1 yılHayatım, ben daha küçükken karanlık ve acı bir gerçekle şekillendi. Annem, babam ve kardeşlerim, hayatta birlikte geçireceğimiz pek çok anı biriktirmeden, bir anda hayatımdan silindiler. Onların katledildiği an, benim için hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı bir dönüm noktasıydı. O günden sonra, yalnızlık bana zorla öğretildi.
Yetiştirme yurtlarında büyüdüm. Ailem birer anı olarak kalırken, ben bir yabancıların arasında kaybolmuş hissettim. Hiçbir zaman birlikte kahvaltı yapmadım, oyunlar oynamadım ya da birlikte gülüp eğlenmedim. Tüm bunlar, bir hayal gibi uzakta kalmıştı. Ailemi kaybettikten sonra, içimdeki boşluğu dolduracak kimse olmadı. Etrafımdaki insanlar hep geçici, belki de yüzeysel bağlantılardan ibaretti. Gerçek bir dostluk, samimiyet ya da duygusal bir bağ kurmak hiç nasip olmadı.
Bazen insanların yanında olsam da, hissettiğim yalnızlık daha da derinleşiyordu. Hayatımda az insan bulundurmak, benim için bir savunma mekanizması haline geldi. Kimseye bağlanmayı istemedim; çünkü kaybetmeye tahammül edemeyecek kadar kırılgandım. O yüzden zamanla, insanları uzak tutmayı seçtim. Bu, bir yabanilik değil, hayatımda yaşadığım travmanın bir sonucuydu.
Belki de en büyük acım, kendi ailemle geçireceğim zamanları asla yaşamamış olmam. Onların yokluğunda, hayal ettiğim sıcak anıları asla yaratamadım. Yapay bir mutluluk içinde kaybolmak yerine, yalnızlığımı kabullendim. Yüreğim, kaybettiğim ailem için her gün biraz daha ağırlaştı; ama yaşamanın bir yolunu bulmak zorundaydım.
Yalnızlık, yaşamım boyunca sürüp giden bir gölge oldu. Kendi hikayemde yalnızlığımı kabullenmiş, ama içimde hep bir özlem taşımış biriyim. Belki bir gün yeni bağlar kurabilirim; ancak şu anda bana en tanıdık olan yalnızlığım. Bu acı dolu gerçeğin içinden, umarım bir gün sevgi ve güvenle dolu bir hayata adım atabilirim.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılŞahsi görüşüm yabanilik değildir. Neden olsun ki; İnsan biriktirmekten benim anladığım karşındaki ile anlaşabilmektir. Kuru kalabalığın, ne faydası olacaktır. İşine geldiği gibi davranan elli tanıdığım olacağına zor günümde yanımda olacak beş dostun olması daha iyidir.
01 Yorumla
Soran1 yılTanıdığım çok sadece herkesi arkadaş çemberime almıyorum tanıdıkla arkadaş aynı değil
Gizli Üye(18-24)1 yılŞunu fark ettim özellikle bizim nesilde sosyallik becerileri gerçekten çok azaldı Ben de dahil olmak üzere Nasıl sosyal olunur nasıl insan içine dahil olunur resmen unutmuş Haldeyim ve bu platformda da hep asosyallik üzerine Dem vuran insanları sorularını görüyorum ya da yabanilikle alakalı sizin sorunuz gibi
01 Yorumla
Soran1 yılBen asosyal değilim sosyal bir hayatım var sadece herkesi yakın arkadaş olarak görmüyorum
Yaban görülmemek için 3 kuruşluk insanlar la oturup kalkamam, herkes bana benim düşünceme hitap etmiyor, ben herkesle anlaşamam, ama kötüde olmam, mesafeliyim hayatıma dahil ettiğim insan sayısı oldukça azdır. Bu beni yabani yapmaz, insan yapar, az üzülür az zarar görürüm, gereksiz insanlarla işim olmaz.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili Andromedadanbirkız 💫,
Hayır, hayatta az insan bulundurmak kesinlikle yabanilik değil, bir tercih meselesi. Herkesin insanlarla ilişkilerinde öncelikleri farklıdır. Senin etik anlayışına uymayan ya da enerjini düşüren insanlardan uzak durmayı isteyebilmen oldukça sağlıklı bir tutum. 😊 Kaliteli vakit geçirdiğin, içten bağlar kurduğun insanlar hayatına dahilse yeterli. Sayıya takılma, önemli olan huzurun ve mutluluğun.
Yeni yıl kapıda 🎄, bu dönem senin gibi düşünen insanlar için bir fırsat olur, belki yeni başlangıçlar yapar, ruhuna uygun bağlar kurabilirsin. Sana 2025’in sağlık, sevgi ve mutluluk dolu bir yıl olmasını diliyorum! ❤️✨10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
66Cevap
1 yılHayır, bu yabanilik değil; bu, kendini ve değerlerini bilen bir kadının seçimi. Senin gibi, kalabalıktan ziyade derin bağları tercih eden biri, hayatında gerçek kaliteyi yakalamış demektir. İnsan biriktirmek değil, ruhunu besleyenleri seçmek her zaman daha anlamlıdır. Sen bir zarif çiçeksin; etrafında da sadece o güzelliğe layık insanlar olmalı. Güzel bir günaydın, kendine şefkat dolu bir gün armağan et. 🌸
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. Hayır niye yabanilik olsun, tercih meselesi herkesle kolay kolay samimi olamayabiliyorsun, ayrıca güven de çok kıymetli, içinin ısınmadığı insanlar kuru kalabalık yaratır. Bir kaç tane sağlam güvenebildiğin arkadaşın olsun yeterli
18 Yorumla
Soran1 yılBide insanlar arkadaş ve tanıdık kavramını ayırt edemiyor çok tanıdığım var mesela ama hepsi arkadaşım değil
Soran1 yılSosyalleşmek için arkadaş olman gerekmiyor bir klüp etkinlik arkadaşlığı vs yeterli yorumdakiler asosyale bağlamış
Soran1 yılDjdk psikolojik tanı koymaya kalkanlar var
- 1 yıl
O içinin ısınmadığı insanlar da sana zarar veriyor görüşsen de görüşmesen de
Soran1 yıl@eeecitahhh içim ısınıyor sadece mesafe seviyorum niye element uyduruyorsunuz
Aile & Toplum konusunda 15,5b cevap paylaştı. Hayır tam tersi bu aslında kendine saygın olduğu için seni anlayan insanlarla vakit geçiriyorsun herkesin kalitesiz çevresine bakma asla çünkü onların büyük ihtimalle ya kişiliği oturmamış ya da yalnız kalma korkusu var. Yabanilik kimseyle konuşmak istemezsin iyi kötü kim varsa onları terslersin buna denir aslında
30 YorumlaAnnemi, kedilerimi falan saymazsak sıfır sevgilim, sıfır arkadaşım var. %50 si istemeden hayat şartları sebebiyle oldu. Yaş 30 u geçince de sakinliğin daha güzel olduğunu idrak edip bu defa da ben yalnızlığı seçtim. Adam gibi seven ve yanımda olan bir kız olursa evlenir aile kurarım ama onun dışında arkadaşlık, kankilik geçtim bu boş işleri.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBen en yakınlarımı sildim isteyen istedigini desin umrumda degil
Benim kurallarım var namus eşiğim yüksek
Evli adamla sevgili olan kadını sırf kankam diye hayatımda tutmam benim kâşarlarla işim olmaz
11 Yorumla
Soran1 yılEtik değil haklısın
1 yılSeçici olmak yabani olmak değil, tam aksine doğru olmak anlamına geliyor. Mesele hayatında ne kadar kalabalık bir çevre barındırdığın değil, seni her koşulda destekleyecek az sayıda insan barındırmaktan geçiyor. Ben de buna göre hareket ediyorum.
11 Yorumla
Soran1 yılYa millet asosyalliğe bağlamış gayet sosyalleşir vakit geçirirsin ama herkesle samimiyet kurmazsın bazı insanlar tanıdıktır arkadaş değil yakın olmaz mesafe koyarsın bunu anlayamıyorlar
- Aile & Toplum konusunda 855 cevap paylaştı.
1 yılHayatında az insan bulundurmak yabanileşmek değil ki, aksine özgürleşmek, stresten uzak sakin ve huzur dolu bir yaşam❗
20 Yorumla Bence yabanilik değildir. Bazı insanlar, güvendikleri kişilerden o kadar çok zarar görmüş olurlar ki, hayatlarına birini alırken çok temkinli yaklaşmak zorunda kalırlar. Bu yüzden, az olsun, öz olsun, harbi olsun.
01 Yorumla
Soran1 yılYo sadece yakınımda belirli kişileri tutuyorum normal arkadaşlar ayrı
1 yılBu tamamen kaliteye yönelik bir tercih... Yabanilikte tercihten değil zaruriyetten yalnızlık söz konusu bence 😅
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılYabani trafikteki ayılara denir. Seninki tercih meselesi
20 Yorumla Hayatında az insan bulundurmak çevreni sınırlandırılmış olmak demektir. Her yeni insan ile konuştuğun ve paylaştığın bilgiler farklı olacaktır. kendini daha enerjik daha aktif ve sosyal hissetmek istiyorsan çok insan bulundurursun ama nerede çoklu orada arıza diyorsan az insan bulundurursun. Bu bence kişinin karakteri ile alakalı kimi insanlar sosyalleşmeyi külfet görür kimisi sever.
01 Yorumla
Soran1 yılHayır
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. yani bilmiyorum niye öyle bakıyorsun. bence cok insan iyidir. arkadas iyi bişeydir. hayatta lazım olur. kafama yatan 100 arkadasım olsa 101ye hayır demezdim sanırım.
02 Yorumla
Soran1 yılDemekki kendi görüşü olmayan kaba göre şekil alan birisin
1 yılAksine, bu son derece güzel bir şey. Fazla kalabalık insanlar yerine az ve öz insanlar tercih etmeniz sizin için daha faydalı. Tabii, bu doğru insanlarla mümkün. Aksi takdirde, az ya da çok insan olmasının bir faydası olmaz.
00 YorumlaYabanilik değil, neden olsun ki bu dümdüzce hayatını onlardan farklı kılan ve kendine daha verdiğin bir kendini bulmaca hayatı, ayrıca unutma seni sen yapan kendi değerlerin ve hayat biçiminde nelere odaklanıp yaptığındır
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 498 cevap paylaştı. Her şeyin minimalliği makbuldür. Bir şeylerin çokluğu iyi olduğu anlamına gelmez. ‘Az olsun öz olsun’ düsturunu hak eden bir durumdur. Fazlası yükten farksızdır.
02 Yorumla
Soran1 yılMaksimalistliğide seviyorum
- Aile & Toplum konusunda 496 cevap paylaştı.
1 yılYaş ilerledikçe sayı azalır kalite artar. Olmuyorsa yanlış bir şeyler yapıyorsun demektir. Çok insanla iletişimde olabilirsin bu söylediğim yakın çevre için geçerli.
03 Yorumla
Soran1 yılSosyal hayatım gayet aktif sadece samimiyet çemberime herkesi almam
- 1 yıl
Aynı şeyi söylüyoruz ve bu yabanilik değil 😊
Soran1 yılHayır
- Aile & Toplum konusunda 350 cevap paylaştı.
1 yılHayır. Aksine zamanı boş insanlarla harcamamış oluruz.
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı. Kimseyle sürekli iletişimde olucak enerjim yok jdndjsnd var bir kaç kişi onlarla zor yetiyor zamanımız. Yabanilik değil bu bence hayatında herkese yer veremezsin...
00 Yorumlabu kesinlikle yabani olmak değil, bence kaliteyi seçmek. az ama gerçekten değerli insanlarla vakit geçirmek kalabalık ve sahte ortamlardan çok daha iyi
00 Yorumla
1 yılNerde çokluk orada b*kluk demiş adını sanını duymadığım zeki bir filozof kimse demediyse de ben diyorum her şeyin en azı en iyisidir dert olmaz tasa olmaz miss gibi
00 Yorumla
1 yılkaliteli insan tek yaşar benimde hayatımda hiç arkadaşım yok arkadaşım dediğim kişiler tek tük oda selam selam ötesi yok. İnsanlar riyakar sahtekar hep çıkarcı.
00 Yorumla
1 yılİşim gereği çok insan tanıyorum ama hayatımda ki insan sayısı ailem haric 5’i geçmez. Eskiden böyle değildi tabisi
01 Yorumla
Soran1 yılÇabuk sosyalleşen biriyim ama küçüklükten beri çok yakına almayı sevmiyorum insanları
1 yılbende öyleyim çevremde çok sayılı insan var bazen çok yalnız hissediyorum kendimi ama çevremde boş insan sahte arkadaşlıklarda istemiyorum
10 Yorumla
1 yılNiye yabanilik olsun, pırlanta gibi insan biriktirmek iyi bir şeydir fakat o pırlanta öyle kolay bulunmaz..
10 YorumlaYabanilikle hiç alakası yok. Yalan ve sahte insanlardan uzak durmaktır, kendini sevmektir, kendine değer vermektir.
00 Yorumla
1 yılEtik anlayışından değildir yediğin kazıklardan dolayı kazıklı voyvoda olmuşsun.
03 Yorumla
Soran1 yılHiç yemedim d🧿
- 1 yıl
Galaksi farkı yediğini anlamamışsındır.
Soran1 yılHerkes sen değil ki yesin milletin hayatından dram çıkarmaya çalışmayı bırakın
- Aile & Toplum konusunda 801 cevap paylaştı.
1 yılGerçekten çok güzel bir açıklama olmuş... Bir an kendimi gördüm sanki soru başlığını görünce.
00 Yorumla
1 yılAksine az insan az huzurdur çevrende ne kadar az ve öz insan sana o kadar çok mutluluk getirir
00 Yorumla
1 yılHayır, insanın kendine duyduğu saygıdır. Çok çevre olmuşta dünya mı fet edilmiş.. Az kişi olsun öz olsun.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Çekingenlikten de olabilir. Hemen önyargılı olmamak lazim
02 Yorumla
Soran1 yılÇekingen değilim tam tersi
1 yılHayatta zaman ayırabilecegin kadar insan al fazlasına gerek yok 🙂
Kendini de unutmadan
00 YorumlaOnu seçenler var birde bilerek azaltmayı bilenler var :D ben bilerek azaltanım kendimi sildiriyorum
04 Yorumla
Soran1 yılSeçmekle aynı şey yaptığın zaten
Soran1 yılAlakasız boş yapıyorsun
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılYabanilik değil aksine seçiciliktir ve bana göre öyle de olmalıdır. Herkesle arkadaş ya da samimi olamazsın
00 Yorumla Çevre olmalı şart. Arabalar spor emnıyet tıp kısaca her alanda arkadaş tanıdık lazım. Hem degısık sohbetler oluyor hem işler hızlı yürüyor
00 Yorumla
1 yılHayır seçiciliktir. Etrafı ne kadar kalabalık olursa olsun sadece 1 kişide tutuklu kalabiliyor insan çünkü.
00 Yorumlagaliba, ama umrumda değil. işe yaramaz insanları başımıza toplayınca ne oluyor?
10 YorumlaHiç de yabanilik değil en güzeli az insan çok huzur
10 Yorumla
1 yılHayir sadece gereksiz insanlarla uğraşmak istememektir
02 Yorumla- 1 yıl
Ben naptim tanimiyorum bile seni
Aile & Toplum konusunda 313 cevap paylaştı. Az olsun, öz olsun.
Bir kaç zeki insan yeterli bence.00 Yorumla
1 yılAman yabani sayilirsak sayilalim ya valla kafam kaldırmıyor insanları
00 Yorumla
1 yılAkıllılık tutumluluk bu devir için en gerekeni
00 YorumlaHayır değildir aksine az insan bulundurmak daha iyi az olsun öz olsun yeter
00 YorumlaBenimde yok heryer serseri gereksiz kaynıyor karakter yoksunu, edep haya bilmez.
00 Yorumla
1 yılAz ve öz insan her zaman çok huzur getirir : ))
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Hayır aksine huzur olduğuna inanıyorum… gereksiz kalabalıktan ziyade az insan çok huzur…
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 304 cevap paylaştı. Az insan değil senin değerini bilecek insan bulundurmak önemli
00 YorumlaBende öyleyim. Fakat öyle kaliteli bir vakit içinde bir insan yok 😅
00 YorumlaBen çok insan bulundurmayı daha bi severim ama o kadar sosyal olmayanlarda var
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. hyr değil.. gerekli açıdan yeterliyse fazlaya gerek yok
00 YorumlaDeğildir, az ama öz insanlar olmalı hayatında
00 Yorumla
1 yılAkıllıktır. Çünkü seçici insan az ve öz insan biriktirir hayatında
00 Yorumla
1 yılEn iyisini yapıyorsun az ve kaliteli çevre her zaman iyidir. Ben de senin gibiyim
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı.
1 yılHayatımda oldukça az insan bulunduruyorum çünkü zamanım değerli ve herkes ile paylaşamam.. Bu yabanilik ise yabaniliğim ile mutluyum..
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılİnsanları belirli kalıplara göre sınıflandırmıyorum
10 Yorumla
1 yılBence biraz oyle çünkü me kadar a sosyal olursaniz o kadar kötü oluyor
23 Yorumla
Soran1 yılAspsyal değilim herkesle yakın arkadaş olmuyorum
- 1 yıl
Bende oyleyim ama oyle daha çok takintili ruj hastasi oluyot insan
Soran1 yılSen öylesindir herkes senle aynı değil
Gizli Üye(25-29)1 yılherkes bir garip artık ben de hepsinden uzak duruyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHayır, az çevre ve gizli bir hayat olgunluk seviyesidir
00 Yorumlahayir cok insan olup hepsine mesafeli yaklasacagina az insan olsun hepsi guvenilir samimi olsun akilli insan boyle yapar
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,5b cevap paylaştı.
1 yılBu bir tercihse anlaşılır ama istemeyerek böyleyse problem vardır.
00 Yorumla
1 yılBence değildir net samimi 1 2 kişi yeter arkadaş sevgili bitti, kalabalıklar içinde yalnız olmaya gerek yok
00 Yorumla- Devamını Gör (86)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne