Büyük aksilikler yaşadım ben de boşanmak için evlenmedim sonuçta. Evlilik istemeye, mutlu olmayı istemeye hakkım yok mu?
2 ay
Evlenmek kadar ayrılmak da normal bir şey hem islami olarak Kendi resmi olarak her evlilik yürümek zorunda değil ya da her evliliğin altında insanlar ezilmek zorunda değil toplumumuzun böyle saç ma ahlak konusunda eksikleri var ama değiştiremiyoruz onları maalesef o yüzden umursamamaya yolunuza bakmaya devam edeceksiniz
Bir kadın nefes alsa ondan bile rahatsız oluyor insanlar bu yüzden istediğin gibi takıl derim zaten her şey nasip kısmet yani olmadıysa olmadı hayat devam ediyor yinede
Bunlarda cidden beyin yok. Bunları çocukluktsn itibaren nasıl programlıyorlarsa trk amaçları evlilşk ulan evlenmişsin evliliğin ne mal olduğunu görmüşsün ama hala evlilik derdinde. Evlenip de mutlu olan var mı. Ohh mis gibi yaşayayım hayatımı ve kadınlığımı demiyor da yine evlilşk derdine düşüyor.
@Abcgıvd kanmayın siz de bu saçmalıklara. Şu ortadoğu ve bizim ülke hariç dünyanın hangi yerinde var böyle bir saçmalık. Akla mantığa aykırı. Haa ben kimse evlenmesin demiyorum ama günümüz şartlarında bu en az 30 olmalı. O yaşa kadar bari insanlar hayatlarını ve kadınlıklaeını yaşasınlar eğitim kariyer yapıp belli bir gelir ve bilinç düzeyine ulaşsınlar. Ondan sonra evlenecekse evlensinler. En azından karşı cinsi tsnıyarak bilinçli evlilikler yaparlar ve hayatlarını yaşadıkları için de evlilik konusunda akıl dışı abartılı beklentileri de olmaz. Ayakları yere basan evlilikler yaparlar
Aynı durumdayız: Bende çok uzun süredir yalnız ve mutsuz ama olgun, tecrübeli, sadık, arzulu ve doyumsuz erkeğim. Saygı ve sevgi olmaza olmazımdır. Hayatımda olmanızı çok isterdim!!!
Evlilik istemeye de mutlu olmayı hayal etmeye de sonuna kadar hakkın var 💛 Boşanmak seni “eksik” yapmaz üstelik yaşadıkların sana çok şey katmış. Toplumun önyargısı senin değerin değil 🙅♀️
Doğru insan yanına geldiğinde geçmişini yargı değil olgunluk sayacaktır. Sen önce kendini suçlamayı bırak olur mu? 🌿✨
Cevap
50Cevap
Evet kendi hayatınız.
Bende bir evlilik yapıp boşandım ve bu evlilikten olma çocuğum yok sosyal medyadan tanışmaya bakışın nedir
Güven problemi olabilir
Senin bakışın
Elalem her zaman eleştirecek birsey bulur ve elalem ne diyecek diye düşünerek hareket edenler başkalarının mutluluğunu izlemekle yetinir
Sizi değersiz hissettiren bal olsa kasende, altın olsa kesende tutma demiş eskiler
ben şunuanlamıyorum Allah muhafaza büyük knuşmayayım ama hayatında belli bşr yeri olmayan sadece yorum yapabilme yetkisini kendisine tanımış düştüğünde kaldırmayacak hele başardığında hiç sevinmeyecek haset ve suizanla beyni yorulmuş insanlar uğruna neden biz hayat kararlarımızı törpülüyoruz?
biz bu insanlara "seni hiç alakadar etmez" diyip ağızlarını kapatmak yerine onları önemli kararlarımıza ortak etmeye ant içmiş bir topluluğa yetiştiriliyoruz. Kadın evliliğine devam edip mutsuz olduğunda bu insanlar gelip sırtını sıvaslamayacak insanlar arkamdan laf etmiyor diyip mutlu olmayacak. Herkes hayatına bakacak ve onlar dönüp iki laf etmesin diye evlenmek, boşanmamak, ayrılmamak kararlarına sarılıyoruz.
Kesinlikle çok doğru şeyler yazmışsın.
Kimin ne düşündüğü veya ne söylediği hiç umrunda olmasın
Ka yıl evli kaldınız çocuğun var mı?
Hayır çocuğum yok
Çocuk olmaması çok iyi
Mesleğin işin var mı? Kendi gelirin varsa çok iyi
Var tabi memurum
Çok güzel bazı kadınlar çalışmadıkları için çok zorlanıyorlar
Aile evine mi döndün yoksa ayrı mı yaşamaya karar verdin
Ayrı yaşıyorum güzel bir hayatım var
Çok sevindim senin adına
Bu arada memur demişken yeşil pasaportunda varsa hayatın tadını çıkart
Önce hayatını düzelt toparlar hemen geri evlenmek çok saçma
2 yıl geçti
O zaman hakkın var tabi düzgün birini bul evlen yeniden başla geçmişe bir sünger çek
Kim hor görüyor seni?
İnsanlar
Yobaz insanları umursama daha modern insanlarla muhattap ol evlen mutlu ol
Hayırlıs
her şey gönlünce olsun
Bende boşandım. Olmuyorsa olmuyor. Bu suç değil. Bu doğru kişiyi secememek. Hayatın da sonu değil. Duygukarka değil akılla tanıyarak devam etmek gerekir
Boşandığını duyduğum kadınlarla gurur duyuyorum hepsini alıp bağrıma basasım geliyor. Boşanabilmenin ne kadar büyük bir nimet olduğunu herkes bilmez
@viyuviyus mükemmel mi dedim boşanabilmek bir nimet dedim. Ülkemizde boşanmak isteyip çevre baskısı, öldürülme korkusu, gidecek yeri olmaması, geçim sıkıntısından dolayı boşanamayan ne kadar çok kadın var senin haberin var mı? Yok işte o yüzden herkes bilmez dedim senin gibiler ne anlasın bu durumdan. Normalde bu kadar düşük seviye bir üslupla yazan birisine cevap yazmam ama belki bir şeylerin farkına varırsınız diye bi umut işte benimkide
@viyuviyus bu kdr dediğimden ne anladın da bunu yazdın gerçekten şaka gibisin
Al bendende o kadar boşanmış bir kadın güçlüdür çünkü bir kadın olarak bir erkeği boşamak bile büyük cesaret ‘dul’ bir kadın olmak daha büyük bir cesaret
Hayır tabikide hayat senin hayatın her konuda istediğini yapmaya hakkın var
Bu işler nasip işi. Bulunduğun ortamı değiş hayatındaki insanları değiş
Hor gören yanlış bakan insanlardan uzak durmaya çalış herkes evlenip boşanıp tekrar evlenebiliyor
İnsanın başına hayatta her şey gelebilir. böyle düşnmeyin. neden ayrıldın?
Aksilik olunca bosanican tabi tursusunumu kurucan bide
Nasıl cesaret ediyorsunuz ben de onu anlayamıyorum bir kere almışsın buranın ölçüsünü ikinciye nasıl cesaret ediyorsunuz onu anlamıyorum
Hayır bu da hiç bir şey yok ayrılabilir siniz
Ben zaten kendime güveniyorum ama insanların bu sığ düşüncesinden bıktım
Tabi ki var ama toplum öyle görmüyor maalesef
Yeni mi ayrıldınız
2 yıl önce
Kaç yaşındasınız
28..
Sohbet etmek ister misin
Neden
Genel sohbet muhabbet
Geçmiş olsun canım boş ver üzülme hor görenler utansın
Yooo yani boşandın diye eksik değilsin boşanmış birini kabul edenle olursun
boş ver bende boşandım millete bakma önüne bak kendini geliştir kariyerine odaklan , sana senden başka kimse iyi gelmez üzme kendini de
Asking mesajımı kaldırır mısın istek geliyor , seviyem yetersiz gizliden de yazamadım sana , üzülme diye destek olmak istedim istersen ekle beni 💞
duygusal bırı mısın sert mı?
Duygusal neden?
merak ettım burcun ne
sustun
Koç neden sordun?
merak ettı m uzunca konusmaya ne dersın
Olur gizliden çıkar mısın
hadi
gelmedin
Haklısın knk ayrıldın mu
Ne zaman boşandın
Herkes gibi bu da senin doğal hakkın
Kim neden hor görsün. Kim boşanmak için evlenir
Kafaniza takmayın boş ver zamanla geçer
Ne alakası var hayatına düzgün insan gelir
Öyle konuşma, dul kadınsın yanlış anlarlar ☺️
Hayır ne alakası var senin gibi çok insan var ki
Herkesin başına gelebilecek bir şey.
Yalnız değilsin. Milyonlar boşanıyor ışık hızıyla
Mutluluğu seni anlayanda yakalayabilirsin
Fikir alışverişi yapmak istermisin?
var hakkın neden olmasınkı ne derdın var?
Yalnız olmanın verdiği zorluğu bilirim
Hakkın var. Karşına hayırlı biri çıksın
Hakkın var tabi
Olur böyle yol kazaları
Zaten güvenemiyorum kimseye korkuyorum bir de böyle insanlae çıkıyor
Dikkatli olman gerekir
var. o hakkı başkası senden alamaz
Dul kadının istekleri olur, alışmıştır yalnız kalamaz diye cinsellik için yaklaşan çok insan olacak dikkat et
Yaş kaç? Ne kadar sürdü ve çocuk var mı?
ya var hakkın hayat süeüyor
Varda bekarlar yerine dullari seçsen
Hayır neden böyle düşünüyorsun ki
Var tabikii senınde hakkın
Dul musun sımdı senn
Hayır kendine değer ver baskasida verir
Var tabiki herkesin başına gelebilir böyle şeyler
neden öyle olsun
Çevreni degistir
Var sakin ol
Var tabiki
Hayır tabi ki