Daha genel bak pencereye Ekonomiye bir bak fiyatlara bir bak şart ve durumları göz önünde bulunudur. O zaman anlaması oldukça basit olur. Şayet mükemmel refah seviyesinde bir ülke ve ekonomiden bahsediyorsak başka Ama rezlat bir durumda ise bambaşka olur. Bu arada ev istiyorum olayını anlamadım Eşinle ayrı eve çıkıp yaşamak mı kastettiğin Yoksa sana Şahsi olarak ev almalarımı diyorsun anlamadım Öyleyse aşırı saçma Evleneceksen eşinle yaşıyacaksın ayrı ev ne alaka zaten de Eşinle ayrı eve çıkmak anlamında diyorsan yinede şu ekonomide zor olabilir.
02 Yorumla- 1 ay
Hayır evlendiğim zaman eşimle beraber yaşayacağım bir ev isteyeceğim eşimle beraber yaşayacağım bana verdikleri yerde
- 1 ay
Yine zor yani milyonlarca lira şu zamanda ev ama çokda aşırı değil. Kendi evinizde yaşamak daha iyidir tabi ki Siz ya kira ya da kira öder gibi eve geçme seçeneği ile istediğinizi alabilirizsiniz. Ama kolay kolay kimseden ev alacak milyon lira çıkmaz şu ekonomide buda gerçek ama zaten sende villa gibi aşırı gösterişli bir beklentinden yok heralde
En İyi Cevaplar
Evet kadının hakkıdır fakat bu tamamen kadının insiyatifine kalmış.
Aynı şey arkadaşımın yeğenine imam nikâhı kıyılırken yaşandı.
Kız direkt ben ev istiyorum dedi, hoca bile şaşırdı.
tamam kızım isteme hakkın var da eşinin durumunu düşünüp daha makul bir şey de isteyebilirsin dedi.
Evet kadının hakkıdır ama böyle bir kadının sevgisi de bana pek samimi gelmiyor açıkça.00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. için Hanefîler 10, Mâlikîler 3 dirhem kadar gümüş değerini alt sınır kabul etmişlerdir; Şâfiî ve Hanbelîler'de ise bir alt sınır belirlenmemiştir. Evliliği kolaylaştırmak için mehrin çok yüksek olarak tesbiti tavsiye edilmemişse de mehir için bir üst sınır da öngörülmüş değildir.
Mehir ailenin gelirine göre hesap edilir
01 Yorumla- 1 ay
Ayette diyor ki mehir konusunda cömert olun
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
30Cevap
Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. Mehir benim bildiğim kadarıyla boşanma olursa kadın sonraki birkaç ay kendini geçindirsin diye verilen bir şey değil miydi? Bu insanlar ne ara bu kadar evliliği maddi gelir kapısı olarak görüp bu kadar görgüsüzleşti ya?
81 Yorumla- 1 ay
Alkışlıyorum
Mehir senin hakkın olan bir şeydir. Ama bunu karşılayabileceği düzeyde istersen iki taraf içinde mahcubiyet durumu oluşmaz. Eşinin bunu karşılayabileceğini düşünüyorsan tabi ki isteyebilirsin. Karşılayamayacak durumdaysa eşini zorlama ve yetersiz hissettirme.
10 Yorumla- Gizli Üye(18-24)1 ay
Mehir sadece sana saklı birşeydir kimse alamaz sana aittir yalnız. Bu hayatta hep fazla isteyenler değer gördü yani eğer eve alacak durum varsa veya bişiler yapılıp gene alınabiliyorsa iste derim. Mehir nikahtan sonra verilmesi gerekli boşanma hakkıda iste kendin için bazı şerro hocalar mehir konusuna bile girmeden nikah kıyabiliyor. Geline yazık oluyor. Sen iyice araştır önce genede
31 Yorumla - 1 ay
Durumu olsun olmasın ev isteyeceksin🤔 evliliği ticarete bağlamışsın bacım hiç kibar olamıcam kendine fiyat biçmişsin de sende 5 milyon edecek döt var mı?
61 Yorumla- 1 ay
Bu cevap için gelmiştim
Mehir neden istenır niçin istenir onu bir orenın sonrasında konuşun fırsatını buldum ne koparsam kardır modundasınız şimdiki nesil gümbür gümbür geliyor maşallah ütanma yok bilgi yok fikri yok
13 Yorumla- 1 ay
Ne alaka şimdi ben zaten o evde eşimle beraber yaşayacağım ben o evi istedikten sonra bana aldıkları zaman başkası yaşamayacak ya da tek yaşamayacağım o kadar dışarı görgüsüz insan var ki benim bu istemem normal bile böyle yorum yapacaksanız gidin sorundan
- 1 ay
Hanfendi insanlara bir soru yöneltiyorsunuz ve hoşunuza gitmeyen bir yanıt alınca cevap verenı sorudan gitmesini soylemenız eleştiriye kapalı oldugunuzu gosterır
Madem evde beraber taşıyacaksınız neden ev diyorsunuz zaten evlendıkten sonra alınan mal ortak olur ve ılınız yaşamak için alırsınız
Bence mehir nedir bir bakın isterseniz hanımın eşinden ayrılması ya da eşinin olmesi durumunda kendını kimseye muhtaç olmadan belli bir zaman idare edebılcegı para mıktarıdır bunuda altın olarak genel olarak olur örnek 100 gr altın
Siz diyosunuzlı ister zengın olsun ister fakir ev istiycem diyorsunuz tabıkıde bu görgusuzluuktur bana göre hemde ultra gorgusuzluktur sankı sız ısteyınce imam hemen tamam diyor eş adayına soruyor razımısınız diye adam ben ev alma şansım yok dese ozaman ben evlenmıyorummu diyeceksiniz yaşınızdan dolayı sanırım şimarıksınız ya da hamlıgınızdan dolayı oluyor
ya da etkıleşim kasmak için insanlar yorum yazsın diye böyle sorular soruyorsunuz - 1 ay
Senin evi üstüne verince o evi satıp ortadan arazi olmayacağının ya da varsa eski sevgilin ile parayı alıp kaçmayacağının garantisi var mı yok asla aklı olan kimse senin üstüne ev vermez Düğünde takılan takılar mehir zaten sizin oluyor
- Gizli Üye(30-35)1 ay
Bence hayır ben de ev istemiştim altını ne yapayım altın ilerde kocanın ihtiyacı olur satılır gider, kocan bi yanlış yapsa o evde yaşarsın ama. Kesinlikle değil çok tepki görmüştüm ama ben istedim diye ailesinden takmadım
16 Yorumla- 1 ay
Peki evi aldılar mı
- Cevap sahibi1 ay
Durumu düzelince ilk ev aldı evet borçlarımızı falan bitirdikten sonra yani
- 1 ay
Ailesiyle gorusme sikliginiz ne? Rahat veriyorlar mı?
- Cevap sahibi1 ay
@Maviigunlerr görüşmüyorum hiç, karışmadılar
- 1 ay
Küslük mü var yoksa esiniz düşkün mu değil
- Cevap sahibi1 ay
@Maviigunlerr küslük yok
Aile & Toplum konusunda 306 cevap paylaştı. Böyle bir şeyi bilsem ödeyeceğimi. o kadar insan sefalet içindeyken onlara yardım ederim evlenmem.
10 Yorumla- 1 ay
İsteyenin bi yüzü vermeyenin iki yüzü kara demişler
011 Yorumla- 1 ay
Ne alaka
- 1 ay
😂😂😂 isteyen istiyo zaten de alabiliyomı mesele orada
- 1 ay
Vallahi bildiğim kadarıyla erkeklere acımayacaksın bu saatten sonra da hiçbir erkeğe acımıyorum
- 1 ay
Haklısında mehir de anlaşırken senet imzalamıyosun adamın imanına kalmış bu zamanda onuda pek düşünen yok😂😂
- 1 ay
Ne istiyon kız hemcinslerimden neyi varmış erkeklerin 😂😂😂
- 1 ay
Ev olması apart alacak baştan konuşacağım
- 1 ay
Niye sen sabancının kızımısın senin neyin var😂😂😂
- 1 ay
Benim varlığım yeter ona
- 1 ay
😂😂😂😂 o dediklerin olan adamda 90.60.90 kız ister kusura bakmada😂😂😂
- 1 ay
Nereden biliyorsun belki onların hepsi bende var
- 1 ay
Sory😂😂😂 ozaman yat da iste hakkındır😂😂😂
- 1 ay
Mehir olarak yalıyı işteyim.. direkt aklıma bu geldi... eşinin ailesinin durumu iyiyse neden olmasın😅
00 Yorumla Mehir olarak yaliyi istiyim😂
https://www.youtube.com/embed/sJoFpUfypwo00 YorumlaDurumu iyi değilse ev istenmez bence. Biraz abartmışsın. Aile evinde gördüğün imkanların daha fazlasını da daha azını da isteme derim
10 Yorumla- 1 ay
Ben evlenince mahir olarak eşim ne isterse onu veririm ona hakkındır
02 Yorumla- 1 ay
Helal olsun
- 1 ay
Zaten ne alsam sonunda ben kullanacam
Eşin durumu çok iyiyse istenir ama değilse istenmez ya altın falan isteyen var hacca gitmek isteyen var
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 746 cevap paylaştı. İstenmez ya, aile evinde görmediğiniz şeyleri evleneceğiniz kişiden istemek gerçekten görgüsüzlük..
10 Yorumla- Gizli Üye(25-29)1 ay
30 yıllık memur babam ev alamıyoken kimden ev isteyebilirim ki? Milyarder falan olması gerek kaldı ki milyarderler de zaten milyarderler ile evlenir...
10 Yorumla - 1 ay
Başınızı sokacak makul bir eviniz olmalı kesinlikle.
00 Yorumla - 1 ay
İste tabi ev parası veremeyende bir zahmet evlenmesin.
05 Yorumla- 1 ay
O kadar para eder mi Bu soruyu soran? Bir ev 150 bin usd buna o parayı vereceğine ruslara takılsa 50 dolar ödese ve haftada bir gün gitse tam 57 sene boyunca ihtiyacını karşılar birde böyle düşün
- 1 ay
@Biggestboy Banane bundan. Veremiyorsa evlenmesin. Ruslara veren evlenincede verir
- 1 ay
Ruslar daha mantıklı ve ucuz
- 1 ay
- 1 ay
Benim evim var. işimde var arabamda var ALLAH’a çok şükür Gelen kadın bana sadık olup evimi çekip çevirebilecek mi? Yoksa tüm gün komşularla dedikodu yapıp akşam olunca başım ağrıyor diyip bir kap sıcak yemeği bana çok mu görecek?
- Gizli Üye(30-35)1 ay00 Yorumla
- Gizli Üye(36-45)1 ay
İstemekte sorun yok da karşılığını verebilmek önemli. Veremeyecek adam için çok uygun olmaz bu
00 Yorumla - Gizli Üye(45 üstü)1 ay
ev de nasıl bir ev belirtmezsen kümesi ev niyetine alırsın sjdjdh
10 Yorumla - Gizli Üye(25-29)1 ay
Erkekler kadınların parasını jigololuk yaparak yiyor. Sen müstakbel eşinden mehir olarak ev istemeye mi utanacaksın. Yeterli finansal kaynaklara sahip değil o zaman neden evleniyor diye sorarlar adama.
00 Yorumla Karşındaki kişinin maddi durumuna göre isteklerde bulun baban sana ev veriomu annenle bosaninca vericekmi?
00 Yorumla- 1 ay
Rahat alabilecek durumu varsa karşılıklı konuşmayla istenir ama illa olacak olayına giriliyorsa görgüsüzlüğün daniskası
00 Yorumla - 1 ay
Niye o kadar küçük düşünüyorsun ada falan isteseydin
10 Yorumla - 1 ay
Durumları iyiyse bir sıkıntımyok ama kötüyse ona göre istemen daha iyi olmaz mı
00 Yorumla Bu devirde bu ekonomide evet bence görgüsüzlük🤣
00 YorumlaHayat yoldaşın degilmis demekki ayrıca ev çok geniş bı kapsam köpek kulübeside bir ev
00 Yorumla- Gizli Üye(18-24)1 ay
Mehir olarak herşeyi isteyebilirsin ama isteğini yerine getirecek birinide bulman gerekir
20 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Aç gözlülüktür
01 Yorumla- 1 ay
Bence değil ya
- 1 ay
Şato iste bence ev az olmuş
03 Yorumla- 1 ay
Durumuna göre belki onda isterim
- 1 ay
Almazsa ayıp eder
- 1 ay
Bence de ayıp eder diye düşünüyorum
- 1 ay
Yooo
Skktirin gidin lan deyip ortada bırakır10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 11,2b cevap paylaştı. Yok anasının damı...
10 Yorumla- 1 ay
çalış kendin al, açlık yapma
00 Yorumla - 1 ay
Isteyebilirsin
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)1 ay
Haydeee yürü babanın evine baban kirada yaşıyor benden ev istiyor hasssiktir ula
00 Yorumla - 1 ay
Görgüsüzlügün bayrak taşıma hali
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)1 ay
Evet görgusuzluk. Ama verirse ataerkil sistemin kadini olmak zorundasin
00 Yorumla - 1 ay
Yuh artık sabancıyla mı evleniyorsun.
00 Yorumla - 1 ay
Maddi durumu kaldirabiliyorsa
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Durumu kötü ise nasıl alsın
00 Yorumladurumu varsa olur o işler
00 Yorumlaİstemezse iş yatar
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)1 ay
Mehir olarak yalıyı istiym dkfmfkk
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)1 ay
Adamın durumuna bağlı
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Ohaa olur tabii
00 Yorumla- 1 ay
Yuhhhh
00 Yorumla - 1 ay
Ev değilde 1kg altın de bari
00 Yorumla Mehir olarak yalıyı istiyorum
00 Yorumla- 1 ay
Senin neyin var diye sorarlar bence
00 Yorumla Bu erkekler neden bu kadar saf
00 Yorumla- 1 ay
Evet okadar istenmez
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 478 cevap paylaştı. İstenmez bence ya
00 Yorumla- 1 ay
Gereksiz birsey
00 Yorumla - Gizli Üye(45 üstü)1 ay
degil tabi
00 Yorumla Ayıp bisey
02 Yorumla- 1 ay
Yok ayıp değil neresi ayıp ki yarın bir gün beni hadi aldattığında ya da ayrıldığım zaman dışarıda mı kalacağım bu benim hakkım yani
Baya hem de
00 YorumlaMakul olmalı
00 Yorumla
Detaylı bilgi