+1 yılMerhaba değerli kardeşim... Gerçek sevgi insanın dini, ırkı, mezhebi, rengi, statüsü, konumu, cinsi, etnik kökeni ne olursa olsun herhangi bir bağlama dayanmaksızın karşındaki bireye değer verip ve onu olduğumuz gibi benimseyebilmektir... Kaldı ki; Kürt, Türk, Sünni, Çerkez, Azeri, Ermeni, Laz ve daha sayamayacağımız bir sürü etnik köken bu toprakların içerisinde sadece Türkiye olgusunu gösterir hala bunu özümseyememiş arkadaşlarımızın kişilikleri ile alakalı bir sorunu olduğu kanaatindeyim... Cihan güneşi Peygamberimiz (s. a. v)'den sonra en sevdiğim sahabe ilmi, yürek gücü, kişiliği, hayası ile Hz. Ali'dir... Alevi demek kişinin dininden uzak, tabuları ile yaşayan kişi demek değildir... Bu mezhebe sahip öyle kişiler tanıdım ki dinini en iyi şekilde yaşayan ve empoze eden çok kıymetli dostlara sahibim... Onların sofrasında yemek yedim sularını içtim ortaokul ve lise arkadaşlarım ile hala görüşmekteyim... Bu mezhebe sahip olanları tanıyanlar iyi bilir kendini geliştirmiş, dobra, ayakları yere sağlam basan, kişilikli, güvenilir, yeni fikirlere açık şahsiyetleri Alevi olarak ifade edebiliriz... Şahsım her ne kadar Dadaş kültürüne dayansa da bu coğrafya için birlik teklik söz konusudur... Herkes bizim kardeşimiz ve aksini düşünen de bizden değildir...
Her şey gönlünce olsun kardeşim..
Sevgilerimle...
Not: Seni mezhebinle yargılayan insanları hayatından derhal çıkarmalısın mutlu sabahlar...30 Yorumla
En İyi Cevaplar
ılk basta sevmeme degıl de, hos karşılamıyordum cevremdekı bazı alevıler yüzünden.. ama cemevıne gıttım hayran kaldım.. Hz Alı ye ınanmamak gbı bırsey olamaz muslumanlar ıcın.. yerı geldıgınde bende alevıyım cunku Hz Alı ye ınanıyorum saygı duyuyorum ve sevıyorum
31 Yorumla
Sevememe dışlanma gibi şeyleri belirli zumreler rahata erdikce kendileri icat ediyorlar.
bir çok alevi, kürt. Hem kürt hem alevi, laz göçmen azeri, arkadaşım var ne olduğu degil adamlığıyla , bayragima bakışı bağlar beni. Gerisiyle ilgilenmem.
Sorduğum kimse bana aleviliğin ne olduğunu anlayabilmiş degil. Din degil mezhep değil yaşam tarzimidir, felsefemidir, bir alt kültürmudur nedir belli değil.
Her türlü fikre düşünceye saygı duyarım dinlerim öğrenirim. Aleviyim diyenede saygım sonsuz ama alevilik nedir alevilerinde haberi yok. Hz ali sevmek hz alimin yolundan gitmek demesin kimse, başınızın devreden kalkmaması, içinizden binlerce alimin çıkması gerekirdi.00 Yorumla
+1 yılalevileri dışlayan olsa olsa mezhepçi selefi el nusra ışid kafasındaki zevzekler olur. aleviler inancından utanmamalı sonuna kadar sahip çıkmalı asimile olmamalı. pir sultan abdal gibi şeyh bedrettin gibi değerlere sahip çıkmalılar. pir sultanın köpeği bile haram yemezdi alevilik böyle bir inanç müslümanım diyip hırsıza oy vermeye benzemez. ya da şah kelimesini yasaklayan faşistlere inat her cümlede şah geçen şiir yazmaktır alevilik. korkmaya saklanmaya tenezzül etmez. seyid rıza gibi hilecilere inat kendi idam sehpasını tekmeleyen yiğitler alevilerdir. yozlaşmasına izin vermeyin bu inancın sahip çıkın
420 Yorumla- +1 yıl
Olaya politikayi karistirmasan?
- +1 yıl
olay politikayla doğrudan ilişkili. alevileri dışlayanlar kendine milliyetçi müslüman diyenler zaten
- +1 yıl
kaldı ki burada bir parti adı yok siyaset de yok aleviliğin sembol temsilcilerini yazdım sünni islamla ilgili hz ömer hz muhammed hz osmanı yazsam aynı tepkiyi mi verecektin? @senceneolmalıyız
- +1 yıl
Bak akpci degilim ama hirsiza oy vermez ne demek? Mantiga davet ediyorum seni gec saatte kafa calismiyor belli sen uyu en iyisi yarin yaz
- +1 yıl
@senceneolmalıyız hadis örneği verelim o zaman pir sultan rahatsız ettiyse ''Hırsızlık yapan, kızım Fatıma dahi olsa elini keserdim''
@Bladiebla alevilikte 72 millete tek nazarda bakılır önce bunu bir öğren. bu söz hacı bektaşı veliye ait değil internette onun üzerine atfedilmiş bir sözdür. benim alevileri savunmam kürt oldukları için değil ezilenlerden oldukları için. kürtçü olsam barzaniyi savunurdum ;) bazı türk ırkçıları alevilerin türkmen olduğunu savunur tezleri de horasan kökenli olmalarıdır ama bugün ne hikmetse horasanda yaşayan halk kürtler iranda www.kurtkulturu.com/IcerikResimleri/HXERXBIPWL.jpg - +1 yıl
Görüş sahibine katılıyorum genel hatlarıyla.. Pir sultanı asanlar acaba hangi sıfatla ve nedenle astı? Kürt alevisi olmaz diyen dangalaklarada bir lafım var. Gitsinler dersime ve Kürtçe alevi değişleri dinlesinler... Alevilik insanlara ırksal yaklaşmaz o yüzden bir Fransızda alevi olabilir... Önemli olan ırk değil edep , erkan , yoldur. "Ali'nin sırrına varanlar gelsin " der.. Her hangi bir ırktan bahsetmez. Pir sultan nasıl Türk ise Seyid Rıza'da kürttür.. Kürt'ten alevi olmaz diyen dangalaklar Aleviliği hiç anlamaçıştır. çunku Alevilik 72 dil bizdedir der...
- +1 yıl
pir sultan'a da osmanlı hain diyordu aptal olma. senin gezdiğin türkçü siteleri iyi biliyorum ben. sen o ırkçı propagandalara inanmaya devam et @bladiebla
@vatell aleviliği anlatınca neden zorunuza gitti bu kadar? - +1 yıl
@bir_acayip_adam eyvallah dostum. alevi değilim ama ben sünni inancından çok aleviliği araştırmış insanım çoğu aleviyim diyenden daha iyi tanırım bu kültürü. tüm faşistlere gelsin bu deyişler de xeyder xeyder derde derman ;)
https://www.youtube.com/watch?v=APGeg8YPnUI
https://www.youtube.com/watch?v=sDR-7ouuwsY - +1 yıl
Eyyvallah kardeşim benzeriz bu konuda :) Alevilik islamın ruhudur.. Sunnilik ise derleyicisi toparlayıcısıdır... Dersim ise Aleviliğin en yoğun olduğu coğrafyadır ve orada kurtçe Türkçe değişler vardır.. Önemli olan dil değil anlamdır değişlerde.. Faşistler buradan ekmek çıkmaz size..
- +1 yıl
Alevilik zoruma gitseydi yan yana büyüdüğüm o insanlara karşı tutumum ve üslubum bu yazdıklarımdan farklı olurdu. Ama senin açıkça ikiyüzlü davranıp Alevililik'i kullanıp sözde sosyalist propaganda yapmanı da yanlış bulduğum için görüşümü yazmak istedim. Çünkü,''Tanrı insanı değil, insan Tanrı'yı yarattı.'' gibi temel bir anlayışına sahip bir görüşün kalkıp da Alevilikten dem vurması apaçık iki yüzlülüktür.
- +1 yıl
sosyalizm bir dini görüş değildir insanların siyasi görüşü sosyalizm diye illa ateist olacak diye birşey yok. sosyalizmin ateizmi öğütlediği falan da yok. kafanızda kurgulamışsınız inanıp geziyorsunuz. ben aleviliği kullanmıyorum savunuyorum. size kalsa hakkı yenen herkes bunu dile getirince kullanmış oluyor @vatell
- +1 yıl
@vatell bir şey bildiğin yok kardeşim...
