6 aylık evliyim. Üniversite mezunuyum ama atanamadım. Özelde iş aramaya çalışıyorum. Eşimin durumu iyi olmasına rağmen çalışmam için çok baskı yapıyor. Calişmadigim için bana para falan da vermiyor. Evleneli 6 ay oldu kendime esimin parasiyla hicbisey almadim. Esimin parasi diyorum cunku surekli ben kazanıyorum benim param imaji veriyor. Cuzdanimda gerçekten 10 TL bile olmuyor. Arabamız var onu da kullanmama izin vermiyor. Bir yere gidecek olsam hep otobüsle giderim o da para verirse. Geçen gün annemlere gidicektim para birakir misin demiştim benimde param kısıtlı kendin çalış kazan diyorum sana felan dedi. Bırakmadan gitti. Parası kısıtlı değil bu arada. İşleri gayet iyi. Gidip, gelmem icin 50-100 lira vermek çok zor olmasa gerek. O gün gidemedim anneme de bi bahane uydurdum. Eşim neden böyle davranıyor bilmiyorum. Hep benim param, benim arabam vs vs diyor. Kendi paranı çalış kazan diyor. Özelde iş bulamıyorum. Markete alırlarsa orada çalışmayı düşünüyorum
Bu sağlıklı bir ilişki dinamiği değil. Eşinin maddi durumu iyi olmasına rağmen sana para vermemesi, üstüne bir yere gitmek için bile maddi olarak bağımlı hale getirmesi, kontrolcü ve baskıcı bir tavır. Evli bir çiftin, özellikle de biri çalışamıyorsa, maddi konularda dayanışma içinde olması gerekir. Senin şu an kendi paran olmaması onun elini güçlendiren bir durum olmuş gibi görünüyor ve bunu bir güç aracı olarak kullanıyor.
Öncelikle, maddi olarak bağımsız olman önemli. Çünkü ekonomik bağımsızlık, ilişkideki dengeleri tamamen değiştirir. Özel sektörde iş bulamazsan, geçici de olsa başka işlere yönelmek mantıklı olabilir. Ama burada asıl sorun, eşinin para konusunu bir baskı aracı olarak kullanması.
Oturup açık ve net bir şekilde konuşmalısın. “Ben şu an çalışmıyorum ama bu, kendi ihtiyaçlarımı karşılayamayacak hale getirilmem gerektiği anlamına gelmiyor. Evliyiz ve bu evlilikte maddi konular ortak olmalı” gibi bir şey diyebilirsin. Eğer hâlâ aynı şekilde davranmaya devam ederse, bu durumu bir kırmızı bayrak olarak görmelisin. Çünkü seni ekonomik olarak bağımlı hale getirmek, seni kontrol etmenin bir yolu olabilir.
Bu tarz bir maddi manipülasyon ilerleyen zamanlarda daha büyük sorunlara yol açabilir. O yüzden en kısa sürede bir çözüm bulmaya çalışmalısın. Destek alman gerekirse de yalnız olmadığını unutma.40 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılBosanmak icin neyi bekliyorsun. Erkeklerin su dunyada iki gorevi var. Biri evi habimi gecindirmek, biri yatakta kadinini tatmin edebilmek. Bu ikisini de beceremiyorlarsa kestirip atsinlar.
Benzer bir durum yasadim. Gittim calistim ama eve gelince yemek, temizlik vs yapmadim. Gectim dinlendim. Laf ettiginde bende yoruluyorum senin gibi dedim. Iste yiyip geliyordum evde yemek hazirlamamak icin. Cogu zamanda eşim uyurken mutfakta kendime aksam icin yemek yapip, baya beslenme hazirliyordum. Aksam eve gelmeden o hazirladiklarimi yiyordum.
Bana bunu zorluyorsa, bana parasini yedirmiyorsa bende ona hizmetimi mi yedirecektim? Yok oyle bir dunya. Onun parasi onunsa benim hizmetim de bana o zaman. Bana para vermiyorsa bende en*yi degilim hizmetimi yedirmem. Ev islerini, utuyu, camasir yikamayi biraktim. Bir sey derse yorgunum dedim. Artik bende calisan kadinim hepsini yaoamiyorum, sende destek olacaksin, artik bir seylere sende el atmak zorundasin. Zaman sana 24 saatte bana 48 saat degil. Ben regl oluyorum, karnim agriyor, kan kaybim oluyor, tansiyonum dusuyor gucten dusuyorum, bu halde disarda calismaya gidiyorum, bir de evin icinde calisamam kusura bakma. Makine orada camasirini yikarsin, ütü orada utulersin. Mutfak orada yemegini hazirlarsin dedim.
Diger kadinlar hem calisip hem yapiyor ama dedi beni bosayip tepe tepe kullanabilecegin baska bir kadin alabilirsin. Her seyi ben yapacaksam, parayi kazanip ev islerini de ben yapacaksam zaten sana gerek yok dedim.
Kararini ver ya boşanalim, ya kendi işini kendin yapmayi ogren ben calistigim sure boyunca senin islerini de ustlenemem, cocuk degilsin, ev hanimi oldugumda hallediyordum, evde zamanim vardi bana da sıkıntı ve yuk olmuyordu. Ama artik yuk oluyor. Bir ipte iki cambaz oynamaz.
Ben disarda calisip bir de sana hizmet edemem. Ben calisip kendi ihtiyaclarimi karsiliyorsam, sana maddi anlamda yuk olmuyorsam sende bana diger konularda yuk olmayacaksin. Bana calis derken, baski yaparken tum bunlari kabul etmis saydim seni. Simdi gelipte yan cizme, bu evde sende yaşıyorsun aldigin parasini odedigin esyalarda orada, al sende kullan bundan sonra benden bekleme hakkin yok dedim. Bir sey demedi.
Sonraki zamanlarda geldi yoruluyorsan isi birak demeye basladi. Birakmam bana para vermiyorsun, ihtiyaclarimi karsilayamiyorum dedim. Tamam sorun yok veririm dedi.(yemegi falan yapılmıyor sana döndü ama)
Yok kalsin, kendi paramla daha ozgurum, daha rahat harciyorum. Hem sigortam falanda yatiyor emeklilik icin, sen emekli primimi falanda yatirmazsin simdi. Hem primim yatiyor hemde bana da degisiklik oluyor. Yoruluyorum yalan yok, regl donemlerim agir gecer biliyorsun cokta zorlaniyorum ama senin onceki gosterdigin tavra karsilik guvenemiyorum sana, kocam var ama dag gibi kocam var diyerek maddi olsun baska olsun sirtimi yaslayamiyorum sana, bana guvenli bir liman olmuyorsun, boyle de kocalik olur mu bilmem dedim. (O baskisindan sonra bosanmayi da dusunur olmustum, para biriktirmek icin calisiyordum biraz da)
Tamam bundan sonra sen evde daha rahatsan ben ihtiyaclarini karsilarim dedi. Emekli primimi yatiracak misin dedim. Onu yapamam ama digerlerini karsilarim dedi. Yok guvenemiyorum kusura bakma.
Önceden calismiyorum diye asagiliyordun baski kuruyordun simdi de diger kadinlar calisip her seyi yapiyor sana ne oluyor diye asagiliyorsun. Ne yaparsam begenmiyorsun. Ben kadindan önce insanim, mukemmel olamam, sen benden mukemmel olmami, robot gibi olmami bekliyorsun. Simdi boyle diyorsun işi biraksam yine baska konuda laf etmeyeceginin garantisi yok. Bu riski alamiyorum. Emeklimi de yatirmayacaksan calismam daha iyi. Ben sana maddi manevi guvenemiyorum.
Eger kabul ediyorsan boyle gidecek. Ben sana madi olarak yuk olmam, sende bana diger konularda olmazsin, herkes kendi işini kendi halleder. Etmiyorsan da orada yapabilecegim bir sey yok dedim.
Biraz boyle sabretti sabretti sonra kadinlik gorevlerini yapmiyorsuna bagladi. Kendine işten sonra yemek hazirlamayi, camasirini yikamayi falan gozunde buyuyordu. Evde kadin var ama bunlari ben yapiyorumlara basladi. Hic aldirmadim. Kendisinin en basta istedigi gibi işe gittim geldim. Benim keyfim yerindeydi. Kendisinin istedigi gibi herkes kendi isini kendi hallediyordu. Benim para kazanmami, ondan para almamami istiyordu istedigini yaptim.
Ama ona gelince isler dusundugu gibi gitmedi. Benim hem evde hem disarda calisacagimi, beni kendisi iscisi gibi kullanacagini sandi. Hem bana para vermeyecek ekonomik siddet uygulayacak, kocaligini yapmayacak hemde benden kadinlik bekleyecek, doger gorevlerimi de yapmamı bekleyecek. Hadi ordan.
Adam olsaydi calismayi vs de sorun etmezdim. Kazandigimi da ortaya koyardim. Ama gelip beni zorlamasi, baski olusturmasi, beni kazandigi parayla hizaya getirmeye calismasi, patron gibi davranmasi, ekonomik siddet uygulamasi, parasıyla bana bir seyleri yaptirtmaya calismasi, bu sorunun detayinda yazilanlar gibi seylerin olmasiyla ben bu kisiye donustum. Yoksa calisip calismamakla ilgili bir sıkıntım yok.
Beni gecindirmeye gocunan kisiye, bende ona yemek hazirlamaya, b*klu donunu yikamaya gocunurum. Evli bir erkegin Allah'tan emanet olarak aldigi kadina parasiyla muamele etmeye hakki yok. Allah erkege evin gecimini saglasin siye bu görevi vermis. Kadini ezsin, kullansin diye degil.
Ben kocama patron olmaya razıydım. Evin kralicesi olmaya da raziydim. Elin patronuna calisacagima evde calisirdim. Ama o beni elin patronlarina hizmet etmeye itti. Beni kralicesi yapmak yerine hem disari isiyle hem evdeki islerle işcisi yapmak istedi. Olaylar istedigi gibi gelismeyince, ben planini bozunca sorun çıkmaya basladi.
Dur bakalim dedim nereye kadar sabredecek. Ilk hamlesi beni işten cikarmak oldu yukarda yazdigim gibi. Bu plani da istedigi gibi sonuclanmadi. Belki ders almistir vs dedim ama gercekten de işi biraksam sorun cikar, benim ihtiyacim atiyorum 1000 lira iken 100 verir. Ona da para veriyorum ya , daha ne istiyorsun daha fazla veremem vs der, verdigi kucuk miktarlari parayi verdim sayar, bu sefer oyle problem cikarir, beni verdigi 3 kr idare ettirir diye işi birakmaya cesaretim olmadi. Dedigim gibi guvenemedim, oyle sasrti ki güvenimi, dersini aldiysa bile kendimi ona teslim edemedim. Bunlari yapan boyle de yapar diye dusundugumden işi birakamadim.
Sonra sabredemedi zaten. Boşanalim dedi. Bosandik. Kendisi demese ben diyecektim. Cokta iyi oldu, benim icinde en hayirlisi bu oldu. Yani boyle birine guvenemezdim. Coluk cocuk yok calisabiliyordum o sira. Ama hamilelikte, dogumdan sonra, kucucuk bebekle bir yere de gidemezdim kolay kolay. Yine ekonomik siddet vs uygulasa cocuk var diye kipirdayamazdim belki.
Sende bence boyle dene derim. Yorgunum, dinlenmem lazim, agir geliyor vs diye işe git gel. Yemek ev isi hicbir sey yapma. Isten geldiginde dinlen. Iste falan yemegini ye. Zaten marketlerde sabah baslarsin, aksama kadar 22.00 ye kadar falan calisirsin. Eve zaten vaktin olmaz. Boyle burnunu surt derim. Yola gelecegini dusunuyorum. Bakar yemek vs yok, ki erkeklerin kirmizi çizgisi temizlikten falan da ote yemek. Buna tahammul edecek erkek sanmiyorum.
Durumuna bakar, evdeki duzensizlige bakar, onceden ne iyiymis yemek, temizlik, duzen her sey iyiymis der. Calismamani ister hale gelebilir. O noktada da bana vermiyorsun vs dersin. Hatta parayi da anlas. Ben eski esime hic guvenemedimden bu teklifi dahi sunmadim. Eger kocan calisma, sen evde ol ben sana para veririm diye gelirse kazancina gore de ki hesabima aylik su kadar atacaksin de. Vadesiz hesabin vs yoksa git hesap ac oraya atsin.
Atiyorum butcesine gore 20 bin istediysen her ay sana 20 bin atsin. Eger fazlaysa kazanci 30 istersin. Hatta giderler disinda kira fatura vs disinda elinde net ne kadar kaliyor onu sor, ona gore de belirlersin miktari. Kendi ihtiyaclarini vs o sana attigindan karsilarsin.
Hatta bence kadinin calismadigi evliliklerde en iyisi bu. Erkek giderleri cikardiktan sonra geriye ne kadar para kalıyorsa, eger kendine gerekiyorsa bir miktar kendine harclik ayirdiktan sonra geri kalani kadina birakmali, kadina yatirmali. Boyle daha dengeli bir butce olur. Hem evin gecimi saglanir, hem kadinin gecimi saglanir. Kazanctan kadina da bir pay ayirmak en dogrusu.
Babam boyle yapardi. Anneme ve biz cocuklarina her ay para ayiririrdi bize verirdi. O paranin tasarrufu bizdeydi. Ister kendimize mont ayakkabi vs alirdik, ister biriktirir altin vs yapardik. Annemde para istememis olurdu. Isterse ev icin isterse oazara vs gidecegim diye. Babamin verdigi pay annemin ihtiyaclari icin olan paydi. Kadinin calismadigi durumlarda en iyisi bu.
Calis ama bir ders ver derim. Hem disarda hem evde calisirsan bu baskidan kurtulamazsin. O sana parasini vermiyorsa sende hizmetini sunma. Nereye kadar dayanacak bak bakalim. Uzlasmaya mi geliyor yoksa sinirli halde, seni suclayarak mi geliyor kadinlik gorevlerini yapmiyorsun diye o noktada da devam mi tamam mi kararini verirsin. ERKEGIN ERKEKLIK GOREVLERİNİ YAPMADIGI NOKTADA SIZDE KADINLIK GOREVLERINIZI YAPMAYIN. O sizi gecindirmeye gocunuyorsa sizde ev isleri vs gibi konularda gocunun.
Yoksa bunlar tepemize ciktilar iyice. Kadindan hem bakimli manken gibi gorsellik, hem para, hem ev isi, hem annelik vs bir ton gorev bekliyorlar, kendileri daha evi kadini gecindirmekten dahi acizken, kendi gorevlerini yapmiyorken. Tepenize ciktiysa indireceksiniz, rest cekmeyi bileceksiniz. Bir akilli onlar degil. Erkeklerin bedava iscisi degiliz. Kendinizi kullandirmayin. Ev hanimiysaniz isleri yaparsiniz, kocaniz sizi ve evi gecindirir. Calisiyorsaniz evdeki her sey ortak yapılır. Bunun disinda ustlendiginiz seyler ancak kadina zulum olur.
2323 Yorumla- 1 yıl
Haklısın ama bence bunun yerine ben yemek yapmakta iyiysem yemek yaparım, o da bulaşıkları yıkar. Mesela.. böyle bir iş bölümü daha sağlıklı. Bence birbirini seven insanlar ben sana şu kadar para verdim, ben de senin çamaşırlarını yıkadım gibi hesap kitap işlerine girişmez. Zaten evlenmeden önce de sen çalışan bir kadınsan veya çalışıyorsan ya da calismayacaksan bunları önceden bilerek evleniyor..
Cevap sahibi1 yıl@scorpiongirl429 bunu demek istemedim. Yorumumda adam olsaydi zaten yapardim, gocunmazdim yazdim tekrar okuyun. Demek istedigimi tam anladiginizi dusunmuyorum
- 1 yıl
Hsha peki
Cevap sahibi1 yıl@Snowcat ablacim bana versin demedim. Hesap kitap yapma bosuna burada. Herkes 50 bin kazanmiyor. Eski kocam dis hekimiydi. Cokta iyi kazaniyordu ozelde. Kendi klinigi vardi. Ne kadar kazandigini ben biliyorum. Ozel olarak calisipta eczacilar ve dis hekimleri b*k gibi para kazaniyor. Hele ki islek caddede, biraz da adini duyurmussa. Kucuk sehirdeydik zaten. Bir otobusle her gere gidip gelebildigin, arabayla dahi en uzak yere en fazla 50 tl yakan bir sehirdeydik. Bilip bilmeden konusma. O sira cok kazanmiyordum ama simdi bende yaklasik 65-70 bin kazaniyorum atandim. O sira atanmamistim. Asgari ucrete calisiyordum sirf kocam calis diye baski yapiyor diye. Bilip bilmeden konusma. Erkekler zaten yeterince tepemize biniyor bir de siz kadinlar yapmayin şöyle
- 1 yıl
Onun kadın olduğu ne malûm boş ver
Cevap sahibi1 yıl@scorpiongirl429 evet sonradan bende dusundum ama boyle kadinlarda cok var maalesef. Erkekler kadinin hakkini zerre savunmazken erkeklerin hakkini savunan da cok kadin var. Yeter ki bazi hemcinslerimiz icin kadin hicbir iyi seye sahip olmasin, surunsun istiyorlar.
Bu arada sizin yorumunuzu okudugumda disardaydim. Seven insanlar yapar demissiniz. Simdi evde gelince tekrar okuyunca sunu dusundum beni sevmedi galiba diye dusundum. Ya da cogu sey erkeklerin isine geldigi gibi oluyor. Benimle calismadan evlendi eski esim. Ama bunu bilmesine ragmen boyle yapti. O zaman calisan kadinla evlenseydin demezler mi adama? Bazi erkekler yuva kurmaya gercekten hic uygun degil. Kadinlarin istedigi zaten caliyorsa beraber calisip kazanalim yiyelim. Evdeki isleri beraber yapalim, cocuklara beraber bakim saglayalim. Ama erkekler calisma sorumlulugu disinda bir sorumluluk almak istemiyor. Kadini bile gecindirmek istemiyorlar artik. Kadinda calissin, ev islerini de yapsin, bakimli da olsun, cocuklara baksin, aksam 3 cesit yemekte yapsin... yani sizin dediginiz tarzda erkekte cok fazla yok maalesef.- 1 yıl
Bazı hemcinslerimi ben de anlamıyorum. Bence erkekler tarafından linç yememek veya farklı düşünmeye zorlanmamak için böyle yapıyorlar, yani biraz korkularıyla hareket ediyorlar. Eski eşinin sevip sevmediğini falan bilemeyiz şu an, hele ben hiç bilemem. Ama sen üniversite mezunuysan evlendikten sonra çalışacağını ummuş olabilir eğer bu konu açık bir şekilde aranızda konuşulmadıysa, o da çalışacak zaten demiş olabilir. Ama öyle diyorsan da ben de ev işi yapacağım zaten demesi gerekir. Kimse kimsenin hizmetçisi değil. Çalışıyor olsa da çalışmıyor olsa da. Sonuçta yalnız yaşayan bir erkek olsaydı da yine ev işlerini yapacaktı. Ben çalışıyorum sen evdesin, bahane değil yani. Ben de yalnız yaşıyorum bazen evlenmeye ne gerek var diyorum kendi kendime. İki kat ev işi yapmaya ihtiyacım yok. Kafama göre birisi olursa evlenirim. Yemek yapmayı da çok severim, bazen fazla fazla yapıyorum, kardeşlerimi çağırıyorum, yiyelim diye. Diyorum bazen, bir kocişim olsaydı o yerdi hepsini.. 😂 evet ya gerçekten dediğin şey sorumsuzluk artık, hem eşim çalışsın diyorlar hem de ev işlerine ben elimi sürmeyim istiyorlar. Benim evli arkadaşım artık yoruldum diye ağlamış evde, eşi darliyormus gömleğim nerede şu nerede bu nerede. Benim arkadaşım ağlamış yoruldum artık diye. Ben olsam cehennemin dibinde derdim. 😄
- 1 yıl
@Happy6161 haha tasdik etmene ihtiyacım yoktu ama sağol 😅
- 1 yıl
@elfidağ97 üzgünüm 🤷
- 1 yıl
@Happy6161 peki yanlış anlamışım 😆
- 1 yıl
Hatlar karıştı diyelim 😂 Daha önceden de bu yorumun sahibine denk gelmiştim ilk cümlesinden anladım ilk cümlesi aynı diğerleri farklı o zaman da anlamıştım bir yaşanmışlığı olduğunu belli ediyordu yani ve çok haklı konuşuyor. Bu tercih meselesi eğer kadın çalışacaksa o zaman tamamen eşit konumda olmaları gerek yine evde de aynı şekil çalışacaksa ne anlamı var? Birde şu var ihtiyaç hali olur rica edersin çünkü başka seçeneğin gerçekten hiç kalmamıştır. Kadın 10 tl bile cüzdanım da olmuyor diyor. İğrenç bir herif böyleleri asla evlenmemeli.
- 1 yıl
@Happy6161 evet ya 10 TL nedir ki
- 1 yıl
@Happy6161 + ev arkadaşının çamaşırlarını yikamazsin 😄
- 1 yıl
Ne iş yapıyorsunuz atandım yazmışsınız
- 2 ay
Bacim helal olsun sana. yorumdaki erkekler nasil kudurmus. evlilik ask degil, bir is. Is oldugu icin zaten resmi belgeleri var. Her kadin senin gibi olsaydi simdi bunlar adam olmustu. Alnindan opuyorum helal olsun sana
Gizli Üye(30-35)1 yılÖncelikle o eşinin değil sizin paranız ama eşin denen şahıs o kadar evlilik nedir adamlık nedir anlayamamış ki sana baskı yapıyor. Kadının çalışma zorunluluğu yoktur tercihi vardır. Erkek karısını çocuğunu çalışıp geçindirmek zorunda birde durumu iyi diyorsun yani kötü olsa bile baskı yapamaz belki rica eder çalışabilir misin geçinemiyoruz gibilerinden tatlı dille tabi. Böyle rezillik cidden olmaz. Kendin bile demişsin eşimin parası diyorum çünkü benim imajı veriyor sende haklısın ne diyim yerinde bende olsam o lafı kullanırım. Aile olmak ne demek kavrayamamış ah günümüz erkeklerinin prenseslikleri yok mu? Ben babamdan falan hiç böyle bir şey görmedim. Cüzdanım da 10 tl bile olmuyor ne demek? Yazık günah ya cidden sana çok üzüldüm çok. Kendimi direkt yerine koydum da çok zor. İğrenç bir adammış. Arabayı bile vermiyor diyorsun ehliyetin demek var ki istiyorsun oda vermiyor cidden olacak iş değil. Nerden buldun bunu dicem ama kader işte. İşi nedir ne kadar kazanıyor merak ettim? Benim benim ne demek onun neyi varsa senin. Resmen büyüyememiş beyni çocuk kalmış. Bende 9.5 aylık evliyim. Eşim hiç böyle değil çalışmıyorum ve çalışmayı da düşünmüyorum ( aynı işi yapmadığımız sürece ) üniversite mezunuyum eşimin parası benim paramdır. O çalışıyorsa bizim için çalışıyor önceden bekardı kendi içindi şimdi benim için. Bende 10 tl yoksa onda da yoktur demektir. 1000 tl cebinde olsun 800 900 bana verir eli açıktır. Arabası da var ama benim ehliyetim yok ve araba kullanma hevesim yok yoksa verirdi kendi hep der ehliyetin olsa sürerdin istediğini yapardın diye. Eş cidden çok önemli ya. Baba evinden daha iyi durumda olmalısın her anlamda maddi manevi ki evlenmene değsin.
21 Yorumla
Cevap sahibi1 yılAltın sadece kadınındır birde senin altınlarını bozup arabayı almış 😂😂😂😂 araba nereden onun oluyor acaba? İlla birinizin olacaksa senin olur sadece.
1 yılAni bir tepki gösterip de böyle erkekleri efendi erkeklere tercih ettiğiniz için kendi dersine yan demek istemiyorum ama bu erkeğin üzgünüm adam diyemeyeceğim maalesef bu kadar para göz bu denli cimri biri olduğunu bilmiyor muydun bilmeden mi nikah masasına oturdun daha önce sevgili olmadınız mı?
20 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Öncelikle, böyle bir durumu yaşadığın için gerçekten hissettiklerini anlıyorum. Bu kadar sevgi ve ortaklık üzerine kurulu bir ilişkide, maddi meselelerin bu şekilde sıkıntı yaratması seni yıpratmış olabilir. Eşlerin ilişkilerinde parayı bir güç aracı olarak kullanması, araya soğukluk ve adaletsizlik duygusu sokabilir. Bu durum evlilikte sevgi ve saygıyı zedeleyebilir.
Bence bu konuyu eşinle açık bir şekilde konuşman gerekiyor. Duygularını ve bu tutumun sende nasıl bir etki bıraktığını güzel bir dille anlatmayı dene. "Ben kazandığım paramı paylaşırım, sen de paylaşmalısın" değil, "Bu ilişkiyi eşit hissettiren bir ortaklık gibi görmek isterim" gibi bir ifade tercih et. Özgüvenini korumaya çalış, unutma sen çalışsan da çalışmasan da bu ilişki içinde değerlisin. 🌸
Bu arada iş arayışınla ilgili kendine "küçük adımlar, büyük sonuçlar" şiarını rehber edinebilirsin. Belki bu süreçte farklı şeyler denemek işe yarar. Peki, iş seçerken öncelikli kriterlerini belirledin mi? 😊20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
87Cevap
Para & Ekonomi konusunda 326 cevap paylaştı. yani belli ki bu eşitlik düşüncesine girmiş kendisi. hani biz evliyiz. eşitiz ya. ee o zaman para sende koycan kücük hanım diyor. yeni evlilik düzeni böyle. eskisi gibi erkek bulmalıydın belki de. babalarımız zamanında karımdır tabi isticek benden. benim param onun parası düstüru hakimdi. şimdi yeni nesil böyle değil ama bu durum bence yıllardır pohpohlanan dişil eneri hegomonyasından dolayı. biz kadınız biz güclüyüz erkekler ne yaparsa yaparız. bebek bakımını bulasık camasırıda ekrek deyapsın mottosu ekrek zihninin eril taraflarını törpüledi kanımca.
neyse senin icin hani bu kısım önemsiz. soruna dönecek olursam nasıl davranmalısın.
1. konuşmak. bak biz evliyiz birbirimize destek olmalıyız. şu anda atanmadım. atanıcam ama bu bi sürec bu sürecte kişisel ihtiyaclarım ıcın bana cok değil bi miktar para vermelisin. cok kafaya takıyorsun. insan hayatında işsiz dönemler olur. zamanı gelir bende iş bulurum sen p tesi mezun olup salı işe mi basladın.
alttan bi de hatunu parasız bırakmak iyi değildiri verirsen tadından yenmez. hani bu kadın ne etsin yani. inceden bi korku :d
sonra bi de kadına seyleri kullanabilirsin. ayyy ahmet ayol Orkid alcam ya. vs de misal. karıyım la ben oje makyaj malzemesi süs takı vs almayım mı ne bilim ped vs cok da söylemeyim diyorum ama...
2. aile büyüklerinden destek.
bence ilk madde sana yeter. cicim ayları. adama biraz yavşarsın dişiliğini kullanırsın. yatakta bi erit kocanı. sonrada kopar parayı:d
ama tabi bu düşünce dünden bugune gecmez. biraz kemerleri salacaktır. sende nefes alırsın. maalesef maco erkkleri toplum öldürdü. bizden onceki nesil karısını calıstırmamıs. niye. işte tatsız seyler olur ne gerek var. ben kocası olarak ona bakamıyor muyum. bu var ama bi de su var. işte karıma kıyamam. şu anki nesil kıyıyor işte:D her seyde bi artı bi eksi nokta var işte
128 Yorumla- 1 yıl
Eve erkek bakar kadına erkek bakar herşeyi yapan kadın zaten evlenmez
- 1 yıl
O bayan arkadaşların sizden ev işi çocuk bakımı temizliği de bekliyor sizden yan gelip yatmanızı sevmezler muhtemelen
- 1 yıl
bu düşüncelerini özgür ruhlu medeni modern bayan arkadaşlar muhtemelen sevmeyebilirler
Derken kişiselleştirirken iyiydi ama… iş sizin sorumluluklarınıza gelince nasıl mutluysa mı oldu ev işi çocuk bakımı ellerinizden öper ortaklaşa yapmaya erkek çocuklarınıza öğretmeye alışın derim yoksa Türk erkekleri için hayat çok Çetin geçecektir - 1 yıl
@Kalplivceld erkekler ölsün rahatla madem. sevmeyebilirler dedim. net bir ifade kullanmadım. benlik bi durum yok. benim keza öyle cocuk bakımı başka ne vardı ev işi. bunlardan kactıgımda yok. özellikle bakmak isteğim de yok. bu konuyu düşündüğümde yok. keza evli de değilim. olay bana nasıl döndü anlamadım. ben erkekle sidik yarıştıran kızı da istemem acıkcası. dün yemeği ben yaptım sende sıra. kocasına ev arkadası olarak bakan bi bayan tercih etmem. cocugu 2 gün ben uyuttum sen uyut vs. 3 gomlek ben utuledim sen ütülü simdi. böyle hesap makinesiyle not ederek hayat benim dünyamda olmaz. ki burada konu bende değilim. öyle erkekte var. ona göre bulursunuz siz. böyle esnek. selamiiiii diyince tamam hayatım diyecek.
- 1 yıl
Yok ya hesap yapan kız istemezmiş beyfendiye bak 😄😄 siz çakışan kız isteyip hesap yapıyorsunuz ama hiçbir kadın sizin arkanızı toplamaz hele çalışan kadın hiç toplamaz. Farkındaysan çoğul konuşuyorum lafım senin gibi düşünen erkeklere öyle modern kadın modern olmayan ev işi yapmayan hanzo gibi yemek bekleyen çocuk bakmayan adamlara bakmaz ha 😀 gider o selamiiii Hayatım diyen esnek adamlarla evlenir senin gibi düşünenlere yemek yapıp ev işi görecek kız çalışmayan ev kızıdır
- 1 yıl
@Kalplivceld off pes ettim tamam. seni alan yandı valla. bu benim dünyam ahmetland aliland gibi düşün. bu ülkede böyle. çakışan kız tabiri de ne çirkin. bi kızın ağzına yakışmıyor bence. arka toplama nerden çıktı. ben sidik yarıstırmak dedim. neyse ben anlatamadım diyim. niye tanımadıgın hemcinslerinin haklarını bu denli savunuyorsun anlamadım. ki kime karsı. erkeklere. ailende erkek var mı bilmiyorum ama. ben cinsiyetçi bakmıyorum olaylara. herne kadar dogru bulmasamda fikir sahibi olman güzel yine kendini ifade etmen de ama kişisel dünyamız istediğimiz kız erkek özelliklerini bence salalım. elin adamı gelir aklını alırsa çok gülerim. ayaklarını bile yıkatır:D ojelerin güzelmiş diyim de bu konu kapansın
- 1 yıl
Çakışan kız değil çalışan kız o. Elin kadını gelir aklını alır paranı yer çalışmazsa ben çok gülerim asıl 😄😄 elin adamı benim ayaklarımı yıkar asıl siz erkeklerin başka işi olamaz zaten kadınlara hizmet edersiniz
- 1 yıl
@Kalplivceld çakışan yazmışsın kızım:d harfleri karıstırmamalısın. farklı manalar oluyor. dün bi vidyo izledim. karısının ayaklarına t kredi 40%fındık parcacıklı cikolata sürüp yeme fantazisi vardı adamın. bunu ekle fantazilerine. güzel duruyo gibi ama aldım ben cok akıskan değil
- 1 yıl
Otomatik klavye olduğunu idrak etmen lazımdı. Karıştırma değil mesele yani. O fanteziyi izlediğine göre sen yaparsın gibi geliyor baksana evlendiğin kadın ayaklarını yıkayacakmış falan
- 1 yıl
Baksana yok karım ayaklarımı yıkasın yok köle olsun yok dün sapkın video izlemişte belli neden ayaklarını yıkasın diye yazdığın fazla izlemişsin beynin yanmış 😂😂 yanlız çalışan seninle eşit olan kadın ayaklarını yıkamaz boşuna izleme videoları sen yıkarsın çalışan kadının ayaklarını :d
- 1 yıl
@Kalplivceld önemli değil çalışma çakışma. benim için dert değil. 2 ihtimalde aynı bende. umarım sana soyle hard maco. erkeğin hası denk gelir:D bi aşık ol görürüm seni. sapık vidyo değil bu arada instada reels. ve bi dizi oyuncusu demiş bunu. ünlü. adını unuttum şimdi. olgun yaslarda biri.
bak kızım en sonunda film seneryosu gibi ugrascam senle:D adresını bulup tesadüf gibi yaklasıp tavlıcam seni asık edip evlenip sonra ayaklarımı yıkatcam haaa. ezel gibi intikamını almak icin türlü güzel kardeşim pustluklar kumar vs ogrencem valla. bu ne feministlik valla. - 1 yıl
Hayallere bak avelin sen çok kötü çocuk filmi izlemişsin gerçek dünyaya dön 😂😂 ve ettiğin beddua başına dönsün sana öyle kadın gelsin kadın düşmanı
- 1 yıl
Heyecanladıracakmış aklı şeyinde gezen eleman :d tek heyecanlanan sensin herkesi kendin gibi sapık fantezik mi sandında heyecanlansın kafaya bak en başından beri ben gülüyorum bak nasılda film senaryosu gibi uğraştım seninle :d öyle heyecanın kursağında kalır kadın düşmanı maskülist seni 😄
- 1 yıl
@Kalplivceld bi aklını çeldim biliyorum. kalbinin sesi buraya kadar geliyor güzelim:D çekimime dayanamadın. haşin ve kibar bir erkek görünce ee bu normal. ben alışkınım sorun değil tatlım:D ama öyle kolay avlayamazsın beni dişi aslan:D kolay av değilimdir cabalaman gerek. ama eleman şimdi de. neyse abi demedin en azından teşekkür ler.
- 1 yıl
Tamam abi çok heyecanlanma sen tansiyonun çıkar sonra
- 1 yıl
Hadi ordan kazma benden 11 yaş büyüksün bana teyze diyor dede ben teyzeysem sen mezardasın kartlaşmış dayı yürüsen geberip gidicen benimle yarışmaya kalkıyor tansiyonun çıkar ölür gidersin benim gibi genç biriyle uğraşma bak ihtiyar
- 1 yıl
@Kalplivceld yaşımı nerden biliyorsun ki. bakıyorum kızıyorsun da. bam teline dokundum teyze diyerek sanırım. ne oldu bana takılırken gülüyordun:D bu arada kendime güvenirim. sportif biriyimdir. hiçbir sağlık sorunum da yok allaha şükür. oruclu iken bile yarısabilirim hiç mesele değil.
- 1 yıl
Ya bu 30 yaş üstü abilerin piyasada kalma kendini kanıtlama çabası beni güldürüyor 😄😄😄 devamlı kendini övüyorlar hala iyiyim kafasındalar zaten hiçbir kart dayı yaşlandım demez hep sportifim fitim der 😄😄 geçiniz bu işleri 30dan sonra kör topal yaşlı kadın kim varsa evlenin öyle genç kız hayali kurmayın boşuna benim benden küçük biriyle olmam olası yaşım itibari ile ama senin senle yaşıt ya da senden büyükle anca olursun üzülme şeninde payına düşen yaşlı teyzeler be dedecim:d
- 1 yıl
Boş konuşuyorsun be abicim 30dan sonra değeriniz düşüyor ben max 25 yaşında biriyle olurum sen bile dayı gibi durursun yanımda yakışmazsın yani 😄😄 ama senin değil benden büyük senden bile büyük biriyle anca denksin😄😄
- 1 yıl
@Kalplivceld fikirler fikirler. bayan dünyası böyle mi cidden. övmüyorum kendimi. hodri meydan diyorum. er meydanına davet. bence 30 hatta 35 erkekliğin maks oldugu zamanlar. sonra da duraklama dönemi gibi düşün. aman ne anlatıyorum ya. bi gün gercek hayatta görürsen o zaman inanırsın diyim. ama yıllar herkesi yaslandırır bi gün sıram gelicek :D ama acı gercekle tanısıcaksın bence. senden kucuk bir ekrek sana bakmaz yine bakacak olanlar +5 den baslıcak min. belki kıstırırsın birini. neticede sana bi kişi lazım prenses. cok güzel bişeysen. kısmet bu işler. belli de olmaz. neyse farklı bi karakterin varmış. iş yerinde sıkıcı bi günde güreşebileceğim biri olması iyi oldu:D yazışarak güreşme kastım.
- 1 yıl
Hadi abicim hadi beynin yanmış abazalıktan yalnızlıktan çok hayal kurma kör topal birini bul evlen sen bu kafayla bu yaşta kimse kabul etmez yoksa hadi işine bak ben gider
- 1 yıl
@Kalplivceld ya bunu ben sabaha kadar yapabilirm de yapmasak mı artık. çirkin duruyor. sanal dünyada 2 insanız. tatlı tatlı bayram tatiline gidelim. nine dede vs çocukca artık bi dur demek lazım. abazalık vs konu buraya nasıl geldi bence bi kadının agzına da yakısan seyler değil. evlilik vs ben evleneyim de demedim sana. kimin kimle olcagını bilemeyiz allah artık nasıl yazdı ise. kader kısmet bu işler. Allah gönlüne göre versin diyim son olarak
- 1 yıl
Kız ben gidiyorum demiş sende sanki konuşmaya devam ediyormuş yapmasak mı artık demişsin kız zaten sana cevap vermeyeceğini yazmış sen sabaha kadar yazsan ne olur😂😂
Gizli Üye(25-29)1 yılHala markete girer çalışırım diyorsun ya hiç onur gurur yok mu sende? Üniversite mezunusun bu dağ ayısına mecbur musun sen? Böyle eş olmaz olsun. Allah yalnız bıraksın da böyle adamın eline baktırmasın gerçekten. Ben yazdıklarını okurken 10 kere boşandım. Benim eşimin iş yeri yakın zamanda kapatma kararı aldı ve eşimi de işten çıkardılar mecbur. Her gün iş arıyor şu an ama henüz bulamadı. 5 aydır işsiz. Ben ona maaşım yatar yatmaz yarısından çoğunu gönderiyorum. Çünkü evin ihtiyaçlarını faturaları vs o karşılıyordu bu düzen bozulsun istemedim. Onun gururu incinmesin diye öyle hassas davranıyorum ki. Ama senin kocana erkek demeye bin şahit lazım. Durumu olduğu halde karısına yol parası bile bırakmıyor. Kimlere yediriyor acaba parasını. Kardeşim olsan kolundan sürüyerek adliyeye götürürdüm seni.
75 Yorumla
Soran1 yılBende direkt bosanmasini bilirim ama annem daha yeni çok sevdiği amcasını kaybetti çok üzgün. Birde ben bosanmayi çıkaripta üzmek istemiyorum. En azından biraz da olsa zaman geçsin. O süre zarfında da markette iş. bulursam calisirim
- 1 yıl
@YUSUFVNA neden mi oldu eve kadına erkek bakarda o yüzden kadına bile bakamayan erkekten adam mı olur
- 1 yıl
İş bulursun ama boşanman lazım bundan zaten soğumuştursun böyle konuştuğu için de eskisi gibi olmazsın ona
Cevap sahibi1 yıl@YUSUFVNA Dağ ayısı değil haklısın ayılar bile dişilerine böyle davranmıyordur. Bir erkek karısına bir yol parası bile bırakamayacaksa anasının dizinden ayrılıp da kimsenin başını yakmasın. Evine bakamayan adam evlenmeyecek kusura bakmasın kimse. Kadın da çalışacak tabi ki ama kadın bir yere kadar çalışabilir. Çocuğu olunca uzun bir ara vermek zorunda kalır. Ve bu adam sana yol parası bile vermiyorsa evladına da bakmaz. Evladıma bakamayacak adamı ne yapayım ben afedersin? Biz eşimle beraber çalıştık beraber birikim yaptık hep. Ben ona paranın lafını bile yapmam. O da bana yapmaz aynı şekilde. Eminim ki çocuğumuz olduğunda ne yapar ne eder bize bakar. Evlilikte önce kendini düşünmeyeceksin. Ben eşimi düşünürüm kendimden çok o da beni düşünür. Bu yüzden ilk günkü gibi aşığız birbirimize
Gizli Üye(30-35)1 yılBu dünyanın en saçma şeyi !!!
Bir Erkek asla “Sen de çalış!” Dememeli. Bu Erkeğin kadına “çalışamazsın demesi kadar kaba, hatta bin kat daha irite edici bir cümle …
Asla iş bulma…. Erkek sevdiği kadın ve çocukları yani Ailesi için Para kazanıyor …. O Paranın hepsi senin mutluluğun için kazanılıyor…. Evlilik iş sözleşmesi değildir … birine hayatını adamak anlamını taşır… sakın çalışma psikolojisine girme… çatır çatır tüm parasını ye… izin de alma o senden izin alsın…
Şöyle düşün eski insanlar sabahalara kadar çalışır çocuklara bir ayakkabı eşine bir kıyafet alır kendi yırtık atletle gezermiş… Bu insanlar neden benim param dememiş? canım Saf oldukları için mi? Adam oldukları için mi?
Asla eşine gaza gelme kötü olma ama parasını de kocamın parası diyerek rahatça ye … kocanı da kahraman yap sev
50 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 427 cevap paylaştı.
u 1 yılBana kalırsa eşiniz ısrarcı tutum sergilemezse dahi siz çalışıp kendi ayaklarınız üzerinde 🔛durmalı ekonomik özgürlüğünüzü kazanmalısınız. İş bulma konusuna gelirsek; yetenekleriniz doğrultusunda hareket edebilir ; asgari ücretle de çalışabilirsiniz, özel ders verebilirsiniz öte yandan. İş konusunda seçiçi olmayın derim. Ekmek aslanın ağzında çünkü bu dönem. Önemli olan yürümek 👣 yola çıkmak siz, yola çıkarsanız yol da size görülür. Bunu unutmayın. Para biriktirip gram altın da alabilirsiniz yatırım amaçlı bu da ihtiyaçlarınızı karşılar üstelik. ❇💁💗
10 Yorumla Evlenmeden önce de böyle cimri mıydı? Bu tavırları normal değil. Bir erkeğin birinci vazifesi evinin ve hanımının ihtiyaçlarını karşılamak ki onun parasıuoa bir ihtiyacımı almadım diyorsun. Kusura bakma ama karaktersiz bir insan eşin. Ve bu durumu en yakın aile üyelerine söyle ne deme sen annene gideceksin ve para vermeyecek esir kampı mı yoksa ev mi orası. Çok ayıp yaptığı. Sen meslek sahibisin diye mi evlendi yoksa aile zoruyla mı evlendi seninle insan sevdiğine böyle davranmaz davranıyorsa da sorunludur
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılilk önce şunu sormak istiyorum evlenmeden önce hiç anlamadın mı böyle biri olduğunu 2. de ne demek git çalış demek en nefret ettiğim erkek tipi kadın tüm sorumlulukları yüklensin evini temizlesin yemeğini yapsın çayını getirsin ki bu söylediklerim 2 tarafında sorumluluğu yapması gereken şeyler sonra hamile kalıp 9 ay o sıkıntıyı çeksin çocuğunu dünyaya getirsin ona baksın büyütsün sorumlulukları alsın sonra dönsün sana desin sen git çalış kendi paranı kazan insan tabiki de çalış ama bir yere kadar memursa tabii ki de çalışsın ama özel sektör çoğu şeyi tolere etmeden seni kapının önüne koyuyor. Siz de biz kavramı yok ben kavramı var ve bu şekilde ömür asla geçmez çocuğun da yoksa bence sevgi her şeye yetmiyor boşan gitsin böyle bir adamla bir ömür geçmez çocuğun olsa daha çok sıkıntı çekersin o zaman gitmesi daha zor olur hayatını heba etme senden bunu esirgeyen biri yarın bir gün daha fazlasını yaparsa şaşırma..
40 YorumlaBence yolun basindayken ayril, omrunu rezil etme bu rezil adAMCİK icin! Cocuk yoksa da dusunme bile. İse paraya gelince nasil olsa bir sekilde kazanilir. Ana baba ocagina don gerekirse kpss kursuna yazil calis ve kazan. Olmasa da hic olmadi a101 bik şok gir calis ama asla ite köpeğe muhtaç olma
36 Yorumla
Soran1 yılÇocuk yok. Böyle giderse ayrılmayı düşünüyorum ama şu an için değil. Annem çok sevdiği bir amcasını yeni kaybetti zaten morali yeterince bozuk bir de ben bozmak istemiyorum. Şimdilik iş bulmaya calisicam. Bugün marketlerle görüşücem. Bir iş buldum aslında garsonluk işiydi dügün salonunda ama çıkış saati gece olduğu için emin olamadım başka iş bulamazsam belki orada çalışırım bilmiyorum
Soran1 yılAnnem Babam beni anlarlar ama çokta üzülürler annem zaten yeterince üzgünken bide ben üzmek istemiyorum en azından biraz zaman geçsin
25 yaşındayım
Soran1 yılYok Ankara da değilim ben. Yine de teşekkür ederim. Bugün a101 BİM sok felan oralarla gorusucem olursa orada çalışırım bakalım yoksa dediğim gibi dugun salonu işi olur
1 yılSen bu adama nasıl tahammül edebiliyorsun yemin ederim benim sinirlerim bozuldu arabam dediği arabayıda sana takılan altınlar ile almış olmasıda ayrı bir komedi. Daha gençsin ve kendi hayatını kendin kurabilirsin daha önünde nice yollar var annem üzülmesin falan diyip iş yapmamanı tavsiye ederim bu aynı şu mevzuya geliyor olayı annene bağlar isen hem ayranım dökülmesin hem popiş*m s***mesin hiç gerek yok böyle yapmana kendine yazık ediyorsun be kızım yapma böyle
40 YorumlaSen meseleyi anlatırkenki sende olan nahiflik ile soruyu okurken kendini bilen erkek okuyucudaki kızgınlık karışık bir his bıraktı.
Cimri ile ömür geçmez. Allah yardımcın olsun.
Oysa sen erkeğisin bu evin be adam. Erkek dediğin ailesi için yemez yedirir, giymez giydirir... Bu feminem tavırlar erkeklere hiç yakışmıyor.17 Yorumla
Soran1 yılBen artık yiyim içeyim gezeyim tozayim bunlarda da gözüm kalmadı zaten. Ihtiyaclarimi karşılayacak kadar versin yeter ama o da yok. Kendine gelince en iyi markalardan giyer gezer tozar yer içer bana gelince yok niyeyse. Daha geçen gün kendine 2 bine saat almış haberim bile yok
Soran1 yılTavırların değişeceğini hiç sanmıyorum.
Dün iş buldum diyorum nerde çalışacaksın nasıl bir iş felan diye sormadı bile. Sonunda buldun benden gelipte para pul istemezsin artık dedi. O kadar sinirlerimi bozuyor ki
Soran1 yılBende anlamıyorum yani bir adam karısını neden zor durumda bırakır ki ya da neden mahcup eder ki...
Olm böyle ne koca olur ne adam olur eşin çalışır çalışmaz saygı duyarsın anlarım da çalışmıyor diye çalış ne demek lan adamlik değil ki bu karısını zorla çalıştıran etek giyip güne gitsin yani hem dinen hem kültürümüzde kadın çalışmaz erkek bakmakla mükelleftir çalışıp çalışmaz hadi neyse ama çalışmasada erkek olarak bakmak görevidir çok aradinmi öyle kocayı gerçekten sende kukunu verme de benim kukum deldir kendine birtane onu kullan
20 Yorumla
1 yılBosanma tavsiyesi vermeyeceğim ancak şunu biliyorum tatlı dil ve zekanızla bir erkeği ruhu duymadan dünyanın en cömert adamına çevirebilirsiniz. Sabırla ve doğru adımlarla. O size harcama yaptikca onu takdir etmeyi ihmal etmeyin ve esinizden dogru kelimelerle istemeyi bilin zamanla öğrenecektir. Ayrica erkeğin evine hanımına ve evlatlarına yaptığı her harcama sadaka hükmüne geçer. Hem sizi hem Allahi memnun eder.
Erkek üyeleren biri ise yarar bi yorum yazmış onu dikkate alın derim.
20 Yorumla
1 yılDemekki birazda parasına eğitime boyuna yakisikligina bakmak yerine adamlığına insanlığına bakmak gerekiyormuş. Dediğim şey sadece kadınlar için değil erkek hemcinslerim içinde geçerli. İnsan olmak bambaşka bir şey.
42 Yorumla
Soran1 yılEvet insanlığina bakmak önemli ama ben evlenirken hiç ne kadar maaş alıyorsun diye bile sormadım parasına felan bakmadım. Evlilik öncesi böyle değildi çünkü. Hiç kendini belli etmedi. Evlendikten sonra maalesef bu huyları ortaya çıktı
- 1 yıl
Madem çalışan es istiyorsun neden evleniyorsun eşine söylüyorum. Çalışan bir sürü kız var git onunla evlen. İnsanların başını yakıyorsun burada esin suçlu ama seninde iyi analiz etmen gerekirdi az çok belli eder insan kendini dili başka söylese gözleri belli eder vücut dili belli eder. Ama yine de olan olmuş canın sagolsun sağlığın yerinde her şey düzene girer
1 yılİşi var diye,
Boyu posu var diye,
Size evlenme teklif etti diye
(ve buna benzer bir sürü saçma şey için),
tanımadan, anlamadan, bilmeden, emin olmadan birini hayatına alıp yuva kuruyorum diye kendi zindanını kendin hazırlayıp hayatı kendine zehir edersin.20 YorumlaEşinin çalışmanı istemesi iyi bir şey, seni buna teşvik edebilir tabii ki ama artık ortada söz konusu bir yuva var ve siz bir aile oldunuz. Bir yuvayı paylaşmak demek, bir aile kurmak demek yediğin yemeği içtiğin suyu paylaşmak, mutluluğunu, üzüntünü paylaşmak demektir. İdeal bir evlilikte sadakat, saygı, güven ve tutku gibi kavramlar ne kadar önemliyse paylaşmak da o denli önemli bence. Yani "senin paran", "benim param" mevzusu olmamalı aranızda, gerektiğinde o sana, sen de ona maddi destekte bulunmalısınız birbirinize. Tutumu çok yanlış
00 Yorumla
1 yılYaratılış gereği erkek olabilir ama adam değilmiş ne demek evlendiğin insana anasinin babasının sana emanet ettiği kadını 2 kuruşa muhtaç etmeye çalışmak eğer evine bakacak cesaretin karakterin yoktu evlenmeyecektin böyle bir adamla evli Kalman sadece seni yıpratır dön anne evine ders calis atan ve kendi hakettiğin hayatı yasa
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılYaptığı çok ayıp. Bir erkeğe dahası bir kocaya yakışmayacak hareketler. Ama dünya garip. Bizde eşimize yeni araba alıyoruz, tenezzül edip binmiyor. Sana alışveriş yapalım diyorum, kavga çıkarıyor. Yurtdışına tatile gidelim diyorum kavga çıkarıyor. Dışarıda yemek yiyelim kavga çıkarıyor. Hayatta maddi olarak ulaşacağı şeylerde sınır yok. Manevi olarak ta her türlü ilgi ve sevgiyi gösteriyorum. Karşılığında ise bana kin ve nefret kusması ve hayatımı zehir etmesi….
18 Yorumla
Soran1 yılGerçekten hayat ne garip. Esin neden böyle yapıyor anlamış değilim. Gerçi ben benim eşimden de bisey anlamadim aman herkes bir değişik
Cevap sahibi1 yılailesinin etkisi ile bana hep yabancı gözle baktığı için. Yuva kavramı ve sorumluluğu oturmadı hiç
Soran1 yılAnladım bizde de aynı şekilde. Yuva kavramı ve sorumluluk yok. Evde iki yabancı gibi takılıyoruz işte
Cevap sahibi1 yılyıkıcı olmak istemem ama bu gibi durumlarda yol yakınken herşeyi baştan değerlendirmek lazım. çocuk olduktan sonra her şey çok zor olur
Soran1 yılÇocuk istemiyorum zaten. Bu gidişle ayrılırız biz😔
Cevap sahibi1 yılhayırlısı olur umarım
- 1 yıl
Niye böyle yapıyor?
Cevap sahibi1 yıl@Maviigunlerr Kafa yapısından, yetiştirilme tarzından.
Gizli Üye(25-29)1 yılBunu eşine sorabılırsın neden sana bu sekılde davranıyor ve madem böyle davranacaktı neden senle evlenmiş ben bundan sunu anlıyorum yemegımı yapsın bulasık yıkasın ıhtıyacımı gidersin ama ben onun ıhtıyaclarını gidermeyim öyle bi dünya yok maalesef aldıysa bakmak zorunda bakamıyorsa nasıl aldıysa öyle bırakıversın babasının evıne babasının evınde bolluk bereket gören bı kızı sen cezalandıramazsın bu sekılde hakkında yok
10 YorumlaBu nasıl bencil bir adam bununla biz olamazsın evlilik Birlik demek bu seninle paran için evlenmiş.. sen calismasanda sana bakmak ihtiyacıni karşılamak zorunda.. soru troll değilse ben bu adamı tek celsede sktr ederim..
24 Yorumla- 1 yıl
İşi gücü yok evi yok. Ne yapacak baba evinde çok mu rahat yaşayacak. Şu an verilebilecek en güzel tavsiye bir işe girip çalışması kendi. kazanci olması eşi ile de arasına mesafe koyması düzelmesini beklemesi. Ayrıca çocuk falan da yapmaması.
- 1 yıl
@Bakolemartın işi gücü olmasada o eşi ona bakmak ile mükellef.. sonuçta kadın çalışmak zorunda eve para getirmek zorunda değil. esine evine bakmayacak adam cimrinin teki ne münasebet evleniyor. Daha bu ayda bunu yapan ilerleyen yıllarda neler yapar hayal edemiyorum... ben şahsen def ederim beş para etmez benim gözümde.. sizde onun gibisiniz herhalde Bir erkek olarak destek olduğuna göre
- 1 yıl
Eşi çok suçlu çalışan kız istiyorsa en başından söyleyip evlenmemesi gerekiyordu asla savunmuyorum. Her insan kadın ya da erkek belli talepleri tercihleri olabilir saygı duymak lazım ama bunu evlenmeden önce. konusacaksin ya da tercihlerine uyan ile evleneceksin burada beni yargılama ben böyle düşünüyorum. Çalışmayan kız ile evlenip çalış diye baskı yapıp para vermeyen adamı haklı görmüyorum. Sadece def et gitsin diyorsun muhtemelen ev kocanın evi kız çantasını alıp babasının evine gidecek bende madem aşık oldun evlendin ise gör çalış cebinde paran olsun minnet etme arana da mesafe koy kıymetini bilsin diye böyle öğütler veriyorum
- 1 yıl
@Bakolemartın tercihler ve konuşmada haklısın. ama. geri kalanında kız istedi evlendi diye bu kocasının yaptığı ahlaksızlığı sineye çekmek zorunda değil.. zaten şimdi sineye çeker ise bundan sonra hep bu şekilde rencide eder bir hayat sürer onun için insan değişmez ve çocuk yapmadan def etmek en sağlam çözüm
Gizli Üye(18-24)1 yılAy kusura bakma hayatım ama o nasıl erkek öyle ya böyle bir şey mi olabilir cimri. Öyle biriyle neden evlilik yapıp hayatını mahvettin kuzum sevgiliyken anlamadın mı. Yazık kendine bence o kişiye tahammül edemezsin uzun süre sinir bozucu zararın neresinden dönsen kardır beni yanlış anlama.
00 Yorumlane eşler varya benim eski sevgilim bile diyordu evlenirsek çalışmayı düşünme ben ısrarcıydım sürekli diyordı herşeyini dört dörtlük yaparım falan ilk defa karısına çalış diyen erkek gördüm tuhaf
10 Yorumla
1 yılçok saçma eşin benim babam annemin çalışmasını asla istemez ben varım annene ne gerek var den durumumuz okadar iyi olmamasına rağmen simit o bu satarım yinede eşimi çalıştırmam der senin eşinde büyük bir problem var
10 Yorumla
1 yılSana ekonomik psikolojik duygusal şiddet uyguluyor bence ailene bu durumu anlat çok zaman geçmeden çocuk olmadan boşan çünkü cimri erkek seni de bitirir çocuğunuda baştan diyim sana bunu daha fazla çekme
20 YorumlaÇok garip davranıyor. Evlilik birliği içerisinde herkesin görevi vardır sen de üstüne düşenleri yapma bakalım nasıl oluyormuş. Akşam eve gelince yemeği olmasın ütülü gömleği olmasın nasılmış görsün
20 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 5,8b cevap paylaştı. Ne bencil eşiniz var? Maaşının 10'da birinden bile az veriyor ya da vermiyor. Sizin çok para harcamanızdan mı korkuyor bilmiyorum. Ben eşinizin yerinde olsaydım, maaşımın 3'te birini eşime verirdim.
11 Yorumla
Soran1 yılÇok para harcayan biri değilim ki. Zaten çok para da istemiyorum. Ihtiyaclarimi alacak kadar olsun yeter
Bu aile birliğini bozan bir hareket. Sana para vermek zorunda. Eğer boşanmayı düşünmüyorsan yine de nafaka talep edebilirsin. Bu şekilde her ay hesabına para yatırmak zorunda kalır.
20 Yorumla
1 yılBöyle adamları nereden bulup evleniyorsunuz ya çok arıyor musunuz? Seninki evlilik değil resmen kölelik hayatı şu an. Paran olmadığı için dışarı çıkamıyorsun, bütün gün ev işleri akşam da sevişmek zorundasın.
11 Yorumla- 1 yıl
Buldum sen de sevişmek parayla de eşin istediğinde 🤣 eğer gider zina yaparsa da boşanırken haksız olur, elsana nafaka verir zaten..
- Para & Ekonomi konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılEvlenirken bu durumu biliyordu da şimdimi bi yüklenmek aklına gelmiş odunun. Sana bakmaya mecburlu yani. Çalışmak senin kendi kararın olmalı onun değil. Yemin ediyorum şöyle cinsleri gördükçe kendi cinsimden utanıyorum.
00 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 399 cevap paylaştı. SEn anlattigina gore evli felan degilsin. Siz ayni evde sana dusman olmus bosan
40 Yorumla
1 yılSende buna eşim diyip vaktini mi israf ediyorsun? Azıcık aklın varsa boşan bak o zaman istemese de vermek zorunda kalacak kıymetli parasını.
30 Yorumla
s 1 yılAfedersin ama karısını, hatununu açıkta bırakan adam erkek değildir, önündekini kestirmelidir.
Utanmasa seni başka erkeklere muhtaç bırakacak? Bu nasıl erkekliktir?20 YorumlaÜzüldüm senin adına. Bu sekilde nasıl. omur geçer. Sen çalışsan da karşındakinin hal tavrı buyken nasıl his göreceksin bu yaptıklarını göz ardı edeceksin bilmiyorum. Evlilik gbi değil de sözleşme gbi birbirimize eşlik edeceğiz sözleşmesi
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 320 cevap paylaştı.
1 yılÖncelikle çok yanlış kişiyle evlilik yaptığının farkında olmalısın... Bu herif ilk fırsatta seni yolda bırakır, parayı bulsa seni tanımaz, sen yolda düşsen paran yoksa dönüp bakmaz...
20 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 662 cevap paylaştı.
1 yılBöyle bencil insanlarla yaşamak çok zor umarım en kısa sürede iş bulursunuz gönlünüzce olsun diyorum
30 Yorumla Bence hazır cocuk yokken bir dakika durma boşa şunu. Evini geçindiremeyen erkek erkek değildir.
30 Yorumla
1 yılMesela niye hala onun popusunu kolluyorsun niye bahane uretiyorsun annene dessne sana gelecek param bile yok diye önce bir ele güne rezil et sonra da boşanırsın yani insallah de mi
10 Yorumla
1 yılSen mi boşarsın bu adamı ben mi boşıyım sizi? Kalk git silkelen bacım bırak şu şuırsuz bencil narsist bok HERİFİ gencecik üniversite mezunusun ondan sana ne koca olur nede kasaba boşan hemen işte bulursun daha iyi bir koca da böyle bir evliliğin içinde olmaktansa boşanırım daha iyi aşağlıyor seni resmen aklını başına topla hadi bacım
10 Yorumla
1 yılSiz sonuçta evlenmeden önce de çalışmıyordunuz şimdi ne değişmiş? Ayrıca çalışıyor olup işten çıkmak da isteyebilirdiniz yani sizi bir otobüs parasına muhtaç bırakması o kadar üzücü ki.. madem o evine eşine bakmamayı reddediyor o zaman siz de ona hizmet etmeyi bırakın. iş bulduktan sonra daha özgüvenli ve daha başınıza buyruk hareket edebileceksiniz biliyorum ama yine de bu yapılanları unutmayın.
00 YorumlaDurumu açık bir dille söyle. benim ihtiyaçlarımı karşılayamayacaktın benimle neden evlendin de. seni tanıdığımda da bi gelirim yoktu biliyordun de. madem birlikte bir yuva kurduk ben sana sürekli çocuk gibi bana bunu al para ver diyemem bu durum beni kırıyor gibi şeyler söyleyebilirsin
10 Yorumla
1 yılBencil bi eşin var o yüzden bunlar ama yaptığı saçmalıktan başka bir şey değil çok para kazanıyordur ama çokta yiyordur belkide paralari
11 Yorumla
Soran1 yılDurumu kötü değil ama hep kendine ve arabaya harcar. Daha bi kaç gün önce 2 bine saat almış haberim bile yoktu
1 yılKadının erkek üzerinde erkeğinde Kadının üzerinde sorumlulukları var. Bunları bilmeyecek kadar aptsal eşim dediğin kişi bu noktadan sonra konuşmaya gerek yok.
00 YorumlaBence böyle bir adama eşim. demeyi birakmalisin hayat arkadaşı dediğin böyle olmaz. Bildiğin pinti ve bencil sakın cocuk yapma boşan ve inadına atan derim seni tetiklemeli bu durum
11 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 395 cevap paylaştı.
1 yılValla kusura bakma bacım ama böyle hödük cimri bir adamdan hayır gelmez bir erkek olarak söylüyorum Yanlis bir es secimi yapmissin insallah düzelir her sey gönlünce olsun🙏
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 339 cevap paylaştı.
1 yılGeçenlerde bu konuyu senle konuşmuştuk bence bu evliliğin gerçekten hiçbir anlamı yok seni köle gibi kullanıyom
16 Yorumla
Soran1 yılTekrardan kafama takıldı ve bu konu yüzünden bugün yine tartışınca tekrardan sordum soruyu. Gerçekten böyle evliliğin anlamı yok..
- 1 yıl
bu konu tekrar tekrar her gün kafana takılacak bir konu maalesef siz iki yabancı gibi bir ev paylaşıyorsunuz bunun evlilikle uzaktan yakından hiçbir alakası yok o zaman da dedim alman usulü yaşıyor
Soran1 yılÖyle gerçekten iki yabancı gibiyiz
- 1 yıl
İş bulmuşsun artık bunun yaptıklarına müsade etme senle herşeyeni paylaşmak istemiyorsa evli kalmanın anlamı da kalmaz
Soran1 yılİş buldum ama düzenli bir iş değil. Bir süre çalışır çıkarım. Bu evliliğin de sonu ayrılık zaten...
- 1 yıl
Daha iyi iş bakarsın o arada evlilikte saçma yani bırak hiç zaman kaybetme
1 yılSırf bu yüzden evlenmeden önce evlenmeyi düşündüğüm adama ilerde çalışmayacağıma söyleyecem eğer benden beklentisi varsa o adamdan hayır yoktur
10 YorumlaEvliliğin anlamını kavrayamamış bir yuvadasın ne demek ya eşiyle ilgili arada para lafı yapmak paranın lafı mı olur ya bu kadar aciz bir şey
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılKusura bakma ama eş seçimin pek doğru olmamış. Bu resmen cimrilik sen parasını çar çur etmek için istemiyorsun ki. Sen istemeden de vermesi gerekiyordu zaten. Siz evlisiniz bir bakıma hayat arkadaşı aranızda para lafının geçmemesi gerekirdi.
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 2,5b cevap paylaştı.
1 yılSenin çaban olmasa evet kocan haklı diyebilirdim ama sen çaba gösteriyorsun ve buna rağmen sana yardımcı olmuyorum yanlış bir evlilik kararıymış.
20 Yorumla
1 yılYani6 senelik evliyim desen anlarim ama sen bununla nikah dairesinde mi tanistin direk dugun yaptin
111 Yorumla- 1 yıl
Bayram günü işbaşı nasıl yapacaksın ki
Soran1 yılAdam bana haftaya başlarsın demişti ben haftaya pazartesi diye düşündüm bir an bayramı unuttum ama doğru bayrama denk geldiği için haftaya salı ya da çarşamba başlarım o zaman. Yine konuşuruz demişti zaten. Tam tarih vermedi
- 1 yıl
Hayırlısı olsun
Soran1 yılTeşekkür ederim
- 1 yıl
Rica ederim ee çalışıp parani kazanıp ayakların uzerinde durduktan sonrada kocana gerek kalmaz diye düşünüyorum
Soran1 yılEvet öyle. Daha gerek yok. Herkes kendi işini kendi halledecek artık. Çamaşır bulaşık ütü yemek herkes kendininkini yapsın elimi bile sürmem daha. O da bunu istiyordu zaten. Evde iki yabancı gibi takılırız artık. Çok pişman olacak farkında degil
- 1 yıl
Mantıklı olani bu madem senden gelir bekliyor gidenlere uzulmeyecek o zaman
Soran1 yılAynen öyle
- 1 yıl
Sende artık yinede birden olmasada alıştıra alıştıra gereğini yaparsın
Soran1 yılZaten bu evliliğin sonu ayrılık ama biraz beklemek istiyorum
- 1 yıl
Bejde onu kast ettim zaten
1 yılBöyle insanlarla yaşamak zorunda değilsiniz, ayrıca başka insanlar üzülmesin diye diye kendi hayatını mahvetme
20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 670 cevap paylaştı.
1 yılKarısına para bırakmayan erkek eksiktir hatalıdır kusurludur ve ahmaktir
30 Yorumla
1 yılYanlis bir es secimi yapmissin insallah düzelir her sey gönlünce olsun
30 Yorumla
1 yılMantık evliliği için bile partnerine düşmanı gibi davranmak fazla mantıksız.
İyi bir boşanma avukatı aramaya başla.00 YorumlaEvlerden ırak olsun. Bu ne biçim bir adam böyle. Kınamak istemiyorum. İşini bulur bulmaz direkt kocanı boşasan yeridir.
11 YorumlaNe biçim adam bu evin geçimi erkeğe ait sen calismak zorunda değilsin boşa bu adamı. İslam'da mecbur kalindikca kadının çalışması uygun degil
01 Yorumla- 1 yıl
Kadının çalışması uygun değil diye bir şey yok gayet de çalışabilir Hz. Hatice ticaretle uğraşıyordu mesela
Parayı mazeretle sizi yıpratıcı davranış içinde olması hoş bir davranış değil, kendi kazancınızı temin etmek için çalışsanız bile başka konularda sorun bahaneleri üretebilir.
00 Yorumla
1 yılEvlilikte sen ben kavramı olmamalı eşler birbirine her durumda destek olmalı bence kocanda çok değişik bir tip abla okurken üzüldüm
10 Yorumla
1 yılevlilikte senin benim diye birsey olamaz bizim olur siz "biz" kavramını yaşayamıyorsanız evli kalmanın manası yok.
00 Yorumla
1 yılPeki bu konuyu konusmadiniz mi hiç eğer seninle sevişmek isterse benim bedenim para ver faydalan de
00 YorumlaCimri insanı hiç sevmem diyemedinmi bana para getirmiyosan senin erkekliğin nerde kaldı etek giy evin işini sen yap ben çalışırım deseydin haketmis
00 Yorumlaerkekleri bu hale getiren günümüz kızlarıdır. boşan gitsin bence. karşında bir erkekten başka bir şey var
00 Yorumla- Devamını Gör (128)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat