6 aylık evliyim. Üniversite mezunuyum ama atanamadım. Özelde iş aramaya calisiyorum. Eşimin durumu iyi olmasına rağmen çalışmam için çok baskı yapıyor. Calişmadigim için bana para falan da vermiyor. Geçen gün annemlere gidicektim otobüsle. cuzdanimda 5 Kr Bile yok. Arabamız var onu da kullanmama izin vermiyor. Bende otobüsle gidip gelecektim para bırakır mısın demiştim bırakmamış, benimde param kısıtlı kendin çalış kazan diyorum sana felan dedi. Parası kısıtlı değil bu arada. İşleri gayet iyi. Gidip, gelmem icin 50-100 lira vermek çok zor olmasa gerek. Vermeden ise gidince bende kaynımdan istemek zorunda kaldım. Çok mahcup oldum isterken.. eşim neden böyle davranıyor bilmiyorum. Hep benim param, benim arabam vs vs diyor. Kendi paranı çalış kazan diyor. Özelde iş bulamıyorum. Artık marketlere başvurucam..
Gizli Üye(30-35)1 yılErkek eve bakmak zorundadir. 4 kadi a gelince, kadin bana cinsellik vermek zorunda diye islami öne surmeyi biliyorlar ama. Islama gore de evi gecindirmesi gereken, karisini elaleme muhtac etmemesi gereken erkektir.
Anneme giderdim daha da o eve donmezdim. Yarin bir gun elbet atanirsin bir de yuzu kizarmadan senin parani yer. Simdi hizmetini yiyor yaptigin yemegi yiyor, temizledigin tuvalete s**yor, yikadigin utulediklerini giyiyor ama senin eline gecen bir sey yok. Bunlari disarda yaptirmaya kalksa hepsine para ödemek zorunda. Boyle biriyle cocuk olmadan ayril derim.
Ne erkekler var maas kartini dahi esine teslim eden. Evin ekonomisini karim yonetsin, ben mutfakta evde ne eksik bilmiyorum diyerek masraflari ödedikten kendine yetesi kadar para aldiktan sonra geri kalanini esine teslim eden, ele gune muhtac etmeyen, calis diye zorlamayan, o evin ve o kadinin gecim sorumlulugunun ustune oldugunu bilen nice erkek var.
Beyefendi bir tek ev gecindirip, kadininin maddi ihtiyaclarini karsilayacak tavra bak. Sanki atom parcaliyor. Bunu bile yapamayan, bundan gocunan erkeklerle beraber olmayin kizlar. Ayrilin gitsin. Bu sorumlulugu dahi yapmayacaklar da baska ne yapacaklar, baska ne işe yarayacaklar su hayatta?
40 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)1 yılDurumuna çok üzüldüm, benim de evli kız kardeşlerim var.
Öncelikle durumu ailene izah ederek onlardan manevi destek talep et. Ardından yol yakınken boşan ve aile evine dön. Çalışmaksa yine çalışırsın, hiç dert etme. Kendin için çalışır aynı zamanda birikimini de yaparsın hem.
Evlilik kolay bir yol değil, eşin de bunu anlayabilecek ve yürütebilecek olgunlukta değilmiş ne yazık ki. Senin adına inan çok üzüldüm. Umarım ailen de seni anlar ve en kısa sürede bu durumdan kurtulup daha rahat bir yaşama devam edersin.
Unutma ki yalnız değilsin. Hiçbir şey senin canındam, özdeğerinden kıymetli değil. 🙏🏻🌺10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılAyrılmandan korkmuyor gibi. Seven insan paylaşır. Cimri desek eee bu adamlar degismiyorda. Bugün seni kaybına muhtaç eden yarın başkalarına muhtaç eder ikincisi çocuk yapmayı düşünüyor musun. ? Ayrılmayı dudunmuyir gibisin. Gerçekten cekecekmisin bu yanlış adamı. Gerçekten şaşkınım ya. Nasıl insanlarla evliliği devam ettirme cabasindasiniz hala diyorsunki calisayamim yemekleri yapmicam diyirsun. Şu an hatalı bir adamla değilsin baştan ayağa yanlış bir adamlasin ya da trol bir konu açtın. ve kendini ateşe atmışsın ateşi görüyorsun ama hala orada kalma çabası Allah sanada akıl fikir versin ne diyim üzücü.
00 Yorumla
1 yılYeni model premses erkekler bunlar. Kadının parasına utanmadan göz diken , hakkı gibi davranan , evi geçindirme işinin maddi olarak erkekte oldupunu bilmeyen (biliyor da işine gelmiyor ), kavvam erkeği tabiriyle uzaktan yakından alakası olmayan türden. Sen de onlardan birine denk gelmişsin maalesef. Ha elimizi sallasak 50 tane onlardan olanlara çarpar zaten , o derece ki piyasa onlarla dolu. Çocuğun yoksa boşan derim , ilerde çocuk oldupunda hiçbir şey yapamayacaksın çünkü. Eşine bakmayı bile bilmeyen bi erkekle aynı evde durman inan senin kabahatin olur bu saatten sonra.
05 Yorumla- 1 yıl
Yeni model prenses erkek değil bunlar. Bu tipler eskiden de vardı. Hatta bazıları karısını çalıştırır, parasına çökerdi. Bunun adı prenseslik değil açgözlülük.
- 1 yıl
Evliliğin "BİZ" olduğunu anlayamayıp "BEN" diyen insanlar bunlar. Olgunlaşmadan evleniyorlar.
- 1 yıl
Eskiden bu kadar yaygın değildi ama. Eskilerde yine de kıskançlık duygusu , elalem ne der düşüncesi vardı. Ama şimdikilerde kıskançlık duygusu en başta yok ve utanmasa eşine “ git ne iş yaparsan yap ama eve para getir sen de “ diyecek kapasite var. Ve eskiyle kıyaslandığında aşırı derecede artmış vaziyette maalesef.
- 1 yıl
Maalesef. Erişkin olmayan kişiler evlenmemeli.
- 1 yıl
Keşke öyle bi düzenek olsaydı da pişmanlıklarımız olmasaydı.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
109Cevap
- Aile & Toplum konusunda 150,1b cevap paylaştı.
u 1 yılboşanın direk.
00 Yorumla selamın aleyküm sizin sorunuza şöyle cevap vereyim Din İşleri Yüksek Kurulu şöyle bir fetva yayınladı İslâm dini, kocaya vermiş olduğu hak ve yetkilerin yanında, birtakım görev ve sorumluluklar da yüklemiştir. Bunlardan birisi de kocanın eşinin temel ihtiyaçlarını makul ve normal ölçülerde karşılama ve giderme görevidir (el-Bakara, 2/233; en-Nisâ, 4/34; et-Talâk, 65/6). Bu, evlilik akdinden doğan bir sorumluluk olup, kadının zengin veya fakir olması, Müslüman veya gayrimüslim olması sonucu değiştirmez.
Ebû Süfyan’ın karısı Hind, Resûlullah’ın (s. a. s.) huzuruna gelerek, “Ey Allah’ın Resûlü! Ebû Süfyân cimri bir adamdır, ne bana ne de çocuklarına yeterli harcamada bulunuyor. O görmeden malından alabilir miyim?” diye sorduğunda Allah Resûlü (s. a. s.); “Maruf ölçüler içerisinde kendine ve çocuklarına yetecek kadarını alabilirsin.” (Nesâî, Âdâbü’l-Kudât, 31 [5420]; bkz. Buhârî, Büyûʽ, 95 [2211]; Müslim, Akzıye, 7-9 [1714]) buyurmuştur. Buna göre koca, eşinin normal şahsi ihtiyaçlarını karşılamayı ihmal ederse, kadın onun malından ihtiyacı kadarını alabilir. kuranı kerim okuyan biri varsa tekrardan onada bu soruyu sorabilirsin bu arada ünlü bir psikolog doktoru var ismi Zafer Akıncı çok iyi bir doktor kendisi ve ünlüdür onada görünsün eşin ya da siz bir rendevu alın eşinizi anlatın tavsiye ederim15 Yorumla- 1 yıl
bu soru ile ne alakası var
- 1 yıl
pardon yanlış soru cevabı
- 1 yıl
@Kerpeten03 eşim para vermiyor demedinmi bende islamiyette eşinizin yaptığı yanlış günah dedim
Soran1 yılAnlatıyorum ama anlamıyor. Görende açta açıkta bıraktık sanar, abartma felan diyor. Kendine gelince her zaman parası var bana gelince bi yol parası bile vermiyor. Psikoloğa felan asla gitmez. Ne yapicam bilmiyorum
Aile & Toplum konusunda 748 cevap paylaştı. Evin temizliğini, ev işlerini, yemekleri kim yapıyor? Sen değil mi? Bir iş bulup paranı kazanmaya başla. O zaman sen de ona de ki "artık kendi yemeklerini kendin yap. Ben sana yemek yapmak zorunda değilim. Kendi kazandığım parayla, kendime yemek yapıp yiyecem bundan sonra. Evlilik tek başına gidilen bir yol değildir. Burada herkesin kendi üzerine düşen sorumluluğu yapması gerekir. Senin altınlarını bozdurup, araba aldıysa "benim arabam" demesi de çok yanlış. Neden araba onun oluyormuş ki? Sen neden altınlarını bozdurdun? Şimdi boşansan yarısı onun, yarısı senin olur. Bu adama bir ders vermen lazım. Bence sizin evliliğinin fazla sürmez. Eşinin ihtiyaçlarını karşılamayan bir kocanın var olmasının ne anlamı var ki? Maalesef bir sığırla evlenmişsin.
88 Yorumla
Soran1 yılZaten iş bulayım, aynı bu dediğin gibi yapicam. Herkes kendi ihtiyaçlarını kendi karşılıyorsa o da bu kurala uysun o zaman. Kendi çalışıyor diye evde beni 7/24 yatiyor sanıyor herhalde. Çamaşır bulaşık ütü kim yapıyor, evin genel temizliğini, yemeği kim yapıyor bunları hiç düşünmüyor. İşten geliyor ki Ev pırıl pırıl, sıcak yemeği önünde ama aldığım karşılık bu işte. Bende ise gireyim artık yapmayacam hiç birini
Soran1 yılAynen öylee
- 1 yıl
Sakın çocuk felan yapma böylesinden iş bul sonra boşan bence olmaz bundan
- 1 yıl
Evlenmeden önce Nasildi ki
1 yılGerçekten bu nasıl insanlık nasıl bı mantık ya bizdemi sorun var onların yaptığı mi doğru bilmiyorum insan evi eşi hanımı cocuklari için yaşar onlar için çalışır bı koca hanimni bu duruma nasıl düşürüyor anlamıyorum ki kayinbiraderinden para istemesi ne demek ben kendim kendi kardesimden ablamdan istemeye utanırım kaldı ki eşimi parasız birakcam istemesine sebeb olcam hani calisamazsin ıssız kalırsın tamam anlarız. Onda bile ben kendimi öne atarım eşimden önce ama imkanlar varken aylığın iyi kapıda araba varken de insan eşini otobüslerde rezil etmez
45 Yorumla
Soran1 yılNiye boyle yapıyor anlamiyorum:(
Bende zaten kaynimdan para isterken çok mahcup oldum ama cidden cuzdanimda hiç para yoktu sadece otobüs parası aldım ondan da. Annemgile de gitmem lazımdı mecbur kaldım yani.- 1 yıl
Bı insanın eşini özellikle de kız çocuğu varsa onu ve eşini baskalarina muhtaç etmemeli eşinizle konuşun bu durumları bence
Soran1 yılKonuşuyorum bu seferde adım paragöz oluyor. Geçen gün markete gidicektim bi kaç ihtiyacım olan şeyler vardı alicaktim para bırakır mısın dedim yine bırakmadı artık patladım bende derdin ne senin illa yalvarayim mi para ver diye ne istiyorsun dedim. Bu kadar paragöz olma dedi bana. Ben miyim paragöz cebimde 5 Kr yok ben paragözum aynen (!)
