Evliliğimi bitirmeli miyim?

10 yıllık sevgililiğin ardından 3 ay önce evlendik ve şimdi boşanma kararı aldık. Daha düğün fotoğraflarımız bile elimize ulaşmadı. Biz yıllardır birbirimizi çok seviyoruz ve ufak tefek tartışmalar dışında hiç kavga etmedik ve bir gün bile ayrılmadık. 5 yıl yakın mesafe 5 yılda uzak mesafe yürüttük ilişkimizi. Evliliğimizin birinci ayında bazı sorunlar yaşamaya başladık, evde bir şeyler gördüğünü söyledi istemiyor olmama rağmen dayısı ve güya hoca olan arkadaşını eve getirip okutturmak istedi. İzim vermediğim için uzaktan evi göstermekle yetindi. Sonra adamların dolandırıc olduğu ortaya çıktı bende kandırıldı diyip affettim. Ailesi misafirliğe geldi yine muska bulduk önceden adam atmıştır yeni bulunmuştur dedi inanmadım ama sustum. Şimdi de daha yeni tanıştığımız ortak bir kadın arkadaşımızla telefon konuşmasına şahit oldum. Kadına olmayan şeyleri anlatıyordu ve benim ailemi kötülüyordu. Ağza alınmayacak şeyler söyledi ve bunları ailem de duydu. Yüzleştik benden özür diledi ailem bize karıştığı ve bu muska olayını sürekli hatırlattığı için sinirlendiğini olayları farklı anlattığını söyledi. Dün eşyalarını aldı ve gitti ama giderken bana sende gel tatil yapalım aşmayı deneyelim diye çok yalvardı gitmedim. Hala daha beni çok sevdiğini ayrılmak istemediğini pişman olduğunu söylüyor. Ama ailem asla izin vermiyor ve tekrar deneme ihtimalini düşündüğüm için benim de onun gibi hasta olduğumu söylüyorlar. Yaptıklarını hazmetmek zor ama seviyorum ve dış etkenler olmadığında 10 yıldır hep çok mutluyuz. Ne yapmalıyım?

Evliliğimi bitirmeli miyim?