Sizce iyi gelir mi ilaçlar
Sosyal fobim var Doktora gitsem ilaçlar iyi gelir mi?

Hayır biraz daha iyi hissedersin ama sf için çözüm değil. Sosyal fobinin biyolojik bir altyapısı yoktur okb gibi. Bende sosyal fobi ve okb hastasıyım. Sosyal fobiyi %90 oranında yendim tamamen kendim ben psikoloji mezunuyum yani saçma öneriler vermicem. Her fobi gibi sosyal fobide yüzleşme ile geçer. Anksiyete bozujluklarında yüzleşme ve duyarsızlaşma terapileri uygulanır bunların başında BDT gelir. Belli görevler eşiliğinde basitten zora örneğin ilk görev günaydın demek bir gruba en son görevde sunum almak. Hepsini yaptım ve geriye kalan %10luk kısım sadece değerlendirilme anksiyetesi sfnin arkadaşı gibidir onunla ugrasıyorum oda iyi gidiyor. OKB biyolojik alt yapıya sahip bir hastalık kronik gidişli şizofreni gibi azalıyor onuda azaltmaya devam ediyorum sorun olursa yaz lütfen
Okb nasıl biyolojik olabiliyor?
@AltınYaprakS Frontal lob ve hipokampus bölgelerini etkileyen bir hastalık çünkü. Obsesyon geni diye bir şey var direk anneanneden geçiyor. Frontal lob ön beyin karar verme hipokampus ise hafıza bu alanlarda çok derin bağlantılar bulundu okbde kronik olduğunu tüm psikiyatriler kabul ediyor yeni hastalara söylemiyorlar
Araştırırsan bulabilirsin zaten
Okb psikiyatri dünyasında ki en ciddi hastalıklar arasında şizofreni bipolar ve okb direnç açısından
Hayvanlarda şizofreni olabiliyor veya çeşitli obsesyonlar yaşayabiliyor tamamen beyin bölgelerinden zaten ama bir hayvan sosyal fobi vs olmaz. Sosyal fobinin temel nedeni çocuklukta eziklik duygusu ve baskılanma. Sfliler kendiler kanıtlama peşindedir sürekli bu sefer iyi yapıcam diyerek dögüye girerler. Ama kendilerinden kötü durumda oldugunu düşündüklerinin yanında kaygı duymazlar çünkü sosyal fobililer kendilerini ondan daha üstün görür ve onlar arkadaş olurlar. Bu yüzden okul hayatında genelde zorbalığa ugranyanlarla veya çok sessiz kişilerle arkadaş olur sfliler
Nasil yendin hiç bir şey anlamadım
Görüş
2Görüş
Tamamen ilaçlar ile normale donemezsin ilaçların yanında seninde iyi olmak için bir şeyler yapman gerek
İşe yarasaydı kimse böyle olmazdı maalesef ben kullandım geçmiyor. Sosyal fobi eğer hastalıksa geçmesi lazım bende anlamadım
Biyolojik bir altyapısı olmayan bir hastalık ilaçlar beyindeki serotoninin emilimini azaltarak belli bir seviyede tutuyor daha mutlu oluyorsun olay bu ilaçların mühim önemi depresyon gelişimini durdurması zaten
@TurritopsisDohrnii o zaman depresyona iyi gelir
İlaçta iyi gelmiyor yani
aradığın güç kendi içinde çekirge
Nerede
Ne derece ve bu sonuca nasıl vardın?
Yüksek derece, araştırdım olduğuna eminim
Gelmez
Kullandınız mı
Psikoloji mezunuyum ve ilaçlar oluşan yarayı sadece yamalar sorun devam eder
tamamda bu iyi gelmeyeceği anlamına gelmiyor. İlaçların temel amacı zaten terapi sürecinde daha iyi hissetmek
OKB li kaç insanla görüştün ve hangisi senin gözünde iyileşmiş göründü ya da iyileşmeye yakın? psikoloji de her şey düşünceyle alakalı ne komut verirsen ona yönelirsin
Doğru, peki siz gerekli buluyor musunuz antidepresanları? Yani iyileşmede payları var mı size göre?
Siz şu an bu durumu ilaçsız kabullenmiş durumdasınız arada sorun yaşıyor olabilirsiniz ama ilaç hastalığı azaltmiyor ya da biraktirmiyor sadece o hastalıktan rahatsızlık duymuyorsunuz o kadar ilacı bıraktığınız da çok büyük dalgalarla gelme ihtimali yüksek ilaca mecburi bağımlı olabilirsiniz
İlaç kullanıp sosyalleşme diye bir şey söz konusu değil :)
Ben soran değilim. Sormak istediğim birkaç soru var mesaj kutunuzu açabilir misiniz?
Reis benzodiazepinler yeşil reçeteliler yani ve kırmızı reçeteliler dısında bağımlılık söz konusu değilki :/ bunlarıda çok nadir veriyorlar bağımlılık riskleri ve tolerans seviyeleri yüksek kırmızıları zaten ölüm döşeğinde olanlara veriyorlar doktor kontrolunde hiçbir sorun olmuyor. Kaygı bozukluklarında kullanılan SSRI tip ilaçların bağımlılık yapma gibi durumu yok ve zaten etkilerinin tam anlamıyla çıkması vs 6 ayları alıyor dozaj arttımı hasatalık şiddetlendikçe arttıyor. Yeşil reçeteliler dahil çok ilaç kullandım zaten dozaj arttımı olmadı çünkü hastalığı büyük ölçüde kontrol ettim tabiki çoğunluğu farmakolojik dışında terapilerle oldu.
Soran sosyal fobili olduğundan çok nadir mesajlara gelir gene sflilerin iyileşmeme nedenlerinden biri psikoloğa gitmiyorlar.
Dediğimi anlamamışsın istemeden kullanmak zorunda kalırsınız demek istedim psikoloji de hala her şey teori üzerine kurulu bir hastalığın kesin sebebi veya çözümü direkt olarak mevcut değil bu yüzden ilaçlar ile makyajlama girişimi başladı bu sadece geçici çözüm annem 30 yıldır histeri ile mücadele ediyor
Psikoloğa kesinlikle gitmeliler ama seanslarını karşılayacak ekonomileri olmayabilir
O zaman sizde tam bir şey söylemeyezsiniz değilmi şuanda ne kabul ediliyorsa dünyada ona uyulmalı. Zaten ilaçların 2. tedavi yöntemi olduğu kabul edliliyor psikotik bozukluklar ve bazı ağır durumlar dışında. Anksiyete bozukluklarında 1. tedavi yöntemi terapiler zaten. Ben sadece genel ssrı ilaçların bağımlılık riski olmadığını söyledim çünkü ani etki eden ilaçlar değiller. Yeşil reçetilelere göre içtiğin an etki ediyor ama zamanla tolerans gösterdiğin için bağımılılık riski oluşuyor.
yeşil reçeteliler vs kırmızılar herkese verilmez zaten
histeri zaten zor bir hastalık reis geçmiş olsun ilaca tam tepki vermeyen direçli bozukluklardan biri o
Ekonomik olarak sıkıntı evet
Teşekkürler sen de haklısın ilaç kısmında ailem ve çevrem de gözlemlediğim çoğu şey olumsuz intihar vakaları bile antidepresan ile bire bir olmasa bile ilişkisi olduğunu düşünüyorum bırakıyor ve ağır depresyon
@herseybiryanılgı bir arkadaşım kullanmış o da öyle diyor en başta çok iyi hissetmiş ama sonra yine aynı diyor
Kullanan çoğu kişiye sormaya devam edin
Malesefffff
İyi gelmez mi
En İyi Görüş