Neyse inşallah iş bulur çalışmaya başlarsam kimseye muhtaç olmam
Evet benim evim Benim arabam diyorsa artık onun olanlarla onu baş başa bırakmanın zamanı gelmiştir doğru değil mi hanımefendi O zaman anlasın senin değerini sen eşinden helalinden Allah'ın sana emanetinden neyi kıskanıyorsun neden o zaman evlenmeye karar verdin ki ayıp artık onu onun evinden arabasıyla parasıyla baş başa bırakmanın zamanı gelmedi mi böyle yap ki değerini anlasın çözüme de ulaşmazsa Allah'ın en sevmediği helal olan boşanma
Hayat kendini üzecek kadar uzun değil peki siz neler düşünüyorsunuz bu konu hakkında35 Yorumla- 1 yıl
Aynen ya o zaman ver bulaşıkçı parası
Aşçı parası
Çocuk doğuruyor affedersin e***** parası düzenli seksin yapılıyor affedersin onun parası
Ev temizleniyor temizlik parası
Çocuğa bakılıyor bakıcı parası
Geri geliyor derdini dinliyor psikolojikmen sıkıntını gidermeye çalışıyor
psikiyatrist parası
Daha sayabilirsin ayıp ya ayıp dert ortağına hayat arkadaşına böyle şeyler yapılmaz böyle şeylerin lafı bile olmaz evlenme kardeşim evlenme O zaman böyle yapacaksan değil mi
1 yılBöyle biriyle nasıl evlendin? Cidden hâlâ aşık mısın kocana? Çok üzüldüm açıkçası 50-100 tlnin hesabını yapan biriyle olma.. yani ondan çok pahalı hediyeler isteseydin hadi belki sana çalış kendin al diyebilir derdim ki onda bile anormallik olur. Siz hayat yoldaşısnz kaldı ki sen evliliğe maddi güç olarak yardımcı olmuyor olabilirsin ama evle sen ilgileniyorsun öyle değil mi? burada eşinin takındığı tavır ve tuttumuna hem şaşırdım hem senin böyle birine nasıl tahammül ettiğini anlayamadm aşk evliliği mi görücü usulü mü
00 YorumlaBu ne biçim koca hem yatacak senle hemde sana 5 kuruş vermeyecek 5 kuruşa muhtaç edecek ohh ne güzel senle yatacak hizmetçisi gibi kullanacak ama para vermeyecek ihtiyaçlarını karşilamayacak valla bacım bu adam yaa sevmiyor ya da kafasında bir bozukluk var böyle koca böyle evlilik mi olur yaa. Sevmeyen kocalar bile yapmaz bunu. Madem sana para vermeyecek çalışmanı istiyor o zaman gidip çalışan biriyle evlenseymis alla alla hayret bisey neyin kafasını yaşıyor bu. Sende kaynindan isteyip markette çalışmayı düşündüğüne göre çok safsın sanırım ayrilsana neyi bekliyorsun böyle kocayla ömür geçmez. Görgüsüz düşüncesiz bencil ve cahilin önde gideni. Kız sende onla yatma sürünsün yemek yapma sende onu ez madem seni düşünmüyor sende onun ihtiyaçlarını karşılama. Ben bile seni tanımadığım halde sinirlendim bu adama ha kendini ne sanıyor
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 958 cevap paylaştı. Bu öküzü ahırda mı buldun?
Eşin sana bakmak zorunda. Üstelik iş aradığını bilmesine rağmen yaptığı hareketler beş para etmez. İyi günde kötü günde diye evleniyorsunuz ve yaptığı tavırlar tam dayaklık. Kusura bakma ama ben böyle birine ne erkek derim ne de eş derim.
Aldığın ahıra geri bırak derim.20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 737 cevap paylaştı.
1 yılKadınlar evlenme meraklısı maalesef. Koca görünce aklınız gidiyor. Tanımadan etmeden kendinizi zindana atıyorsunuz. Sonrada ahlar vahlar. Hadi bakalım çık işin içinden. Tavsiye olarak da son bit şans ver ona al karşına ciddi ciddi konuş. Sonrada bak olmuyor git bir daha gelme. İşini bul kendi ayakların üstünde dur. Çocuk olursa hepten yanarsın bu halde
35 Yorumla- 1 yıl
Ben degilim
- 1 yıl
Bu kadınlar tek başlarına mı evleniyor? İlk cümle ne kadar sığ bir cümle. Madem erkekler evlenme meraklısı değil, kadınlar nasıl evleniyor?
- 1 yıl
@LimonluPastanınHüznü erkekler yaşı gelince evleniyor çoğu 30 larda kızlara bakıyorsun 20 23 25 i gören yok bu soruyu soran kız da Max 25 yaşında sanki 30 a kadar bekleyince erkekleri kapatıyorlar 😂😂 abi benden önce yazmış koca meraklısı olduklarını aynen de öyle sonra sağda solda zirliyorlar erkekler kendine bakamiyor çoğu sizi mi besleyecek bı de 😃😃
- 1 yıl
@Tükendimçok2 Kendi çevrende herkes bu kadar erken evleniyorsa kendini ve çevreni sorgula derim. Nitekim dünya senin kendi çevrenden ibaret değil. Benim 40 küsür yaşında evlenen tanıdığım da var, o yaşta bekar tanıdığım da var. 30'latında evlenen bir sürü tanıdığım var.
- 1 yıl
@LimonluPastanınHüznü ben herkes genç yaşta evleniyor demedim zaten ama çoğu genç yaşta evleniyor bu kızda genç yaşta evlendi kesin adım kadar eminim
Benim param benim arabam diyorsa neden evlenmiş Ozaman böyle saçma bir düşünce olabılırmı hiç nasıl para bıcakmaz eşiniz hala çocuk sanırım ya da cimri kişiliği oturmamış aklı başında hiç bir erkek bu davranışları sergılemez ve yenı evşenmıssınız bu zihnıyetle ne kadar evlı kalabılırsınız tartışılır
02 Yorumla
Soran1 yılGeçen gün markete gidicektim ihtiyacım olan bi kaç şey var alicaktim. İhtiyacım kadarıyla para istedim vermedi artık bende sinirlendim derdin ne senin illa yalvarayim mi para ver diye dedim. Bana geldi paragozsun dedi. Cuzdanim da 5 kuruş yok nasıl paragözsem anlamıyorum..
- 1 yıl
Açıkçası bu duşuncedrkı bırıyle ömür geçmez çok yanlış bir davranış insan fazlasıyla eve eşine bırakmak zorunda para
Cimri bir eşiniz var Allah yardımcınız olsun ve de canımsın aıle olma bılıncıne varamamış sanırım kusura bakmayın nasıl bulup da evlenıyorsunuz bu tıplerle işiniz zor
- Aile & Toplum konusunda 539 cevap paylaştı.
1 yılPardon da ne marketi falan ya? Sana yapılan resmen zorbalık bunun için mi evlendin? Sakın seviyor / seviyorum deme... Seni sevse saygı duyar, seni üzmek yerine aksine destek olur, ben varım rahat ol der ve hissettirir, yerinde olsam iş yerine avukat ararım..!
10 Yorumla
1 yılElbette çalışmalısınız. Ne iş olursa başlayın. Market ya da sekreter gibi şeyler. İş işi çekiyor inanın. Bir işe başlarsınız sonra haber beklediğiniz yerden aranirsiniz hep öyle oluyor. Ayrıca koca da olsa aile de olsa birinden birsey istemek çok onur kırıcı. Ben asla demedim "eve para bırak " diye. Utanç verici. Kendi sorumluluğunu bilip ihtiyacını karşılamiyorsa bir erkek, bir daha asla minnet edilmemeli.
22 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle istemeye bırakmadan kadını mağdur etmeden ihtiyacını gidermeli. Ama mizacı bu şekilde degilse kadın da birdaha asla minnet etmemeli. Beklenti duymamali. Onurunu korumali
Gizli Üye(36-45)1 yılNedense böyleleri (bu örnektekine eş bile demek istemiyorum) yaranıyor. Biz ise altına son model araba çekeriz zorla giyim alışverişine götürürüz, zorla yurtdışında tatile götürürüz ve neredeyse para harca diye yalvarırız ve karşılığında her an boşanmaya hazır bir vefasız görürürüz
22 Yorumla
Soran1 yılSahsen karsimda senin dediğin gibi biri olsa gayet saygı sevgi gören biri olurdu ama maalesef yok öyle biri..
Cevap sahibi1 yılÖyle olmuyor işte. Gariptir, insanoğlu ne kadar iyi olursa karşı tarafın saygısı, sevgisi ve vefası o kadar azalıyor. Buna eş de dahil. Aslında bu birazda insanın kalitesi ile ilgili. Özellikle evlendiğin kişinin mayası ve ailesinden aldığı eğitimle ilgili bir husus.
1 yılBen de bunu anlamıyorum haaa, insan evleneceği adamın huyunu suyunu merak etmez mi? Oturup iki lokma bir yemez mi? Beraber yola çıkıp gözlemlemez mi? Dur bir dakka! Yoksa sen sırf parasına tav olup mu evlendin? Yoksa ''Herifte para bol, çeker altıma arabayı oooh bütün gezerim'' diye mi hayal ettin?
00 Yorumla
1 yılNiye evlenmiş o zaman o öküz. Aile hayatını bilmiyorsa kırsın dizini otursun anasının kucağında. Yasalara göre boşanma sebebi bu direkt. Çok fazla bilgi yok ama bir avukata danışıp kocanızı şikayet edebilirsiniz. Boşanmak için değil de para konusunda yani.
01 Yorumla- 1 yıl
İlla ki çalış diyorsa gir üç kuruşa bir yere. Ne ev işi yap ne yemek. Ben çalışıyorum dersin çekilirsin köşeye. Aldığın paradan da bir halt anlamaz. Ettiği laflar boğazına dizim dizim dizilir.
Eğer ev işlerini yapıyor isen, eşşek gibi de para verecek. Kimsenin babasının uşağı değilsin sen. Seni daha çok şımartması gereken kişi sana böyle asla davranamaz.
Evlilik iş birliği var ise güzelleşir. Sen de ona yemek yapmamaya başla ve kirlileriyle ya da kırışık kıyafetleriyle asla ilgilenme. Hizmetçi değilsin sonuçta, hizmetçiler bile parasıyla çalışırken o sana biraz para uzatmayı kötü görüyorsa boşa bence. Evlilik cimri insanın asla yapmaması gereken bir şey.00 Yorumla
1 yılPislik adam kadın çalismak zorunda değil bunu bilerek evlensinler ne ya bu kadınların çektikleri mesleğim olmasaydı çalişmasdim mecbur bakacak ozman kime çalışıyor evlenirken 50kez düşünülmeli birde cimrilik leri çıktı bu erkeklerin çalış kendi ayaklarının üzerinde dur sende asla paranı falan verme ona
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılSenin çalışmadığını bilerek evlenmedi mi şimdi böyle yapıyor? Böyle adamlarla nasıl bir mantıkla evleniyorsunuz hayret edilesi. Eşler birbirine destek olmalı zor zamanlarında, işsizken sana böyle el muamelesi yapacak adama paralıyken sen niye eşin diyeceksin kendi ayaklarının üstünde durup ayrılırdım ben olsam adama bak tavra bak kendilerini bir şey sanıyorlar bu tavra rağmen evlenen kadınlar sayesinde
00 Yorumla
1 yılKoca meraklısı kızlar bu kafayi anlayamaz erkekler sünepe gibi sizi beslemek istemiyor ne kadar maddi gücü yerinde olursa olsun güçlü kadinlara ilgi duyuyorlar para kazanmadigin için sana saygısı da olmaz
03 Yorumla
Soran1 yılBilip bilmeden böyle konuşma bence
- 1 yıl
Ne kadar sağlıksız maddiyatçı bir bakış açısı, eşler birbirine zor zamanlarında destek olmalı. Zor zamanında yol paradı bile vermeyecek bir karaktersiz maddiyatçıya hiçbir güçlü kadın bakmaz şahsen ben asla bakmam, güçlü kadın erkeği niye çekecek ayrıca bu kadın zor gününde bunu yapan sözde eşe maddi olarak güçlenirse eş mi diyecek bu saatten sonra? burada sevmeyip maddiyatçı davranan erkek
- 1 yıl
@Aşkvirüs kanka zor zamanda destek olmak ayrı benim dediğim ayrı ben babamdan para isteyemiyorum kocamdan da isteyemem ayrıca güçlü kadınlar 25 den önce kıtlıktan çıkmış gibi erkek aramaz düzgün bir işe girip atanıp evlenseydi resti cekerdi şimdi mecbur dinlemek zorunda çocuğun tantanasini ayrılsa daha iyisini bulacağı şüpheli eski evlilikler yok artık Mehmet getirsin Ayşe pisirsin devri kapandı eli ayağı tutan her insan yemek yapabilir camasiiri zaten makine yıkıyor bunlar meziyet değil erkek ise gidiyor görüyor tüm kadınlar bakımlı parasını kazanıyor ediyor bu evde dırdır para var ezik görüyor anladin mı şu an erkekler karısının mesleği ile bile hava atıyor maalesef bunu da yine biz kadınlar yaptı ben herşeyi yaparım araba kullanırım ise girerim e erkeklerde bunu bekliyor sizin istediğiniz tipte erkekler artık yüzde 5 falan bulursan ne ala yoksa çene çeker durursun
Gizli Üye(18-24)1 yılEşin dedi diye değil de kendin için bi işe girmeli çalışmalısın. En azından akıllanmışsındır artık kocandan bi halt olmayacağını ve sırtını yaslayamayacağını, eşinin çok yanlış bir seçim olduğunu anlamışsındır diye düşünüyorum. Bi an önce paranı kazan kendi ayakların üstünde dur ve üremeden ayrıl. Allah korusun dünyaya gelecek çocuğunuza yazık olur öyle biri ne eş ne baba olmamalı.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılEvlenmediğim için şükrediyorum kendime. Ben işsiz olduğum zamanlarda bile ailem yol parası veriyordu bu kadar insafsız olmamalı. Şu an işim var memnunum. Anlıyorum ki kimseden kimseye hayır yok iş ve kötü gün konusunda.
05 Yorumla
Soran1 yılGerçekten öyle insanın esinden bile hayir yok. Ben niye gidip kaynimdan para isteyeyim ki. İstemezdim ama mecbur kaldım. Zaten çok mahcup oldum isterken de.. insan esini niye bu hale düşürür anlamış değilim.
- 1 yıl
Allah kolaylık versin ya üzüldüm gerçekten. 😭😭
- 1 yıl
Parasızlık insana neler yaptırıyor ya!
Soran1 yılEvet öyle. Yani parasızlık insana herseyi yaptırır maalesef..
- 1 yıl
Kesinlikle
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılAllah yardımcın olsun bu adam düzelmez se zor geçer bununla ömür tavrını koy bence evlendik bana bakmak zorundasın iş arıyorum sen de goruyosun diye bu süreç duzelene kadar çocuk yapmayın sakin
02 Yorumla
Soran1 yılDiyorum bari iş bulana kadar idare et. Hemen nerden iş bulayım ben. Dün gittim marketlere başvurdum, inşallah orada çalışmaya başlarım. Çocuk felan da yapmam zaten. Hamile kalsam calisamam da kim bakacak çocuğumla bana bu sefer..
- 1 yıl
Aynen yapma bu adama çocuk da yapılmaz zaten ne yapacağı belli olmaz yazık olur çocuğa Allah göstermesin boşanma falan olursa
abla sakin yanlislikla veya isteyerek hamile kalma, bir is bul, ev ekonomisine katkida bulunmadan 3 5 ay para biriktir sonra da bosan. bu ne allah askina, karisina para vermeyen erkek mi olur ya
34 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle, herşeyi sağlama al ondan sonra ayrıl. Hatta mesela şey yap, bu süreçte de sürekli delil topla ona zarar verecek. İşte atıyorum en basiti onun telefonundan kendine tehdit veya suç sayılabilecek mesajlar atabilirsin. ya da ekonomik şiddetini yazışmalar ilede kanıtlayabilirsin. Düşünürsen çok şey yaparsın, bu arada boşanma davasında bazı durumları ispat etmek için ses kaydı vs suç sayılmıyor diye biliyorum. Kolay gelsin aşkım 💕
- 1 yıl
Zaten hapse girmesin diye tehdit etmek kullanacak hazırladıklarını ki. Mahkemeye mi sunayım sen mi istersin diyecek. O kıyamadığı parasını alıcak. Bu şekilde olmazsada zaten boşanırken maddi manevi tazminat davaları açacak, her türlü alıcak o cimrinin parasını. O karısını parasız bırakacak, karısıda etik davranacak? Yok öyle bi dünya, valla kıyamıyorum hemcinslerime asla. Elinden geleni ardına koymaz inşallah, hakediyor koca müsvettesi ama hayatım 🤷♀️
- 1 yıl
bu gibi durumlarin ne gibi sonuclar doguracagini bilemiyoruz iste, yine de dogru bulmuyorum tehdit etmek gibi davranislari, bosanalim diyince tamam diyecek belki adam, durduk yere uyuyan devi uyandirmaya gerek yok. tehdit sonucunda bir insanin neler yapabilecegini bilmiyoruz cunku maalesef.. yoksa ben de ayni fikirdeyim, boyle bir erkek her seyi hak ediyor
1 yılKusura bakma ama tam bir öküz özür dileyerek söylüyorum ne diye evlendi madem seninle insan eşiyle her şeyi paylaşır acıyı tatlıyı mutluluk huzur sıkıntı aklına ne geliyorsa tam bir yavş*k
30 YorumlaSen bir de bu adamla aynı evde yaşıyorsun siz nasıl okuyup mezun oluyorsunuz bu zekayla? Hayatınızı nasıl idame ettiriyorsunuz şaşırıyorum lütfen çocuk yapmayın
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 548 cevap paylaştı. Böyle olacaksa evli olmanin ne anlamı var senin paran benim param mi olurmuş Şu an sana lazımdır o verir bir gün o issiz kalirsa da sen verirsin bu nasıl evlilik çok saçma evlenmeden önce böyle değil miydi nasıldı ki
10 Yorumlabune demek ya lütfen dalgasına yaptım bu paylaşımı falan de sevgili değilsiniz bişey değilsiniz evlendiğinizde bunu bilerek evlendi seninle ne demek para vermemek sizin kazancınız ortak değilse ortada bir ailede yoktur
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 812 cevap paylaştı. Ablam hiç tanımadan mı evlendin sen bu adamla Allah aşkına bu nedir ya madem her şeyi kendi içinse başkasının sorumluluğunu neden üstlenmiş de evlenmiş anlamadım bu adamla ömür geçmez seven insan bunu düşünür mü hiç
00 Yorumla
1 yılNe kadar kötü bi koca o. İnsan parasını saklar mı eşinden. Bi de ele avuca gelmeyen paralar. Seni kendine destek değilde köstek görüyor. Bi zaman sonra da bu insandan çocuk sahibi mi olacaksın. Düşününce bile kötü
00 Yorumla
1 yılSevgililik döneminde böyle cimri yaratıkları nasıl tanımıyorsunuz anlamıyorum insan illa belli eder kendini iğrenç bi şey gerçekten cimri insanlardan nefret ederim Allah yardımcın olsun boşansan haklısın.
00 Yorumla
1 yılKadın isterse çalışır hatta kazandığı parayı eşine vermeyebilir. Erkek çalışıp evini geçindirmek zorunda eşinin yaptığı cimrilik ve düşüncesizlik.. onun dışında kendine çeki düzen ver madem karşında ki kişi böyle sende çalışabiliyorsan hiç durma çalış paranı kazan ona muhtaç olma sakın
05 Yorumla
Soran1 yılBugün zaten marketlere gidip görüşücem. Eğer olursa markette çalışmaya başlarım bakalım artık
- 1 yıl
İşin büyüğü küçüğü olmaz çalışırken yine aradığın meslekte işe bak ama geçici süreliğine kendi ekonomik özgürlüğün için çalış eşine diyecek çok şey var ama diyemiyorum
Soran1 yılÖzelde iş bulamıyorum maalesef. Zaten iş bulsam mezun olduğum bölümdeki işi yaparım. Calisabilecegim işler arasında marketler var şu an bugün şansımı denicem
- 1 yıl
Bol şanslar o zaman
Soran1 yılTeşekkür ederim🙏
Aile & Toplum konusunda 533 cevap paylaştı. Üzüldüm senin için... Böyle bir mahlukata nasıl denk geldin... Ruhun, bedenin, zihnin sürekli acı çekecek... Umarım kendini en kısa zamanda kurtarirsin... Sakına hamile kalma nolur 🙏🏼🙏🏼
02 Yorumla
Soran1 yılDün marketlere iş başvurusu yaptım inşallah başlarım en kısa zamanda işe.
Çocuk felan da düşünmüyorum. Hamile kalsam calisamamda. Bu sefer bebeğimle bana kim bakacak..
Ayrıl hemen o deyyustan insan kadınına böyle davranırmı eşim çalışmasın benden gelsin canımı istesin
12 Yorumla
Soran1 yılBenimki de çalışmam için hergun zorlasin. Daha diyorum ki işlere bakıyorum, iş arıyorum. Bari iş bulana kadar böyle yapmasa. Sanki hemen iş veriyorlar ya🙄
Dün gittim marketlere basvuru yaptım. Cagirirlarsa inşallah orada ise başlayacam
Benim param, benim arabam… niye evlenmiş ki o zaman biriyle? Ne demek eşini parasız bırakmak ya acil bir şey olsa? Böyleleri boşanma dilekçesini elinde görmeden akıllanmaz
10 Yorumla
1 yılÇalışınca verecek miymiş? Kadın çalışmakla yükümlü değil ev işlerinden sorumlu varsa çocuktan sorumlu bakımı vs zaten zorluyor birde işte mi çalışacaksın? Kendine adam demesin o
10 Yorumla
1 yılYanlış kişiyle evlenmişsin uzamadan Boşan bence daha yeni evlisin o kadar yemek yapıyorsun adamın bokunu temizliyorsun sana verdiği karşiliğa bak bir işe gir paranı biriktir çık o evden
10 Yorumla
1 yılyaptığı çok kötü bir şey. evlilikte erkeğin en temel vazifesi kadının geçimini sağlamaktır.
21 Yorumla
Soran1 yılBizde öyle bisey yok maalesef. Kendi geçimini ihtiyaclarini kendin karşıla diyor. Bari iş bulana kadar böyle yapmasa.. inşallah en kısa zamanda bulurum iş..
1 yılbu yazdıkların doğru ise.. bu şekilsiz kılıbık menfaatçı adamla asla ve asla ne mutluluk yaşanmaz yol yakınken kendi yoluna bak en ufak bir zorlulukta topuklar bu anca kendini düşünür
00 Yorumla
1 yılEşinizle açıkça konuşarak evlilikte maddi dayanışmanın önemini ve duygusal etkilerini paylaşmalısınız. Gerekirse bir uzman desteği alarak iletişiminizi güçlendirebilirsiniz.
00 YorumlaO nasil bir koca nereden alacaksın parayı işte yok işin gerçekten zor nasil buluyorsunuz böyle eşleri anlamıyorum inanki yakınım olsan sana harçlık verirdim
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 362 cevap paylaştı.
1 yılBöyle eşmi olur mkkk hem sen çalışmak zorunda bile değilsin senin her türlü ihtiyacını gidermek zorunda Bir kere
017 Yorumla
Soran1 yılSürekli benim param anca bana, eve yetiyor diyor. Sürekli arabanın modelini yukseltmek için para biriktiriyor, arabaya gereksiz şeyler yaptırıyor. Bi araba bile benden daha kıymetli. Bi insan hiç mi para veremez. Hiç mi düşünmez bu kadının cebinde hiç para yok belki lazım olur eve birakayim demez mi?
- 1 yıl
Ben eşime ne gerekiyorsa yapıyorum harçlık olsun ihtiyacı olsun veriyorum ve vermek zorundayım bir kadına bakamayacaksa ne diye seni kendine eş diye aldı gerçekten üzücü bir durum
Soran1 yılBen de bilmiyorum. Parasızlık gerçekten çok kötü bisey eve tıkılıp kaldım. Hiçbir yere gidemiyorum gitsem yol param bile yok neyle gidicem. Dün marketlere başvurdum inşallah cagirirlarda orada çalışmaya başlarım. En azından bi maaşım olur
- 1 yıl
Nerede yaşıyorsun böyle olması gerçekten çok kötü senin anladığın durumda herkes yapamaz
Soran1 yılSivasta yaşıyorum ben
- 1 yıl
Genel olarak bakıyorum da yani daha yeni evlisiniz 6 ay olmuş çiçeği burnunda bir evlilik yaşıyorsun bunlar çok sonradan olmuş olsaydı belki derdim adam zordadır dardadır olabilir ama daha yenisiniz ilginç
Soran1 yılBende anlamıyorum. Maddi durumu gayet iyi borcumuz yok kira derdimiz yok ne istiyor ne yapmaya çalışıyor bilmiyorum. Bi insan her gün eşine çalış diye Baskı yapar mi? Daha diyorum ki iş arıyorum, doğru düzgünce iş bile yok başka da ne yapayım ben.
- 1 yıl
Görücü usulü ile mi evlendin çok gaddar bir adama benziyor ya da ben öyle anladım belki çok naif biridir ama
Soran1 yılNaif bi adam eşine bunları demez. Çok gaddar biri dedigim gibi. Görücü usulüyle evlenmedik ama böyle olduğunu bilsem asla evlenmezdim. Evlenmeden önce ben ona dedim ki boş vakitlerimde kpss ye çalışırım atanırsam eğer o zaman bir işim olur dedim o da sen nasıl istersen demişti. Şimdi de böyle diyor bana
- 1 yıl
Adamın dediği ile yaptığı arasında uçurum varmış resmen u dönüşü yapmış bu çok kötü bir durum resmen kandırmış olmuş sıkıntılı bir durum ne yapmayı düşünüyorsun
Soran1 yılMarkete cagirirlarsa orada çalışmaya başlayacam, o da olmazsa ailemin evine gidicem ne yapayim baska
- 1 yıl
O kadar ciddi ciddi düşündün yani gitmeyi ailen de Sivas'ta mı yaşıyor
Soran1 yılNe yapayım gerçekten bıktım. Ailem de sivasta evet. İhtiyaç için para istiyorum vermiyor sonra bunun için tartışma çıkıyor bana paragözsun diyor. Cebimde 5 Kr Bile yok bu nasıl paragözlükse. Keşke de evlenmeseydim.
- 1 yıl
Keşke evlenmeden önce iyice Emin olsaydın
- 1 yıl
Ailen ne diyor bu duruma
Soran1 yılDaha 6 aylık evliyim aileme o yüzden bisey demedim. İş bulamazsam ailemle konusucam ona göre karar veririm ne yapicami
- 1 yıl
Dm den yazarmisin
1 yılÜzgünüm ama yanlış kişi ile hayat kurmuşsun.
Bu evlilik böyle yürümez fazlada süreceğini sanmıyorum.10 YorumlaParayi o degil kaynin veriyorsa sen de ona degil kaynina vr ;)
16 Yorumla- 1 yıl
@silentfly orpya bk dnden razi :D:D send nude :)
- 1 yıl
O kadar mantıklı ki 🤭
Soran1 yılAsla geçmez aklımdan öyle şeyler..
- 1 yıl
@Mathildaa88 baska bir kayinverici daha geldii :) ben de milletin karisini mkiyorum aklinizda olsun :D itinayla eheheh
Almasaymış gidip çalışan birisini bulsaymış sıva azını yüzünü bence
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılBöyle mal adamları bulup sevip evlendiğin için başına gelenler müstehak. Kusura bakma üzülmeyeceğim
20 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 879 cevap paylaştı.
1 yılBen şok oldum ya kızım hiç mi tanimafin sozlenirken yoksa parası için mi evlendin de anlamadım ama hayret verici Allah'ım ne insalalr var
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 445 cevap paylaştı.
1 yılYerinde olsaydım babamın evine geri dönerdim yazık sana ki bu aşağılanmaya rağmen sakin kalıp buraya yazabiliyorsun
00 Yorumla
1 yılBir an önce iş bulmalısınız zaten dinen de vermeye mecbur değil 2 yazlık, 2 kışlık elbise, tek odalı ev ve gıda teminine mecburdur erkek sadece.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 327 cevap paylaştı. ay o nasi kocaaaa benim sevgilim bak 5 aylık manıtayken param oldygunu bılmesıne rağmen verıyodu o senın kocan ya o ne bıcım sey ben bosardım hshshdhs
00 Yorumla
1 yılTek kişilik yemekler hazırla evi temizleme onun istediklerini yapma ben yapıyorum de çık çok boş yaparsa hayat müşterek dersin
00 YorumlaKiz sen varya isini bilmiyorsun az uyanik ol sende yemek yapma. Hizmetci misin? Camasirlarini yikama. Herkes kendi yikasin yapsin de hanqnqn
00 Yorumla
1 yılBoşan. Ve psikolojik siddetten de nafaka iste. Hepsi kendininse o zaman tek yasasin. Saygisiz hayvan.
00 YorumlaÇok üzüldüm çok ayıp yaptığı her ne olursa olsun sevdicegine para vermez mi hiç?
02 Yorumla
Soran1 yılBenimkisi vermiyor. Param olmadığı için de evde tıkılıp kaldım resmen. Geçen gün arkadaşlar buluşmak istediler. Yalan uydurdum hastayım dedim. Buluşup ne yapicam gidecek yol param bile yok
1 yılEşinin yaptığı normal bişi değil sşş iş s evlisiniz sonuçta paranın hesabını yapmamalı Allah kurtarsın
00 YorumlaMadem ayrım gayrım yapıcaktı neden evlendi buda haklı bi ayrılma sebebi bence çocuk yapma bu adamdan
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 616 cevap paylaştı. Ben senin yerinde olsam ailemden birininarardim ve beni almalari icin cagirirdim.. valizler icin gerekli yardim cünkü. Sonra da o eve adim atmazdim.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
u 1 yılHâlâ eşim diyorsan bilemiyorum sana zaten bakmak zorunda... ki, zaten iş baktığını söyledin ne demek yol parası vermemek
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılÇok kötü bi durum. Böyle hayat geçmez. Bu adamı bulmak zor mu oldu? Çok mu aradın? Sende yatakta verme
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 606 cevap paylaştı.
1 yılÇağrı merkezlerini denebilirsin Qnb aktif alım yapıyor sürekli
01 Yorumla
Soran1 yılEvet olabilir aslında
- Aile & Toplum konusunda 496 cevap paylaştı.
1 yılTeşvik etmek için söyleyebilir de o da bir yere kadar. Tadı kaçmış
10 Yorumla - Devamını Gör (150)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne