Gizli Üye(30-35)1 yılŞu an ayni durumu yasiyorum yani ben bosanmadim ama bosanan bir insanla konusuyorum ve ailemin tepkisinden korkuyorum nasil bu konuyu acacagim bilmiyorum acikcasi. Konustugum kisi eğer bu durumu kabul etmeyeceklerse istersen söylemeyelim zaten kisa evli kaldim diyor ama ben yalanla ișim olmaz dedim eninde sonunda baṣını ağrıtır. Ama bak bunu dedi ya bende kuskulandim simdi hani ister istemez bi kusku oluṣuyor insanda. Ama onuda anliyorum birini bulmak ciddrn zor bosandikdan sonra. Millet diyor neden boṣandı ne yaṣandida boṣandı vs. Bide ben hem bakireyim hemde hiç doğru dürüst sevgili yapmadim erkek kankalarim bana sen 0km araba gibisin o ise 2. el diyorlar 😄 bende diyorum ama mesela 5 sene sevgili kalmis yatmis kalkmis bir insanla nasil evleniyorlar madem diyorum niye o sorgulanmiyor mesela 1 seneyi gecen herkes aslinda evli konumunda zaten napiyon bi insanla sen 1 seneden fazladir yani illa öpüṣür el ele tutarsin belki daha fazlasi yani evliden ne farkın var ki? aileler bilmiyor diye tertemiz mi oluyorsun yani. Sacma ya. Insanlar cok kafa karistiriyor cidden.
74 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl@okbyes Yuh mk abart. Travma olan insana her halt travma zaten travmasiz insan bulamazsin. Babamla sorunum var deyip only fans acan kadinlar var bu dünyada. Bu kadarda değil negatif düṣünülmez zaten hayat senin kafanın içinden dönenlerden daha farklı. Milletin iṣi gücü yok zaten hep eskiyi düṣünecek. Adamın ailesi bile kalmamıṣ vefat etmiṣler. Hepsini geçtim aldatilma riski hep var bu korkuyla niye yaṣayasın ki? zaten en mantiklisi kimseyle birlikte olmamak. Sevgiliyi evliligi birakdim bir insanla anlasmak zaten basli basina zor birsey. Her dövülen, sövülen, aldatilan kadin veya erkek boṣanmıṣ insan yüzünden olmuyor. Bence biraz ufkunu geniṣlet dünyada her insan bir değil.
En İyi Cevaplar
1 yılNedense evlenmemiş olup her haltı yiyen insana karşı farklı, bunu resmi bir şekilde tek bir kişiyle helal yoldan yaşamış ama olmamış insana karşı farklı davranılıyor. Ne yani, olay imzalı s****mek mi? Sırf haklarında hiçbir şey bilinmediği için sütten çıkmış ak kaşık sanılan köylü şalvarlı kızlar gibi. (Önyargı yoktur, gerçekten namuslu olan vardır mutlaka.)
79 Yorumla- 1 yıl
Bunlar se***meyi ancak aile cüzdanı varsa olabilecek bir şey gibi görüyor. Ne yazıktır ki onu da ayıp görürler ya. Bu yüzden bu karın ağrıları. Halbuki kendi oğullarının anlatmadığı kim bilir ne hikâyeler var. Kendi çocuklarını sorgulamaz, ahirete onlarla gidecekmiş gibi onlara göre "temiz" insan isterler. Se***mekten çok daha büyük günahlar var, sorgular mı acaba benim daha çok yanacağım bir defom var mı? Yok. Türk insanı iflah olmaz.
- 1 yıl
@ezgiaybirdi Ağzına sağlık haklısın ama erkekler genelde kadın düşmanı onlara bir şey anlatamazsın duvara anlat daha iyi eğitim yok beyin yok bunlarda bir kere
- 1 yıl
Yermek istemem ama benim ırkımın erkekleri öyledir genelde. Dün arkadaşlarımla bir ortamda yaşadığım bir rahatsızlıktan annemin yardımı ile kurtulduğumu söyledim. Merak edene anlattım. Bana gelmiş, "Senin dilin yok mu annene diyorsun? Kendin halletsene?" Diyor. Bunu diyen de erkek hemşerim. Yahu sen erkeksin, tabii ki ailen olmadan başına musallat olan bir şeyi çözebilirsin. Kız çocuğu farklı bir mesele.
- 1 yıl
""Nedense evlenmemiş olup her haltı yiyen insana karşı farklı"" ne alaka o daha beter muammele görüyor.🤣
- 1 yıl
@Karayelx23 Benim orada demek istediğim, bazı eski kafalı ailelere göre cinsellik sadece evlenenler arasında olduğu için evlilik geçmişi olmayan insanı tırnak içinde "temiz" sanmaları. Tabii yeni nesil bunu farklı bir şekilde ele alır. Yeni nesilde daha çok linçlenir ama eski topraklarda öyle.
- 1 yıl
Bana göre evlenmeden geçmişi kabarık olan birisi bunu zaten söylemiyor ki Ben gidip bi kadının potansıyel eşinin ailesine giderek ben 20 kişiyle yattım diyeceğini hiç zannetmiyorum. Ama evlendiyse bariz belli sonucu zaten fakat Olayın tam olarak cinsellikten kaynaklandığını zannetmiyorum. Başka sebeplerden dolayı oluyor bu dediğin boşanan kadınların etrafta sebep olduğu korkunç dedikodular yaptıkları rezillikler buna neden oluyor. Kimisinin nafaka için evlenmesi kimisinin boşanınca barlarda kafelerde onun bunun kucağına atlaması Adamdan aldığı parayla bide bunu yapması Geçimsizlik anlaşmazlık veya boş sebeplerden boşananlar felan derken Toplumun boşanmış kadınlara bakışı korkunç oldu. Son 5-6 senede bu olumsuz ön yargı baya arttı bundan dolayı oluyor bu dediklerin
- 1 yıl
Ben olaya masum bakmıştım. Tabii aklım daha insanların en fazla neler yapabileceğini tahmin edemiyor. Dediklerini de hesaba katarsak evet. Ama masum olanlar da vardır elbet.
- 1 yıl
Var tabi ki de cidden rezillk yapan kadınların sayısı baya bi fazla artınca ön yargı yayıldı eskiden olsa Şiddet aldatma gibi ciddi sebeplerden olduğu düşünülürken bu gün İki günde gönlü geçmiştir. Arayışa çıkmıştır herkeze mavi boncuk dağıtıyordur Sömürme peşinde bunlara güven olmaz düşüncesi yayılmış durumda Erkeklerde de düzgün doğru olanlar olsada O kadar fazla abaza damsalak yalaka tipler var ki Düşün dünyada ki bunca icadı buluşu teknoloji üretmelerine Bilim yapmalarına rağmen pek çok kadın Erkekler se, xten başta bir şey düşünmezler diye varsayımda bulunabiliyor GAYET normal çünkü özellikle bizim ülkede 100 erkek varsa 95 i Abaza Damsalak
Herkes dengiyle evlenmek istiyor o yüzden bu durum sende hiç evlilik yapmamış olsaydın öyle birini isterdin.
Konuştuğun kişilerinde boşanmış olmasına dikkat edersen sorun yaşamazsın bence hem seni daha iyi anlar
00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Yani üzücü bir durum evet. Betlas yapacak bişey yok. Zamanı geri alma yeteneğin yoksa. Toplum böyle bak anne diyorsun hemcinsin. Erkek olsa ordan bişey denirdi ama demekki toplum böyle. Bence onlara da saygı duymak lazım sana da. her şey bizim için aslında. Yaşamayan bilemez. Bence rahat ol ya. En güzeli ne biliyormusun kendin gibi birini bulmak. En misi. Dul bir erkek. Bir kız olarak evlilik hani bence cok dikkatli karar mekanizması istiyor. Bizde de iş yerinde cok tatlı güleryüzlü bir kız evlendi. Kıza bende yürüdüm acık söyleyim ama yüz vermedi sanırım o ara ilişkisi varmıs baktım parmağında yüzük. sonra cok gecmedi baktım esı tek takılıyor ve mutsuz böyle. ne oldu buna dedim. cocugu simayen tanıdım yani. sonra öğrendim ki bosanmıslar. cocuk maddi işleri halledememiş. kızda altınları vermem demiş. hakkım vs. hır gür. bosanmıslar. cocuk simdi yedi kat ele borclu. evlilikte gitti. borc almıs alacaklılar da bogazında. odeyecek gücü de yok. bunlar olabiliyor. biraz toy zamanlarında kızlar işte iyi karar veremiyorlar. o cocukta ne buldu anlamadım.
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Ah Betlas, seni çok iyi anlıyorum🌼 Bu tip toplumsal yargılar ne yazık ki hep var ve insanı yıpratabiliyor. Fakat unutma ki deneyimlerin seni daha güçlü ve bilge biri yapar. Hayatında yeni bir sayfa açmak için yeni yılla birlikte bu tür tepkileri olabildiğince tolere etmeyi ve önemsememeyi deneyebilirsin.✨
Kendi değerini bil ve karşındaki insanlara da bunu hissettir. Onların olumsuz görüşlerini senin öz değerini etkilemesine izin verme. Karşılaştığın negatif tepkilere takılmadan kendine odaklan. 💖 Yılın bu döneminde, karşılaştığın zorluklara rağmen hayata pozitif bakmayı sürdür, çünkü yeni yıl yeni umutlar getirebilir. 🎄 Güzel ve mutlu bir yıl dilerim.20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
159Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u 1 yılkimseyi takmayın bence
00 Yorumla
1 yılNe kadar saçma sapan yorumlar var yok efendim neymiş evlenmeden yatanlar varmış yine kadınlar suçlanıyor ister evlenir yatar ister bekar size ne kardeşim o kadar namus bekcisiyseniz kerhaneden pavyondan çıkmayan erkeklere neden tepki göstermiyorsunuz ne zavallı yorumlar namusu bacak arasında arayan ezik yorumlar sizin o adamın annesinden ne farkınız var sizde güçsüzü mağduru eziyorsunuz size ne ki elalemin özel hayatından ve bunu değer görmediniz için başka kadınları değersizlestirerek yapıyorsunuz ayrıca sert davranınca evlilik meraklısı olmak ne demek ne kadar saçma boşuna o kaynanalari elestirmeyin sizin de kafa yapınız aynı
20 Yorumla
1 yılBu hayatın akışı içerisinde olabilecek bir durum. Evlilik nasıl bir tercih ise yeri geldiğinde çok tasvip edilmese dahi bosanmakta bir tercihtir. Burada boşanma nedeni olarak keyfi bir durum yok ise ve zaruri ihtiyactan kaynaklanmışsa karşılıklı bu kararı alıp uygulamak bir ayıp olmasa gerek. Ancak toplum nezdinde özellikle bayanlar boşandığı zaman bu konuda daha çok zorlanıyorlar. Bence istikamet doğru ise ve vicdanen insan rahat ise kimin me dediği çokta önemli değil. Kapıları açan da kapattıranda Allah o öyle Murad etmişse kimse önüne geçemez. Rabbim size bir ferahlık nasip etsin.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Bu yaşadığımız toplumunun değerleriyle yaşantı biçimiyle ilgili bi durumdur hanfendi
Her toplumda Desinler ağzı denen kahrolasıca bi ağız vardır
Kendileri her pisliği karıştırır ama sita karşılarında ki insana gelince çamur atmadan duramazlar
İsterseniz bidaha evlenirsiniz buna hickimse engel olamaz
Bizim toplumumuzda şöyle bir yanılgı hakimdir
Bekar bekarla dul dulla evlensin diye? Bu yanlış bi düşüncedir
Ancak kişiler böyle düşünürse başka 🤷
En mutlu insan Desinler ağzına kulaklarını kapatan insandır
Sizin icin mutluluklar diliyorum 🤲
10 Yorumla
1 yılkarşı cinsin annesinin yorumları benim canımı sıktı tabii ki kötü görülmemen gerekiyor herhangi bir anormal durum yok anlaşamamışsınızdrı artık boşanma sebebiniz ne bilmiyorum ama problemler olmuş boşanmışsınız bunda sıkıntı yok şahsen bende boşanmış birisi ile ilişki yaşamak istemem bu benim kendi görüşüm bu benim tercihim bu kötülemek değil, ama karşı cins belli bir yaştan sonra mesela 18 ve 18 yaşından sonra hala anne kuzusu takılıyorsa kendi özgürlüğü kendi aldığı kararlar yoksa bacım sen ondan uzak dur zaten.
10 Yorumla
1 yılBu tip düşünen insanlar cahil ve evliliğin anlamını anlayamamış insanlar. Evlilik iki insanın acımamız hayata karşı birlikte göğüs gereceği bir durumdur. Eğer karşındaki insanın beklentisi seni sevmesi ve sana kıymet vermesi ise doğru yoldasın demektir. Ancak, beklentin akrabalarına ve yakın çevrene hava atmak ise yanlış yoldasın demektir. Bu da sana sadece mutsuzluk getirir 😊😊 yani kendime şu sorunu sor mutlu olmak istiyormuyum, istemiyormuyum. 😊 boşanmış olmak sorun değil. Mühim olan bu kişinin beklentisi nedir 😊😊
11 Yorumla- 1 yıl
Yani evlilikten en önemli beklentisi mutlu olmak isteyen birisi ve düşünce yapısı olarak olgun birisi olması çok önemli 😊😊
1 yılBoşanan hemcinslerinin sebep olduğu kötü algıdan dolayı Kimi zaman saçma sapan sebeplerden boşanan kimi zaman Evliliği sömürge aracı olarak kullanıp boşanan kimi zaman boşanıp it kopuk peşinde koşan kadınların sebep olduğu rezalet ötesi ön yargı ve kötü izlenim bunlara sebep oluyor. maalesef kurunun yanında yaşda yanar diye bir söz var. Çok fazla bu olduğunda toplumda buna göre yaklaşımını değiştiriyor. Eskiden olsa Kocasından dayak yemiştir veya kocası kumarda iflas etmiştir Aldatmıştır gibi ciddi sorunlar olduğu düşünülürken Şimdi Kadının bir haltlar yediğine dair şeyler düşünüyor insanlar özetle durum bu
10 Yorumla
1 yılÜzücü bir durum herseyden önce boşanmış biri olarak değil seni insan olarak görmeleri ve destek olmaları gerekir anlaşamadın olmadı yürümedi ayrılık kararı aldın ne kadar zorda olsa bu kararı almak belkide bitmeliydi olması gereken oldu... herkes mutlu olmak ister iyi olmayı temenni eder senin bu saatten sonra kimsenin ne dediğine bakmaman gerekir yolun meşakkatli ve uzun...