Pir sultan'ı şeyh Bedrettin'i bir oku nolur bir oku... Ya lütfen yalvarırım bu kadar aptal olmayın. Yahu donemin en baba sosyalistidir Pir Sultan.. Onuk mulk anlayına bir bak.. Ayrıca alevilikte 7 ulu ozandan biri olan Nesimi'ye bir bak derisi neden yuzuldu... Yahu ne biliyorsunuz beee pes... Napalım pir sultan'ı kapitalizm veya liberal veya ırkçılıkla mı analım.. Herşeyini boluşen bir adam elbette sosyalistler bu insanı anacak... Nesi garip bunun anlamadım ki? - +1 yıl
Ben de bir dini görüştür demedim zaten, sosyalizmin temelindeki anlayışlardan ve söylediklerine ters düşen görüşlerden birini söyledim sadece. Sosyalizme katılmıyor olabilirim;ama kalkıp hakaret de etmiyorum, bunu da bilmeni isterim. Neyse uzun uzadıya tartışılmaz burada , sen söyleyeceğini söyledin ben de söyledim. Lakin tekrar etmem gerekiyor bu site propaganda yeri değil, kuralları okuduysanız buna dikkat edeceğinize inanıyorum.
- +1 yıl
@vatell rahatsız oluyorsan okumazsın kafana silah dayayıp okutmuyoruz neticede bildiklerimi yazmaktan vazgeçmem
- +1 yıl
@vatell sert tutumumdan dolayı ozur diliyorum burada haksızım..
Ancak ben burada bir parti veya bir dernek propagandası yapmıyorum ki? Alevilik içinde bir çok yapı barındırır kurallara dayalı sert tutumu olan bir anlayış değil ki be güzel kardeşim.. Billir misin Alevilikte ki inanç kapılarını? Tarikat anlayışı ve hakikat anlayışını? Bir birlerinden epeyce kopuk kldukarını? Yani burada sosyalizmle bağdaştırıyor isek bir bildiğimiz var demek ki? Toprak ağalarına karşı bir akım mulk allahındır deyip paylaştırmak için o toprağı çaba sargediyor ise bu sosyalizme çok yakındır... Ayrıca bu islamda olan birsey zaten.. Hristiyanlıkta da var... Ancak hakikatçi aleviler özellikle donemin sosyalistleridir. Mulk anlayışı , kadın erkek eşiyliğine inancı , bir çok ayağı var bunu dememizin. Propaganda yapmadım ki orgut adı vermedim ki... Alevilik her zaman sola yakındır yapısı gereği bu kadar basit.. Çunku 72 dil bizdedir söylemi sol soylemdir... Tek dil , tek ırk , tek millet'e karşıdır... - +1 yıl
@Bir_Acayip_Adam Eyvallah kardeşim, keşke zamanımız olsa da karşılıklı oturup çay kahve içip uzun uzun konuşsak bu konuları. Propaganda kısmını senin için söylememiştim zaten, sosyalist adam nickli arkadaşın tutumu için paylaşmıştım, bir yanlış anlaşılma oldu sanırım. hem bu kadar uzun uzadıya konuşulacak yer değil malesef burası, ama en azından şunu belirteyim herhangi bir görüşe karşı düşman değilim, bana yanlış gelen noktayı belirtmekti niyetim. Neyse sen de kusura bakma, hayırlı geceler...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
45Cevap
Alevileri sevmeyen ve dislayan kisileride merak ediyorum hani daima oruc ve namazdan bahsedenler bunlari tam olarak yerine getiriyormu_? Yoksa sadece laf olsun diyemi konusuyorlar bu kadar..: )
Alevileri severim ben aralarinda namaz kılanlarda var biliyorum..
Kılmıyorsa bile kendi bilecegi is bu yüzden farkli gözle bakmam insanlara..
Sunni olanlarin hepsi namaz kılıyormu sanki_?: ) Anca konusmayi insanlara yüklenmeyi saldirmayi bilirler..30 YorumlaBen çok seviyorum gerçek aleviler Türkün hasıdır ( sonradan alevi olmuş ermeniler/ kendini alevi kürdü olarak tanımlayanlardan bahsetmiyorum)
Ayrıca evleneceğim erkek alevi44 Yorumla
Soran+1 yılMutluluklar :)
- +1 yıl
@bir_acaip_adam kürtlerin alevilikle ALAKASI yoktur kürt alevisiyim diyenler ermeni kökenlidir bu ispatlanmış birşeydir, kürtler en büyük alevi düşmanıdır osmanlı devleti ne zaman alevi katliamı yapsa kürtleri de yanına almıştır kürt alevisiyim diyenler asimile olan ermenilerdir senin dersim dediğin tuncelinin çoğu zaten ermeni
- +1 yıl
Lütfen tarihsel alt yapısı olmayan zırvalıkları bir dayanağı varmış gibi konuşmayalım. Milliyetçilik yaparak alevi tanımı yapamazsın. Çunku aleviliğe aykırı bir durum millet anlayışı. Hiç bir alevi değişinde bir ırk adı göremezsin çünkü Alevilik bugün hala gerizekalılar tarafından yapılan ırk , milliyet tartışmalarını 1000 yıl önce tarihin çopuluğune atmıştır... Bu bir yoldur yürümek için niyet gerekir bir ırk dili ve kanı değil.
