- Aile & Toplum konusunda 549 cevap paylaştı.
1 yılSadece şu kadarını söylemek istiyorum; İslâm dinine göre konuşacaksak, sizin bu sitede geçirdiğiniz vakit, yılbaşı ağacı süslemenizden daha günah. Neden mi? Hemen açıklayayım.
1- Bu sitenin size katabileceği bir şey yok. Burada vakit geçirmeniz zaman israfına girer ve israf İslâm dininde haramdır.
2- İslâm dininde kadın ile erkek aynı ortamda vakit geçiremez. Burada her ne kadar anonim olsanız da flört ve cinsellik gibi İslâm'ın haram saydığı bir muhabbetin döndüğü ortamda yer almak da haram olur.
3- Bu sitede ''Nasılım?'' adı altında bazı insanlar İslâm dininde ''mahrem'' olarak nitelendirdiği sınırları teşhir edebiliyor. Onları görmeniz haramdır. Bakmak ile görmek arasında fark vardır lâkin siz, bu tarz içeriklerin çokça olduğu bir ortamda olduğunuz için yanlışlıkla görseniz dahi günah sayılır.
210 Yorumla
Soran1 yılBaşka bir dinin ibadetini yapmak dinden çıkarır kısa ve öz.
- 1 yıl
Hayır, onu da yanlış biliyorsunuz. Sadece başka dinlerin geleneklerinin taklit edilmemesi gerektiği vurgulanmıştır. Bu da hadislerde vardır.
Kur'an-ı Kerim'de, ''Kim Müslümanlara karşı kâfirlerle saf tutarsa o da onlardandır'' ayeti vardır. Bu ayette, Hristiyan safında olup Müslümanlara karşı savaşan Müslümanların artık Müslüman değil, kâfir oldukları belirtilir. Lâkin, eğer savaştıkları Müslüman grup kötü, halka zulmeden bir grupsa, o gruba dur diyen kâfir ordusunda bir Müslümanın yer alması istisnadır.
İşinize geldiği gibi yorumlayıp insanların yaşam tarzlarına müdahale etme hakkınız yok. Önce kendinize bakın.
Soran1 yılAbicim Noel hristiyan ibadetidir. İbadet. Başka bir dinin ibadetini yapıyorsunuz. Aklınız alıyor mu. Saç gösteren türbanlılar gibisiniz. Öyle karşıma demeye hakkın yok Müslümanım diyorsan dini kullanıp Noel kutlayıp yarım yamalak türban takamazsınız
- 1 yıl
Birincisi, yılbaşı kutlayanlar dini kullanmıyor. Onu da nereden çıkardın? Asıl dini kullananlar, sakal bırakıp takke takanlar arasında.
İkincisi, insanlar yeni yıla girmeyi kutluyor. Senin ibadet dediğin şey, Hristiyanların 25 Aralık'tan itibaren noeli kutlamasıdır. Yılbaşı kutlamak, hediyeleşmek Müslümana mekruhtur, o da farklı kültür geleneği olduğu için. Burada ibadet yok. Siz işinize geldiği gibi anlamak istiyorsunuz.
Soran1 yılAbicim Noel ağacı süslemek hristiyan ibadetidir kilisede ayin yapmaktan farkı yok. Dini kullanıyorsunuz türbanlılar bile kutluyor. Müslümansanız kutlayamazsınız. Hristiyan olursanız sesim çıkmaz ama Müslümanım diyip ağaç süsleyip dini kirletemezsiniz. Hristiyanlar bizim ibadetlerimizi yapıyor diyorlar.
- 1 yıl
Yılbaşı kutlamak ve ağaç süslemek ibadet değildir. Ama boşa konuşuyorum, müslümanlığı oturmuş bir kültür üzerinde yaşayan insanlara daha fazlasını anlatsmazsın zaten. İnsanlara tebliğ verdiğin yer zaten dine aykırı tamamen. Bu kadar hassas isen önce hesabını kapat sen. Ama olur mu, o işine gelmez 😄
Soran1 yılÇok müslümansın sen ağaç süslemeyi bırakta namaz kıl Hicri yılbaşını kutla dinde site kullanma demiyor yabancı dinlerin ibadetlerini yapma diyor. Sırf özentilikten ne yapacağını şaşırmışsın
- 1 yıl
@SivisPacemParabellum kankam boş ver eşek hosaftan anlamiyo bu arkadaş kıt bağnaz biri
Soran1 yıl@desouza1907 essek geldin mi yine
Soran1 yıl@desouza1907 nasıl girdiyse sana bırakmıyorsun sorumu kudurdun
En İyi Cevaplar
1 yılbatının herşeyine özenmekle kaynaklanıyor renkli geliyor kutluyorlar. Onlarda hadi biz kutluyoruz dini açıdan diye ama bunlara ne oluyor diye düşünüyorlar sürekli
110 Yorumla
Soran1 yılAdamın biri röportaj vermişti bu sene kutlamayacağım müslümanlara bıraktım bizden daha meraklılar diye
- 1 yıl
öyle zaten bizlerde bir batı hayranlığı var ve gençlerimizdede onların yaşantısına özenti
Soran1 yılYeni yıla girmeyi kutluyor diyorlar ama özentilik kafirlik oldu mu bizimkiler en önde ramanazana laf ederler ama bunlar
- 1 yıl
ben filistinde bu kadar çocuk katledilir iken hiçbir kutlama iç açıcı gelmiyor. Ben insanların dini görüşüne çok karışmam kendim dini kurallara uymaya çalıştığım kadar uyarım ama bana hristiyan gelenekleri hiç iç açıcı gelmiyor. Ben batının çoğu şeyine karşıyım bana yabancı kadınlar bile çekici gelmez mesela çok uzağız biz bunlarla
Soran1 yılBende hristiyanların ağacına karışmam hristiyanlar kutlasın beni ilgilendirmez. Hatta dediğim adam Gazze’de çocuklar katledilirken Noel kutlamayacağım demişti. Bizim süslümanlar kutlar ama.
- 1 yıl
adı müslüman bir toplum bence dediğim gibi dini inanışı kimsenin ilgilendirmez ama müslüman toplum gibi görünen batı toplumu gibiyiz. Asimile olduk olacağımız kadar.
Soran1 yılMüslümanın ne yaptığı ilgilendirir. Dinimi kirletemez
- 1 yıl
başedemezsin yobaz diye hemen gelirler üstüne hep böyledirki bu ben anlatamıyorum dün heryer çok kalabalıktı dışarı bile çıkmadım aralarına karışmamak için
Soran1 yılSen onlara yobaz diyeceksin hristiyan kafir diyeceksin.
- 1 yıl
özelten takip atmak istermisin ya da mesaj
- Aile & Toplum konusunda 724 cevap paylaştı.
1 yılBurada Müslüman çok az olanlarda sözde Müslüman boşa laf anlatarak zamanını harcamanı tavsiye etmem.
https://www.youtube.com/embed/x48tqzOSeXo11 Yorumla
Soran1 yılHaklısın
- Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı.
1 yılHerhangi bir dine mensup insanların hiçbiri aynı şekilde düşünmez. Farklı mezheplerin olması gibi. Yani isteyen Noel de kutlar yılbaşı da. Sonuçta İsa da Kuran da geçen bir peygamberdi. Benim bildiğim, Müslümanlar her peygamberi kabul ediyordu. O zaman sırf Hristiyanların geleneği diye Noel kutlanmayacaksa, Arapların Kurban Bayramı da bizde olmamalı. Sonuçta biz Türk'üz.
05 Yorumla
Soran1 yılSorun şu ki dinler ırksal değil. Bizim Türkler bunu bir türlü anlayamıyor. Yani hristiyanlık Avrupalıların kurban bayramı Arapların değil. Mesele Türk olmak değil bir anlayın şunu. Türk birisi hristiyan olup Noel kutlayabilir ama Türk olup Müslüman olan Noel kutlayamaz. Noel hz İsa’nın emrettiği bir şey değil bir kere şayet olsaydı bizim özenti Türkler islam diye yapmazdı noeli. MÜSLÜMAN TÜRKLER önce hz muammedin dinini uygulasınlarda sonra hz İsa’yı düşünsünler. Ki hz İsa Noel kutlayın demez ağaç süsleyin demez. Hristiyanların uydurduğu bir şey bunlar. Çok hz İsa’yı dinlemek istiyorsanız açıp islam tarihi okuyun bakalım hz İsa gerçekte ne emretmiş yaparsınız. Müslümanlar zaten hz muahhmedin ümmeti hz İsa’nın değil önce hz Muhammetin emirleri sünnetleri yapılır noeli kutlayan sözde müslümanlarda bunu yapmıyor. Noele dini diyip kurban bayramını ırksal olarak kabul etmende dini yanlış anladığını gösteriyor. Sen önce Noel’in hristiyanlara ait olduğu gibi kurban bayramınınsa Müslümanlara ait olduğunu kavra. Araplık durum yok. Türksen noelde kutlayamazsın senin kafana göre şayet Noel batı geleneği.
- 1 yıl
Türküm ve eğlencesine de kutlarım herkes gibi sana niye battı insanların eğlenmesi? Senin gibiler o kadar mutsuz ki insanların en ufak mutluluğunu bile kaldıramıyorsunuz. Ben zaten noel kutlayan biri değilim yılbaşı kutlarım. Ayrıca dinleri yeterince araştırmış kitapları okumuş biri olarak, dinler sadece çıktığı bölgenin kültürüne göre oluşturulmuş bir inanç sistemidir diyebiliyorum. Gidip sadece din kitaplarını okumuyorum. Ben yine de kalkıp da aa sen bu değilsen bunu kutlayamazsın yapamazsın demiyorum kimseye. Seni kim peygamber olarak atadı da insanlara din bekçisi kesiliyorsun? Sırf eğlenen insanlara saldırıyorsun resmen. Senin dinin hoşgörülü olmayı ve önce kendine bakmanı emrediyor bunu unutma. Herkesin eğlencesi de inancı da kimseyi kötü etkilemediği sürece kendinedir. Böyle yapınca kimseye örnek bir Müslüman olmuyorsun.
Soran1 yılOhoooo hayatın boyunca mutsuz yaşayıp Noel ağacı süsleyince mutlu oluyorsan acırım sana belli ki sende islama dair hiçbir şey yapmayan hristiyanlığa özenen süslümanlardansın. Müslümanım diyorsan kafana göre dini kirletemezsin. Hoşgörülülük öyle hristiyan geleneğini ibadetini yap anlamına gelmiyor ohhh ne güzel lastik gibi rahatsınız genişsiniz. Okmuşssun ama eksik okumuşsun islam bütün dünyaya gönderildi evrenseldir kapiş. Kim bilir nerden okudunda burada saçma sapan konuşuyorsun. Din, din kitaplarından öğrenilir süper zeka. Adı üstünde dini kitaplar. Gerçi Noel ağacı süsleyen birinin İslamın evrensel olduğunu kabul etmesi beklenemez o küçük dünyasında abuk subuk kitaplardan islamfobiliği yaşıyor. Sen zaten Müslüman değilsin git süsle ağacını. İslama arap diyerek dinden çıktın. Müslümanlığa zarar veren kendine Müslüman diyen Noel kutlayan münafıklar ilgilendirir. Ve evet örnek Müslüman oluyorum ama Noel kutlayanlar rezil süslüman oluyor.
- 1 yıl
Müslüman değilim olmaya da gerek duymuyorum. Daha önce Noel ağacı süslemedim veya Noel zamanını kutlamadım. Eğer bir yaratıcı varsa sırf ağaç süsledin diye seni ateşe atmayacak ama insanlara herhangi bir din için değil de eğlenmek için yaptığı şeylerden dolayı ahkam kestiğinde işte bu daha büyük bir günah oluyor. Bunun illa bir kitapta yazmasına gerek yok, sadece düşünmen gerekiyor. Sonuçta yaratıcı sana bir akıl vermiş. Özellikle kadınları kısıtlayan bir inancın evrensel olduğunu da sadece bir kağıtta yazan sözlerle kanıtlayabileceğini düşünüyorsan, Kur'an'da da yazıldığı gibi herkesin inancının kendine olduğunu hala kavrayamıyorsan, bir tane ağaç süslendi diye dinin kirletildiğini düşünüyorsan bayağı sığsın süper zeka. Madem İslam bu kadar büyük bir din ve ağaç süsleyenler sizden değilmiş, o zaman ne diye onlara kızıyorsunuz ne diye ciddiye alıyorsunuz bu kadar? İnancınız bir tane süslenen ağaçtan bozulacak kadar zayıf mı yoksa? Ağaç süsleyenler zaten sizden değilmiş o zaman onlara kızmanın bir anlamı yok. Yılbaşı ağacı süslemek ille de dinî olacaksa kendine Müslüman diyen herkes hatta sen bile Hristiyanlara ait olan herhangi bir kilise veya farklı bir yapıya girmeyin tamam mı? Yani sırf gezmek veya kültür görmek için bile olsa girmeyin yoksa maazallah İslamiyetten çıkarsınız. Ayrıca ben dinleri sadece din kitaplarından okuyup araştırdım demiyorum, bu alanda araştırma yapan insanların tüm bu dinlerin ortaya çıktığı zaman ki kültürü incelediğini de biliyor musun? Zaten semavi dinlerin içinde, çıktığı bölgenin kültür ögeleri barındığından herhangi bir dini inancın en azından % 100 bile gerçek olduğuna inanmıyorum. Bir ülkenin kültürü o ülkenin genel düşünce yapısını da gösterebilir.
İnsanlara sataşmaktansa birazcık kasmasan ve kendini mutlu etmeye baksan bir ağaç süslemene veya ağaç süsleyenlere sataşmana bile gerek kalmaz mutlu olman için kapiş? Şu hayatta kafaya takman gereken daha önemli meseleler var inan ki.
Soran1 yılMüslüman değilsen senlik durum yok. Müslüman olan ağaç süslemeyez. Süslerse dinden çıkar. Bu kadar basit. Ağaç süsleyen Müslümanım demesin dini kirletmesin.
Yapay Zeka Cevapladı
Biliyorsun, yıl sonu herkes için farklı bir anlam taşıyor 🎄✨. Noel ağacı aslında Hristiyanlıkta bir gelenektir ama günümüzde kültürel bir sembole dönüştü. İnsanlar yeni yılları kutlamak, umut dolu başlangıçlar yapmak için evlerini süslüyor. Müslümanlar da bu durumu yılbaşı coşkusuyla ilişkilendirip, sadece bir eğlence, güzel anılar yaratma faaliyet olarak görüyor olabilir.
Dini inançlardan bağımsız, sevdiklerinle güzel vakit geçirmek, yeni yıl umutlarını artırmak için yapılan bu tür şeyler bence çok masum. Güzel anları ve paylaşımları artıran her detay kıymetli 💫. Umarım senin için 2025 sevgi dolu ve huzurlu geçer! 🎉❤️00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
24Cevap
1 yılNormalde yapılmaması gereken bir şey Müslümanlar için
12 Yorumla
Soran1 yılÖzentilik
- 1 yıl
Aynen öyle
1 yılGerçek Müslüman noel bilmez yeni sene adı altında slk saçma kutlamalara katılıyorlar hristiyan özentileri başka bişey değil.
10 YorumlaMüslümanlığın ne demek olduğunu tam olarak anlamadıkları için
10 Yorumla
1 yılMüslüman olan süsleyenleri umursamaz kendisi de inancıyla yaşamaya devam eder. Yargılamak bize düşmez. Ben de süslemedim namaz kılıyorum ama bize ne.
01 Yorumla
Soran1 yılYok türbanlılar bile kutluyor Müslüman kutlamaz.
müslüman değilim
süslüyorum
müslümanların neden süslediğini bilmiyorum
herhalde yeni yıl temasını sevdikleriçin olabilir
01 Yorumla
Soran1 yılSüslüman bizimkiler. Yeni yıldan değil Paskalya bayramınızıda kutluyorlar. Ama gelip kendi dininin ramazan bayramına laf ederler. Noel ağacı sizin dininizin simgelerinden biri sonuçta.
- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılMüslümanlık noel ağacı süslemek ile ölçülmediği için.
01 Yorumla
Soran1 yılAdı üstünde Noel ağacı. Müslüman olan süslemez hristiyan mısınız
1 yılSizin derdiniz din değil milletin eylenmemesini istemek
021 Yorumla
Soran1 yılYo derdimiz din. Müslüman eğlenmek istiyorsa Hicri yılbaşını kutlasın eğlensin karşı değiliz bak eğlenmenize. Ama sizin derdiniz hristiyanların dinine özenmek
- 1 yıl
Napacam hicri yılbaşında 26 Haziran'da sıcağın ortasında namaz kılarak mı eylencem yani onun yerine 31 Aralık'ta serin havada içerim
Soran1 yılYo git süslemeler al evi süsle pasta al kutla Hicri yılbaşını merak etme miladi yılbaşı haziranda olsa sıcağın ortasındada ağaç süslersin
- 1 yıl
Yani 31 Aralık sıcağa gelse gene kutlardım neden kutlamayım peki?
Soran1 yılTamam işte noel ağacını sıcakta bile kutluyorsun Müslümansan Hicri yılbaşınıza kutla sıcakta ama işinize gelmez özentilik.
- 1 yıl
Ben mutlu oluyorsam umrumda değil sıcak Noel özentilik işime ne gelirse
Soran1 yılO zaman haziranda sıcak falan deme bana. Sizin derdiniz batı ne yapıyorsa onu yapmak hristiyanlar bile yadırgıyor sizi dini kirletiyorsunuz utanç verici. Müslümanlar neden bizim ağacımızı kullanıyor diyorlar hiç utanmanız yok saç gösteren türbanlı gibisiniz
- 1 yıl
valla batı cennet zaten ordağuda baskı altında yaşayın siz banane
Soran1 yılBaskı Altında yaşayan sensin ağaç süsleme baskısı var sende dinin ya
- 1 yıl
benim dinim falan yok rahat adamım sen zorla namaz kıl oruc akşama kadar sonra akşam olunca eşşek gibi ye fakirin halinden anlama ya hani :D
Soran1 yılDinin yoksa defol sorumdan zorla ağaç süslemeye devam et özenti Ortadoğulu. İbadet gibi ağaç süsle ayaklarından asılıp cehenneme gidince görürsün. Sabaha kadar essek gibi bira zıkkımlan sonrada Avrupalı gibi görün aynen seni Avrupalı görürler Mezopotamya esseği 😂😂
- 1 yıl
sıradan ortadoğu beyni baskı yüzünden tam gelişememiş bir akıl sanki öldü cehennemi görüp geri geldi akıllıya bak koskoca merhametli Allah bi ağaç süsleyip içki içtim eylendim diye beni cehenneme yollayıp yakacak he :D oğlum siz hasta ruhlusunuz lan allahı kendiniz gibi sanmayın
Soran1 yılSen önce ne olduğunu öğren Müslüman değilsen süsle ağacını. Ve evet o cahil geri kafalı kafan bassaydı içki ağacın cehennemlik olduğunu bilirdin ulen deyyus Müslümansan adam gibi Müslüman ol dini kullanma kulaklarından bacaklarından asılırsın görürsün içkiyi ağacı cehennmede kafasız Allah Âçık açık yazmış alkol en büyük günahlardan biri
- 1 yıl
üzüldüm sana 2 gram beynini kullansaydın gerçeği farkederdin
Soran1 yılBen sana üzülmedim ama olmayan beyninle alkol zıkkımlanıp cehennemde yanacaksın hak sana
- 1 yıl
cehennem yok
Soran1 yılGeberince görürsün olmayan beynini zorlama
- 1 yıl
geçen 2 yaşında bebek öldürüldü lan bebek daha bebek böyle dünya test se cehennemde yanım daha iyi sen anlamazsın kafanı yorma
Soran1 yılKonuyu nasılda çarpıtıyor bebek öleceğine ağaç süsleyen kafirler ölseydi.
- 1 yıl
Verecek cevabın yokmu yarımakıllı az sorgula
Soran1 yılOlmayan beyninle konuşma nakil ol
Aile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Neden olmasın? İsa peygamber Allah'ın peygamberi, değil mi?
023 Yorumla
Soran1 yılÖyle. Ancak İsa peygamber ağaç süsleyin diye bir şey demedi
Soran1 yılBak şimdi şunda anlaşalım çoğu Müslüman kandil kutlamaz ama Noel kutlar. Bu bilinen ve görülen bir şey. Bu soru sadece Müslümanım diyenleri kapsıyor altını çiziyorum.
Soran1 yılGörsün veya görmesin sonuçta dini ibadet bunu kabullenin ağaç onların dini sembolü. Kutluyorsun ağaçsız kutla ağaç süslemek ibadettir. Gidip kilisede ayine katılmaktan farkı yok.
Soran1 yılGeçsinler daha iyi en azından islama zarar vermezler kirletmezler. Ağaç süslemek Hristiyan inancıdır. Ağaç süsleyip Ramazana laf ediyorsa çıksın dini kirletmesin. Bu baskı değil Allah’ın kanunları. Saç gösteren türbanlılar gibisiniz.
Soran1 yılDinde siteye girmeyin diye bir şey yazmaz ama dinde başka dinin ibadetlerini kutlamayın diye bir şey vardır. Müslümanlar niçin hristiyan ibadeti yapıyor. Utanç verici Avrupalı hristiyanlar Müslümanlar neden ağacımızı süslüyor diyorlar. Bizim Müslümanlarda utanma yok.
- 1 yıl
Dini keyfinize göre eğip büküyorsunuz ama gerçek İslam bu değil. Kendinizi kandirabilirsiniz belki ama beni değil. Önce dininizi öğrenin sonra akıl satın.
Ayrıca sorununuz sadece din bilgisi değil, etik eksiklik te var.
Başkalarına gerekli saygıyı göstermeyenler saygı görmeyi de haketmezler.
Siz insanlara ve değerlerine net olarak saygısızlık yapıyorsunuz.
Soran1 yılAbicim güzel abim dini siz keyfinize göre büküyorsunuz hristiyan ibadeti yapıyorsunuz namaz kılmayıp ramazana laf ediyorsunuz turbanı düzgün takmıyorsunuz herşeyi yapıyorsunuz din oyuncak olmuş elinizde. Müslümansanız Müslüman gibi davranın kimse sizi zorla Müslüman olun demiyor. Hristiyan olup Noel kutlayabilirsiniz İslamı kirletmeyin hristiyanlar neden kutluyor bu Müslümanlar diyor halinizi yadırgıyor. Bak hristiyanlar sizin gibi değil dini kullanmıyorlar bütün ibadetlerini yaparlar pazar ayine gider Paskalya kutlar Noel ağacı süsler hiçte itiraz hakaret etmezler ama siz kendi dininizin ibadetlerini yapmayıp ramazana laf edip ağaç süslüyorsunuz. Müslümanlıkta zorla tutulmuyorsunuz ağaç süslemek istiyorsanız buyrun hristıyanlığa. Kimin deist olduğu umrumda değil dini kirletemeyi bırakın.
Soran1 yılTamam abicim sen ağacını süsle ama Müslümanım deme mümkünse ortalıkta rezil olmayalım Avrupalılar Müslümanlar ağaç süslüyor demesin daha fazla.
Soran1 yılBen dini kullananlara bakıyorum Müslümansanız kurallara uyacaksınız. Öyle kafanıza göre İslamı yaşama lüksüne sahip değilsiniz böyle tepki yersiniz işte
Soran1 yılDinime küfreden Müslüman olsa. d size din dersi vermek bana kaldı Âsıl ve bak veriyorumda. Müslüman olanlar dine uyacak. Uymayan sizin gibi dinsiz olup ağaç süsleyebilir kafasına göre kimse dini kirletemez
Soran1 yılKirleten Müslüman olup her bku yiyenler beni nerden tanıyorsunda kirletiyormuşum? Süslümanlar gibi her naneyi yemiyorum
Soran1 yılAğacını süsle Müslüman süslemez. Dini kirleten senin gibi dinsiz olsun
Soran1 yılTamam abim
Gizli Üye(30-35)1 yılKutluyo bisey olmaz ya snra zten sonrasinda namazini kilar falan o gunah silinir ilerdede cennete girer
017 Yorumla
Soran1 yılHe he
Noel ağacı, Hristiyanlıkta İsa Mesih'in doğumu ve dirilişinin simgesidir.
Cevap sahibi1 yılYani musluman kutlayamazmi diyorsun sadece hristiyanlara ozelmi diyorsun
Soran1 yılAynen öyle yahudiler bile kutlamaz size ne oluyor
Cevap sahibi1 yılMusluman kutlarsa kutlasin sonucta gunahi sana yazilmiyoki niye bu soruyu sorupta dert edindin anlamadim ya 🤔
Cevap sahibi1 yılYani senlik bi durum varmiki yok eee
Soran1 yılOlm saçını gösteren türbanlı gibisiniz Müslümanım diyorsanız yasaklara uyun
Cevap sahibi1 yılAsljnda haklisin ama ne bileyim muslumanlar naparsa yapsin sende sen demekki cidden derin imanli bi muslumansinki muslumanlarin kutlamasi seni rahatsiz etmis anladim
Soran1 yılNoel başka dinin inancı mantıken düşün başka dinin ibadetini niye yaparsınız
Cevap sahibi1 yılYani keyfine işte eglence icin yapiyolar guzel oluyo mutlu oluyo insan yilda bi kere geliyo yilbasi zaten onuda kutlayip. mutlu oluyolar olay bu?
Soran1 yılİyide hristiyan inancı? O zaman kilisede ayinede katılırsınız Nesin’e mutlu oluyorsunuz gidin Hicri yıl başını kutlayın mutlu olun ama kutlamaz süslümanlar
Cevap sahibi1 yılOlsun biz cnnete gtcez ben 5 vakt nmz klarim mesela su anda ama alkolde icyrum yerine gore yilbasida kutluyorum ama cennet3 giddicem
Soran1 yılAynen aynen ondan
Cevap sahibi1 yılNiye zoruna gitti hayirdir olm
Cevap sahibi1 yılBoruna gitsin puhaha zuhaha
Soran1 yılDtune gitsin alkol zıkkımlan Noel kutla ama cennete git tam Müslümanların bile cehenneme gidecek sonra cennete gidecek belkide sen alkolle Noelle herşeyi yap sonra cennet bile bile yapıyorsun Allah tövbeni kabul etmezse ebedi cehennem
Cevap sahibi1 yılSanane kizim sen mi karar veriyon hee saf seni
Soran1 yılSüslüman cehenneme gideceksin
Hakiki Musluman olmadiklari icin 🤣
16 Yorumla
Soran1 yılBu genç erkekler olgun erkeklerden daha akıllı bilinçli. Yaşlı erkekler yaş aldıkça sapıtmış yolu bozulmuş 30+ üstü iyice sapıttı
Soran1 yılYok cidden bu tarz noele karşı olanlar hep 25 yaş altı düzgün Müslüman erkekler. 30+ üstü hep kutlarız günah değil diyor
Soran1 yılO ne ki Müslümanlık ağaç süslemekle ölçülmüyor mu dersin hz İsa da peygamber kutluyoruz diyenler mi dersin daha ramazanda oruç tutanlara laf ediyor bu süslümanlar ama başka dinini ibadetini yapıyor merakla
Aile & Toplum konusunda 383 cevap paylaştı. Onlar müslüman değil, süslüman :)
11 Yorumla
Soran1 yılDoğru
1 yılMüslüman altın da Müslümanliktan uzaklaşan yapar sadece ben müslümanım diyip bir Hıristiyan gibi yasiyan yapar yoksa namazında niyazinda olan abdestli oruçlu olan yapmaz
00 YorumlaÇocuklar sevinsin diye ya da dilde müslümanlar
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılBilinçsizlikten tamamen
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 617 cevap paylaştı.
1 yılgizli k4fir onlar
10 Yorumla
1 yılSözde müslümanlar
14 Yorumla
Soran1 yılSüslümanlar işte
- 1 yıl
Ben utanıyorum harbiden
Soran1 yılHristiyan birinin röportajını dinledim bu sene kutlamayacağım diyor Müslümanlara bıraktım bizden daha meraklılar demişti
- 1 yıl
Doğru demiş
1 yılCehalet ve Özenti
11 Yorumla
Soran1 yılBirde güzelliyorlar
1 yılCanım istiyor
03 Yorumla
Soran1 yılHristiyan ol öyle kutla süslüman
- 1 yıl
İşine bak sen
Soran1 yılDini kullanan süslüman
- Aile & Toplum konusunda 4,8b cevap paylaştı.
1 yılPaşa keyfim böyle istiyor
02 Yorumla
Soran1 yılHristiyan ol öyle süsle benim dinimi kirletme batı bile Müslümanlar bizim ağacımızı niye süslüyor diyor biraz utanmanız olsun süslümanlar.
- 1 yıl
Benim dinim bana senin dinin sana
- Aile & Toplum konusunda 411 cevap paylaştı.
1 yılAktivite iş olsun diye
01 Yorumla
Soran1 yılİbadet ediyorsunuz hristiyan dinine
1 yılÖbür tarafta bir yerimize o ağaç girsin diye
038 Yorumla
Soran1 yılGirer zaten
- 1 yıl
Ahahshs Araplarin dinine inaniyo Arap gibisin diyo mal bu karı la kendi kendine sovdugunun farkında değil misin
Soran1 yıl@desouza1907 olm sen nasıl bir hazımsızsın lan ne kudurdun ama sildikçe geliyorsun ağzına zıçıuorum he arap şu tipe sakallara bak git Suudi Arabistan’a seni sollamaz altılar puhahahhaah
- 1 yıl
Ahahahaah Ahahahshs Muhammed'e Arap
Soran1 yıl@desouza1907 ben senden bahsediyorum arap şunun tipine bak kara sakallı kara arap hahhahah
- 1 yıl
Ahahaha lan mal ben kumral ve turuncu sakalliyim gözünün terini skm
- 1 yıl
Ferini*
Soran1 yıl@desouza1907 Arapların %90ı Müslüman değil bu arada senin gibi sağa sola sarkar saldırırlar ebu cehil ebu lehep gibisin ak şu tipine bak ak arabı
- 1 yıl
Agahahahs Okey kanka Ahahahshs Ebu cehille aynı soydan gelen Muhammed'e küfür ediyon farkında mısın ha bide senin resmin bile yok kezban
Soran1 yıl@desouza1907 gözünün korneasını zikyimde kör ol kumral diyor kendine ak kara arap halis muhlis kara sığırsın at dölü
- 1 yıl
Aaa terbiyesiz müslüman seni, seni Allah'a havale ediyorum EFT edilmezsin sen
Soran1 yıl@desouza1907 işte sendeki zeka bu kadar puhahahahhahahaha ebu cehil aynı soydan değil ak malı sende ebu cehil gibi arapsın kasmer gibi azılı köpek gibi saldırıyorsun senin taşmanı takarız merak etme
- 1 yıl
Allah yar ve yardımcın olsun yiğidim bol şans sana
Soran1 yıl@desouza1907 sen Müslüman değildin dimi at ağızlı
- 1 yıl
Tövbe de mümin kardesim ne diyon sen iki dalastik diye müslüman mı değiliz
- 1 yıl
Ve bir musluman olarak bana böyle yaklasman hoş değil
Soran1 yıl@desouza1907 sen Müslüman değilsin he arap
- 1 yıl
Tövbe haşa summe
Soran1 yıl@desouza1907 doğru muyum Müslüman değilsin ağaç süslüyorsun he
- 1 yıl
O ağaç sana mı girdi ahahaha hayırdır ahahahs
Soran1 yıl@desouza1907 dansöze bak beee az önce Müslüman değilim diyordu şimdi Müslümanım diyor vay dansöz vay para mı istiyorsun
Soran1 yıl@desouza1907 ağaç gtune girdi şimdi kafan basmıyor bağırsakların patladı ak malı
- 1 yıl
Ahaha seviyeye bak
Soran1 yıl@desouza1907 Müslüman değil misin diyorum cevap veremiyor korkudan ağacı çok sokmuşlar dotune
- 1 yıl
2 c sınıfından kezban
Soran1 yıl@desouza1907 mal olu mal ne oldu cevap veremezsin öyle kaçarsın at ağızlı Müslüman değilim diyemiyor ouhahahahha
- 1 yıl
Resmin bile yok korkak
Soran1 yıl@desouza1907 olm saçını gösteren turbanlılar gibi orspusun
- 1 yıl
Ahahah ahahshshs müslümanlara orspu dedi
Soran1 yıl@desouza1907 de bakayım Müslüman değilim diye
- 1 yıl
Yiyorsa özelden yaz yoksa artık seni kaile almicam korkak şey
Soran1 yıl@desouza1907 evet sana orspu dedim ospuuu
Soran1 yıl@desouza1907 işte böyle zıçarak kaçarsın puhahahahah kafir kopek
Soran1 yıl@desouza1907 ideolojini izlediğin yolu zkeyim senin oc
Soran1 yıl@desouza1907 kafasına zıçtığım ağaç gtune girdi ak özentisi oe
Soran1 yıl@desouza1907 ne oldu ideolojisini zktiğim sustun papaz koydu mu sana kilisenin duvarına işe
Soran1 yıl@desouza1907 çam ağacını zkeyim senin
Gizli Üye(36-45)1 yılBeyin var mı ki onlarda
10 YorumlaYasak yok ondan
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılMüslüman olmadığı için
11 Yorumla
Soran1 yılEsas Müslümanlar yapıyor
Gizli Üye(36-45)1 yılSana ne? İsteyen istediğini yapar.
01 Yorumla
Soran1 yılMüslümanım deme git ağaç süsle süslüman
- Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı.
1 yılözentilikten dolayı
10 Yorumla Özentilik
10 Yorumla
1 yılrenk olsun diye
01 Yorumla
Soran1 yılÖzentilik
1 yılgünahmıymış o da :)
05 Yorumla
Soran1 yılNoel ağacı, Hristiyanlıkta İsa Mesih'in doğumu ve dirilişinin simgesidir.
- 1 yıl
e nolmuş ,
Soran1 yılMüslüman yapamaz dikkatli oku anla
- 1 yıl
:) yapar. her haltı yiyip bunla mı kurtaracaksın müslümanlığı?
faiz alıp veren rüşvet alıp veren , torpilli hırsızların çoğunllukta olduğu bir ülkede noel ağacına mı takıldınız
öteki tarafta günahlarını sayarken '' ama ben noel ağacı süslemedim '' der girersin cennete.
Soran1 yılNerde her haltı yemişim? Açıkla hele nerden tanıyorsun beni? Çok temizsin ya bir tek Noel ağacı süslüyorsun bütün günahlardan sakınıyorsun dimi her haltı yiyorsunuz her haltı kafir olmuşsunuz ama oturup ramazanda oruç tutanlara laf edersiniz. Öbür tarafta ben sadece noel süsledim iyi bir insanım der girmeye çalişırsın cennete. Süper zeka
Süslüman oldukları için
10 YorumlaBilemeyiz bunu muhattabina sormak lazım
00 YorumlaCan sıkıntısı
00 Yorumla
1 yılİnançları sıfır
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 7,4b cevap paylaştı. Nerdeler
00 Yorumla
1 yılIstedigi icin
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?