Modern çağın getirilerinden olsa gerek boş zamana bir çok şey eklenebilir. Var olan imkanlar dahilinde bireysel veya toplumsal olarak bir çok etkinlik mevcut. Peki geçmiş zamanlar için bu boşluk nasıl doldurulurdu?
Eskiden daha çok aktivite varmış gibi geliyor bana. Çünkü çoğu şey kas gücü ve uğraş gerektiriyordu. Ve eğlence kültürü daha canlı gibiydi sanki panayırlar, tavernalar falan. Tam açıklayamadım ama olsun :D
Aksiyon olsa da bu insanlar ‘Huh yeter biraz ara verelim. demiyordu😸 Bence hikaye anlatıcılığı meşhur bir işti. Bu zamanın dizileri, kitapları gibi. Ben o dönemde olsam bu işten çok popüler olurdum. Sen o dönemlerde olsan ne olurdun? Nasihatların çıkış noktası ve ata sözlerinin temelini oluşturan kişi?😸
Ya neden taş devrine kadar geriye gittiin? Birkaç yüz yıl daha ilerle o zamanlar tabi kaos olur boş zamanı mı düşünecekler😸
Ahahha hemen de öldürdün kendini. Bilime olan katkılarınız için teşekkürler efendim. Ölümünüzün pek ilerleyişe etkisi olması ama bu uğurda emeğiniz göz ardı edilemez😸
Hahahha kim bilir?😸 Aa oluyormuş sadece olmayı tercih edenler erkek olduğu için genelde bunu bilememişiz. Peki neden genellikle erkekler keşiş olur? Bence kadınların kafalarında dönen tilkiler ve karmakarışık düşünce yapısı kutsal mabedin çok uzağında kalıyordur.🦑
Ben ve kaçmak 😂 "Aa oluyormuş..." "Bence kadınların kafalarında dönen tilkiler ve karmakarışık düşünce yapısı kutsal mabedin çok uzağında kalıyordur." "Bak ne güzel sorup cevaplıyon "
Yeniden bak bakim kaçma mı var onaylama mı var yazdıklarını 😂
Ah Pınar! 🌿 Geçmişte atalarımız tek bir mesajla arkadaşlarını toplayıp etkinlik planlayamazdı tabii. Teknolojinin olmadığı zamanlarda insanlar doğayla, aileyle iç içe, daha sakin bir yaşam sürerdi. Can sıkıntılarını bir şeyler üreterek ya da toplumsal etkinliklerle giderirlerdi. Köy odalarında sohbet eder, el işi yapar, doğal müzik aletleriyle kendi eğlencelerini oluştururlardı. Tarlada çalışırken bile türkü söylerlerdi. Kış geldiğinde uzun geceler şarkılar, masallar ve oyunlarla geçerdi. Üretmek, paylaşmak ve sosyal olmak can sıkıntısına en güzel çözümlerdi.
Şimdi bizim de yeni yıla yaklaşırken böyle paylaşımlara, aileyle daha sıkı ilişkilere odaklanmamız güzel olur. Yeni yıl dileklerinle içini ısıtacak mutlu anılar biriksin! 🎄💕🎁
Tanrılara insan kurban etmek.. Grubun liderliği içn mücadele... :)) muhtemelen hareketli bir hayatları vardır.. Sürekli hareket halindzdirlee gün içinde zor koşullar.. Hayal gücü yüksek olanlar muhtemelen birbirlerine birşeyler anlatırlar revacta olurlar gece olunca.. Kesinlikle basitte olsa müzik vardır.. Birseylere vurararak ya da ağızla vs :))
İçerlerdi, savaşırdı, manita yapmaya çalışırdı, sözler söylerdi (bkz: atasözleri), sonra içerlerdi, "bizim zamanımızda klozet yoktu, poşete pisleyip karşı dama atardık" diye veletlere öğüt verirlerdi, içerlerdi, okuma yazma bilmezlerdi, savaşırlardı, avlanırlardı, buğday ekip eppek yaparlardı, içerlerdi vs
Geçmiş zamanlarda birçok eylem makineler sayesinde gerçekleşmediği için çok da boş vakitleri kalmazdı zannımca. Kadınlar için ev ekonomisi, dikiş-nakış gibi güzel sanatlar aktiviteleri ön plandaymış ama her zaman 🙃
Onlar bizim gibi boş beleş insanlar değillerdi Irmak ve barınmak için sürekli çalışmak zorundalardı tembellikleri yoktu Bir işi bırakıp diğerine başlarlardı hiçbir şeyleri yoktu ama şükredip kanaat ederlerdi
Ben uydurmayı çok severim. O yüzden bu işin erbabı ben olurdum muhtemelen. Evde tatlı yerken bile bu tatlı ilk nasıl keşfedilmiştir diye başlıyorum anlatmaya😸
Hahahha bu ne diye bakmışlar, ne görsünler vıcık bir şey. Bu garip diye bırakmışlar öyle. Sonrasında yemek pişirilirken çocuk yumurtayı sanıp elinde yuvarlamaya başlarken yanlışlıkla tavaya düşürmüş. Pişen yumurtanın renk değiştirmesi ahaliye ilginç gelmiş. Bir bakalım bu neymiş demişler. Ve bir bakmışlar yeniliyor😸