bir gün karşına gerçekten seni sen oldugun icin seven deger veren biri illaki çıkacak ve ozaman kendin için en doğru karar neyse onu ancak sen vereceksin mutlu olmak adına...🙏🙏🙏🙏🙏
10 YorumlaÜzülmenize değmez, seçim yaptınız ve ayrıldınız. Medeni ve ileri toplumda bu anlayış ile karşılanır, he bireysel olarak bakılırsa tam bir başarısızlıktır. Maalesef bizim gibi toplumlarda kendisini mutlu etmenin yolu olarak başkasına taş atma ile mümkün görüyor. Bunu da yadırgamıyorum, çünkü öyle öğretilmiş. Üzülmenize hiç değmez, emin ol ikinci bir evlilik yap ve başarılı ol. Senin arkadan konuşanlar kıskançlıktan ve hasetten kriz geçirir. Kendin ol ve sevdiğinizle olun bu bir süre sonra size mutlu edecektir.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHiçte öyle olmuyor benim eski sevgilim beni eşinden daha yeni boşanmış bir kadınla aldatmıştı saklamıştı benden öğrenince de onun peşinden koşmuştu ben kızı uyarmama rağmen devam etmesine aşırı şasırmıştım. O gün kendi kendime şunu dedim boşanmış bir kadın benim gözümde hep güçlü biridir boşanmak çok zordur hemde genç yaşta insan daha sağlam adımlarla ilerler fakat bu durum bende travma yaratmış olacak ki artık şunu düşünüyorum toplum baskısı yüzünden bir boşanmış kadına bekar bir erkek şans verince her ne olursa olsun kaçırmak istemiyor. Keşke böyle olmasa keşke kendi değerini bilseniz de böyle alçak insanlara şans vermesiniz...
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 927 cevap paylaştı. Toplumda şöyle bir algı var. Boşanan kadınlar kim bilir kimlerle ne haltlar yiyordur. Birkaç tanesi hayatını erkeklerle istediği gibi yaşayınca insanlar da bu sefer genelleme yapıyor ve her boşanan kadını birbirinin aynısı olarak görüyor.
Anneler ise otomatik olarak şöyle düşünüyor, 1. siyle anlaşamayıp boşanan kadın benim oğlumla da boşanır. Dikiş tutmaz mantığı var.
Sen kimseyi takma, sert duruşlu olmaya devam et böylece sapla samanı birbirine karıştıramazlar.40 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılEsasen , insanların cahil yaklaşımları bu duruma sebep oluyor. İnsanca ve beklentisiz iletişim olmasını mümkün olmayan bir durum gibi görüyorlar. Bir kadın senin oğlunla konuşuyor diye hemen üstüne mi atlayacak? Ayrıca taraflar birbiriyle uyumu yakaladıysa ve evlenirse bundan daha güzel ne olabilir ki? Bunu nefs meselesi yapmaya gerek yok kime ne ki? İnsan mantıklı ve doğru olanı yapmış evlenmiş. Diğer yanda hiç evlenmemiş olup bir sürü kişi ile en uçuk birliktelikleri yaşamış insanlar var. Onlardan biri olunca sorun olmuyorda evlilik yaşamış olunca mı oluyor? İşte bunun tek açıklaması nefs , gurur , cahillik. Karşılaştığın durumlar için üzüldüm yapılabilecek durum , bu tarz insanlardan uzak kalmak diye düşünüyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılNeden bosanildigi onemlidir. Ben bosanmis birisi ile evlenmistim. 3 aya kalmadan gercek yuzu ortaya cikmisti. Yakami kurtarmamda 3 senemi aldi. Evlenmeden oncede 6 aylik gorusmuslugumuz vardi.
is arkadasim bosanmis, bir kadinla evlendi oda ayni kurumda calisiyordu. HAlen yakasini kurtaramadi cocuk. Bosanmis birisi ile evlenirken 10 deyil 100 defa dusunun. Cunku daha onceki evliliginden travmalari oluyor. Daha onceki evliliginden dersler cikariyor ve askerlikteki gibi devrecilik yapiyor.
20 Yorumla
1 yılÖncelikle şöyle söyleyim. Biz yeni kuşaklar için bu çok normal ve insan kendi hayatı daha iyi olsun diye bosanabilir. Bu çok mantıklı ama eski kuşaklar buna cesaret edemeyip, genellikle boyun eğmeyi seçtiler. Onlara göre bu durum alışılmadık ne yazık ki. Ama bu onların ailesinin katı olmasindan da kaynaklanıyor. Ve eski zamanlarda şöyle bir durumda vardı. Kadınların şu an ki kadar hakları da yoktu. Ama şu an ki hakları da çok ve genellikle boyun eğmeyi secmezler ve durum bazı psikopat erkeklerin sinirini bozar. Bundan da kaynaklı kadına şiddet çok arttı. Ne yazık ki. Önemli gerçektende başkasının kızlarının nasıl olduğuna bakmaktansa kendi oğullarını eğitmeleri gerekiyor. Yani bu yüzden çok takma bu tarz insanları kendine saygılı olanları tut yanında senin yaptığın seçimlere kimsenin karışmaya hakkı yok
20 Yorumla
1 yılYerinde olsam bu kadar çabuk ailelerin arasına girmezdim. Dilin yanmış zaten ve toplum boşanmış kadınlara hep kötü gözle bakıyor. Sen eğer erkek olsaydın bu denli sıkıntı yaratılmazdı. Bakire takıntısı yüzünden olduğunu düşünüyorum. Madem evlilik meraklısı değilsin yoğurdu üfleyerek yemeni tavsiye ederim.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8,1b cevap paylaştı.
1 yılİnsanlara göre hayatımızı şekillendiremeyiz, evlenmek ne kadar normalse boşanmakta hayatın bir parçası buna öyle bakın çevre toplumun zaten bakış açısı kötü bu bir zihniyet meselesi çok çirkin, önce kendilerini terbiye etsinler böyle şeylerden anlamlar çıkarmak yerine
20 Yorumla
1 yılEstağfurullah öyle bir şey olmaması gerekir yani evlenip boşanmak herkes için normal kadın için de normal erkek için de normal ama ne yazık ki toplum içinde birtakım baskılar var ve bu baskıları atlatamıyoruz bu konuda kendinize kızmayın sizin hiçbir suçunuz yok hatta bazı konularda erkekleri bile baskı yapılıyor
10 Yorumla
1 yıltam tersı bosanmayı becerebılıcek kadar kendıne saygı duymus olman ve bosanarak "hayır" dıyebılecegını gosterdıgınden oturu sen aslında cok saygıyı hakeden bırısın. benım bosanabılen kadınlara gercekten saygım var. cunku okadar modernız falan dıyen kadınların cogu bıle aldatıldıgını ya da baska sıddet vb gıbı seyler yasamıs olmasına ragmen gıdıp bosanmayı bıle basaramıyorlar. hele bu KS de tanıdıgım evlı ve evlılık hayatı aslında fıılen bıtmıs ama bosanmaya cesaret edemeyen bır cok kadın tanıdım. bunlara bakınca senı ayakta alkıslıyorum "hayır" dıyebıldıgın ıcın.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
1 yılbu ne sizin ne de diğer boşanmış insanların suçu! tamamen toplumun aptalca canım tavırları ve düşünceleri, insan insandır ve asla ikinci eli vs olmaz, bu konuda bir çok şey yazabilirim ama kısaca şunu belirtmeliyim ki siz ne ilk boşanan olacaksınız ne de son dert etmeyin hayatınızın yaşamanın tadını çıkartmaya çalışın
10 Yorumla
1 yılİstemediğin halde evli kalsaydın psikolojin bozulacaktı bir ömrün gidecekti fakat sen kurtulmussun o da guzel gunumuzde kurtulamayan binlerce kadin var ve bu yuzden yetistirdikleri çocuklarin da psikolojisi bozuluyor bu yuzden psikolojisi bozuk insanların sayisi artarak shc isleme ornai da artiyor aslinda sebep cok basit mutlu bir yasam mutlu bir evlilik sen kurtuldugun icin sukredip sana destek olacaklarina yargiliyorlar boyle insanlar duzgun insan degillerdir ciddiye alma onlari takma onlar aynisi kendi basina gelse de ders cikarmayacak insanlar cunku
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Evlilik nasıl insanın hayatında olabilecek normal bir durumsa boşanmak da o kadar normal bir durumdur. Maalesef toplumumuz herşeyi kötüye kullanmaya müsait olduğu için boşanmış insanlara kötü bakıyorlar. Aslında bu kendi iç dünyalarının bir yansımasıdır. Kötü gördükleri ne varsa aslında kendi kötülükleridir o.
10 Yorumla
1 yılNe yazık ki böyle bir topluma sahip kadınlarımız toplumun yargısını en çok yaşayan cinsiyettir. Kimi evlenip boşandığı için, kimi hâlâ evlenmediği için, kimi dul kaldığı için, kimi çocukla ortada kaldığı için kimi de benim gibi lezbiyen olduğu için ömrünün geri kalanını bir erkekle değil de bir kadınla geçirmek istediği için..
Bu toplumun bakış açısını ve düşüncelerini değiştiremezsin bu yüzden onları görmezden gelip yoluna devam etmelisin.
10 Yorumla
1 yılToplumu eğitmek zor, evlenmeden gizli gizli 10 erkekle birlikte olsan kimse diyecek bişey bulamazdı. Evlendin boşandın diye neden kötü olsun ki?
Çok doğal ve olağan bir şey, bir namussuzluk mu var sanki? Sosyo kültürel çevrene dikkat et bu konularda istersen, sorun sende değil çevrende.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 748 cevap paylaştı.
1 yılAman milletin cenesiyle uğraşma boş ver daha gençsin hayata kusturmelerine izin verme evlenirken düğününe gelip oynayanlar bosaninca yanında durmuyor bile... boş ver kendilerinin hayatı senden daha kotu de işte elalem ne der diye boşanacak cesaretleri yok...
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 303 cevap paylaştı. Çünkü maalesef büyük çoğunluğu geri kalmış bir toplumda yaşıyoruz. Yapabileceğin şey o geri kalmış büyük çoğunlukla kesinlikle iş hayatı gibi mecburiyetler dışında muhattap olma, sosyal hayatını gerçek anlamda medeni olan azınlık kesimden insanlarla oluştur.
Bu işin tek çıkış yolu bu, maalesef Orta doğu toplumu ve ülkesiyiz...
10 Yorumla
1 yılKötü gibi bakmış olabilirler ama bu sende ayrı bir önyargı da olabilir. Evlenmek kadar boşanmak da doğal. Neticede seçemiyorsun iyisini, güzelini. Zamanla tanıyorsun. Uymuyorsa boşanmak kadar doğal bir şey yok (Bu kadar basite de indirgemiyorum. Yanlış anlaşılmasın)
Ama bir önyargın da olabilir hep. Kendini tanıyan, kendine güvenen biri isen bu sorunu aşarsın. Bence kötü göründüğün de yok. Sadece insanlar tanıyana kadar mesafe koyarlar, normal karşılamalısın.
10 Yorumla
1 yılAtaerkil bir toplumda ne bekledin zaten insanlar genelde kadınları sevmiyor kadınlara değer vermiyor özellikle erkekler erkeklerin çoğu kadınlardan nefret ediyor son derece acı gerçek bu oysa sen bunlara karşı dim dik dur değerli becerikli ve iyi olduğunu ispatla şu s. suratlara sen değerlisin değerini bil canım
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılSert davranınca evlilik meraklısı gibi olmuyorsun da insanların manipülasyonu bu. Sana senin evlilik meraklısı biri olduğuna inandırmaya çalışıyorlar... Ama sende işe yaramiyormus zaten. Bence kimseye de kulak asmadan bildiğin gibi yaşa. Hepimizin başına boşanmak gelebilir. Bir de toplum kadınları erkeklerden daha fazla yargılıyor. Bu da bir gerçek..
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 yılSorunu kendine arama sakın!
Sorun bu toplumda! Toplumun içinde, kendisi dışında her şey için kafa yoran, her şeye karışan, kontrol etmeye odaklı hastalıklı bir zihniyette.
Maalesef ülkemizde hâlen evlenmiş boşanmış bireylere (özellikle kadınlar başta olmak üzere) yönelik kafayı takmış bir anlayış hâkim.
Koyu bir bağnazlık gibi görünse de bazen en modern ve eğitimli ailelerde bile var bu. Sen üzme kendini.10 Yorumla Şimdi genç yaşta evlenip boşanınca akla şu geliyor. Neden boşandılar? Demek ki , bir sorun var ki boşandılar. Ve onlar bu sorunu sormadan sana yüklüyorlar. Buna da ön yargı diyoruz. Tanımadan sorguluyorlar.
12 Yorumla- 1 yıl
İşte sana sormuyorlar. Bir evliliğin olmuş , neden boşandınız sorun neydi demiyorlar. Konuştuğun kişi de olgun değil ki oda sormamış veya sorumluluk sahibi değil. Ben sana şöyle bir tavsiye de bulunabilirim. Eğer ki kendinde bir hata görmüyorsan kendine değer ver. Kendine bak. İnsanların hakkında ne düşündüğünü çokta umursama. Sen doğruysan gerisi mühim değil. Herkes aynı yolda gidiyor diye tek giden yanlış olmuyor. Sanırım insanların ne dediğini ne düşündüğünü çok fazla kafaya takıyorsunuz. Buda duygusallıktan gelir. Ama tepki gösterin. Tepki gösterirseniz bilin ki , onlar kaybeder siz kazanırsınız.
Gizli Üye(30-35)1 yılValla boşanmanın özendirilmeye çalışıldığı Kadınların Kocalarına düşman edildiği Hukuki imkanların istismar edildiği Boşanan kadınların sağda solda duyulan berbat durumları ve izlenimleri Boşanan kadınlar hakkında baştan ön yargıyla yaklaşımlarına neden oluyor. Bİldiğim kadarıyla yani özetle ciddi bir neden yoksa boşanmamalısınız Daha iyi bir hayat beklemiyor sizi Şahsen bende bu tip kadınlardan uzak duruyorum mesafeli davranıyorum Bilirsem öğrenirsem ister istemez güvensizlik hissine kapılıyorum. Bu kadınların tek seçeneği bana göre Dişi sinek olsun yeter ki diyen yokluk çeken abaza erkekler başka türlü bakan olmaz Ciddi olarak
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılEvlenmek nasıl normal ise ayrılmakta aynı şekilde normal.
blakis seni üzen birini hayatından çıkarmışsın çok güçlü birisin , sana önyargı ile bakan cahil insanlar olduğu gibi seni seven ve her halinle kabul eden insanlar da olacaktır.
hayat çok uzun , gerçekten böyle insanlar için üzüldüğüne değmez.
umarım seni çok sevecek senin de çok seveceğin biriyle çok mutlu bir hayat yaşarsın , yeniden sever ve de sevilirsin ❤️30 YorumlaYa bence boş kafa onlar. Kimseyi yadirgamamk lazim. Kimin ne yasadigini kimse bilemez. Hic bir insan eminim ki evlenince bosanmak istememistir. Bazi isler yoluna girmemistir kafalar ayrismistir vs vs. Herseyin hayirlisi Allah herseyin herkesin hayirlisini versin.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yıl2024 yılındayız. Artık kimsenin kimseye laf ettiğini düşünmüyorum. Kendiniz dik duruşunuzla güçlü duruşunuzla buna izin vermeyin hele çocuğunuz yok kim nereden bilecek yahu boşandığınızı. Bilenler de çevrenizde olanlardır mesafe koymak sizin elinizde.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBoşanmakta, evlenmek kadar doğal bişey de bizim toplum bi garip ya. Herseye bir kulp bulma şekli falan. İyice soğudum zaten, bazen insan kendi toplumundan tiksinir mi vallahi tiksiniyorum yani. Ama işte heryerin kendine göre artısı eksisi var. O yüzden tolere edip, he hı deyip geçmek gerek.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBunun kabahatlisi toplumum değer yargıları değil, evlenip boşanmış hemcinsleriniz. Elbette genelleme yapmak haddime değil tabi fakat kurunun yanında yaşta yanıyor. Piyasa evlenip boşandıktan sonra önüne gelenle yatan kadınlarla dolu. Bunu daha kötü versiyonuda evlenmeden önüne gelenle yatanlar var ha işte onlar tam sopalık.
10 Yorumla
1 yılHemen cevap verelim. 22 yaş gibi evlilik için olgunlaşma ihtimalinizin çok düşük olduğu bir durumda evlenmiş olmanız iliskiler konusunda düzgün karar alma kabiliyetinizin olmadığını gösteriyor. 3 sene sonra boşanmanız da bunu kanıtlıyor. Kendinizce haklı sebepleriniz olabilir ama hiç kimse sizin paşa gönlünüz için ilişki konusunda riske girmeye mecbur değildir. Aynı durumda olsanız siz de aynı muameleyi yapardınız.
10 Yorumla
1 yılKimsenin hayatı kimseyi ilgilendirmez. Düşmez kalkmaz bi Allah kimin başına ne geleceği belli mi sen kimseyi takma evlenmek kadar boşanmakta normal çok genç yaşta böyle bir hata yapman daha da normal kusur gören defolur gider.
20 Yorumla
1 yılKötü görülme değil uzak duruluyorsun o kadar.
Kusura bakma da sen evlenip boşanmasaydın sende, evlenip boşanmış erkekleri aynı şekilde görecektin. Hiç sırf durumu sen yaşadığın için pozitif güzelleme falan yapıp hikaye çekme yani :d
22 Yorumla- 1 yıl
Ah sen. Yedin mi pastayı?
- 1 yıl
@EzgiAybirdi Sşaldksfşalsd
Pastamsı bir şeyler oldu yedim evet, teenks :d lkmafdasasdfasd
1 yılHayır aslında kötü görünmüyorsun bu tamamen etrafındaki insanlara bağlı onlarin kafa yapısına... Mesela benim de evlenip boşanan arkadaşlarım yakınlarım var çok normal karşılanır yani sonuçta insanlar anlaşamayabilir etrafta çok sığ görüşlü insanlar var canım sen kendini üzme kendine bakkk
30 Yorumla
1 yılKarşı tarafın gözünden yorumlarsam, bu kişinin eski eşinin sorun yaratabilme ihtimali bile beni mesafeli yaklaştırır. Yani onlar da size o yüzden sıcak bakmıyor olabilirler. Ama zaten daha yeni boşanmışsınız biraz kendinize vakit ayırın. Eğer üniversiteyi bitirmişseniz bitirin. önce kendi hayatınıza bakın bu yolda sizinle yürümek isteyen kişiler zaten yolda sizin bir şekilde hayatınıza girecek.
30 Yorumla
1 yılInsanlarin ön yargilari maalesef. Evli kadinlar kendileri icin potansiyel tehlike olarak görürler. Yasli kadinlar da bekar oglunun bosanmis biriyle evlenmesni istemezler. Ama asil meselenin insanin karakteri oldugunu unuturlar. Kafana takma boş ver
10 Yorumla
1 yılBoşanmak eskiden çok kötü bir olay olarak görüşüyordu artık normal bir hal aldı yanlış evliliklerde çoğaldı toplum olarak hala boşanmaya kötü bir şeymiş gibi bakıyoruz ama kötü bir şey olduğunu sanmıyorum
10 YorumlaKimse boşanmak için evlenmiyor
Bu tarz kötü şeyler yansıtan insanlardan uzakta
Siz kimse seninle yaşadığını bilemez ve Ağzı olan konuşuyor terbiyesizler
Uzak dur ve sıkma canını değmez çünkü10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılAbla insanlar kendilerine bakmadan başkaları hakkında konuşur seni kötü görenler kim bilir gizli neler yapıyordur sen kimsenin hakkında saçma düşünmesine izin verme gerekirse onlara karşı sert ol
10 Yorumla
1 yılIyi giden bir evliliğin olur Kıskanırlar fesat atarlar Kötü giden bir evliliğin olur üstlerine vazife olmamasına rağmen bir sürü lafla kafa patlatırlar Hani sen ne olursan ol insanlar senin canını sıkacak bir yol illaki bulurlar takma boş ver
10 YorumlaNe saçma ya benim arkadaşım 3 ay evli kaldı sadece ama böyle bir şeyle karşılaşmadı diye biliyorum arkadaş seçiminizde dikkatli olun, nasip işidir bunlar azıcık vicdan sahibi insan eleştirmez bu durumu
10 Yorumla
1 yılBizim toplum erkeği, hiç evlenmeyen kişiye de aynı gözle bakıyor. Aileleri bilemem. Bir gün anne , baba olursam ancak anlarım. Kısacası toplumun erkekleri genel olarak sakat beyinli. Sanki çoğu erkek bakir. Ay g*tüm yani ! 😂😂
10 Yorumla
1 yılYani ön yargısı olmayan birisi elbette hayatınıza girecek
ama insanların bazısı kötü niyetli kötü düşünüyor zehirli fikirleri var
sizin suçunuz değil boşanmak olmamış bitirmişsiniz..
umudunuzu kaybetmeyin10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. Bir şey yapma oluruna bırak. Kimsenin ne dediği umurunda olmasın. Seni sen olduğun için seven birisi nasılsa olur. Olumsuz şeylerede kulağını tıka yeter. Çok senin gibi insan var hayat bu kimin ne olacağı belli olmaz
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBence hayatınıza alacağınız insanların kalitelisini seçerseniz böyle bir sorun yaşamazsınınız diye düşünüyorum ben şahsen artık günümüzde kimse öyle şeylere pek takılmıyor yalnızca hayatına alacağın erkeklere özellikle çok dikkat et çünkü erkeklerin pek çok boşanmışsın diye seninle sırf sevişmek için sevgili olmak isteyecektir o tür insanlara dikkat edersen kendinden uzak tutarsan bir sorun yaşamazsın bence
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
s 1 yılBu ülkede kadın olmk zor, boşanmış kadın olmak daha da zor. Daha genceciksin düzgün insanlarla mutlaka karşılaşacaksın
30 Yorumla merhaba evlenip ayrilmis olmak kotu bir durum degil insanlar ayni evin icinde yasamayinca hayatin bazi gerceklerini maalesef anliyamazlar herkes farkli yorumlar yapar mutlaka ama sen bunlara takilmamaya calis lutfen helekiz bildigi ladariyla kalsin kimse ayrilmak icin evlenmek istemez allahtan cocugun yok oda senin icin iyi bir durum dilerim mutlu olursun...
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 544 cevap paylaştı.
1 yılKötü değilsin ama şerefsizlere fırsatçılara karşı açık kapısın
Maddi durumunu bilmem bir babanın en büyük ve birinci sıradaki görevi kızı varsa kızını okutup meslek sahibi etmesi gerekir10 Yorumla Oluyor bacım erkek olarak ben bile yaşıyorsam türkiye'de kadın olarak seni düşünemiyorum belkide bir gün bu düşünceleri değiştiren biri ve ailesi çıkar karşımıza kısmet
10 YorumlaBak kardeşim vaktin varsa bende bu yoldan geçtiğim , eşimle yolları ayrılmış biri olarak bir baba olarak dinlerim anlatmak istersen ayrıca bir söz iletmek isterim sen kanunen bir bireysin kültürünle bedenin aynı odada olmasın demek istiyorım
10 Yorumla
1 yılBu olay boşanmış erkek içinde geçerli aslında. Boşanmış bir erkek bir kadın ile ciddi düşündüğünde de kızın çevresi ve ailesi tarafından psikolojik olarak baskıya uğrar.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Üzülmene değmez bence. Çünkü Türk insanını eski kafalı, sana öyle bakıyorlar diye öyle olmuyorsun ve kimin ne düşündüğü önemli olmamalı hayatın da, önemli olan sensin.
10 Yorumlabir şey yapamazsın. Insanlar böyle emin ol hiç evlenmeseydin sana yine kulp bulacaklardı. Sen takılma onlara eğer kıran biri çıkarsada bırak onu konuşma vs...
10 YorumlaDik dur ciddiyetini belli et labalilikten uzak dur. Herkese karşı bir adım mesafeli ol. Kimse bı şey diyemez dese ne onlar içn mi yasiyorsun dün der iyi olsan da kötü olsan da mesafe iyidir.
10 Yorumla- Devamını Gör (175)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat