tamamen duygularımla düşündüm, tüm duygularımdan arındırarak düşündüm. derinlere indim ve bilinmezlikle karşılaştım. gerçekten doğru olmadığını kanıtlayacak bir şey bulamadım. bulduğunu düşünenler yeterince derin düşünemiyor bence.
inanmayı seçiyorum03 Yorumla
Soran+1 yılOldukça derine inersen sorularını cevaplayamayacak şüphelenecek duruma gelirsin sende çok derinlere inenemişsin belli ki
Soran+1 yılO kadar derine indiysen çok bilgili olman lazım bir kaç soru sorabilirmiyim o zaman
En İyi Cevaplar
bir şeyin varlığına inanmak için onu görmek gerekmez doğaya baktinmi zaten görüyorsun "kusursuzluk" ki insanlar ve hayvanlar.
sen dünyaya kendi kendine gelmedin dimi bir baban var ki hiç bir şey yoktan var olmuyor sebep sonuç ilişkileri var bunlari görebiliyorsan bir yaratıcının varlığınida anlarsın.032 Yorumla
Soran+1 yılAma o yaratıcı islamdaki tanrı değilde başka bir tanrıysa
- +1 yıl
Kuran'a hakim olup bazı şeyleri biliyorsan zaten tek bir ilah olduğunu anlıyorsun. Ki incile baktığında ki 4 tane var hepsi bir birinin devamı niteliğinde kendilerinden başka dini inkar eder burada yanlışlığı anlıyorsun asıl İncil yani Barbados incilinde İslamiyetten ve peygamberden bahseder ki hristiyanlar o incili kabul etmezler ki yazılı olan tüm kitaplarda sadece bir Tanrı ki buna Allah diyoruz herkesin deyişi farklı sonuçta ama asıl olan Tek tanrı tek bir ilah bunu anlayabiliyoruz bunu bilmek için ilahiyat veya prof olmaya gerek yok.
- +1 yıl
İslamiyet güncel konulara diğer dinlere ve anlayışlar nazaran hem mantık yönünden kuramsal yönden ters düşmüyor zaten.-Ki sabah ezanında köpekler bile uluyorsa ki bir Allah var ve o ezana uluyan köpekler bunun farkında fakat insanlar bunu görürler ama görmek istemezler. Bakarsin ama görmezsin.
Soran+1 yılMesela bi örnek vereyim herkes müslüman değil bu dünyada doğru dini bulamadıkları için yakılmaları ne kadar doğru sence burada bir adaletsizlik yok mu
Soran+1 yılSence 1400 yıl önce ayetlerin gönderildiğini mucizeleri peygamberleri görüp müslüman olan insanlarla şu an ki insanlar eşit mi?
- +1 yıl
bu zaman diye nitelendirilen zaman ahir zaman artık ki tüm dinlerde var, kendinle sin arastiracaksin sonuçta hayvan değiliz hayvanlarda akıl fikir biri noksandir fakat insanda hem akıl hem fikir var neticede doğada en üstün yaratık insan. sana düşünme yetisi verildiyse araştırmak lazım. yanip uyanmama konusu gidipte dönen yok ama sonuçta yaptığın bir iyiliğin mükafatı varsa elbet kötülüğünde bir cezası olacaktır bu açık ve net.
- +1 yıl
@soran İslam tebliğ edilmemişse yani tebliğ kendilerine ulaşmamış olanlar İmamı Azam Ebu Hanife ye göre onların yaptıkları iyilikler ve kötülük ölçülecek iyilik ağır gelirse Cennet, kötülük ağır gelirse Cehennem var. İslâm tebliğ edildiği halde kabul etmeyenler sonsuza dek cehennemde azap görecek hiç çıkarmayacaklar.
Soran+1 yılŞu an insanlar iyi mi yani hayvanlara kadınlara erkeklere çocuklara bebeklere tecavüz taciz insanları öldürmek dolandırmak şu an iyi bir durumdamıyız?
Soran+1 yıl4 milyar dini araştırmaya insanın ömrü yetmez bir kere ki zaten sen nasıl müslüman bir ailede büyüyüp benim dinim doğru diyorsan hristiyan ailede doğan çocukta hristiyanlık doğru din diyecektir sen şurada 100 din araştırsan kafan nasıl karışır ki 4 milyar dinden bahsediyoruz
Soran+1 yıl@handsomehell01 tamam da 4 milyar dinin arasından hristiyan doğup kendi dinini doğru zannedenler insanlara ne olacak araştırsınlar deme 4 milyar dini araştırmaya insanın ömrü yetmez 100 din araştırsan kafan çok karışır bi sonuca varamazsın eşitsizlik var burada
Soran+1 yıl@Handsomehell01 ayrıca sen hiç diger dinleri araştırdın mı? Ya doğru din başka din ise
- +1 yıl
ben bir Müslüman olarak hristiyanligi araştırıyorum bir hritiyanda muslumanligi arastirabilir.. ben Hristiyan doğdum en iyisi benim dinim demek yanlış.. Ben kuranı okudum kabul ettim. oda arastirabilir.. mesela bir insana günah çıkartmanin saçmalık bana göre olduğunu ben mantıken anlıyorsam oda anlayabilir.
- +1 yıl
evrende ve doğada bu kadar kusursuz yaratılışın karşılığında sen yaratanıni kucultebiliyorsan bir insan gibi değerlendiriyorsan senin mantiksizligin.. ünlü denizci macellan muslumanligi nasıl tercih ettiyse soguksu ile sicaksuyun birbirine karışmadan varoldugunu görüp.. ki kuranda bu zaten vardı. herkes araştırıp doğruyu görebilir.
Soran+1 yılTabii ki yap diyen yok ama hepsini araştırmadan doğru din hangisidir bilemeyiz hatta bu doğru din olamaz diyip geçtiğin din bile doğru olabilir bunu anlatmaya çalışıyorum
Soran+1 yılHristiyanlığı doğru bulduğumu söylemedim zaten
Soran+1 yılEvet araştırıp doğruyu gördüm suların karışmaması doğru değildir okyanus bilimcisi bile söylüyor o sular alttan karışıyor aslında ama farklı elementlerinden dolayı dışarıdan farklı bir görüntü bırakıyor belli ki sen araştırmamışsın kur'anda mucize yoktur
- +1 yıl
@soran Zebur, Tevrat ve İncil de peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellemin geleceği yazıyor zaten. Araştırdım ben merak etme. Hatta daha eskiye gidelim. İnsanlık bilimsel olarak da orta doğudan yayıldığı için 400.000 yıllık Hint Mukaddes metinlerinde bile Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem'in geleceği müjdelenmiştir. Araştır ve öğren.
https://youtu.be/rM5x-GPsHOY - +1 yıl
Soran+1 yıl@Handsomehell01 Araştırmaya devam ediyorum ve edeceğimde
- +1 yıl
@soran Tek din İslam'dır. Allah insanları İslam'a adım adım hazırladı. Nasıl ki ilkokul ortaokul lise üniversite okuduk ve üniversite diploması alınca ilkokul diploması artık geçersiz oldu. Allah Teâlâ da biz insanları aynı şekilde Zebur Tevrat İncil Kur'an şeklinde adım adım İslam'a hazırladı. Kur'an diplomasını alınca artık diğer dinler bütün hükmünü kaybetti. Peki neden adım adım diye soracak olursan da. Düşün ki Hz. Adem ve Havva tek insan. Daha para icat edilmemiş. Faiz haram demiş olsa saçma olmaz mıydı? O yüzden her dönem insanların yaşadığı çevresel ortama göre kuralları belirlemek için her dönem kitap indirdi vahiy yoluyla peygamberlere
Diğer konusunda 404 cevap paylaştı. Yaklaşık dinden çıkalı 8 yıl oldu sonrasında 1 saniye bile şüpheye düşmedim. Bir kere o çevrenin etkisinden çıkıp objektif olarak baktığında bu sorunun cevabı çok basit.
124 Yorumla
Soran+1 yılİnandığın şey nedir ve neden dinden çıktın peki? (Kötü anlamda sormuyorum merak ettiğim için cevaplamak istemezsen sorun değil)
- +1 yıl
Hiç bir dine inanmıyorum ateistim. Çıkmamın özel bir sebebi yok üniversite zamanı teke tek, tarihin arka odası gibi programları izlerken celal şengörle gönül hocayla tanıştım. Celal hoca bilimi evrimi anlatınca daha detaylı araştırdım. Evrimi öğrendikçe dinlerdeki söylemlerin aslında bilimsel verilerle uyuşmadığını gördüm.
Soran+1 yılYani evrimi öğrenip derinlerine indikçe herşeyin farkına varabilir miyiz bütün bu dinlerin uydurma olduğu gibi?
- +1 yıl
Benim hikayemde evrim benim sorgulamama neden oldu. Ben daha önce hiç diğer açıdan bakmamıştım. Eğer başka bir şey sorgulamama sebep olsa başka bir şeyden dolayı dinden çıkmış olurdum. TV'lerde çevrede hep islam doğru allah var diye anlatılınca insan düşünmeden inanıyor. Evrim vesile olup sorgulayınca karşı argümanlara bakınca ben nasıl bu kadar süre bunlara inanmışım diye kendime şaşırıyorum.
Soran+1 yılBen müslümanım ama şu an sallantıda gibiyim bir gün karşıma ateist birinin paylaştığı bir ayet paylaştı o günden beri sürekli araştırıp sorguluyorum ne sonuç verir bilemiyorum ama araştırmaya devam.
- +1 yıl
sorundan ve yorumlarından anlamıştım bu aşamada olduğunu. 2 video tavsiye ederim izlersen kararında etkili olabileceğini düşünüyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=I4dPPqXfksY
https://www.youtube.com/watch?v=N45X65Uh6Z8
Soran+1 yılDiğerini izlerim teşekkürler tavsiyen için kırmızı hapı izledim daha bi kafam karıştı bu durumdan çıkmak istiyorum ama içimde bir korkuda var sanki yanlış bir şey yapıyormuşum gibi aklımda bazı sorular var ama cevaplıyıcak kimse olmayınca çevremde yanıtsız kalıyor
Soran+1 yılMesela eğer bir tanrı yoksa bu evren bu dünya ve içindekiler nasıl bu kadar düzenli sistematik bir şekilde var oldu bir patlama sonucunda bu mümkün olamaz bence
- +1 yıl
Öncelikle dünyanın düzenli ve sistematik olduğu kabulü yanlış. Tam tersine evrende kaos var. İslamda eğer Muhammed olmasaydı dünya evren yaratılmayacak gibi söylemler var. ama evren 14 milyar yıllık, Dünya 4 milyar yıllık, insan ise bunun çok küçük bir zaman diliminde mevcut. Yani insanlar için dünya ve evren yaratılmış olsa niye boş şekilde milyarlarca yıl duruyor sonra insan geliyor. Sen müteahhitsin ev yapıyorsun sonra yıllarca boş tutup evi sonra içine yaptığın kişileri yerleştiriyorsun. Ayrıca Carl saganın kitabında güzel bir cümle var. küçük çocuk babasına soruyor uzaylılar var mı diye baba da bilmiyorum kızım ama yalnız isek bu büyük bir yer israfı demektir diyor. Yani evren ve insana baktığımızda ben bir düzen akıllı tasarım göremiyorum.
Soran+1 yılDüzen derken şöyle bir şey mesela insanı yaşatan organların böyle mükemmel bir sistemle çalışması küçücük tohumdan bile kocaman bir ağacın oluşması hücreler, atom ve daha fazlası evrende ki her şey çok ayrıntılı ve belirli bir düzene uyarak devam ediyorlar
Soran+1 yılPardon videoyu şimdi izledimde sorularımın cevabını vermiş zaten
Soran+1 yılBir de incil de tevratta hz peygamberin geleceği haberi verilmiş peki bu nasıl açıklanabilir
- +1 yıl
Videoya ek olarak şunu da belirteyim. Bir şeyin çalışıyor olması onun mükemmel olduğu anlamına da gelmez belki daha iyisi olabilecekken biz bunu gördüğümüz için bunu iyi sanıyoruz. Diğer sorunun cevabı ise dini metinler çok geniştir ve simgeseldir o yüzden farklı çıkarımlar yapmak mümkündür. Müslümanların muhammedin geleceğini iddia ettikleri ayetleri mesala hristiyanlar aynı şekilde yorumlamamış. mardinprotestankilisesi.com/.../ ya da bu konuyla alakalı diğer klasik söylem aslında barnabas incilinde muhammedin geleceği müjdeleniyor ama hristiyanların hoşuna gitmediği için tahrif edip gizlediler. Bunlar klasik komplo teori taktikleridir. Bir şey olduktan sonra ben demiştim demek veya olana göre bir tarih yazarak temel oluşturmak kolay bir şey. Mesala ben de peygamberlik ilan etmek istesem kuran değiştirildi aslında kuranda bir peygamber müjdeleniyor hem de türk olacağı da müjdeleniyor ama arapların hoşuna gitmediği için son peygamber arap olsun istedikleri kuranı değiştirdiler diye uydurup kendimi peygamber ilan edebilirim.
Soran+1 yıl(Sorularımda bitmiyor kusura bakma) Mesela hz muhammed yazdıysa kitabı neden kendini tanrı ilan etmedi bunu yapsa daha kârlı çıkardı
Soran+1 yılVe kendi işine yaramayacak olan böyle ibadetleri neden yazdı
Soran+1 yılKendinden önceki din ne
Soran+1 yılHmm anladım açıkladığın için teşekkür ederimm
Soran+1 yılTamamdırr
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
- Diğer konusunda 673 cevap paylaştı.
+1 yılİslam'dan başka insanların akıllarındaki tüm sorulara mantıklı cevaplar veren başka bir din yok.
26 Yorumla
Soran+1 yılDin hocalarına sorduğumda cevap veremedikleri sorularda oluyor ama
- +1 yıl
Sor hepsini cevaplayayım. Din hocaları arasında Ateist imamlarda var. O sorduğun hocaların bir çoğu Kur'an tefsiri okumuş değillerdir
Soran+1 yılMesela birinden başlıyayım Allah insanları neden yarattı? verdiğin cevaba göre sorularım olucak
- +1 yıl
Ben insanları ve cinleri bana kulluk etsinler diye yarattım diyor Kuran'da. Kâinatı neden yarattı yani tüm canlılarda dahil diye sorarsan da ona da şöyle cevap veriyor: ben gizli bir hazineydim bilinmemek istedim diyor. Ne demek bu? Örneğin şimdi kanseri tek bir hapla bitiren bir ilaç bulmuş olan biri olarak düşün kendini. Sen de böyle bir yetenek varsa; bu yeteneğinin tüm dünya çapında bilinmesini istemez misin? Herkes ister. Herkes tüm dünya ismini ve yeteneğini bilsin ister. İşte Allah Teâlâ da da tüm evreni yaratacak bir spermden insan yaratacak, yağmur, güneş ay gezegen evren toprak hava su vb. Muhteşem yeteneği olduğu için bu yüzden bu yeteneği bilinsin istediği için yaratmış bizleri. Sana anne baba verdim. Sana evlat sevgisi tattırdım. Her gün dünyada senin için topraktan sebze meyve binlerce nimet sundum. Bu hizmetimin karşılığında ibadet ederek teşekkür ile karşılık ver diyor
Soran+1 yılİnsanın başarısız bir varlık olduğunu biliyor bu kadar büyük ve güçlüyse eğer bir tanrı birilerini yaratıpta "bak bu benim gücüm" diye gösterme gereği duymazdı zaten neden bu insan denen başarısız varlıklara kafayı bu kadar takmış durumda yarattığı insana eğer kadınsa başörtü takması gerektiğini yoksa yakılacağını söylüyor ve bu kadının tek suçu başörtüsü takmamak adam öldürmek hırsızlık yapmak falan değil
Soran+1 yılKullarını bu kadar seviyorsa neden onlara bana inanmazsanız sizi ateşlerde yakacağız canınız daha da yansın diye her seferinde derilerinizi değiştireceğiz diyor tanrı bu kadar mı acımasız neden kukla muamelesi görüyoruz
İnanç meselesi ben doğru olduğuna inanıyorum
03 Yorumla
Soran+1 yılİnandığın şey nedir?
Soran+1 yılAnladım
Doğru din olduğuna inanıyorum
00 YorumlaKişiden kişiye göre değişir.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbütün dinler uydurmadir kopyadir.
12 Yorumla
Soran+1 yılBirbirlerine çok benziyorlar ayrıca
Cevap sahibi+1 yılbir kez tutan her zaman tutar
Diğer konusunda 839 cevap paylaştı. Kalpten inanıyoruz
10 Yorumla
+1 yılEvet bence öyle.
00 YorumlaDiğer konusunda 589 cevap paylaştı. Hak din.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılEvet en doğru din İslam dini
12 Yorumla
Soran+1 yılNasıl bu kadar emin olabiliyorsun peki
Cevap sahibi+1 yılAraştırarak ve mantıkla en önemlisi
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet.
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı