl
Mesela neler biliyorsun
- 1 yıl
Neler bilinmesi gerekiyor ise onu
- 1 yıl
Âyetleri biliyor musun
- 1 yıl
Evet baştan sona okudum
- 1 yıl
Bütün ayetler ve hadisler aklında mı
- 1 yıl
Hayır tabi ki
- 1 yıl
Anladım o zaman sana soru sorabilirmiyim
- 1 yıl
Necm suresi 19 20 21 nci ayetler de put isimleri geçiyor bu putlar nedir
- 1 yıl
Lat uzza menat İslamiyet öncesi putlar
- 1 yıl
Nedir bu putlar bunları niye peygamber anıyor
- 1 yıl
Sorma sebebin nedir? Halkın büyük çoğunun taptığı putlar işte
- Aile & Toplum konusunda 7b cevap paylaştı.
m 1 yılDalga geçerim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılKarşılık veririm
088 Yorumla- 1 yıl
Kendi inancını savunur musun
Cevap sahibi1 yılEvet benim alanıma girerse savunurum
- 1 yıl
Kendi inancını ne kadar biliyorsun
Cevap sahibi1 yılBiraz demem gerekiyor sanırım? Birkaç kelime arapça biliyorum ilimlerin usullerini ve methodolojisi az buçuk okurum. Okumayı seviyorum ya ben
Cevap sahibi1 yılOnu bilimle ve akılla da örneklemeye çalışırım
- 1 yıl
Sen Arapça biliyor musun bana Fussilet suresi 44ncü ayeti Arapçadan tercüme edip anlatır mısın
Cevap sahibi1 yılTercüme (meal ) mi lazım tefsir mi önce o u söyle
Cevap sahibi1 yılBu arada birkaç kelime dedim arapça biliyorım demedim
- 1 yıl
Anladım bana anlatır mısın peki fussilet suresi 44 ncü ayetş
Cevap sahibi1 yılSorunu Sor bakayım anladığım kadarıyla konuşalım?
- 1 yıl
Fussilet suresi 44ncü ayeti bana açıkla ve necm suresi 19-20-21 nci ayetler de put isimleri geçiyor bu putlar nedir?
Cevap sahibi1 yılO putlar kat menat ve uzza neyini merak edşyon?
- 1 yıl
Nedir bu putlar peygamber neden bu putları anıyor
Cevap sahibi1 yılFussilet de Kur'an'ın iman eden kalpler için yol göstericidir inanmaya çabası olmayanın da gönlü olmayanın da nasipsiz kalacağını söylemiş
Cevap sahibi1 yılDönemin en çok tapılan putları. Bazılarına göre ise sadece put değil fazlası onlar
- 1 yıl
Fussilet suresi 44ncü ayet Kur'anın tanrısının Araplardan başkasıyla muhattap olmadığını ve necm suresi 19 20 21 nci ayetler de Kuran'ın tanrısının put olduğınu yani Muhammed in putperestliği devam ettirdiğini anlatıyor olmasın?
Cevap sahibi1 yılOkudupunu anlamama da bu kadar maharet şaka mı? Arapça daki dişil eril ekler sorular kelimeler zerre bilmeden anlamadan çarpıtmak için saçmalayan birisin
Cevap sahibi1 yılNerde put diyor mesela anlatsana? ya da nerde sadece Arapları baz alıyor?
Cevap sahibi1 yılAlgıda seçicilik okey de seçmeyecek kadar algısızlık ayrı yaa
- 1 yıl
Hangi tefsiriciyi kullanıyorsun bilmiyorum ben Arapça bilmiyorum tefsircileri okuyorum Arapça bilen tefsirciler bu yönde çevirmiş ben şimdi sana diyanetin tefsirini göstereceğim sende bana kendi tefsirlerini göster
Fussilet suresi 44ncü ayet diyanet tefsiri yeni
Eğer biz onu başka dilde bir Kur’an yapsaydık onlar mutlaka, “Onun âyetleri genişçe açıklanmalı değil miydi? Başka dilde bir kitap ve Arap bir peygamber öyle mi?” derlerdi. De ki: “O, inananlar için bir hidayet ve şifâdır. İnanmayanların kulaklarında bir ağırlık vardır ve Kur’an onlara kapalı ve anlaşılmaz gelir. (Sanki) onlara uzak bir yerden sesleniliyor (da anlamıyorlar).”
Diyor ki bak eğer Kur'an-ı başka bir dilde Kur'an yapsaydık onlar mutlaka onu ayetleri genişçe açıklanmalı değil miydi başka bir dilde bir kitap ve Arap bir peygamber öylemi derlerdi yani Araplara Türkçe ya da İngilizce ya da başka bir dil ile yazsaydık Araplar anlamazdı Araplar anlasın diye Arapça indirdik diyor yani bu dinin tanrısı Araplardan başkasıyla muhattap değil
Necm suresi 19-20-21 nci ayetler ise buradaki put isimlerini bilmen için sahihi hadis okumalısın Muhammed burada el lât el uzza ve manatı şifacı tanrı olarak antlaşma yapıyor bu el lât el uzza el manat ise el ilah ın yani Allah'ın kızları Allâh kelimesi ise el ilahtan türeme yani Allâh dediğiniz tanrı aslında Mekke'deki ay tanrısı camilerin minaresinin üzerinde neden ay simgesi var şimdi daha iyi anlamış olmalısın sonra Muhammed bu el lât el uzza el manat putlarını kırıyor ve oradaki bütün halkı öldürüyor ve yapmış olduğu antlaşmayı yıkıyor ve tevbe suresi ilk 5 ayeti yazıyor orada sadece bir put kalıyor o da el ilah ay tanrısı putu Muhammed sâdece bu puta tapacaksınız diyor Muhammed sabilikten dönme bir putperesttir şimdi bana çok kızacaksın haklısın bunlar sizlere anlatılmıyor üstüne üstlük Türkler isteseler de müslüman olamazlar Türkler kıyamet alametidir sahihi hadisleri oku - 1 yıl
Putlarla yaptiği antlaşmayı bozma ayeti tevbe suresi ilk 5 Kuran'ın Araplara geldiği ile ilgili ayetller ise fussilet 44 İsra 15 ibrahim 4 bunları da oku
Cevap sahibi1 yılZekice olsa kelime seçmeye çalışmak okey de valla değil yaa. orada bahsedilen sence " Kur'an'a inanmak istemeyen insanların bahane arayacakları inananların da şifa bulacağı " yazıyor olabilir mi? Dümdüz cümlede anlam bu ! Çünkü ayetin devamında da inanmayanların nasipsiz olduğu söylenmiş aslında valla sert yorum değil bu şaşıyorum sadece burdan NASIL ARAPLARA ÖZEL DİN DİYE ANLADIN ?
1. Putların tefsirde de isimleri geçiyor
2 Allah dediğin zaten ilah kelimesinden geliyor ve ayette ya da hadislerde antlaşma ibaresi yok kaynak versene bu anlatşma geçti diyen ya da insanlar öldü denen hadisin kaynağını sahih demeyle olmaz sayfa numarasına kadar versene sen? Bizim bayrağımızds da var hilal o da mı ordan geliyor? Nasıl bakış açısı yaa valla yazık. Kaynak linki versene sallama olmaz. Bu arada ordaki el takısı ingilizce deki the eki gibi belirleme , isimsel terimleştirme gibi bişey yani onlar kat menat ve uzza terim olarak söylemezsen ne fikir ne bilgi yok
Cevap sahibi1 yılAnlaşma kelimesi var diye anladığında bak yaa 😂😂 filmlerde gördüğünü uyarlamaya çalışmış yazık HUDEYBİYE ANLAŞMASI O
- 1 yıl
Güzel arkadaşım İslam'ın Türk'lerle alâkası yok Türkler İslâm da ne sen onu biliyor musun yok bilmiyorsun Türkler İslâm da kıyamet alametidir
"Müslümanlar, Türklerle öldürüşmedikçe, kıyamet kopmayacaktır." Muhammed
(Bkz. Müslim, e's-Sahih, Kitabu'l-Fiten/62-65, hadis no:2912; Ebu Davud, Sünen, Kitabu'l-Melahim/9 Babun fi Kıtali't Türk, hadis no: 4303; Nesei, Sünen, Kitabu'l-Cihad/ Babu Gazveti't-Türk
İslâm dinin tanrısının ırkçılığını sana uzun uzun anlatayım kaynaklarla sen cevap bulamadığın için yok algıda seçicilik yok iftira bilmemneme diye konuşuyorsun bunlara mantıklı bir şekilde vereceğin cevabın yok şimdi sana Kuran'ın Tanrısı'nın ırkçılığını uzun uzun anlatıyorum.
Tevrat"ın Tanrı"nın son derece "ırkçı" olduğunu hemen herkes bilir. Kimi araştırmacılar, bu "Tanrı"daki özelliğin, Yahudilik için "yararlı" olduğunu da savunurlar. Ne var ki, şu da gerçek: Bugün, "yahudiler"in sergiledikleri tüyler ürpertici ve insanlık dışı acımasızlıklarda , Tevrat'taki "Tanrı"nın (Yehova) ilkel, katı bir ırkçı oluşunun payı az değildir.
Kur'an'ın "Tanrı"sının ırkçılığı
Tevrat'ınkinin "ırkçılığı"nı herkes bilir de, "Kur'an'ın Tanrı'sı"nın "ırkçılığı"nı çoğu kimse bilmez. Ve kimi "iyi niyetli aydınlar" bile; Kur'an'ı ve "Tanrı"sını "evrensel" sanır. Oysa, Kur'an'ınki, Tevrat'ınkinin bir çeşit "kopya"sıdır. Bunu, bu "Tanrı"nın "İsrailoğulları"nı nasıl tanıttığından bile anlamak mümkün:
Kuran'a Göre En Üstün Toplum, İsrail Toplumu"
Buna, kimileri şaşacaklar. Ne ki, bir gerçek. İşte ayetler: Kur'an'ın "Tanrı"sı, tıpkı, Tevrat'ın "Tanrı"sı "Yehova" gibi, iki yerde, aynen şöyle seslenir:
"Ey İsrailoğulları! Size verdiğim nimeti ve sizi dünyalara üstün kıldığımı hatırlayın." ( Bakara, ayet: 47, 122. Diyanet çevirisi.)
Bir yanda İslam dünyasındaki Yahudi düşmanlığı, öbür yanda da, Kur'an'daki Tanrının İsrailoğullarına böyle seslenişi... Bir çelişkidir bu. Bunu da geçelim.
- 1 yıl
Arap toplumundan başkası "muhatap" değil
Kur'an'da birçok şeyler anlatılır. Kaynakları biliniyor bugün. Ama tanrıdan diye sunulur. Bu "Tanrı"yla "insanlar" arasında, daha doğrusu, zamanına göre bir kesim insanlar, bir toplum ya da bir toplumun kesimi arasında da bir "elçi". "Tanrı Elçisi" diye sunulur. "Peygamber" deniyor. Kur'an'da anlatılan o ki, "Tanrı" şu açıklamayı yapmakta:
-"Biz her peygamberi, kendi toplumunun diliyle gönderdik. İlle de böyle yaptık ki, o toplumdan olanlara anlatabilsin." (İbrahim suresi, ayet: 4.)
Demek ki, Kur'an'a göre, "Tanrı'nın elçisi"nin bir "toplum"u var. "Elçi", "ırk"ından geldiği bu "toplum"la "Tanrı" arasında yapar aracılığını. Ne iletecekse bu "toplum"a ve "kendi diliyle" iletmekle yükümlü. Kur'an'da anlatılan bu. Yine buna göre; Muhammed de bu yükümlülüğü taşımakta. Onun da bir "toplumu" var ve o da "Tanrı"sıyla bu "toplum" arasında "aracı".
"KITALUT-TURK" ("TÜRKLERLE ÖLDÜRÜŞME") HADİSLERİNDEN. Sonunda Türkler kesilecekler...(Ebu Davud, Kitabu'l-Cihad/9, hadis no:4305.)
Kur'an'ın bütünü içinde, Muhammed'in "kavm"ından, yani "toplum"undan "Tanrı vahiyleri"ni, bu topluma iletmek zorunda olduğundan, bunu yaptığından söz edilir. Muhammed'in "toplum"u, "Arap toplumu"dur. Öyleyse "muhattap" da bu toplumdur. Kur'an, kendi deyimiyle Arapça, seslendiği kesim de, Araplar. Ama "Araplar"ın da tümü değil; yalnızca "bir kesimi".
- 1 yıl
Korkutma yalnız "Mekke ve çevresi"ne
Ayetler çok açık. "Kur'an"la yapılan "uyarı"ların, "korkutma"ların, "Mekke" (Ümmü'l-Kura) ve "çevresi"ne yönelik olduğu, En' * suresinin 92., Şura suresinin 7. ayetinde, kuşkuya yer bırakmayacak bir açıklıkla anlatıyor. Evet, Kur'an'ın "muhatab"ı, "Mekke ve çevresi"dir yalnızca. Bugün kendilerini müslüman sayan öteki toplumlarda hiçbirisinin, bu kapsamda yeri yoktur. Knou, bu denli açık. Muhammed'in "tüm insanların peygamberi", Kur'an'ın da "tüm insanlara yönelik" olduğunun anlatıldığı ayetler de var. Kur'an'daki nice çelişkilerden biridir bu. Ama, "kendisine açıklama yapılan toplum"un "Arap toplumu", bu toplum içinde de yalnızca "Mekke ve çevresi"nin ( hem de o zamanki) "halk"ı olduğu da bir gerçek. Başka toplumlardan, bu arada "Türkler"den "müslüman" olanlar olmuş; daha doğrusu kendilerini "müslüman" saymışlar; ama Kur'an'ın hangi toplumu "müslüman" saydığı önemli.
Özellikle "Türkler" için "hadis"ler vardır. Türkler için hiç de iyi şeyler söylemeyen bu hadisler, örnek ve yürekli bilim adamı Prof. Dr. İlahn Arsel'in "Arap Milliyetçiliği ve Türkler" adlı kitabında çok çarpıcı biçimde yer almakta. ( Bkz. İstanbul, 1987, İnkılap Kitabevi, s. 18 ve öt.) - 1 yıl
Muhammed'in Türk düşmanlığı
Kendilerini "müslüman" sayan "Türkler"i Muhammed, "müslüman" saymak şöyle dursun; "düşman" diye ilan etmiştir. İslam dünyasında en sağlam kabul edilen hadis kitaplarında da bu var. Başlı başına bir bölüm olarak. Bölümün adı da çok. İlginç: "Kıtalu't-Türk". Anlamı da: "Türklerle öldürüşmek (savaş)". Buhari'de, Ebu Davud'da ve Tirmizi'de bölümün adı bu. İbn Mace'de "Babu't-Türk", yani "Türkler Bölümü". Müslim'deyse, "Kıyamet alametleri" arasında yer alıyor.
Muhammed, "Peygamberliğinin bir kanıtı" olarak, gelecekten haber verirken, Kıyametin bir alameti olarak Türklerle nasıl çarpışılacağını, müslümanların, Türkleri nasıl öldüreceklerini de anlatıyor. Hem Türk diye ad vererek, hem de tarif ederek, yüzlerinin, gözlerinin, burunlarının, derilerinin, renklerinin nasıl olduğunu anlatarak. Anlaşılan o ki, Türkler konusunda kendisine birtakım bilgiler verilmiş. Muhammed'in anlatmasına göre, "Türklerle öldürüşme", taa "Kıyamet"e dek söz konusu. Kıyametin bir alameti olarak da müslümanlar, yeryüzündeki Türkleri öldürüp temizleyecekler. Yoksa kıyamet kopmayacak. İşte hadislerden bir kesim:
- Müslümanlar, Türklerle öldürüşmedikçe, kıyamet kopmayacaktır. Yüzleri kalkan gibi, üst üste binmiş (kalın) derili olan bu toplumla... kıl giyerler."( Bkz. Müslim, e's-Sahih, Kitabu'l-Fiten/62-65, hadis no:2912; Ebu Davud, Sünen, Kitabu'l-Melahim/9 Babun fi Kıtali't Türk, hadis no: 4303; Nesei, Sünen, Kitabu'l-Cihad/ Babu Gazveti't-Türk...)
-"Siz (müslümanlar), küçük gözlü, basık burunlu, yüzleri kalkan gibi, derisi üst üste binmiş olan toplumla öldürüşmedikçe kıyamet kopmayacaktır." (Buhari, e's-SAhih, Kitabu'l-Cihad/96; Müslim, e's-Sahih, kitabu'l-Fiten/62 hadis no: 2912; Ebu Davud, Sünen, hadis no: 4304; Tirmizi, h. no: 2251; İbn Mace, h. no: 4096-4099) - 1 yıl
KITALU'T-TURK" HADİSLERİNDEN. "Türklere karşı k'tal, kesinlikle olacak."...
(Buhari, e's-Sahih, Kitabu'l-Cihad/96)
"Şu da kıyamet alametlerinden: Kıldan (keçe) ayakkabı giyen bir toplumla vuruşup öldüreşeceksiniz. Geniş yüzlü, yüzleri kalkan gibi, üst üste derili toplulukla vuruşmanız-öldürüşmeniz kıyamet alametlerindendir. Siz (müslümanlar), küçük gözlü, kızıl yüzlü, basık burunlu, yüzleri kalkan gibi, derisi üst üste binmiş olan Türklerle öldürüşmedikçe kıyamet kopmaz."( Bkz. Buhari, e's-Sahih, kitabu'l-Cihad/95; Müslüm, e's-Sahih, Kitabu'l-Fiten/66, hadis no: 2912; İbn Mace, h. no: 4097-4098).
- "Sizinle (siz müslümanlarla), küçük (çekik) gözlü toplum, Türkler savaşacaktır. Siz onları, üç kez önünüze katıp süreceksiniz. Sonunda Arap Yarımadası'nda karşılaşacaksınız. Birincide, onlardan kaçan kurtulur. İkincide kimi kurtulur, kimi yok edilir.
Üçüncüdeyse onların tümü kırılacaktır."(Ebu Davud, sünen, hadis no: 4305.) Muhammed'in, bugün kendisine "Peygamberimiz, efendimiz" diyen Türklere bakışı tutumu budur işte.
İnsanlara "insan" olarak bakmak gerekir. Hangi ırktan, hangi renkten ve hangi "din"den olurlarsa olsunlar ya da hiçbir dinden olmasınlar. Ama "dinler", "dinliler", "ırkçılar" böyle bakamamakta. Yahudisi, Hristiyanı, İslam inanırı hep birbirine düşman. Irkçılar da kendi ırklarından olmayanlara karşı böyle. Bugün dünyamızın yaşadığı nice acı olaylarda, bu ilkelliğin payı az değildir. Bunlardan arınmalı artık insanlık. Yoksa acımasızlıklar, acılar, gözyaşları sürüp gidecektir. - 1 yıl
Kuran'ın Tanrısı'nın el ilah ay tanrısı putu olduğunu sana şu şekilde söylerim Muhammed kendi dinini kanıtlamak için Mekkeli halka Musa ile İsa yı anlatıyordu Mekkeli halk sen bize Yahudilerin masallarını eskilerin masallarını anlatıyorsun diye Muhammed dışladılar Kuran'da kalem suresi 15nci ayet aç oku sonra Muhammed kafürun süresini indirir der ki senin dinin sana benim dinim bana der Mekke'li halka dokunmaz sonra gider o dönem Araplar putperest olduğu için putları şifacı tanrı olarak antlaşma yapar el lât el Uzza el manat ile necm suresi 19-20-21 nci âyetler Muhammed bu putları Mekke'li halka tanıtırken şifacı tanrı olarak tanıtır Mekke'li halk da der ki hani Allâh tekti sen niye bu putlarla antlaşma yaptın der oradaki bütün halkı öldürür Muhammed el lât el Uzza ve el manat kırar o antlaşmayı da yıkar antlaşma yıkma ayeti de tevbe suresi ilk 5 ayetidir 1 put kalır sadece oda ay tanrısı el ilah putu yani sizin Allah diye nitelendirdiğiniz ay tanrısı putu anladın mı? Muhammed de zaten sabiydi putperestti yeni din kurduğunda da sabilikten döndü putperestliği devam ettirdi 😀😀 siz putperestsiniz 😀😀 ki zaten sen müslüman zaten olamazsın sen Arap değilsin bu dini kabul eden herkes araptır 😀😀 Kuran'da da açık açık yazar kuran Araplara özgüdür diye sen gidiyorsun Arapça dua okuyorsun Türkçeye neden çevrildi sanıyorsun ayetler üzerinde takla atıyorsunuz o öyle değil bu böyle değil diye
- 1 yıl
Camilerin yönü neden Mekke'ye dönük ya da neden camilerin minaresinde ay var kurtarmak için demişsin ki Türk bayrağında da hilal var bu kadar mı kafan çalışmıyor oğlum ibadethanenin üstüne hangi simgeyi koyarsan o simge tanrıyı simgeler 😀😀
Cevap sahibi1 yılAyakkabıları kıldan bir kavimle savaşmadıkça kıyamet kopmaz. Siz, yüzleri kılıflı kalkanlar gibi, gözleri küçük, burunları yassı olan bir kavmle savaşmadıkça kıyamet kopmaz." [Buharî, Cihad 95, 96, Menâkıb 25; Müslim, Fiten 62, (2912); Ebu Davud, Melahim 9, (4303, 4304); Tirmizî, Fiten 40, (2216); Nesâî, Cihad 42, (6, 45).] Orjinal hadis o kadar acınası ki kanıtları uydurmaya çalışıyorsunuz Türk ibaresi nerde bana arapça metinde türk yazanı atsana. Sadece hadise baktım ne olduğunu tahmin ettiğim için bi kere de haksız çıkarın yaa
Cevap sahibi1 yılHangi simge varsa o tanrı? Daha ahrazca şeyi az duydum o sembol islamiyetke mi var oldu? Ay tanrı ise hangi formu neden hilal? Zekaya bak yaa yeminle üzüldüm
Cevap sahibi1 yılÇarpıtma da bile zeka kırıntısı yok ki cidden bak yok dümdüz kelime geçiyor ya tanrı oydu da o onu böyle yaptı da garabet yeminle
- 1 yıl
Ayakkabıları kıldan bir kavimle savaşmadıkça kıyamet kopmaz. Siz, yüzleri kılıflı kalkanlar gibi, gözleri küçük, burunları yassı olan bir kavmle savaşmadıkça kıyamet kopmaz." [Buharî, Cihad 95, 96, Menâkıb 25; Müslim, Fiten 62, (2912); Ebu Davud, Melahim 9, (4303, 4304); Tirmizî, Fiten 40, (2216); Nesâî, Cihad 42, (6, 45).] Orjinal hadis
Oğlum burada söylenen kavim yapılan benzetme Türklerden bahsediyor bunu sizlere söylemiyorlar 🤣🤣
Cevap sahibi1 yılBENZETME DİMİ TÜRK DEĞİL? bi kere onun ayrımını yap tasvir böyle diyor türk olarak anladık deyin madem? Arap milliyetçiliği var demek yerine
- 1 yıl
Oğlum Necm Sûresi 19-20-21 nci ayetleri aç el-ilah el-lat el-uzza bunlar el-ilahın kızları ben sana üzülüyorum oğlum çarptında sizlersiniz size bu dini gerçekten anlatmayan hocalarınız akrabalarınız ve bu dinde aklını kullandırmayan araştırmanıza izin vermiyorlar bu din iman dinidir sorgulayamazsınız 🤣🤣 ay tanrısı zaten önce vardı Mekke'de Muhammed Araplar hepsi sabiydi putperestti 🤣🤣 Muhammed İslâm dinin de sadece putperestliği devam ettirdi ekstra bir şey yapmadı 🤣🤣
- 1 yıl
Şu attığın hadis de Muhammed Türkleri böyle benzetme ile aşağılıyor 🤣🤣
- 1 yıl
Benzetme değil Türkleri söylüyor orada hala çarpıtıyorsun 🤣🤣 Kuran'da her ayette yazıyor kuran Araplara inmiştir Araplardan başkasıyla muhattap değildir diye 🤣🤣
Cevap sahibi1 yılLat menat ve uzza ordaki el ilah değil Allah kelime de arapça sorcam da şedde, terimleştirme falanda cümlede anlam da takılıyorsun sen? Kızları mı müenneslik eki mi var?
Cevap sahibi1 yılZamanıma acıdım artık
- 1 yıl
Oğlum Allâh kelimesi el ilahtan türeme ben zamanıma acıdım asıl 🤣🤣
Cevap sahibi1 yılHangi ayette? Ve hadiste ya da ayette türk kelimesi geçiyor mu? Yok benzetme dedin sonra değil dedin israfsın yaas 😂😂😂😂
- 1 yıl
Benzetme demedim oğlum 🤣 orada kavimden bahsediyor o Türk kavimi Muhammed Türkleri aşağılıyor yukarıya yazdım git oku Türk düşmanı Muhammed
Cevap sahibi1 yıl"Şu attığın hadis de Muhammed Türkleri böyle BENZETME ile aşağılıyor 🤣🤣" kimin mesajI ki bu? 3 sn oldu mu acaba
Cevap sahibi1 yılLan zekasız el ilah ile Allah aynı şey mi zannediyon açsana grameri aynı mı?
- 1 yıl
ben yukarıya verdim bütün sahihi hadis kaynaklarını aç oku sen Türk'sün istesen de müslüman olamazsın 😀😀
Cevap sahibi1 yılBenzetme yazmadım diyodun? Noldu ya?
Cevap sahibi1 yılTürkler diyor diye yazdığın hadiste suret tasviri bar ki sadece amacın kıt ufkunu haklı öıkarmaya çalışmak kızım bak dalgana yaa sensşn hadi
- 1 yıl
canım sen anlamıyorsun el ilah ile Allâh aynı Allâh kelimesi el ilahtan türeme bak başina el koyduğun her şey Tanrı'nın yolunda gittiğini gösterir siz bismillahirrahmanirrahim. Derken bile üçleme teslis yapıyorsunuz illah ay tanrısı rahman Yemen tanrısı rahim cehennem tanrısı
- 1 yıl
orada bahsedilen kavim Türk kavimi size onu söylemiyorlar 🤣🤣 Kuran'ın tanrısı ırkçı, 🤣🤣
- 1 yıl
Peki söyle o zaman madem o kavim Türk kavimi değil hangi kavim olmuş oluyor 🫨🫨
Cevap sahibi1 yılAynen koldan sonra el gelince de insan eli oluyor? Açıp baksan bişey sunsan okey diyecem. 3 leme? Biri sana canım güzelim derse 2 kişiye diyordur?
- 1 yıl
Ben senin Kuran'ın dan konuşuyorum cevaplayamıyorsun 🫨🫨
Cevap sahibi1 yılArapça metinler de kandırıyor bizi? Aa Arabın Arap olmayana denilen de Arapların Arap olmayana üstünlüğü anlatılmış takva değil?
Bu arada benzetme demedim dediğin şeydi dimi bu? Bu yüzden senle tartışılmaz belki ölçütün referans boktan yok birşeyleri aşure edip haklı çıkayım derdindesin
Cevap sahibi1 yılSadece kelime cımvızlanıp anlam yüklenmiş bir cümleydi
Plus yapılırken gramer anlam hak getire sen el den devam 😂😂- 1 yıl
Oğlum seninle tartışılmaz asıl yarım biliyorsun tam öğr etmiyorlar bilmeden iman ediyorsun kuran ayetlerinde her yerde yazıyor kuran araplara inmiştir araplardan başkasıyla muhattap değildir sahihi hadisler de Türklerle müslümanlar savaşmadan kıyamet kopmayacak diyor daha neyi diretiyorsun aydınlanmak yerine kör sağır oynamak istiyorsun 🫨🫨
- 1 yıl
Gidiyorsun inandığın tanrı ile Arapça konuşuyorsun fatiha suresi de İncil'deki göklerdeki babamız adlı dua 🤣🤣
Cevap sahibi1 yılKanıt dedim bişileri çorba ettin. Bilgi mi? Lan demin el gelince öyle oluyor böyle oluyor dedin bağnazca kendi kafandan kanıt sunmaya çalışıyorsun neyi tartışcam ki senle? Yahu bak bacım işine ya valla üzülüyorum zamanıma
- 1 yıl
Neyi yarım aldım neyi cımbızladım cevap veremiyorsun boş boş konuşuyorsun 🤣🤣 savunamıyorsun kuduruyorsun 🤣🤣 ayet hadis bilmezsin müslümanım dersin 🤣🤣
Cevap sahibi1 yılTek örnek vereyim? Verdiğin kaynakta net türkler dedin sonra
-Benzetme
-Hayır değil
-Hayır benzetme
Orjinalde yazan ise sadece fiziksel tasvir bu yüzden ölçüt yok dedim- 1 yıl
Oğlum en büyük kanıt kuran 🤣🤣 kuran ayetlerini veriyorum necm suresi 19-20-21 diyorum hala yok o başka başka camilerin yönü Mekke'ye dönük diyorum caminin minaresinde ay var diyorum hadis ayet göster yorum hala diyorsun kanıt göster 🤣🤣
- 1 yıl
Veremiyorsun cevap hakaret ediyorsun 🤣🤣
Cevap sahibi1 yılAyette putlara tapanlardan bahsediyor ama besmele de bile 3 dedin bitti konuşma _ladyaderun 3 kişisinşx sanırım? _ lady ve aderun 😂😂😂 bacım uzatma ya sıktın
- 1 yıl
O hadisde kavim olarak Türk kavimini söylüyor benzetmeyi Muhammed yapıyor aşağılıyor Türkleri ellerini gözlerini benzetme yaparak aşağılıyor Türkleri
- 1 yıl
Madem o kavim Türk değilse peki kim o kavim bunun cevabını ver 🤣🤣
Cevap sahibi1 yılHakaret? Sana kızım ya da lan bile demedim kadınlığına saygım var diye o da
Cevap sahibi1 yılTürkler diyor mu dedin tasvir ona benziyor mu dedin? Yahu bak dalgana yaa
- 1 yıl
Ayette putlara tapanlardan bahsetmiyor Muhammed zaten putlara tapıyor oradaki el ilah ay tanrısı putunu gösteriyor diğer putları bırakın bu put geçerlidir diyor 🤣🤣 besmele çekerken de üç tane ayrı tanrı ismi Söylğyorsunuz zavalllar
- 1 yıl
Anlamamak için var ya döndünde döndün oğlum Muhammed Türkleri aşağılıyor öyle 🤣🤣 doğruyu biliyorsan söyleyeceksin hangi kavim olduğunu 🤣🤣
- 1 yıl
Zekasız diyen kim hakaret etmedim diyorsun bir de Maide 44 aç. Oku laik sistem de olduğun için kafirsin 🤣
Cevap sahibi1 yılZekan yetmiyor dimi aslında tasvir diye çarpıttın dememi anlamadın? Ötesine niye geçeyim ki ahraz birine kim laf anlatır ki ben anlatayım? Söylesene bi anlama yeteneği olmayan birine neden anlatayım insanın bşke birden fazla ismi varken 3 varlık oluyor bu mu bilgelik? Okuduğunu anlamak? Bilim bile kesin değilken senin ahraz aforizmaların dopru ve kesin? Tabi sen dışındaki tüm dünya kaynaklar anlamadı sen çözdün el takısının ve Türkleri aşağılamauı büyük dahi?
Cevap sahibi1 yılArtık hak ediyorsun yaa valla baydı konuşma. Laik sistem diye kâfirim? Ya sen çal sen oyna yaa hadi yaa saçma sapan anladıklarını gerçek kabul eden biri ile laf konuşmam ben
- 1 yıl
Anlatamazsın çünkü bilmiyorsun içten içe kuduruyorsun çünkü kandırıldın olm bütün dünya kaynakları söylüyor Allah'ın el takısından türeyerek el ilah ay tanrısı putu olduğunu bunu İslâm kaynakları yazıyor İslâm tarihçileri söylüyor sahihi hadisleri sizlere anlatmıyorlar bilmeyin öğrenmeyin diye ben kafamdan atmıyorum ben son kitaba kadar gittim kuran abassi saraylarında yazılmış bir kitaptır
- 1 yıl
Laik sistemde yaşadığın için tabi ki kafirsin maide 44 aç oku şeriat ülkesinde yaşamak zorundasın koçum ayrıca Arap olmak zorundasın
Cevap sahibi1 yılÇomara kim laf anlatmış ki zahmet edip bakmayan birine helede kim ne anlatırki? Herşeyi biliyon çal devsm et sen? Valla midem bulanıyor artık cümlelerinden o kadar boş ve saçma ki
Cevap sahibi1 yılSus ya lütfen bak baydı
- 1 yıl
Benim cümlelerim değil oğlum bunlar senin inandığın kitaptaki Tanrı'nın sözleri sen onlara boş diyorsun 🤣🤣
Cevap sahibi1 yılSenin muhakemene dedim aslında da cümlede anlam eksikti haklısın bunu bile açıklamak gerekir
- 1 yıl
Ben kafamdan bir şey uy durmuyorum senin kitabından konuşuyorum
Cevap sahibi1 yılGördüm ben tek kaynakla. Kendi mesajına bile demedim dedin yas helal olsun aynen devam
- 1 yıl
Yazık valla yazık bilmeden iman etmeye devam
Cevap sahibi1 yılOkuduğunu anlamayanlat var onlara üzülmelisin
- 1 yıl
Valla ben sana üzülüyorum ayetler hadisler açık kuran Arapça Türkçeye çevrildi oku içindeki saçmalıkları gör diye saçmalıkları görmek yerine takla atmak istiyorsunuz
Cevap sahibi1 yılSaçmalık dediğin şeyler senin zannettiğin şeyler ki acınası olan da bu kendi söylediği yalana inanan insan
- 1 yıl
Ben kendim bir şey demiyorum koçum senin inandığın kitaptaki ayetler bunlar 🤣🤣
Cevap sahibi1 yılEl takısı bunu beğendi
- 1 yıl
El ilah ay tanrısı Allâh 🤣🤣
- 1 yıl
🌙🌙🌙🌙🌙
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım, böyle durumlarda insanın tepki verme şekli gerçekten çok önemli. 🌸 İnançlarımız hepimiz için özel ve kıymetlidir. Biri inancına ters bir şeyler söylediğinde önce sakin kalmaya çalışmak çok değerli. Eğer kötü niyetle söylendiyse, tartışmaya girmek yerine sınır koymak en sağlıklısı. Ama belki yanlış bir bilgiyle yaklaşmıştır, doğruyu anlatmak için bir kapı açabilirsin. Empati kurmak burada da anahtar. 💕 Herkes aynı yolda yürümek zorunda değil ama saygı göstermek hepimizin sorumluluğu. 🌈