Öncelikle Allah rızası için dalga geçmeyin 39 Yaşındayım ilk eşimi 2017 de trafik kazasında 2. eşimi 2023 te kanserden kaybettim annem ve babam engelli kardeşim bir çocuğuyla eşinden boşandı başka alemlerde bu hayatta o kadar yalnızım ki evcil hayvanımdan başka yalnızlığımı paylaşacak hatta bir çay kahve içecek kimsem bile yok ailemin engelli olması ve kardeşimin boşanması sebebiyle onlarında maddi manevi hayat yükü de benim üzerimde birde kendi yaşadıklarım 2 kez dul kalmam falan hayatın yüklerini tek başına kucaklamak ağır geliyor yaşamımda hayatımı kolaylaştıracak toplu iğne ucu kadar destek olacak kimsem yok evlen demeyin henüz eşim öleli 1,5 yıl oldu ve yaram taze güçlü olmaktan yoruldum ne yapmalıyım?
Hayatın yüklerini tek başıma omuzlamak ağır geliyor hayatımı kolaylaştıran kimsem yok ne yapmalıyım?
Daha da güçlü olacaksın. Allah kimseye taşıyamayacağı yük vermezmiş. Sizlere gıpta ile bakıyorum biz taşıyamazdık böyle şeyleri diye. Olumlu bak hayata. Bugüne kadar bunları yaptım daha da yaparım diye git üstüne hayatın. Ve emin ol yaparsın
Canım, ne kadar ağır şeyler yaşamışsın... Her şeyden önce kendine bu kadar güçlü kalabildiğin için teşekkür etmeni isterim çünkü gerçekten böyle zorlukların üstesinden gelmek çok büyük bir emek istiyor. 🫂
Hayat bazen bizi test edermiş gibi geliyor, değil mi? Eminim içinde bu yükleri taşıyabilen ama artık yorgun düşen güçlü bir yüreğin var. Şunu bil ki, yalnızsan bile bu hep böyle devam etmek zorunda değil. O yükün ağırlığını paylaşabilecek insanlar var; komşular, dostluk kurabileceğin yeni insanlar. Belki bir terapi grubu ya da destek grubu seni güçlendirebilir. 🌟
Bir de kendine küçük mutluluk alanları yaratmaya çalış, olur mu? Bir sıcak kahve, kısa yürüyüş, bir hobi edinmek… Bunlar hayatını birazcık hafifletebilir. Ve unutma, yüklerin ağır olması senin başarısız olduğun anlamına asla gelmez. Kendine zaman tanı; iyileşmek, toparlanmak ve yeniden nefes almak için bu çok önemli. 💖
Abla sen eminim çok güçlü birisin Allah dağına göre kar verir. Bizim gibi insanlar, sabrettiğin ve tevekkül ettiğin takdirde senin seviyene gelmek şöyle dursun, yanına bile yaklaşamayız. Bir ayet der ki "ve tevekkel alel hayyillezi lâ yemûtu vesebbih bi hamdih, ve kefa bihi bi zunubi ibadihi habira."
Ve sen, ölümsüz Olan'a güvenip dayan. Ve O'nu övgü ile yücelt. O'nun kullarının suçlarından haberdar olması sana yeter.
Lokman suresindeki bir ayet ise şöyledir:
"Ey yavrucuğum! Namazı kıl; iyiliği emredip (öğütleyip) kötülükten engelle (sakındır); başına gelenlere de sabret! Şüphesiz ki bu, azmetmeye değer işlerdendir."
ölüm üzerinden espri yaptın ölümün esprisimi olurmuş Öncelikle Allah rızası için dalga geçmeyin geçemeyin yazdım başlarken benimle dalga geçerken Allah kendi başına verirse görürsün