Sosyal fobim olduğunu düşünmüyorum. Çünkü sosyal fobim olsa tek başıma okumak için şehir dışına gelmezdim. Özgüvenimi geliştirmek için üzerine gitmezdim. Sadece insanlar bağırıp üzerime gelince sözel tartışmaya giremiyorum. Sipariş verirken ya da randevu alırken zorlanıyor tek başıma bir yerde oturup bir şeyler yemek beni tedirgin ediyor herkes bana bakıyor gibi oluyor. Ya da hakkımı aramak zor geliyor. Toplum içerisinde tartışmak kendimi savunmak ürkünç geliyor. Sanki ağzımdan yanlış bir şey çıkıp alay konusu olacağım gibi hissediyorum. Sunum yaparken ter döküyorum resmen. Kendimi yalnız hissetmiyorum gerçekten yalnızım. Bunun için ilaç kullanmalı mıyım
Sosyal fobim olduğu için insanlar psikiyatriye gitmemi ve ilaç kullanmamı söylüyorlar dinlemeli miyim?
Sosyal fobin var, bütün semptomları göstermek zorunda değilsin, zaten baya bir semptom gösteriyosun. Psikiyatriye değil önce psikoloğa git, psikoterapi yeterli gelmezse 1-2 sene sonra psikiyatriye gitmek istiyosan git
0
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Yani benim yerimde olsan ki olmak istemez kimse ilaç kullanır mıydın
Önce psikoloğa gider, profesyonel yardım ve kendi çabamla çözmeye çalışır, işe yaramazsa psikiyatriste giderdim. Psikiyatristler de ihtiyacın varsa ilaç yazıyor zaten. Doktorum, bir doktor olarak böyle yapardım