Peki sayın çok bilmiş. Ehlibeyt nedir bilir misiniz? Babamansur ocağı nedir bilir misiniz? Alevilikte en has dedelik ocağıdır.. Soyları Ali'ye dayanır ve Dersimde kurtçe konuşurlar. Aslen kökenleri ali'den dolayı araptır... Eee Turkluk nerede? Şurada Türkler etkilenmiş ve bunu benimsemişlerdir tıpkı kurt veya ermeniler gibi...
Lütfen konuşmadan önce okuyun.. Ya da susun.. Keza susmak boş konuşmaktan yararlı...
Alevilik Hz. Ali yi sevmekse sorun yok hepimiz Hz Ali yi seviyoruz hepimiz Aleviyiz onun her söylediği kelimeye bn canımla kefilim harfi harfine her söylediği doğrudur. Her yaptığını yaparım onda sorun yok. Ben sadece onun hiçbir zaman yapmadığı şeyleri yaptı diyip yaptığı şeyleri inkar edip yapmadıkları yapanlara yaptıklarını yapmayanlara ona iftira edenlere düşmanım onun yaptığı herşey doğru onun yaptığını yapan herkesin yaptığı doğru ondan yana sıkıntı yok !!!
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAlevilerle tek ilişkim bizim mahallede uydu, çanak anten işlerine ben bakarim. Alevi kardeslerimiz kışın başka yere gidiyorlar yazın geri geliyorlar. Nerdeyse hepsiyle muhatap olmuşumdur. Hepside 10 numara insanlardi. Hepimiz müslümaniz. Ayrim yapmaya gerek yok
30 Yorumla1. Uyduruyorsunuz deme sen etmesen bile alevilerin % 90 ı sövüyo hz. Ebu bekir hz. Ömere o isimleri bile koymuyosunuz namaz kılanlarınızı oruç tutanlarınızı hiç bir lafım yok benim ama gusül abdesti bile almayan aleviler var adamlar camiye gitmio ondan sonra ben müslümanım hadi ordan derim bende bide hz. Ali yi sevin buna saygı duyarım ama hz. Muhammedden daha fazla seveniniz var hz. Ali
Ayriyetten siz kendi kendinizi dışlıosunuz nerde bir eylem olsa ordasınız bütün eylemler cem evlerinin önünden başlıo teröristmisiniz vatandaşmısınız belli değil gelip bize burada laga luga yapma ne olduğunuz belli değil00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı. genç geneleme yapmıyorum ama oruç ve namaz konusunda sıkıntı var. tamam bende kılmıyorum 5 vakit namaz ama reddetmiyorum da bazıları hz ali bizim yerimize kıldı gibi laflar da ediyor. müslümanlıkta bu 5 farzı terk edersen bu meshepten çıkar. başka bir din kılıfına girer
alevi vatandaşlar bir de kendisini fazla ifade edemiyor gibi sanki. ibadethane konusunda da sıkıntı var. alevilik daha çok meshep değilde din gibi yansıtılıyor30 YorumlaBenim için Sünniler nasılsa Alevilerde öyledir Saygılıyımdır hepsine. Benim Patronumda Alevi Çoğu İnsandan Görmediğim İnsanlığı Ondan Gördum Alevidir ama Cuma namazına beraber Gideriz O nasıl Saygı Gösteriyorsa Başka Mezheplere Bende, Bizde saygı Göstermeliyiz.
10 Yorumla
+1 yılHerkes aleviler gibi olsa keşke ne vatani bölme derdindeler nede ozel hak isteme sadece kendilerinin de bu ülkede yasadigini duyirmak dişinda oda en tabii haklari... Begnmeyeler eski kafali gericilwr sadece sen kafani yorma bacim
62 Yorumla- +1 yıl
Isteyebilecekleri ozel. haklari neler ki, istememisler?
- +1 yıl
İşde bende onu diyorum özel bir hak istemeyirlar... Ha sen ne isterler dersende bu coğrafyada beş kişi yan yana gelsin toprak. ister onu. ister bunu ister ardi arkasi geliyormu.. Bak ortodoxlara özel okul istedi hemen ruhban okulu acildi daha sonrada istanbulu kendilerinin başkenti ilan etmeye kadar gitti..
Ben Ateistim.
Hepinizi çok seviyorum. Fakat çok saçma geliyorsunuz be... Hepinize bakınca alayınız allahın peygamberine, kitabına inaniyor. Fakat ayrı ayrı kitaplar, peygamberler sonuç olarak hepsi aynı Tanrı'ya ait..
Ve birbirini kedi kopek gibi yiyorsunuz.. Ve bu cooooooook saçma geliyor...00 YorumlaKimse Alevileri soyutlayamaz. Adı üstünde ülkenin adı Türkiye.
Aleviler 3 halife ve aişe ye küfür etmez. Eden Şia dır.
Alevilikte mum söndü diye birşey yok. Çakallara meyil vermeyin bu konularda.21 YorumlaAshaba olmadık küfür et olmadık iftiralar at.
Namaz kılma , Kuran-da geçmiyor o dua demek söyle.
Hristianların Baba-Oğur-Ruh üçlüsü gibi Allah-Muhammed-YA ALİ söyle (Aliyi YA ile bide )
milyon tane şey sayarım burada - sonra gelmiş bizde mülsümanız.
Ha soydaşmıyız kardeşmiyiz evet Eyvallah.
Ama Alevilik İslamdan çıkmış ve İslamın içinde olmayan bir fırkadır. Kusura bakmayın ama din kardeşi değiliz.11 YorumlaHerkes senin gibi alevi degil canım öyle aleviler varki mesela yyozgatta bir koy camileri yok kiz gusul almazmis bile inanmazlarmis bazilar hz. muhammedi kabul etmez ama benim saygim hepsine sonsuz sen oyle inaniyorsan dogru yoldasindir benim icin
30 Yorumlamerhaba öncelikle aynı kitaba aynı allaha inanıyoruz peygam efendimiz hangi
Mezhepbe baglıydı hanefimiydi şafi miydi yoksa sünni miydi sonradan cıkan guroplaşmalar hz ali peygamperimiziin sünetleri (carptırılmış olanlar hariç) biz kimiz ki yargılıyoruz önce kendimize bakalım önce islam da ayrımçılık yoktur ne hadimeZe hz aliyi ve onu örnekler alanların ayrıştırmak bu hareketle. Saten dinimize saygısızlık etmiş oluyorlar sen içini ferah tut dik dur allah seninle olsun00 Yorumla
+1 yılKendi adıma konışıyım ; en can dostum alevi onun kişiliği ve karakterini kimsede görmedim... Dıslayan da zaten müslüman değildir !
30 Yorumlasünniyim, aleviler de en az bizim kadar müslüman. ayırım yapanların beyni yıkanmış bence * et.
13 Yorumla
Soran+1 yılAlevide benim, sunnide benim.
- +1 yıl
bu kadar basit. hayır anlamıyorum. sırf (eğer öyle olsa bile kimseyi ilgilendirmez, münakaşası bile olmaz) namaz ve oruç tutmuyorlar diye niye insanların kalbini kırarlar? Asıl günah o değil mi? ki ben inanmıyorum, alevisi de sünnisi de namaz kılabilir. yok kız alıp vermezler alakası yok, sonuçta Türk erkeği yabancı bir kızla da evlenebiliyor Türk kızı da yabancı bir erkekle vs vs... nasıl insanlar haline geldik son 10 küsür yılda çok üzülüyorum. onu geç de, hepimiz insan değil miyiz? ne bu ayırımlar:/
Bir alevi olarak bu konuları böyle ortamlarda konuşmamamız gerektiğini söyleyebilirim çünkü alevi olupta burada yanlış sözler kullanan insanlar oluyor en kızdığım şeyde o dur sonra bizi tabi yanlış tanırlar ama dışlama söz konusu değil sen öyle olduğunu söylemesen dışardan çok iyi birisi olsan sana kimse demez bu alevi dışlayalım diye.
10 Yorumla
+1 yılBenim Irkım Türk + Aleviyim Hiç Bir Mezhebe İnanmam Müslümanım Kuran-ı Kerim'de Mezhepler Belirtilmemiştir ALLAH'IN Gönderdiği Kitaba İnanırım Son Peygamber Hz. Muhammed (S. A. V.)'dir.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBenim birçok alevi arkadaşım var delikanlı çocuklar neye inandıklarıda umrumda değil takıldığım tek nokta alevileri katleden chp ye şu an oy vermeleri ya chp nin ideolojisi kaybolmuş öyleyse kimse oy vermesin ya da aleviler benlikleri ile değil yaşam tarzına göre nefsi nedenlerle oy vermesin
27 Yorumla- +1 yıl
Alevileri katledenmi duymadın galiba alevilik ırk değil sen öldürülenlerin alevi olduğunu nerden çıkarıpda konuşuyoun alnındamı yazıyor? Ayrıca chpnin öldürdüğü alevi dediklerin kürtcü isyancılardı. Devletle çatışmaya giren dersimli isyancı kürtler kan dökmeye başlamıştı silahlı çatışmalarda askerler çatışmada geri püskürtüp dersimli isyancıları geri çekilmelerini sağladılar o pkklı hainlerde dersim halkının arasına sığındı, halka, bize onları teslim edin yoksa zor kullanılcak diye uyarıldı bir kaç kere uyarılmasına rağmen pkklıları teslim etmediler böylece pkk ile işbirliği yapan halk bizzat pkklı olduğunu kanıtladı ve onlarla çatışılıp öldürüldü sen şimdi gelip burada bunların üzerinden alevi sömürüsü yapma tarih bilen sizin gibilerin sömürüsüne kanmaz hiçbir alevide bu hainlerin öldürülmesine üzülmez çünkü aleviler hainlerin yanında değlidir.
Cevap sahibi+1 yılTarihi herkes başka anlatıyor sana farklı birsürü senaryo sunarım bunu anlatan bize böyle yaptılar diyen birçok kişi var bence chp ye oy vermek bir alevinin son işi
- +1 yıl
Ne var o insanların nasıl öldürüldüğünü anlatanlar var anlatsınlar zaten vatana ihanet etmek pkklı olmak neymiş görsün herkes ben ise olayın başlayış kısmını anlatıyorum. Ayrıyetten dediğim gibi alevilik ırk değil soranında söylediği gibi alevilik müslümanlık sen kimin inancı ne bilemezsinki alevi katledildi diyosun senin hatan mantıksızlığın bikere burada zaten sen aleviden oy kapmaya aleviyi kendi tarafına çekmeye çalışan üçkağtcının birisin bu oyunlarınız yeni başlamadı akpliler olarak ama bu mantıksızlığınla anca mantıksız olanlar kanar çünkü kimsenin dini inancı alnında yazmıyorki alevi katledildi diyesin ki öldürülse bile çatışma çıkaranlar ve ona destek olanlar öldürüldü dersim bölgesindeki tek çatışma değli bu yani osmanlıda bile yapıyolardı bu çatışmaları
Cevap sahibi+1 yılYaw sen ne anlamak istiyosan onu anlıyosun ırk diyen oldumu iki akp nin mk uç saçmaladıpın için yaw he he
- +1 yıl
Bölge gerek coğrafi yapısı, gerekse merkeze uzaklığı nedeniyle merkezi otoritenin tam sağlanamadığı, ağalık tarzı feodal bağların kuvvetli olduğu bir yapıdaydı. Bu açıdan Osmanlı döneminde de bölgede pek çok ayaklanma yaşanmıştır. Dönemin içişleri bakanlarından Şükrü Kaya 1876 yılından beri bölgeye 11 askeri harekat düzenlendiğini; ancak bir çözüm sağlanamadığını belirterek Bunu bizzat şükrü kaya söylüyor git kim olduğunu araştır bizzat o dönemlerde yaşamış osmanlıda çeşitli devlet görevi yapmış biri.
- +1 yıl
Bu osmanlı o dersimlilerin isyanından az çekmedi onların isyanı cumhuriyete kadar sıçradı ve tekrar söylediğim gibi alnında onların alevi yazmıyodu aleviler öldürüldü diyemezsin çünkü alevilik ırk değildi ki orda öldürülenlerin alayı kürttü çünkü orda ağalık tarzı feodal bağlar vardı kürtler tarafından uygulanan bize savaşta ihanet etmiş kürtlerin öldürülmesi gayet doğal zaten. Kürtler arap ve fransızlarla güneydoğuyu alıyodu bizden savaşta. Alevi bile olsalar hiçbir alevi onları , alevi olarak görmez çünkü onlar kürt.
- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılkimse kimseyi dışlama hakkına sahip değildir
siz kendinizi sizden farklı inançta olan insanlardan dışlıyorsunuz
alevi değilsen kız vermem fakat kız alırım diyorsunuz
aslında kendinizi ötekileştiriyosunuz73 Yorumla- +1 yıl
Doğru
Soran+1 yılKiz vermeme gibi bir durum yok aslinda bizde sunniye gelin giden bile var. Abimin ciktigi kiz sunni babasi kizi vermiyor biz aleviyiz diye bu durum. nedir?
- +1 yıl
genelde aleviler bunu yapıyo İnançlarla alakalı şeyler ddeğil bunlar gönül meselesi aslında
+1 yılgenelleme yapmazsan iyi olur. (: 15 sene komşuluk yaptık biz, pencelerimiz bile yan yanaydı. onlar bizim biz onların evinden çıkmıyorduk. 25 sene olacak hala görüşüyoruz. genelleme yaptığın için söyledim bunu.
10 Yorumla
+1 yılKimsenin inancini elestirmek bana dusmez kendimden farklı inanca mensup birine de antipati duymam
20 Yorumla
+1 yılben alevi değilim ama ev arkadaşım alevi ve bir sürü alevi arkadaşım var bence saygı duymakla alakalı bir durum
20 YorumlaBaşkasının neye inandigi beni ilgilendirmez, karakterine ve yaptıklarına bakarım. Ne dinsizler gördüm bir cok haci hocadan daha müslüman !
20 Yorumla
+1 yılBenim bir önyargim yok ve sevmiyorum diye birseyde yok insan insandır
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. Kimsenin dışladığı yok siz kendinizi soyutluyorsunuz ama gerçekten merak etttiğim bişey var samimiyetle soruyorum alevi arkadaşlarımada sordum ya inkar ettiler ya geçiştirdiler neden Hz Aişe Hz Ebubekir Hz Ömer Hz Osman başta olmak üzere bir çok sahabeye ana avrat sövüp aşağılayıp hakaret ediyorsunuz
24 Yorumla- +1 yıl
Başkan bende merak ediyorum bunu takipteyim.
Soran+1 yılMum sondu iftiraniz bitti simdi ana avrat mi sovuyomusuz :D ya siz gotunuzden element uydurmayi kesin cem evine gite gor milletin onlar icin nasil agladigini. Artik bu iftiralariniza sadece gulup geciyoruz. Emin ol :)
+1 yılyanlis inanisinizdan ve bunda israr edisinizden ve kendinizi bu sekilde biz farkliyiz deyip soyutlamanizdan olabilir herkes icin gecerli degil tabi
Ama bu sekil davranan tanidigim her on kisiden 6-7 tanesi boyle00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılÇünkü sizin derdiniz Allah ve O'nun resulu ile. Alevilik bir mezhep değildir. Size kimsenin birşey dediği etttiğide yok. Anasını ağlattınız bu memleketin 100 küsür yıldır. Sizmi dışlanıyorsunuz bu ülkede yani. Siz kendi kendinize tripdesiniz. Kimsenin size gık dediği yok.
00 Yorumla
+1 yılPeki neden müslümanım demiyrsun da aleviyim diyorsun. Madem islam da bir mezhep ben biri dinimi sorunca hanefiyim mi diyorum. Ki mezhep değil bence. alevilik müslümanliktan bazi farzlari yok saymadır. (Tabiki sayanlara lafım )
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Ben aleviyim ama bugüne kadar kimse beni dışlamadı. 5parmağın 5 i bir değil ki.
40 Yorumla
+1 yılben alevileri severim alevi arkadaşım çok burada ortalığı karıştıran kürtler
32 Yorumla- +1 yıl
ne oldu? vatanımı seviyorum ve türkün türkten başka dostu yoktur bunu her zaman derim k. b ama o Molotofları atanlar Amerikalı değil siyah hiç değil
+1 yılsevmeyenler ve dışlayanlardan uzak dur sende. cahil ile etme sohbet her sözü bir baş incitir demiş bir ozan
20 Yorumla
+1 yılson peygamber tektir. oda hz. Muhammed tir. Ali yi bizde çok severiz ama peygamber değildir ilk önce bunu bilmende fayda var. 2. Allah cc derki cenneti sen varsın diye yarattım ey Muhammed.
17 Yorumla
Soran+1 yılİste tek sorun bu hz. Ali peygamber degilki o zaman hz. Ali kimki bu. kadar kucuk goruyorsunuz? Hz muhammedin damadi ya kuzeni bu kadar bos olmayin. Bizde muhammedi sevmiyoruz demiyoruz o olmasaydi alevilikte olmazdi zaten
- +1 yıl
biz küçük görmüyoruz. çokta seviyoruz ama bir peygamber değil sen nasıl onu peygamberimizle aynı seviyeye çıkartırsın. bırak Ali a. s mı Muhammed sav tüm peygamberlerden üstündür Allah katında. biraz mantıklı konuş lütfen.
- +1 yıl
Arkadasa katiliyorum alevileri sevmedigim den degil su konuda anlasalim hz. Omer hz. Ebubekir hz. Osmani be kdar cok seviyorsak hz. Aliyi de o kadar cok seviyoruz ama sunu beklemeyin peygamber efendimiz sav kadar sevmemizi bekleyin o ki Alemlere rahmettir o ki var olma sebebizdir o ki sefaat peygamberidir sevgi peygamberidir.
Soran+1 yılBiz daha cok sevin demedik zaten o u herkes kabulleniyor.
- +1 yıl
Yok ya beb çok severim ev arkadaşım Alevi perşembeleri Cem e gidiyoruz cumaları camiye zaten müzik kültürünüz çok güzel o yönünüze bayılıyorum
20 Yorumla
+1 yılGuzelim Alevisin ama Aleviligin İslamdan once oldugunu bilmiyorsun cogu Alevi gibi. Bizim İslamla alakamız yok, Erdogan Cınar-Aleviligin Kayıp Bin Yılı bu kitabı oku baslangıc olarak. Yazdıgım bu yorum tartısmaya kapalıdır arkadaslar, sorusu olan ozelden yazabilir.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılBen alevileri, sünnilerden daha çok seviyorum. Hepsi ayrı bir CAN ^^
10 Yorumla merak ettiğim bir konu neden cem evleri bir ibadethaneden farklı birinde atatürkün heykelini bile görmüştüm
resimler asılı ama namaz kılınacaksa neden bunlar var00 Yorumlane dışlaması ben çok severim alevileri dürüst ve adil insanlar
20 Yorumla
+1 yıldil din ırk farketmez insan olmalı bana zararı yoksa görüşlerime milletime açıkca saldırmıyorsa kimin ne olduğunun bir önemi yok gözümde..
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAlevileri sevmemem gibi bir durum yok hatta ev arkadasim alevi. Sadece toplumda elevilik farkli bir dinmis gibi izlenim yaratma cabasi var buna dikkat etmeliyiz aleviligi cogu kisi bilmiyor hatta alevi olup da bilmeyen de cok var
00 Yorumlahhhhhh hhhhhh bana fenalık bastı off geldiler yine ya
00 Yorumla
+1 yılAleviler ile benimde problemim yok, kulevi oldugumuzu da senden. ogrendim bir yasima daha girdim.
00 Yorumla
+1 yılKimsenin dışladığı yok. Sadece siyasete maşa oluyor alevilerin bir kısmı. Oyunu fark edin ve bozun.
31 Yorumla- +1 yıl
Gezi olaylarını incele. Neden bütün ölen gençler alevi? neden?
bence aleviler kendileri dışlanmak istiyor. bundan ne çıkar sağlıyolar bilmiyorum. ben dışlamam şahsen ne dışlıcam
31 Yorumla
Soran+1 yılBen şu an dislamiyorum farkindaysan. Gizlide sorabilirdim.
Niye öyle düşünüyorsun. Kafandan bu imajı sil bence. Dinine inanan yaşayan her müslüman ı sevıyoruz
00 YorumlaBen seviyorum ben butun insanligi seviyorum ;) dunyadaki
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Ben oyle bisey düşünmüyorum saygim sonsuz sadece.
10 Yorumla
+1 yılbenim saygım vardır herzaman alevilere arkadaşımda çok fakat genelde siz soğutuyorsunuz kendinizi inançlarınızdan dolayı.
01 Yorumla
Soran+1 yılNeymis inancimiz?
Aşamadık şu konuları.
20 Yorumla
+1 yılSiyaha beyaz diyen bir toplumsunuz gecinmemiz cok zor
02 Yorumla
Soran+1 yılHirsiza gotunun kiliyiz diyen bir insnsiniz aynen sizinle gecinmemiz zor
- +1 yıl
Kurban ol o adama
Ben dışlamıyorum şahsen
00 Yorumla
+1 yılAlevi Ali yi Seven Demekk. Bizde seviyoruz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılöyle birşey yok sadece kara propaganda var
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBazı geri kafalilar dıslıyor
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAllah Muhammet Ya Ali
+1 yılLa isterseniz sidiğe inananın banane mk