Annem neden narsist?

Merhaba, ben 26 yaşında aile evinde yaşayan birisiyim. Ailenin diğer fertleriyle aram nispeten daha iyi. Babamla öyle ya da böyle bir iletişimimiz var, kız kardeşimle çok konuşmasak bile iyiyiz. Ancak annemle asla düzgün bir zeminde iletişim kuramıyoruz. Geçen yıllarda çalışıyordum. Bu yıl ne yazık ki işten çıkışımız verildi ve işsiz kaldık. İş aramaya başladım ama pek parlak gözükmüyor. Bu yüzden annemin narsistliğine daha fazla katlanmak zorundayım. Önceden de böyleydi ama çalıştığım için bunu gözardı edebiliyordum. Ancak şimdi durum farklı. Öncelikle nereye gidersem gideyim ona haber vermemi istiyor. Ancak bu haberden çok nereye gittiğimi kontrol etmek olarak bana geri dönüyor. “Orada ne işin var?, Çok uzak canım mısın oraya gidiyorsun?, O arkadaşın senin için gelmez ama sen ayaklarına git vb. vb.” Arkadaşlarımda benim gibi uzakta oturuyorlar ve herkese ortak nokta olan bir mekan seçiyoruz genelde ama bunu ona anlatamıyorum. Bir yere gitmemi istemiyor anlayacağınız. Sürekli evde oturmamı istiyor. Ben de haber vermeden gidiyorum ama bu seferde o dönmeden dönmek zorundayım.

Makul bir şekilde konuşup anlaşamıyoruz. Bir şey söylediğimde beğenmiyorsan kapı orada diyor. Nereye gidebilirim anlamıyorum. En ufak kavgamızda deliriyor ağzını açıp gözünü yumuyor. Bir yaştan sonra evde cidden durulmuyormuş bunu anladım. Geçen gün bir arkadaşımı çağırdım. Şarjım bittiği içinde haber veremedim. Kız gittikten sonra başladı kavga etmeye. Neden haber vermeden birisini getirmişim, canım mıymışım, bunu bile akıl edemiyormuşum diye başladı. Bende en sonunda konuşmayı kestim. Benimle muhattap olma dedim.

Şimdi de iyi davranmaya başladı. Çünkü iş bulunca gideceğim dedim. Anlamıyorum bir iyi bir kötü. Kafamı allak bullak ediyor. Kimseyle görüşmüyorum çünkü artık sıkıldım her görüşme sonrası eve gelip onunla kavga etmekten bıktım. Buraya da sadece içimi dökmek istedim. Okuduysanız teşekkür ederim.

Annem neden narsist?