Bu ülkede milyonlarca insan seninle beraber açıkçası. Sosyal medyaya çok bakma, %1 zümrenin gösterişi sende algı yaratmasın. Bazen kendini avutuyor, ülkede bu kadar yoksul varsa Bodruma niye bu kadar çok giden oluyor gibi. Bir diğer nokta hakkınla, emeğinle, gayretinle çalışıyorsan daha güzel. Bazı kadınlar var, gündüz eskortluk yapıyor işe gidiyorum diye akşam ailesinin evine geliyor. Ya da sevgilisine gidiyorum ayağına lüks villa ve yerlere gidip kendini satıyor. Ülkenin acı gerçekleri ama yaş ilerleyince herkesin aklına ancak geliyor.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 9,4b cevap paylaştı. İnşallah oda olur ülkedeki krizherkedi perişan etti , bunun tek sorumlusu devletin parasını yandaşlara ve pahalı pahali verilen yap işlet devret yoluyla yaptırılan köprüler otoyollar tüp geçitler şehir hastaneleri uçak bile uymayan havaalsnlari muteahhitlerine sağlanan yolcu garantili hava alanları bütçe bunlara tahsis edilince çalışanlara emeklilere para kalmıyor. Bunlar yetmiyor gibi 10 milyon suriyeliyi besleyi devlet imkanlarından yararlandirilmasi bizim yiyeceğimiz içeceğimize ortak edilmesi buda çakışan kesimin hayallerini suya düşürüyor. Nillet arak ehil kişileri yönetime getirememizden kaynakli
00 Yorumla
1 yılDediğin yaslarda insanın iyi bi mesleği yoksa kazandığı para ile zaten şuanda birseyler sahip olma ihtimali zaten çok zor. Aylık diyelim alıyorsun 30 bin tl. Kira, faturalar, mutfak masrafları zaten ancak yeter. O yüzden pek sorun etme bence. Parayla para kazanan insanlar şuanda iyi konumdalar ama o da ticaret yapınca olacaktır. ya da arkadaşlarım gibi toki den ev çıkacak. Borcuna girip ödeyecek ev sahibi olacaksın
00 Yorumla
Öncelikle merhaba Seni anlıyorum günümüzde Genelde insanlar buna çok önem verdiği için İnsan ister istemez Böyle düşünüp karamsarlığa kapılabiliyor ama bence düşünmemen gerekiyor En azından sağlıklısın ve çalışabileceğin bir işin var senin şu anda bulunduğun Hayat bir başkasının hayalidir bu şekilde düşünerek Ve senden daha az kademede olan insanları düşünerek moralini yüksek tutabilirsin hayat bu sürprizlerle dolu Allah kalbine göre versin diyelim.🤎
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım, anlıyorum hissettiklerini. 🫂 İnsanın kendini başkalarıyla kıyaslaması o kadar doğal ki ama unutma, herkesin hayat ritmi farklı. Kendi yolunda ilerliyorsun; başarı da mutluluk da sana özgü bir tempo ile gelecek. 😊 Şu anda ait olduğun bu yer, sana ileride daha güçlü bir zemin sağlayacak. Borçlarını azaltmanın yolunu planla, küçük adımlarla birikim yapmaya başla. Kendine karşı anlayışlı ve sabırlı olmayı ihmal etme.
2025’e girmek üzereyiz, bu yıl senin yenilik ve dönüşüm yılı olsun. 🎄 Yeni yıl enerjisiyle hayata yeni bir sayfa açmayı dene, kendine zaman ver. Mutlu ve umut dolu bir yıl diliyorum! 💫00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
212Cevap
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. ahahah yani aplacimm.. kotu olan ne bu durumda onu anlamis degilim.. araba desen milyonlar ev desen birkac milyonlar.. aldigin maasin birak netini brutunun yillik tutari bir araba zor eder. bu ortamda sen neye gore kime gore kendini basarisiz hissediyorsun.. kredi ile almaya kalksan odedigin faizle bir ev iki araba daha alirsin.. hadi herseyi gectim 45 ine kadar bu dediklerin oldu sonra kaygilarin bitecek daha mutlu daha basarili mi hissedeceksin evladina mi birakacan hangisine neyi birakacan.. yapay kaygilardan uzak durmaya calisin.. mal mulk iyidir ama insani sagligindan edecek olanlar da benden uzak olsun..
al sana fakir tesellisi.. :D
27 Yorumla- 1 yıl
Doğru gerçekten mala önem vermektense hayatlarını yaşasalar daha iyi
Soran1 yılAlabilenlere kıyasla yetersiz hissediyorum.
- 1 yıl
bu devirde arabayı bırak ev kirasını nasıl öderim derdinde... hatta üniversite mezunu olup iş bulmayıp da ağır işlerde çalışan var... yani sen çalışıyorsun ama çoğu senin gibi iş bulamıyor.. bu yuzden de kafanın bunlarla meşkul etme ilerde alırsın... yani
- 1 yıl
Abla dediğinden daha yaşlısın dayıcım
- 1 yıl
Sana giren çıkan ne dayı
Gizli Üye(25-29)1 yılİnsanlar üniversiteden mezun olup iş bulasıya kadar zaten yaş 30a dayanıyor, senin en azından işin var gelirin var böyle düşün, o yaşlarda işi olmayan ya da atanamayan özel sektörde asgari ücrete çalışan ayrı eve çıkamayıp o yaşta ailesini çekmek zorunda kalan kendine özel alanı olmayan çok insan var, ailenle iyi anlaşıyorsan bunu dert etme, onlarla yaşarken de fazla giderin olmaz ailene yardım etmiyorsan birikim yapmaya bak, şu an ev araba alabilmek yaşla ilgili değil ki kimse alamıyor, bu gidişle de çok zor hatta imkansız, herkes aynı durumda o yüzden sıkma canını
44 Yorumla
Soran1 yılTeşekkürler 🙏🏻
- 1 yıl
çok haklı haklı yani bu devirde arabayı bırak ev kirasını nasıl öderim derdinde... hatta üniversite mezunu olup iş bulmayıp da ağır işlerde çalışan var... yani sen çalışıyorsun ama çoğu senin gibi iş bulamıyor.. bu yuzden de kafanın bunlarla meşkul etme ilerde alırsın... yani
Soran1 yıl@MastrClass Haklısınız aslında.
- 1 yıl
@ soran : aynen yani bunlara takılma enazından işin var...
Bu durum sadece sana özel değil, son senelerde ülkemizdeki çoğu 20-35 yaş aralığının durumu böyle. Son senelerde her şey çok zorlaştı. Gerek evlilik, gerekse bir şey sahibi olmak.. Artık sadece o ayı da çıkarırsa şükür ediyor insanlar.
Benim de sadece bir arabam var. Onu da 2017'de ilk sıfır arabamı alıp değiştire değiştire yükselttim sürekli. Bundan 4 sene önce tek yaşıyordum. O zaman hayat kolaydı, tek başıma çalışıp her şeyimi de paşa paşa ödüyordum. Şu an ailemin yanındayım ama tek yaşayayım desem imkanı yok. Ödediğimiz kira 35. Ben ne diyeyim yani.
Bu ekonomik şartlarda,
Ailenden bir zenginlik yoksa,
Sürdürülebilir bir iş sahibi/girişimci değilsen bir şey almak çok zor. Tek yolu herhalde TikTok gibi platformlarda para dilenmek:))
20 Yorumla
1 yılVar böyle çok insan var lakin ben anlamıyorum neden herkes eve arabaya olsun diye bu kadar odaklı... Evlenmeyi istesen bile evin araban var mı önce geliyor. Ev, araba benden daha önemli yani :D Evi arabası olan da pazardan seçer gibi seçip alıyor. Sevmenin esamesi çaya atılan şeker kadar belki var belki yok... Ama geçmişe dönersen insanlar aile olup beraber azmederek herşeyi sıfırdan da kurabiliyorlardı. Farkedebiliyoruz bu dönem zor ama imkansız bir halde değil, peki neden bu umutsuz haller anlamıyorum ciddi mana da
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBuralarda bu soruyu sürekli ben soruyorum ki...
Benim memurlukta 4. senem. Evim ve arabam benim de yok ve çünkü parayla çok işim olmadı. Yaklaşık 20 yaşımdan beri aşırı yalnızlık yaşıyorum. Hayat büyük bir imtihan genellikle. Böyle olanlar da var olmayanlar da var, kıymetini bilmeyenler de var. Neyse
Zor ama bazı şeyler. Eşin olur mutlu olursun, araban olur biner gidersin. Ben ta 29'a doğru atandım. İşsizlik gerçekten daha beter. Çarşı turu atar gelirdim. Sosyal ortamın da olmaz öyle olunca. Siz yine özel olarak da olsa girişimcisiniz, aşmışsınız bir şeyleri iyi bir şey.
Herkesin her şeyi yok ama bazı insanlar gerçekten iki dünya da da mutlu. Bazılarına ise sabretmek düşer ya da yaptıklarının cezasını çekmek...
20 Yorumla
1 yılHepimizin hayat treni farklı ilerliyor. Kimimiz çok genç yaşında atanabiliyor ya da iş kuruyor evleniyor ya da dünyayı geziyor olabilir. Ancak kimisinin de bunların olabilmesi için belli Zamana ve duruma ihtiyacı vardır. Hayatımız, yaşam standartlarımız, büyüdüğümüz coğrafya hepsi etken olabilir. Ama bu oldu diye de hep böyle kalacak değiliz hayatın da ki o akışın seni mutlaka yakalayacaktır tabi sende inanırsan.
01 Yorumla
Soran1 yıl🙏🏻
Kendine özen gösterirsen o zaman bütün üstümdeki olumsuzluklar kalkar. Bazı sebeplerden ben çalışmıyorum uzun süredir. Arkadaşlarım islam çalışmıyorsun, maddi sorunun da var ama çok mutlusun der. Bunun sebebi kendime özen göstermem. Zaten işe girsem de gezer alışveriş yapar spor yapar yine kendime bakarım. İnsanlar kendilerine göstermesi gereken değeri göstermedeiğündne bu hale düşüyorlar. Bende Haziran da 30 um. Ama çok şükür hiç bir şeyi kafaya takmıyorum.
10 YorumlaBugünün Türkiye'sinde birikim yaparak menkul ya da gayrimenkule yatırmanız kesinlikle mümkün değil. En azından makul bir sürede...
Ya dolandırıcı olacaksınız...
Ya da risk alacaksınız.
Ben tüm mal varlığıma riskli yatırımlarla ulaştım. Kimi zaman küçük, kimi zaman büyük risklerdi bunlar.
Ama hep vardı.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 315 cevap paylaştı. Rahat ol diyecem de işte ülke şartları utanması veya sıkılması gereken sen değilsin hangimiz istediğimiz hayatı yaşıyoruz ki sanki burda…. Kimsenin kimseyi yargılama hakkı yok hadsizler her zaman olucak ona çözüm yok ama bu hayat senin ister bolluk içinde yaşayıp yalnız kalmak istersin ister borç içinde olup evlenmek buna kimse karışamaz
00 YorumlaHıcbırsey eskisi gıbı değil fıyatlarda makas çok açıldı. Ben 20-30 yas aralığında ev araba ısını hallettım o dönem fıyatlar makuldu bırıkımle mal sahıbı olabılıyordun ama şu an ımkansıza yakın.. kendı aracımı satıp üzerine bır araba parası daha koymam gerek aklımda araç ıcın.. Su an senın durumunda olan ınsan sayısı o kadar fazla ki.. yalnız degılsın
00 Yorumla
1 yılBu zamanda birikim yapmak, ev almak filan çok zor. Ama harcamalarına dikkat edip birikim yapmaya başlamana da engel olmasın bu.
Daha çok gençsin, acele etme, biriktirmeye başla. Mutlaka her ay kenara altın at, zaruri ihtiyaçların hariç kısabildiğin kadar kıs.
Ekonomi de hep böyle gitmeyecek ya, illa ki düzelecek piyasalar. İşte o güne kadar kenarda birikmişin olmalı, faziler düşüp evler bollaşınca yapıştırırsın peşinatı ve çekersin krediyi alırsın evini inşaallah.
00 Yorumla
1 yılBen de Mart ayında 34 yaşıma gireceğim ve durumum çok benzer. Engelliyim, sevgilim yok ve şu sıralar psikolojik olarak zor bir dönemden geçiyorum. Hayat bazen istediğimiz gibi gitmiyor ama unutma ki her şeyin bir zamanı var. Sabırlı olmalı ve küçük adımlarla ilerlemeliyiz. Allah büyüktür, her şey bir anda değişebilir. Kendine inan ve umudunu kaybetme. Yalnız değilsin!
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 926 cevap paylaştı.
1 yılBu devirde emekli olan bile birikim yapamayıp hala çalışan var kardeşim. O kadar geç kalmış değilsin bundan sonra plan yaparsın. Hayat hep bir umuttur güne uyanmak için. Hatta evde iki kişi çalışan olup yetiştiremeyenler var. Düşün ki alım gücü gün geçtikçe erimiş haldeyken ve gelir dağılımının yarısını sadece yüzde yirmisi kazanan ülkede.
00 Yorumla
1 yılevinde olmak zorunda değil arabanda. Bunlar yaşamımızıdaki mecburiyetler değil. Bunlar evlendikten sonra eşinle birlikte el birliği ile alınabilecek şeyler. 30 yaşında çoğu insanın hiçbirşeyi yoktur ben 24 yaşında ilk arabamı aldım mesela ama çok çalışarak oluyor her şey babada vardı çok karışmazdım onun parasına puluna.
00 Yorumla
1 yılis hayatina atildigin yasla alakali. benimkisi 27 oldu sanssizliklar yüzünden. en kotu ihtimalde 12 ayda 250 iyi ihtimalde bu 500 lere cikicak. 30 a kadar 0 araba parasi cikiyo. aile yaninda kaliyorum sirf para biriktirmek icin. ev araba aileden gelmiyorsa bazi seylerden feragatlik yapip o maasinin 5-10 bin lirasi haricine dokunmucan
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAldığın mal mülk senible gitmeyecek, ama yaşadıklarınla gideceksin bu dünyadan. Çok istiyosan tokiyi takip et kendini öyle ev borcuna sok. Ev almak tek başına imkansız normal şartlarda. Zaten ailenle yaşıyormuşsun. Evleneceğin kişiyle halledersiniz evi:) ama her 3 ayda bir kenara bi bilezik atmaya çalışabilirsin yatırım olsun.
01 Yorumla
Soran1 yılTeşekkür ederim.
- Aile & Toplum konusunda 790 cevap paylaştı.
1 yılHepimiz öyleyiz ki beyaz yakalının top noktası maaşlar alıyorum ama yine elde bişey yok o yüzden takma keyfini çıkar. Elde ettiklerimi de borsa kripto gibi şeylerden ettim yoksa çalışarak hiçbişey olmuyor. Yaşam kısa maddiyata bakmadan gezmek eğlenmek lazım
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 654 cevap paylaştı.
1 yılTakıl kafana göre işte sonrada arkanda 1 tane bile nesil bırakmadan çekip gideceksin bu dünyadan günümüz sistemi onu gerektiriyor çalmadan çırpmadan hak hukuk yemeden zengin olamassın bu ülkede... yani hırsız olmak lazım oda herkese göre değil tabiki bu yüzden takıl kafana göre diyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılEv almak maalesef zorlaştı.
Arabada ev kadar zorlaşıyor.(Aracım var)
İş bulmak çalışmak gercekten zor.
Borcum yok. Olmayan parayı yemem.
Kredi kartı limitimde hatrı sayılır.
Birikim yapmayı severim.
Aşk meşk işleri içinse olursa hay hay olmazsa bye bye modundayım😃
14 Yorumla- 1 yıl
Sendeki 4. Ve 5. Maddeyi kıskandım valla abi. Allah zora düşürmesin.
Soran1 yılDarısı başıma 🙏🏻
Cevap sahibi1 yıl@SasukeUchihaxD Amin Allah kimseyi zorda bırakmasın
Cevap sahibi1 yılİnşallah Hersey zamanla olur ama size tavsiyem alışverişi azaltın birikim odaklı olun
- Aile & Toplum konusunda 781 cevap paylaştı.
1 yılMerak etme şu an hepimiz aynı durumdayız ülke şartları içimiz den geçti ve geçmeye de devam ediyor. Ülke de çok şeyin değişmesi gerekiyor onlar değişmediği sürece biz aynı yerimiz de kalmaya devam edeceğiz ama buna rağmen o güneş bir gün bizim için doğacak buna inan umudunu kaybetme
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBenim de elektrik faturam yüksek geldi. Bu ay çok zor bulduğum evin kirasını nasıl ödeyeceğim diye Kara kara düşünüyorum. İşimiz de yok. Aynı yaştayız. Galiba şu başkasının hayatını kendi hayatımızla kıyaslamamamamız konusu çok önemli bir durum öbür türlü kafayı yiyecek gibi oluyor insan. Benim de çok güzel hayallerim vardı ama artık her şeyi bıraktım sadece yaşadığıma şükrediyorum. Ne hayal ettiysem tam tersi oldu
00 Yorumla
1 yılTek başına normal bir çalışanın son 5-6 yılda birikim yapabilmesi neredeyse imkansızlaştı. Senlik değil sadece tüm ülke bu durumda son yıllarda. İnsanlar karnını doyurup barınabildiğine şükreder duruma geldi/getirildi
04 Yorumla
Soran1 yılÇok umutsuz hissediyorum bazen, her açıdan.
- 1 yıl
İnan hemen herkes bu durumda. İnsana en çok koyan kısmı da boş bir insan olmayıp hak ettiğin değeri görmeden hak ettiğin hayatı yaşayamamak oluyor
Soran1 yılÇok haklısınız.
- 1 yıl
Branş neydi sizin
1 yılsana tek tavsiyem bende ev araba yok para biriktir ev al araba al aile evi kabus gibi herseyine karisiyorlar sakın evlenme evlenirsende kocan ve aileai herseyine karisir kendine yanliz mutlu bir hayat kur kafanı dinle
10 YorumlaBabana sor
2000lerden önce kimse bunlari alabiliyormuymus çalışarak.
Cok iyi maasin vede işin yoksa alamazsın.
Günümüzdeki ekonomik göstergelerle kredi almak zor. 2018önceki gibi çok düşük döviz dönemide gelmez (gelmesinde).00 YorumlaTürkiye'de yoksul ve fakir grubuna hoş geldin. Hayır sadece sen tek değilsin bu ülkede yaşayan bir çok toplum aslında bu halde tabi aileden varlıklı olanlar bile aslında dilediği gibi yaşayamıyor.
00 Yorumla31 yaşındayım boşandım bir kızım var makina müh. menzunuyum iş bulaöadım mağazada çalışıyorum. Borçlarımk bitirmeye çalışıyorum. Ne evim var ne arabam nede birikimim. Olan da var tabi ki ama kendini biriyle kıyaslamak hep kötü hissettirir yapmamsk lazım ama insan yapıyor işte bazen seni çok iyi anlıyorum.
02 Yorumla
Soran1 yılDilerim 2025 ve diğer gelecek yıllar sana ve kızına harika mucizeler getirir 🙏🏻 Çok içimden dilerim umarım kabul olur amin
1 yılHa ha ha. 36 kız eli tutmadım. Ne kız arkadaşım var ne de sevgilim. Anne babam öldü. Yıllardır çalışırım borcun az buçuk var birikim mi? Hec olmadı. Bazen intihar düşünüyorum. 40 dan sonra kesin düşünüyorum
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Ben yeni 27 oldum. Arabam, birikimim ve hiç kız arkadaşım olmadı. İyi kötü babadan kalan bir ev var sadece , ve yapacak bir şey yok. Sadece kendine güvenip elimdeki imkanlarla mutlu olmaya çalış. İllaki daha güzel günler gelecek.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 302 cevap paylaştı.
1 yılsenin sucun degıl bu yıllarda aylık 150 bınde alsan zor artık cografyaya mahsus diyelim ben yıllar önce bosluguma geldi 2 3 ev alıyorumdum sımdı or para ile ıkı tane ıphone ancak oluyor
10 Yorumla Yok yok. Öyle düşünme. Bir çok insan ekonomik açıdan zor durumda. Kendim bu konıda şanslıyım. O yşlrda almıştım araba ve evimi. * şimdi maalesef güç yeter durumda değil
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 613 cevap paylaştı.
1 yılkelin ilacı olsa başına sürermiş al benden de o kadar bıktım parasız olmaktan ev hayalim vardı olmadı araba hayalim vardı olmadı takma kafaya memleketin hali bu hani derler ya coğrafya kaderin biz o kaderi yaşıyoruz
00 Yorumla
1 yılNe güzel daha 30 yaşındasın tadını çıkar martta 43 yaşına giriyorum gel birde bana sor 30 lu yaşlarımda araba almıştım sene 2011 2 sene sonra başıma gelenler kazalar belalar hastalıklar arabamı satıp 2 araba daha borçlandım sağlıklı olduğun müddetçe her şey olur sıkma canını
00 YorumlaÜlkenin içinde bulunduğu durum nedeniyle maalesef birçok insan hakettiği yerde değil, yani tek siz değilsiniz, bende benzer durumdayım, bende atanamadım.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılHayat böyle maalesef; çok ayrıntılı bi konu, kısaca her şey birbirinin içine geçmiş diyebiliriz; her şey ya birbirini engelliyor ya da olmasına imkan vermiyor her açıdan
00 Yorumla Hayat herkes için farklı akar , bu bir yarış değil seni çok iyi anlıyorum. Ne alaka diyeceksin belki ama geçenlerde teomanın bir röpörtajına denk geldim 29 yaşında ünlü olmuş biliyor musun? Ben çok şaşırmıştım 29 yaşıma kadar beş parazsızdım diyordu , o yüzden asla umudunu yitirme şükür sağlıklıyız sağlıktan büyük saadet mi var :)
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8,1b cevap paylaştı.
1 yılÜlke şartları malum, bir şey satın almak nerdeyse imkansız insanlar bu yüzden evlenmiyorlar bile, ama duygusal durumları biraz zamana bırak her şey olur
00 Yorumla
1 yıl30 yaşında evin arabanın olması için genç yaşta mesleğe başlaman lazım ya da girişimci olacaksın galerin olacak diğer türlü 30 yaşında Türkiye gibi bir yerde çok zor bunlara sahip olmak
00 Yorumla
1 yılNe kadar şanslısın ben 30 olunca ailem 70e yaklaşacak yaşta olacak bizim öyle lükslerimiz yok ailemiz bize bakamaz biz onlara bakıyoruz
02 Yorumla
Soran1 yılAllah gönlüne göre versin 🙏🏻
- 1 yıl
Amin inşallah
Demekki para tasarrufunda sorunun var parayı yönetemiyorsun o da büyük maharet yatırım önemli ve disiplin işi
01 Yorumla
Soran1 yılAslında elime para kalmıyor. Kalınca birikim yapacağım.
1 yıl32 yaşımdayım. Evim ve arabam yok. İşsizim ve bekârım. Araba kullanmayı bile bilmiyorum. Kitaplarım, akıllı saatim ve külüstür cep telefonumdan başka bir şeyim yok.
00 Yorumla
1 yılSenin gibileri çok var maalesef ki geçim sıkıntısı olduğu için ev araba almak eskisi kadar kolay değil canını dişine takarsın bir ev bir araba almak için Bir bakmışsın ki ömründen ömür gitmiş
00 Yorumla34 yaşındayım, atandım, evim var arabam yok. Aşk teğet bile geçmiyor. Bence iş güçle falan alakalı bir durum değil. Yeterince isteyip istememekle alakalı
05 Yorumla- 1 yıl
Sen nasıl 34 yaşındasın ya çok genç duruyorsun
- 1 yıl
22 gibi duruyorsun😂
- 1 yıl
@Tükendimçok2 hayat şartları ve stres bazı insanları hızlı yaşlandırır. Yaş sadece bir sayı fakat şartlar herkes için aynı olmayınca aynı yaştaki 2 kişiden biri daha yaşlı gözükebiliyor diğerine göre. ah keşke insanlar bu gerçeği anlayabilselerdi. millet sanıyor ki her 35 yaşındaki adam 35 gibi göstermeli. yok öyle bir şey işte. Yaşlanmak zaten normal bir durum değil, çogunlugun mutlak doğrusu.
- Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
1 yılNormaldir canım bu kadar dert etme hayat kısa ilerde ne olacağını bilemezsin hem da 30 olacaksın çok geç değil ki endişe etme
01 Yorumla
Soran1 yılUmutsuzlanıyorum.
Aile & Toplum konusunda 8,5b cevap paylaştı. 26 Yaşında araba aldım,40 yaşında ev sahibi oldum.. Yeterki işin olsun.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Arabam var ev için çalışıyorum Allah olmayan herkese nasip etsin çok çalışın ve fedakarlık yapın arkadaşlar hayat çok acımasız
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 6b cevap paylaştı. Ev araba bir araç.. yasayacagin deneyime pek etkisi olmaz. Hobi edinmekle başla
10 Yorumla
1 yılBen 33 yaşındayım 2 yıldır işsizim ne para var ne birikim var ne ev var ne aşk var kendime zarar vermeyi düşünmeye başladım...
00 Yorumla
1 yılgereksiz harcamaları kes. kendin gibi görün. pahalı zevklerden azade ol. 30 yaşına kadar yapamayıp, bundan sonra mı yapacaksın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılNeden para biriktiremiyorsun? Yoneticisin ve baba evindesin bence bunu sorgula. Ev araba kimsede yok zaten. Ben de bu yil 30 olacağım, benim de evim arabam yok maalesef.
01 Yorumla
Soran1 yılKredi borcum var.
1 yılHic üzülme lütfen bunu yaşayan en az 10 milyon insan vardır Turkiyede kadın ya da erkek
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı.
1 yılbaşarısızsın
25 yaşında hem evim hem arabam vardı
ve kendim yaptım05 Yorumla
Soran1 yılDalga mı geçiyorsunuz? 38 yaşında konuşması kolay. 8 senede çok şey değişti ülkede.
- 1 yıl
Dalga geçmiyorum
sizler tatilde evde takılırken ya da yazlıklarda zaman geçirirken ben 10 yaşımdan beri çalışıyorum fırsatları değerlendirdim hatta siz daha 18-19 yaşlarınızı ergence yaşarken ben sizin yaşlarınızda ırakta suriye de ticaret yapıyordum
Irakta amerikan askerleri varken her gün canlı bombalar patlarken ben defalarca o ülkeye gittim, çok kolay değil mi
para kazanıp aile evinde yaşayıp nasıl borçlu olur ki bir insan bu yüzden başarısızsın
Soran1 yılBilmeden konuşan insan en tehlikeli tiplerdendir. Ben sağlığım için kredi çektim. Gelip sorumda boş yapmayın.
- 1 yıl
sorunuzda bunu belirtmezseniz, ben istediğimi yazarım, sizin gibi birisi de bunu engelleemez
daha soru bile paylaşamayan birisinin ne kadar boş olduğunu gördük sayenizde
Soran1 yılSiz istediğinizi yazamazsanız beyefendi. Dilin ve elin kemiği olmalı.
Gizli Üye(30-35)1 yıl30 yaşındayım evin borcu bu sene bitti
Bide 2001 model arabam var çok şükür
Bi de işim var Allah sağlık versin gerisi hallolur zaar bide aşk olaydı iyiydi teğet bile geçmiyor dedigin gibi sjjssjdjdj01 Yorumla
Cevap sahibi1 yılHangi şehir aceba
- Aile & Toplum konusunda 549 cevap paylaştı.
1 yıl33 yaşına girecegim ne arabam var ne isim ne evim ne de sevgilim aklıma geldikce moralim bozuluyor 👀
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBorç kaç olduğuna bağlı borcun yoksa gerisi çokda önemli değil ama 30 yaşına kadar bir birikim yapamamak senin ayıbın atanamamis olabilirsin calisabilirdin okumuş olmak sana para getirmiyor mâlesef ben okulu biraktigimdan beri çalışıyorum tamamen 0 dan basladigim için evim yok belki ama arabam ve düzenim var ev zaten biyerden para gelmediği sürece kolay kolay alınmaz
06 Yorumla
Soran1 yılOkumaman senin sorunun, benim değil. Ben eğitimli bir kadınım.
Cevap sahibi1 yılHahaha okumamak tan kastım ortaokul sandın sanırım noktalama işareti kullanmıyorum diye okumak nedir senin dediğin yüksek lisans mi yaptın da bundan övünüyorsun ben normal şekilde 4 yıllık orman mühendisligi için gitmiştim 2. senesinde atanmanin çok zor oldugunu anladığım için bıraktım ve araba anahtarcisi oldum pişman da değilim şahsen
Soran1 yılBen de pişman değilim. Master yaptım.
Cevap sahibi1 yılPeki mastır ını yere serip oturabilirsin ozmn
Cevap sahibi1 yılAblam valla o konuda hiçbir tecrübem yok mâlesef hayırlısı
1 yıl30 yaşına kadar zaten çalışarak evi bırak araba bile alamazsın Eğer çok yüksek bir maaşın yoksa evi ömür boyu alamazsın
00 Yorumla
1 yılBabanın arabası varmış banan sana en azından araba konusunda destek çıksaymış sonuçla evladısın sen tek başına nasıl alacaksın kolay mı o kadar
00 Yorumla
1 yılBende hepsi var sen peki üst düzey yöneticisin neden bişeler yapamadın
05 Yorumla
Soran1 yılGeç başladım iş hayatına.
- 1 yıl
Ekside başladın desene hayatına
Soran1 yılMaalesef.
- 1 yıl
Olsun yaparsın geç olmadan bunları düşünüpte kendini mutsuz etme imkanın elverdiğince mutlu olmaya çalış
Soran1 yıl🙏🏻
1 yılNe kadar maaşın var. Yani asgariden biraz yüksekse durumun normal
05 Yorumla- 1 yıl
Rica ederim
Soran1 yılAsgarinin 2 katı
- 1 yıl
Piyasaya göre kötü değil, kira dersinde yok geter fazlasıyla
Soran1 yılŞu an borcum var diye yetmiyor işte
- 1 yıl
Biticek elbet. Hangi şehirdesin
1 yıl35 yaşında hekimim. bu dediklerini bende daha yeni yeni yapabildim. pes etme. aşk bana da uzak.
03 Yorumla
Soran1 yılSizin en azından mesleğiniz garanti ama.
- 1 yıl
Yaşamanın garantisi var mı peki saniyeliğiz
Soran1 yılYok ama kafa rahat olarak yaşamakta ayrı bir güzeldir eminim 🙂
Hayat şartları kolay değil ki bu devirde ev almak artık hayal bile değil.
01 Yorumla
Soran1 yılHaklısın ama çoğu açıdan nasipsiz gibi hissediyorum.
- Devamını Gör (218)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat