Evliliğimi bitirmeli miyim?

Hayırlı günler herkese, özetle aktaracağım.
4 yıldır evliyiz ilk 1 yıl çocuk yoktu ufak hakaret ve iktirme vardı ayrılıp barıştık ve yeni eve geçtik, yeni eşyalar. Hamile kaldım daha önce görmediğim şiddetleri gördüm bugüne kadar (lohusalık dahil). Ara ara ayrılıklar oldu onları es geçiyorum. Kendisi madde ve alkol kullanıyordu her gün ta ki cezaevine girene dek. 4 ay kaldı çıktı ben onu en sonunda içerdeyken terk ettim. Çıktığında 2 ay ayrılıktan sonra barıştık. şu an 2 aydır beraberiz denetimi var bana şiddet uygulamıyor (belki bu sebeptendir) hakaretler ara ara devam ediyor.
Sonuca gelecek olursak ben 2 ay ayrılıkta (hapisteyken terk ettiğim için) özlemedim çünkü yalnız yaşamaya alışmıştım. Barışma sebebi ailemin zoru, biraz maddi güvencem vardı ev tuttum şuanki evimin ön sokağında (çocuğum uzakta büyüsün istemedim babasından ve makuldü ev) velhasıl evi tuttum perde diktirdim ama hala onunla yaşadığım evdeyim haberi yok bu durumdan. Eğer ki bu adam düzelir diye tavsiyede bulunursanız tuttuğum eve geçmeyeceğim. Tekrar ediyorum madde kullanamıyor denetim görüyor ve şiddet de uygulayamıyor. Hakaret ve yüksek ses arada oluyor. Deneyimlerinizi bekliyorum çocuğum 2.5 yaşında. Not: inkar etse de aldatma geçmişi var..
Evliliğimi bitirmeli miyim?