Ben deistim. Şuana kadar birçok müslümanla tartıştım ama hiçbiri mantıklı cevap söyleyip beni ikna edemedi. Küfürsüz, saygı çerçevesi içinde bana islamı kanıtlayabilecek varsa bekliyorum. Konuşalım
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(18-24)1 yılİslam Dini Doğru Mu? Savunabilir misin? Tabii ki saygı çerçevesinde konuşabiliriz. İslam’ın doğruluğunu kanıtlamaktan ziyade, neden inandığını anlatabilirim. Çünkü inanç, sadece mantıkla değil, aynı zamanda vicdan, ruh ve hayat tecrübesiyle şekillenir.
İslam, evrenin düzenine, insanın yaratılışına ve yaşamın anlamına dair oldukça derin açıklamalar sunar. Örneğin:
1. Evrenin Düzeni ve Kur'an: Kur’an, 1400 yıl önce ortaya konmuş ve bilimsel olarak sonradan keşfedilen pek çok gerçekle örtüşen ifadeler içerir. Örneğin, evrenin genişlemesi (Zariyat, 47) ve embriyonik gelişim aşamaları (Müminun, 12-14). Bu bilgilerin o dönemde bilinmesi imkânsızdı.
2. Ahlaki ve Toplumsal Rehberlik: İslam, insanların birbirine karşı adaletli, merhametli ve dürüst olmasını emreder. Faiz, zulüm, ırkçılık gibi toplumları bozan şeyleri yasaklar. Huzurlu bir hayat için evrensel değerler sunar.
3. Allah’ın Varlığı: Evrendeki düzen, hassas dengeler ve doğanın işleyişi bir Yaratıcı’nın varlığına işaret eder. İslam, bu Yaratıcı’nın insanla iletişim kurduğunu, rehberlik ettiğini ve hayatın bir amacı olduğunu öğretir.
İslam’ın doğruluğunu anlamak için, önyargısız bir şekilde Kur’an’ı okumanı öneririm. Belki seni etkileyen bir ayet ya da mantıklı bir açıklama bulabilirsin. İstersen detaylıca tartışabiliriz, ama nihayetinde inanç, kişinin kendi içsel yolculuğuyla şekillenir.04 Yorumla
Soran1 yılChat gpt den yazma
Cevap sahibi1 yılOkuyunca anlarsın yazıp yazmadığımı
Soran1 yılAnladım öyle yazmışsın
Cevap sahibi1 yılPeki
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
1 yılHayır doğru değil çoğu müslüman Kur'an'ın Türkçesini 1 kere bile okumamış dinlerinden bir haberler Budistlerin veya farklı bir inanışın çok olduğu bir ülkede dünyaya gelseydin İslam doğru din der miydin diyoruz hayatında 1 kere Kur'an'ın sayfasını açmamış adamlar araştırıp İslamı bulurdum diyorlar çok komik gerçekten
07 Yorumla
Soran1 yıl%1000000 haklısın. Ülkenin %90 ı müslüman 1 kişi mantıklı bir sebep veremiyor. Bir şey diyemeyince allah sana bu lütüfü vermemiş. Yok sen şöylesin böylesin diyebiliyorlar ancak.
- 1 yıl
Öyle evet tartışmaya gelemiyorlar haksız olduklarını anlayınca da öteki tarafta görüşürüz hesaplaşırız gibi argümanlar sunuyorlar ama bunlar kanıt değil
Soran1 yılKesinlikle sadece şu 2 günde bunu kaç kere yaşadım, tahmin edemezsin
- 1 yıl
Şaşırmadım
Soran1 yılKeşke takım tutar gibi din tutmaktansa araştıran, düşünen insanlarımız olsa
- 1 yıl
Özellikle yapay zekadan din öğretmeye çalışana koptum🤣
Soran1 yılAynen. Ama onun bilmediği şey yapay zeka tersini de savunabilir
Aile & Toplum konusunda 410 cevap paylaştı. İkna olduğun bir şey varken neden tersine ikna olmayı istiyorsun.. İkna olduğun şeyden mi emin değilsin yoksa kendini ispat mı bu? Neye ikna olduysan onla yaşa..
05 Yorumla
Soran1 yılHayır bu kadar müslüman var beni ikna edebilirler mi onu soruyorum ve hiçbiri bir tane mantıklı sebep veremedi. Hemen cürütebildiğim saçma argümanlar veriyorlar
Soran1 yılİkna olmak konusunda tarafsızım eğer gerçekten müslümanlık doğruysa niye inan mıyım ama bana bunu kanıtlayabilecek 1 adam arıyorum ve 100 kişi arasında bir tanesi bile mantıklı cevap veremiyor. İslam alimlerinin anlattıkları da baya saçma zaten ve argümanlarımı da kimse mantıkla savunamıyor. Gerçekten dinini bilerek inanan ve bana mantıkla savunabilecek birini arıyorum ama bu sitede yok galiba
Soran1 yılHayır müslümanlar dinsiz birini müslüman yapmanın çok sevap olduğuna inanır ama 2 tartıştiktan sonra devam edemeyip gidiyorlar. Bazı sorulara kimse cevap veremiyor bende herşeye cevap verebilecek yani dinini bilen birini arıyorum. Tartışmada öyle bilgili kişileride yenebilirsem emin olacam artık. Şuana kadar gerçekten bilgili bi müslüman ile tartışmadım. Öyle birini arıyorum
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili arkadaşım, böyle önemli bir konuda açık yüreklilikle konuşmaya istekli olman çok güzel. Bu tür konular kişinin inancı, hayat deneyimleri ve bakış açısıyla şekilleniyor. İslam ya da herhangi bir dini inanışı anlamak, benimsemek tamamen kişisel bir yolculuk. Sana kimse bir şeyi "kanıtla" diyerek dayatamaz, çünkü inançlar genelde maddi değil manevi boyutta bir hissiyat ile şekillenir.✨
Eğer bu konuda kafan netleşmiyorsa araştırmaya, farklı bakış açılarını dinlemeye devam edebilirsin. Ama unutma ki, inanç dediğimiz şey bazen sadece kalbin açık olduğu anda seni bulur. 🌟 2025'e girerken kendini keşfetmek, yeni sorular sormak, hatta hayatında ruhsal bağlantıları güçlendirmek için harika bir zaman. Mutlu ve anlam dolu bir yıl dilerim! 🎄🙏00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
8Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149b cevap paylaştı.
u 1 yılevet benim için doğrudur.
00 Yorumla
1 yılSenin içindeki inancı neden değiştirmeye çaba gösterelim veya ikna edelim ki. Devir bilginin kulaktan kulağa ulaştığı devir değil, her kaynağa oturduğun yerden ulaşabilirsin. İslamın ilk şartı OKU mesela. Araştır oku eleştir ve sonra kendi vicdanınla kendin karar ver bence.
23 Yorumla
Soran1 yılEğer islam varsa ve sırf mantıklı gelmedi diye inanmadıysam hayatımda hep iyilik yapsam bile merhametlilerin en merhametlisi olan tanrı beni sonsuza kadar ateşe atıyor. Bu bile inanmamak için yeterli bir sebep
- 1 yıl
Aslında bu konuda dediğin gibi büyük bir boşluk var. Bence asıl olan hayatı doğru yaşamak. Kimi inanışa göre ibadetler yezide cereme için gelmiştir ve gerçek bir inanan için bunlara gerek yoktur. Yani vicdanın rahatsa ve araştırıp bir yol bulduysan artık gerisi sadece seninle yaradan arasındadır.
Soran1 yılYaratanın olduğunu sanmıyorum varsa bile dinlerdeki gibi değil.
Allah aşkına daha nasıl bir kanıt bekliyorsun?😅 Gökyüzüne bakıp yıldızlardan bile anlayabilirsin. Yeryüzüne bakıp mucizelerden anlayabilirsin. Hangi tanrı sana rüya gösterebilir. Hangi tanrı sana gözün kapalıyken bile bir şeyler görmemizi sağlayabilir? Sadece sorgula birazcık.
129 Yorumla
Soran1 yılMadem herşeyi yapabilir kendinin kaldıramayacağı bir kaya kendinin öldüremeyeceği bir canlı yaratabilir mi?
Soran1 yılMadem kendinin kaldıramayacağı kayayı yaratıp sonra kaldırabiliyor. Kendinin kaldıramyacağı bir kaya yaratamamış olur
Soran1 yılHayır madem sonrasında o kayayı kaldırabiliyor kaldıramayacağı bir kaya yaratamamış olur.
Soran1 yılSen bi türlı cevap veremiyorsunki
Soran1 yılO kayayı kaldırabildiğine göre o kaldıramayacağı bir kaya yaratamaz bu da Allah her şeyi yaratabilir. Argümanını dolayısıyla islamı çürütür
Soran1 yılYa anlamıyorsun sonrasında da, hiçbir zaman kaldıramayacağı o kaldıracak gücü yaratamayacağı bir kaya yaratabilir mi
Soran1 yılEğer o kaldıracak gücü yaratamayacağı bir kaya yoksa, yaratamıyorsa bu Allah her şeyi yaratabilir argümanını dolayısıyla, islamı çürütür.
- 1 yıl
Sana şunu söyleyeyim. Inanmamak için yüzlerce sebep varken inanmak için ilim ve inanç gerekiyor. Tabiki nasibinde varsa bunu Allah kalbine ısındirirdi. Demek ki bu lütuf sana verilmemiş. Üzül bence. Tabiki dinde zorlama olmaz. Herkes seçtiği ihtimallere mutlu veya mutsuz olacak. Senin adına üzüldüm açıkçası. Boş düşüncelerle kafani yorma. Allah yoksa boş bir amaç uğruna yaşamazdık. Her şeyin bi nedeni olduğu gibi bir sonucu da olacak. Bu kadar kirli dünyanın kirli insanlarının gideceği mekan elbette olacaktır. Imtihan yeridir dünya. Sınavdan kalmanı hiç istemezdim.
Soran1 yılCevap veremeyince yok sınav yok lütuf saçmalamaya başlıyorsun 😀 sana 20 tane sebep sayarım inanmamak için sen bana benim cevap veremeyeceğim 1 sebep sunamazsın
Soran1 yılSana bir argüman daha sunayım bakalım: Size göre allah merhametlilerin en merhametlisiyken nasıl olurda sırf mantıklı gelmedi diye bir insanı sonsuza kadar ateşe atıyor.
Mantıklı gelmeyebilir çünkü müslümanlar karşı cevap veremiyor ve dediğim gibi inanmamak için çok sebep varken inanmak için kimse elle tutulur bir sebep veremiyor.
Soran1 yılKuranın %90 ı allah kafirlere şöyle yapar böyle yapar falan diyor bu %90 ın yarısı dünyada yapacaklarından bahsediyor ama dünyanın her tarafında özellikle de filistinde müslümanları kadın çocuk demeden öldürüyorlar. Allah neden bir şey yapmıyor?(çünkü yok)
Soran1 yılŞimdi ilmini ve inancını kullanarak şu sorulara mantıklı cevaplar verebilir misin?
- 1 yıl
Şimdi kardeşim. Bende en başlarda senin gibi dedimki inanmamak için çok sebep varken inanmak kişinin kalbine verilmiş bir lütuf dedim. Evet sende bu lütuf olmadığı için belki hissedemeyebilirsin. Nasıl olur da bu kadar muzcizeyi görmezden gelipte Allah yok diyebiliyorsun? Gerçekten çok ezber konuşuyorsun. Sırf Allah gazzedeki insanlara yardım etmedi diye Allahın merhameti yok diyemezsin. Şimdi şöyle düşün. ALLAH bizi bir imtihanla bas başa bıraktı. Buna sabredip sabredemedigimizi sınıyor. Eger hemen herhangi bir mucize olursa ınsanların sınanması gerçekleşemez. Cennet pahalı bir yerdir. Israil gibi insanlar için o cehennem var. ALLAH her zaman merhametlilerin en merhametlisi. Bu o sözü ya da sundugun o örnek bu durumu curutemez. O zaman şunu da diyebilirdik madem ALLAH 'ın bu kadar gücü var neden şeytan denen o varlığı kökten yok etmemiş? Çünkü ortada bir imtihan var. Her sey son bulunca elbetteki şeytanın varlığı da son bulacaktır. Ve şunu da unutma kötülük diye bir sey yoktur o iyiliğin olmadığı yerde çıkar. Bunu da ALLAH insanlara birakmis. Elbetteki her ne olursa olsun ALLAH bizimle. Biz goremesekte merhameti ve yardımı çok fazla. En basiti şu icine cektigin aldigin oksijen bir nimet ve merhamet.
Soran1 yılBak sen ve diğer müslümanlar hiçbir düşünce öne sürmeden konuşuyorsunuz. Verdiğim örneği çürütebilir misin? Hayır
Madem zalimleri helal ediyor allah nerde israillilerin hepsi aşırı zengin, lüks içinde yaşıyor. Ortada bi mucize falan yok, düzen yok. Her yıl kaç tane gezegen, yıldız, kara delik çarpışıyor biliyor musun? Doğadaki neredryse her canlının birbirinin yavrusunu yemeye çalıştığı bir durumda mucizeden, düzenden söz edemeyiz. Madem merhametli sırf mantıklı gelmedi veya hiç duymadılar (coğrafya yüzünden) diye insanları sonsuza kadar ateşe atmazdı. Oksijen falan bunlar doğa, fizik yasaları ile açıklanan ve bilim geliştikçe açıklanmaya çalışılan şeyler. Yaratıcı yarattı diye geçmek ancak 1400 yıl öncenin şartlarında mantıklı olur şu an bunu demek kolaya kaçmaktır. Bir şey diyemeyince allah sana bu lütufu vermemiş diyorsun. Hem bana bu lütufu vermemiş hem de beni sonsuza kadar ateşe atacak. Gerçekten de merhametlilerin en merhametlisi 😀 Ayrıca kötülük derken sadece filistine yapılanlar değil, dünyada trilyon tane kötülük, aklına bile gelemeyecek derecede iğrenç olaylar yaşandı ve yaşanıyor
Soran1 yılHelal değil Helak olacak
Soran1 yılYanlış yazmışım
- 1 yıl
Anlatmaya çalıştığım şeyi hicbir zaman anlamayacaksin çünkü gerçekten düşünemiyorsun. Ne yani bu olanların hepsi bilimle mi açıklanacak? Milyon yıl öncesinde kuranda geçen embriyoyu tanıtan Allah? o zaman bilim mi vardi? 😅 sacmalamayi kesin ve tarih okuyun biraz. Her şeyi bilim açıklayamaz. O beyni veren de Allah yöneten de Allah.
Soran1 yılMilyon yıl öncesinde kuran da mı geçiyor daha doğrusu 5000 yıl öncesinde yunan ve sümer kaynaklarında geçiyor muhammed de ordan kopyalamış desek daha doğru olur
Soran1 yılHiçbir şeye cevap veremiyorsun ve bana düşünemiyorsun diyorsun asıl düşünemeyen sensin
Soran1 yılBakabilirsin, araştırabilirsin. Birçok bilim adamının dedikleri, eski kaynaklarda geçenler vb.
Soran1 yılAraştıran insan görür zaten
Soran1 yılYani bu bi sır değil bilinen bir şey o denizlerin karışmamasının nedeni tuzluluk oranlarının farklı olması ve buda antik yunan ve mezopotomya uygarlıklarının farkettiği bi bilgi
Soran1 yılKörü körüne inandığım dini savunamayan ben değilimki sizlersiniz. Hepiniz araştırıp sorgulaması lazım. Ama doğru kaynaklardan. Muhtemelem yazmışsındır diyanete bakmışsındır böyle bi şey yok, sonra da gelip bana bence sen araştır diyebiliyorsundur. Ya da onun gibi bi şey
Ne yap biliyor musun?
kuran ı aç oku, diğer dinlerle kıyasla, aklını mantığını çalıştır ve doğru bildiğini yap. Dinde zorlama yoktur. Hem Allah' ın kelamını okuyarak, islam dinini seçip, mantığını yorarsan sağlam temel atarsın.
Inanların çoğu da zaten inanmış gibi yapıyor.. Aklıyla bulup ibadet eden sayısı çok az. Kimse ben hakiki müslumanım diyemiyor, doğup büyüdüğü aile inançarı gereği yapiyor herkes. Oysa insan aklıyla bulmalı, gerçek ibadet budur.
147 Yorumla
Soran1 yılKur an ı açıp okudum. 1400yıl öncesinin şartlarıyla yazılmış, rrkek egemen olduğu için kadınlara değer verilmeyen, sadece orta doğu coğrafyasında bulunan bitki hayvan türleri vb. Kullanılmış. Bu yüzden zaten sizden islamı savunmanızı istiyorum
Soran1 yılNe ön yargısı 1 erkeğe4 kadın düşüyor 1 kadının şahitliği ve mirasta alacağı pay erkeğin yarısı kadar...
