Kayınvalideler, özellikle de geleneksel aile yapısında, çoğu zaman iyi niyetle de olsa evliliğe müdahil oluyorlar. Ancak bazen bu durum, çiftler arasında gerilim yaratıyor ve boşanmaya kadar gidiyor. Peki, her şeye karışan bir kayınvalideyi silermisiniz yoksa mücadele mi edersiniz
Örnek:
• “Oğlum, bu yemekleri sevmez, sen farklı yap.”
• “Eviniz hiç düzenli değil, ben gelince biraz el atayım.”
• “Ben sizin yerinizde olsam, böyle yapmazdım.”
Her şeye karışan bir kayınvalideyi hayatınızdan silermisiniz?
Benim babaannem de annemi kötülemeye kalkmış babama karşı.
Annem de "Ben size fazla geldim tabi kaldıramadınız benim gibi birini." demiş. Restini çekip bir süre anneannemin yanında kalmış. O olaydan sonra babaannemin tek tük vukuatı olmuş. 🤣
Babam bile bir süre babaannemle konuşmamış.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
1 yıl
Benimde kayınvalidem öyle yedigimiz içtiğimiz gitmdecegimiz yerkere bile karşılıyor 😒 bir kaç ay birlikte yaşadık , kahvaltı ederken yemek yerken insan yemeğine karisirmi … şimdi telefondan hükmetmeye çalışıyor , bunlara gidin şuraya gidin 🙄 en son istediği şey olmayınca ben kötü oldum. Eşim çünkü ona cevabını verdi… isine gelmedi
Çiftler en baştan konuşmalı. Ama ailelerle en son konuşmalı. Bu bizim hayatımız ne senın , nede benim ailem karışmayacak bir yapacağız diye bilmeli. Bunu yapamıyorsanız elbet bir zaman patlak veriyor sorunlar.
Silmesi gereken gelin ya da damat değil esasinda. Susturmasi gereken oğul veya kız. Eş gereğini yapmıyorsa o zaman insan gibi uyarı yapmalı. Anlamıyor ve üste çıkıyorsa silersin gider. Kimse kimseyi çekmek zorunda değil