Büluğ çağına gelmiş olan Müslüman bir hanımın başını kapatması hem Allah’ın hem de Peygamberin emridir. Açmak ise, bir farzın terki sayıldığından haramdır. Allah ve Resulünün emrini dinlemediği için günahkâr olmakta büyük bir mes’uliyet altına girer.
Kadınlara çok büyük mesuliyet yüklenen bu din erkeklere rahat kolay bir din bence
Kesinlikle doğru bir din değil. Hatta hiç bir din doğru değildir. Hepsi insanların hayal ürünüdür buna islam dan tut diğer semavi dinler de dahil ! Hepsinin amaçı insanları kolay bir şekil de yönetmek ve bir arada tutmaktır. Nerede doğarsan o dini benimsersin ! Hristiyan bir ülke de doğarsan hristiyan olursun musevi bir aile de doğarsan musevi olursun. Yok ben sonra dan islamı kabul ederdimdim de öyle şeyler yok ! Hristiyan bir aile de doğan bir çoçukta aynı şeyleri söylüyor yani ben müslüman bir aile de doğsaydım sonra dan hristiyan olurdum diyorlar ! Yani Din KESİN olarak yalandır. Adım gibi eminim o söz de allah için kapananlar diğer dinleri hiç ama hiç araştırmamışlardır çünki kendi dinlerinin kesin olarak gerçek ve değiştirilmemiş din olduğunu sanırlar ama aslın da hristiyan dindar şeklin de ki, Bir aile de doğsalar dı bu sefer de koyu hristiyan olup diğer dinleri hiç araştırmayacaktı ! Bu kadar basit işte ! #ATEİZM
@Zenafromearth Baya yüzsüz çıkarak bunu yazdıysan afferim sana yüzsüzlükte altın madalya kazandın. Bir insan başka bir kimsenin yazdığı yoruma ancak bu kadar alakasız cevap vere bilir. Biz herşeyi reddetmiyoruz ki, ? biz sadece dinleri, yobazca gelenekleri vb gibi insanlığa zarar veren ve geri kalmasına neden olan şeylere karşı geliyoruz. Ayrıca özgürlük kelimesinin kelime anlamı herhangi bir kısıtlamaya, zorlamaya bağlı olmaksızın düşünme veya davranma, herhangi bir şarta bağlı olmama durumu, serbestî. Özgür irade, bireysel özgürlük, adalet, kamu hakları, politik özgürlük, ifade özgürlüğü, ahlaki sorumluluk, özerklik, öz irade kavramlarını karşılayabilen genel bir anlama sahiptir. Yani orta da her şeyi reddetme durumumuz yok keşke azıcık sorgulasan ve olaylara objektif baksan kardeşim !. Çünki bu şekil de kısa ve hem alakasız hem de cahilce bir yanıt vermekle sadece kendini rezil edersin. Neyse konuyu daha fazla uzatmayacağım iyi günler size.
Kur'an'ın ayetleri gibi bir ayet getir o zaman eğer din yalansa (haşa ) Bilimin 100yil içinde keşfettiği şeyleri Kuran'da 1400yil önce bahsediliyor Allah sana irade vermiş kendi iradenle din seçiyorsun Mesela hiristiyan bir ailenin çocuğu musluman olabiliyor veya tam aksine
çünkü o mesulıyetlerı yukleyen yaradan farkında mısın ama bır erkekmış gıbı davranmış eğer unısex olsaydı kadınlara cenntte verılecek hızmetçılerden de bahsederdı kı bahsetmemış zaten kadın bır tane bıle peygamber olmamasıda buna paralel. bence tanrı manrı yok onlar nebatılerden Al Lat, Al Uzza ve Menat veya Ka'b idi hubal'ın kızlarıydı bunlar sadece
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bence kadınlar lanetli tanrı tarafından adet olsun çocuk doğurma olsun
çok eşlılığe ızın veren bırçok dın var çünkü her dın maskulen bır tavırla oluşturulmuş sadece ıslamı yermek olmaz hrıstıyanlarda musevılerde de bu böyle çünkü hepsını çıkaran bır erkektı tanrı erkek olduğu ıcın değıl tanrıdan vahıy aldığını ıddıa eden erkek olduğu ıcın kendı lehıne çevırmek ıcın böyledır ayetler
herkesin kendince bildiği doğruları vardır. buna müteakip olarak, şahsi fikiridir. dinlere saygım vardır. inanan, veya inanmayan insanlarada.. keza hepimiz birer insanız. sadece fikir ve düşüncelerimiz farklı. benim asıl kızdığım nokta, dini kullanıp insanları kandıran tipler.. bu şekilde onlara hükmetme çabaları.. işte ben buna kızıyorum.
islam dininin hangi kısmında kadına değer var ki okuyun araştırın kendiniz farkına varın diye boşuna denmiyor çok eşlilik, çocuklarla cinsel ilişki oldukça normal kavramlar böyle bir din de kadına saygıdan bahsedilemez. En büyük saçmalıklardan biri de içki, kadın yasaktır ama aynı zamanda cennetteki ödül de bunlardır.
Nebe suresi 33. ayet Diyanet İşleri: "(31-34) Şüphesiz Allah’a karşı gelmekten sakınanlara bir kurtuluş, bahçeler, üzümler, kendileriyle bir yaşta, göğüsleri çıkmış genç kızlar ve dolu dolu kadehler vardır."
Şüphe yok ki Müslüman erkeklere ve Müslüman kadınlara, inanan erkeklere ve kadınlara, itaat eden erkeklere ve kadınlara, doğru söyleyen erkeklere ve kadınlara, sabreden erkeklere ve kadınlara, korkan erkeklere ve kadınlara, sadaka veren erkeklere ve kadınlara, oruç tutan erkeklere ve kadınlara, ırzlarını koruyan erkeklere ve kadınlara, Allah'ı çokçok anan erkeklere ve kadınlara; Allah, onlara yarlıganma ve büyük bir mükafat vaadetmiştir. (Ahzap 35)
Ben Allah olsam ve kadınlara değer vermesem sence yolladığım kitapta onlara direk hitap eder miyim?
hayir değildir Islam delinim hayel ürünüdür Çocuklarla evlenmek Şiddet Yalancilik Gaylik Duygu sömürüsü sahtekarlik Din ticareti Kadina küfür saygizlik çoklu eşlik Kadini köle yapmak kadinlarla kafayo takmiş bir din nüfustan bile saymiyolar Gericilik Bilime karşi çikmak Cinayet Katliam Halki kişkirtmak Terörist grublar yetiştirmek öldürmeyi emretmek tehdit Islam Cinayet seks dinidir uzak durun
"İlk tesettür ayeti, erkeklerin göz kapaklarına inmiştir." "Mü’min erkeklere söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar. Irzlarını korusunlar. Şüphesiz Allah, onların yapmakta olduklarından haberdardır." ( Nur süresi 30)
Sadece islam'ın değil var olan bütün dinlerin doğru olduğunu düşünmüyorum. Dinlerin aslında zamanının TOMA'sı olarak adlandırıyorum toplumları dize getirmek adına zekice üretilmiş ve işlenilmiş bir dizi kurgu benim için.
kadınn evlendiğinde ne gibi hakları oluyo erkeklere neler farz oluyo bir anlatsam var ya erkekler bana burda linç kampanyası yaparlar..😄
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Sence öyle ama etkenlerin sorumluluğu da fazla ve doğru din hoşunuza gitsin gitmesin yoksa bende onunla bununla yatmak isterim ibadetleri yapmamak isterim ama iste