Soran1 yılErkek egemen tabii o dönem kız çocuklarını gömüyorlardı. Kadın mı egemen
Soran1 yılAyet değil miydi ki karınız size karşı gelirse (hafifçe) dövün diyen zaten kuran erkeklere indirilmiş bunu erkeklere söylüyor
Soran1 yılZaten mal gibi bakıyorlar kadınlara onları koruyun vb. Diye
Soran1 yılNe allahı ne emri. Kızları gömseler 1 e 4 nasıl olacak bölgede kız kalmıyordu Muhammed bu yüzden mudahale etti
Soran1 yılSonra kabileler kavga ediyordu daha çok kadın alabilmek için
Soran1 yılAlakası yok madem o yüzden niye bukadar cariyesi var. 8 9 yaşındaki kızlarla evlenmiş, cariye olarak almış. Bunu nasıl savunabilirsin
Soran1 yılSonuçta 4 eş ve sınırsız cariye
Soran1 yılŞimdi bu dinin tüm insanlığa gönderildiğine inanıyor musun? Mesela o dönem kız erkek eşitliği olan türklere
Soran1 yılGüç olarak olaya bakılmaz güç önemliyse dünyanın en üstün varlığı filler. Önemli olan beyin, zihin, fikirler yani kafanın içi ve o hem erkekte hem kadınlarda aynı ama o dönemler güç, zekadan daha ağır bastığı için erkekler kadınları yönetiyordu. Kadınların çoğu konuda söz hakkı bile yoktu. Dinlerde buna göre sekillendi
Soran1 yılSence muhammed çıkıp kadın erkek eşittir dese kim inanırdı ya da kimin işine gelirdi. Onu taşlarlardı
Soran1 yılAnlattığımı anlamadın galiba önemli olan fizik değil zeka diyorum fizik olsaydı en üstün filler olurdu diyorum. Bu yüzden eşitiz diyorum şimdi anladın mı
Soran1 yılKadını korumak önemli de ele geçirdiğin ülkenin kadınları ganimet olarak alınmış böyle mi korunur kadın. Senin ülkende müslüman olmayan biri varsa onu öldürmen emredilmiş bu mu sırf mantıklı gelmedi diye öldürülecek mi sırf mantıklı gelmedi diye seni sonsuza kadar yakan bi tanrı mı merhametlilerin en merhametlisi
Soran1 yılO dönemde muhammed birliği sağladıktan sonra arap yarım adasında gayrimüslimlerin öldürüldığı bir sır veya iddia değil 1000 tane kaynakta geçiyor
Soran1 yıl“Eğer Allah sizi azgınlık içinde bırakmak istiyorsa, ben size öğüt vermek istesem de öğüdüm size fayda vermez. Çünkü O sizin Rabbinizdir. O'na döndürüleceksiniz. Hud/34
Böyle şeylerle sizi kandırdılar işte.
Soran1 yılİyi günler. Mantıklı bi argüman veremeyip sonda azgınlık içinde bırakmak istiyorsa öyle kalırsınız dedin. Beni azgınlık içinde bırakmak isteyen ve ćok merhametli bi tanrım varmış
Soran1 yılEvet böyle bir sonla hiçbir kanıt falan vermeden. Konuşmanı bitirmiş oldun.
Soran1 yılŞimdi geri dön ve bak bu konuşmaya kaç tane mantıklı sebep vermişsin kaç soruma cevap verebilmişsin.
0 ve 0
Soran1 yılÇürütemiyorsun ki hiçbirini mesela sırf mantıklı gelmedi diye iyi ama ateist birini sonsuza kadar cehenneme atan (dinsizler kesin olarak cehenneme gidiyor) bi tanrı nasıl merhametlilerin en merhametlisi olur desem hiçbi şey diyemezsin
Soran1 yılBenim iman edip etmeyeceğiminde kararını kaderi yazarak vermiş zaten benim bu sınava girip girmeyeceğiminde kararını o vermiş. Bunlara ragʻmen beni cehenneme atmak onu merhametsiz yapar. Az önceki soruya cevap veremedin çünkü inanmamak için de onlarca sebep var ve müslımanlar hiçbirini çürütemiyor. Kaya paradoksunu çözemiyorlar ya da diğer argümanlara cevap veremiyorlar
Soran1 yılİste her zaman iyilik yapmış, iyi kalpli ama sırf mantıklı gelmedi ya da müslümanlığı hiç öğrenmedi ailesi çevrese hristiyan mesela böyle insanlar sonsuza kadar cehenneme gidiyor bu da merhametsizliğin kanıtı
Soran1 yılCehenneme gideceklerini nerden biliyorsun deme imanlı yani müslüman olarak ölmemiş birinin sonsuza kadar cehenneme gideceği bir sır değil 1000 kere geçiyor
Soran1 yılO kadar çok karşı argüman var ve hiçbirine cevap verilemiyor. Üstüne dinlerin neden var olduğunun sebebi de belli. Ek olarak doğru ve altı sağlam olan bir tane argümanınız yok. Ayrıca dünyada bilim insanlarının, üstün zekalı insanların falan %90ı dinlere inanmıyor
Soran1 yılSen de Pes ettin galiba. iyi günlet
Soran1 yılNe prim kasması ya adamlar niye prim kassın zaten onları tanıyan bile yok. Sadece bilim adamlarına hangi dine inandıklarını sordukları araştırmalar böyle diyot. Yeterli gelmesi için önce bir şey demen lazım. Ne bir şeyi çürütebildin ne bana bir sebep söyleyebildin. Ama seni suçlamıyorum. Savunduğun konu çok zayıf
- 1 yıl
Çol özür dileyerek araya gireyim sadece bir bilgi vermek için. O dönemde yüzlerce kadınla bile evlenip köle eden bir toplum olduğunu okumuştum. Yani o günün şartları erkek egemenliğinden ziyade insanlığın merhametten uzaklaştığı bir dönem olarak baz alınıp ona göre yorum yapılması gerekiyor. O günden bugüne de evrilmesi ve tek kadın ile evliliğin yaygınlaşmasını görebiliyoruz.
Soran1 yılKanka bir erkeğin 100 kadınla evlenebilmesi zaten erkek egemenliği demek ne demek istediğini anlamadım
Soran1 yılEvet merhametten de uzaklar ama sonucta erkek egemenliği var
- Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı.
1 yılBana göre doğru değil olduğunu düşünen varsa da Türkçe kuran okunmamıştır.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılsen aklına takılanı sor daha kolay olur
en basiti Allah olmadan hayat ne kadar boş bunu düşünebilirsin biraz.
06 Yorumla
Soran1 yılAllah olmadan hayat çok boş. Bu yüzden insanlar onu oluşturdu zaten
Cevap sahibi1 yılhiç de öyle oldugunu sanmıyorum. Islam dinine bakarsan senden bi ömrünü bi seye adamanı istiyor. insanlar bu kadar zahmetli ve büyük bedeli olan şeyi uyduracak halde mi sence? nefse çok ağır gelen seyler istiyor bi kere...
Soran1 yılİnsanlar dini ölümden sonra yok olmadıklarına inanmak için yarattı. Kim öldüğünde herşeyin bittiğine inanmak isterki? Ayrıca toplumların düzen içinde durması için din adı altında birtakım yasaklar koyuldu ve işe yaradı.
Cevap sahibi1 yılbu kadarı çok zahmetli, kimse göz göre göre bu kadar zahmeti kendine yazmaz. ben bile bu kadar inanmama rağmen bazen ibadetleri yorucu buluyorum.
yorumun sorduğumu tam olarak açıklamıyor.
Soran1 yılİbadetler dini hatırlaman, hayatının bir parçası yapman için dediklerini anlasaydın o ibadetleri yaparken çok daha fazla allahı hatırlardın
Cevap sahibi1 yılalim ya da veli degilim, herkesin rütbesi iman derecesi bir olmaz tabii.
Gizli Üye(36-45)1 yılİlk başta pes edip bırakmayacaksan ve ''anlamıyorum, bu ne yaa '' diye terk etmeyeceksen çok güçlü bir savunma belgesi var.:)
04 Yorumla
Cevap sahibi1 yılRisale-i Nur der giderim.:)
Soran1 yılNedir
Soran1 yılBiraz geç gördüm hala orada mısın
Soran1 yılRisalenin içinden bi parça mı
1 yılŞu bir gerçek ki, din asayişi sağlama konusunda iyi.
00 YorumlaBenim gözümde doğru değil savunmuyorum
01 Yorumla
Soran1 yılHaklısın zaten kimse düzgün cevap veremiyor
Evet Muslumanim
02 Yorumla
Soran1 yılSavunabilir misin?
Soran1 yılDaha doğrusu savunma değilde kanıtlayabilir misin?
1 yılYaaw bı SG aq ateyisti
00 YorumlaBulaşmıyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılMasallar
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılTüm dinler masaldır
22 Yorumla
Soran1 yılBende öyle düşünüyomda bana karşını savunacak biri lazım
Cevap sahibi1 yılBen Monoteisim
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı