+1 yılBu evde kalmak arzusunun arkasında şüphesiz psikolojik nedenler vardır. Düşük özgüven, başarısızlık korkusu ve sosyal ilişkilerden duyulan korku, bu durumda tembellikle karıştırılmaması gereken belirtilerdir; özellikle de bu durum aylarca sürüyorsa ve dış dünyayla tek iletişim internet ise.
Kendini alıkoymanın arkasında fobiler ya da sözde "klinomani" de olabilir. Kendini güvende hissetmek için yatakta kalmanın bastırılamaz dürtüsüdür.
Dikkat eğer tüm gün evde kalmak alışkanlık haline gelmişse bu tutumun nedenlerini anlamak için aile hekiminizden ve özellikle bir psikolog veya psikoterapistten yardım almanız gerekebilir.
Kimseyle konuşmayan ve kimsenin konuşmadığı bir insan, hiçbir kaynağın beslemediği bir kuyuya benzer; orada duran su yavaş yavaş çürür ve buharlaşır.
13 Yorumla- +1 yıl
Dışarı çıkmak istememek demişsin. Eğer öyleyse yazdığım gibi psikolojik sebebi olabilir. Asosyalik olmasa da bir sorun vardır anliyor musun?
En İyi Cevaplar
+1 yılDışarıya çıktığın da ister istemez para harcamak zorunda kalıyor insan. Onun yerine evde kalmayı tercih ediyorum. Kahve mi içeceğim, marketten bir paket alıp evde 10 bardak kahve içiyorum. Canım çikolatalı pasta mı çekti, hemen pastaneye gidip büyük bir tane alıp yiyorum. Kafeye gidip bir fincan kahveye ve küçük kesim bir pastaya, marketten alacağım fiyata yemeye değmez. Ev ortamı gibisi yok. Aç filmini oturup izle. Kitabını oku. Asosyallik falan da değil. Boş kafalı insanlardan uzak durmak için ev ortamı en güzel ortam. Tabii birde buna doğayı eklemek istiyorum.
11 Yorumla
+1 yılAsosyallik olamaz öyle olsa dışarı çıkmaz insan. Bende evimi çok severim ama asosyallik farklı bir boyut gün içinde defalarca dışarı çıkmak zorunda kalabiliyoruz sonuçta.
14 Yorumla- +1 yıl
Yok yok iyi olmuş düşünce yapısı anlaşılıyor ne güzel herkesin.
- +1 yıl
Rica ederim.
+1 yılOrtamı var ama istemiyorsa, gün içinde çok yoğunsa evinde dinlenmek en büyük hakkı. Bu asosyallik değildir
17 Yorumla- +1 yıl
Seninki sayılmaz sus, senin ki evde pinekleme 😄
- +1 yıl
Olabilemen. Bu saatten sonra hiç olabilemen 😂
- +1 yıl
🙏✨🎈
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
19Cevap
- Ev & Yaşam konusunda 8,2b cevap paylaştı.
u +1 yılBence değildir.. yani kendisi nasıl rahat ediyorsa.. başkaları arkadaşı olmadığı için başakları da kendisi istediği için evi tercih eder
10 Yorumla
+1 yılEvini değilde yalnızlığı sevdiğinden sebepse dışarı cikmaması; evet asosyal olabilir.
Ama evde kalmak, dışarı çıkmamak bence tek başına asosyallik sayılmaz..
21 Yorumla- Ev & Yaşam konusunda 704 cevap paylaştı.
+1 yılDeğildir.
Arkadaşım hiç çıkmaz. Arada çık insan gör diyorum verdiği cevap ‘ kanka bir dünya kira ödüyorum , dışarı çıkınca verdiğim para boşa gidiyor ‘ oldu.
Gel bu adamı evden dışarı çıkar 😂33 Yorumla- +1 yıl
Hahahahah çok iyiymiş 😅😅 adam haklı beyler dağılın
- +1 yıl
Bende kira ödemiyorum ama olaya realist anlamda bakarsan muazzam 😀 dışarda 2 çay içeceğine 1 lot hisse senedi alırsın daha mantıklı 😅
+1 yılBu ben. Ev ortamını seviyorum. Dışarıda vakit geçirmektense evimde TV karşısında dizi-film izleyerek günümü tamamlamayı tercih ederim. Ki bu bir tercihse asosyallik de değildir. Olmamalı da.
11 YorumlaHayır değil
İnsanlar bu kadar iki yüzlü menfaatçi ve yorucu iken ev daha huzurlu geliyor bana.. insanlardan soğudum gitgide18 YorumlaBende çok seviyorum evde olmayı , asosyallik kimse ile görüşmeme ile oluyor. Arada dışarı çıkıp iki lafın belini kırmakta lazım
11 YorumlaBen de evimde zaman geçirmeyi seviyorum. Sosyal hayatım da var ama kendimi en rahat ve huzurlu hissettiğim yer evim. Bu tamamen tercih meselesi.
11 YorumlaRahatına düşkünlük seninkisi. Saat kaç olursa olsun, yorgun da olsam kafa dengi birileri ile dışarı çıkma şansım varsa çıkarım😄
16 Yorumla
u +1 yılBu ben. Evde ailemle olmaktan keyif alıyorum. Dışarı çıkmaktan daha çok seviyorum.
110 Yorumla- +1 yıl
Yok benim, nerde görsem tanırım 😅
- +1 yıl
Yo benim
- +1 yıl
Sen koş git 🙄
- +1 yıl
Çok flörtözsün, bulursun dhsj
- +1 yıl
ahsjaj tamam yahu :D
Büyük şehirde yaşamak cidden büyük sıkıntı. Yani evde otur çok daha sağlıklı.
11 YorumlaHayır belirli bi yaş sonrası durgunlaşıyor insan normal
14 Yorumla
u +1 yılBu durum devamlılık arz ediyorsa evet asosyallik...
12 Yorumla- +1 yıl
O durum başka benim söylediğim başka 🤣
+1 yılHayır. Sadece bedenin artık yavaştan yıprandığının göstergesi.
19 Yorumla- +1 yıl
20 yaşına kadar ne kadar hızlıysan bedenin error u erken vermiş 🥲
- +1 yıl
Yalan mııı 🤣🤣🤣
- +1 yıl
İnanaaaammmmaaaammm
- +1 yıl
Tamam be tamam sustum 🤣
- Ev & Yaşam konusunda 637 cevap paylaştı.
+1 yılDışarı çıkmasını sağlayan dostları veya bir amacı yoksa evinde kalması asosyallik değildir. Bu kişinin kendi hayatını ve dünyasını yönetebilmesi demektir.
10 Yorumla Eğer dışarı çıktığında sosyal olabiliyorsa, fakat buna rağmen evcimen ise asosyal değildir. Asosyallik, sosyalliğe komple karşıdır. Yani evde olmakla dışarıda olmak pek ilgisi yok.
10 Yorumla
+1 yılHayır bende öyleyim. Henüz çalışmıyorum ama spor salonundan sonra eğer arkadaşlarımla bir planım yoksa direkt eve gidiyorum evde vakit geçirmeyi daha çok seviyorum.
10 Yorumla
+1 yılDışarı çıkması için sevecegi bir sebebi olmalı bence. Hele bu soğukta hiç sevmiyroum evden çıkmayı...
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBende öyleyim fakat arkadaşım yok hemde maddiyattan
11 Yorumla
+1 yılEvini sevmesi iyi bir şey hani ev gibisi yok derler ya insan evde rahat ediyor. Ama hep evde olmaz. Dışarı da gezmeli de
10 YorumlaBence hayır fakat herşeyin fazlası zarardır derler ya bu da böyle bir şey arada insan dışarı çıkıp hava almalı, sosyalleşmeli...
10 YorumlaAz insan, çok huzur mantığında takılmak asosyallik değildir. Olgun insan işi o 😇
Bende pek evden çıkmam ama kendimi de asosyal saymam.10 YorumlaYok ya. Arada çıkılır da, ben de evimi çok seviyorum, bazen arkadaşlar çağırsa da çıkmak istemiyorum
10 YorumlaBende seviyorum o yüzden oyun asosyallik değilden yana… 🤭
10 Yorumla
+1 yılCevaplara bakmadım ki asosyaldir denmişse durduk yere yaftalanmayım sjsjsj Bizler evcimenler olarak varız ve toplum bizi böyle kabullensin.
11 YorumlaHayır bir insan evcümen olabilir ama dışarı çıktığında insanlarla konuşmaktan korkuyorsa Asosyaldir
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle hayır, nasıl mutluysan nelerden mutlu oluyorsun onu yapmalısın
10 YorumlaMuhtemelen boğa burcu olblriisn
Ayrıca insanın evi gibisi yok
Bende böyleyim
Ev benim güven de hissettiğim yer ve konfor alanım11 Yorumla
+1 yılBence asosyallik değil ben çok seviyorum evimi her yeri huzur veriyor evde olmak gibisi yok.
10 Yorumla
+1 yılBunalımdadır. Ev sıkar boğar hayvanlar bile hava almaya çıkarılıyor insan nasıl dursun
10 YorumlaEvet ama bazen ev dışarıdan daha iyi geliyor insana
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBenide küçükken çıkarmazlardı asla evden dışarı çıkmak içimden gelmezdi, küçükken ruhum yaşlıymış sanki 😂
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılsiparis ediyorsun motorla geliyorlar ne geregi var cikmaya
10 Yorumla
+1 yılBi arkadaşım öyle ilk başta garip ama olabiliyor öyle insanlar
00 Yorumla
+1 yılAy bu benim, öylemiymisim?
13 Yorumla- +1 yıl
Belki benden aldın rolü? Hirsiz seni 🙄
+1 yılBende öyle haftalarca çıkmaya biliyorum seviyorum alışkanlık mı asosyallik mi bilmiyorum ince çizgideyim sanırım
10 YorumlaKimseyle görüşmüyorsan evet asosyalliktir
14 YorumlaHayır bu bir tercihtir
11 YorumlaBence asosyallik değil keyif adamıdır.
11 Yorumla
+1 yılHayır bazımız evimize aşığız bu kadar..
12 Yorumla- +1 yıl
😂😂😌
- Ev & Yaşam konusunda 677 cevap paylaştı.
u +1 yılBunca kendini bilmezin arasinda evde olmak şifadır
16 Yorumla- +1 yıl
Sen evi nasil seversin jsjsj ben evi seviyorum ama cok evdeyim ya arada cikmak lazim jssj
- +1 yıl
Bende cikinca eve giresim gelmiyor jsjsjs neyse ev huzurdur boş ver
- +1 yıl
🤣yess
Değildir. Arkadaşlarım bize geliyor dbdhd
11 Yorumla
+1 yılasosyalik tercihtir zorunluluk değil az kişi çok huzur felsefesine uyar
10 Yorumlaİçedönüktür belki bu da gayet normal
10 Yorumla
+1 yılÇoğumuz asosyalmişiz 😂😂😂
10 YorumlaBen üst baş değişmek zor geldiği için istemiyirum
10 Yorumla
+1 yılAklının başına gelmesidir
10 YorumlaEvimi özledim 😒 Değil
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılben sadece her gün evde sevissem yeter bana. yalnızken sıkılıyorum
10 Yorumla
+1 yılYalnızlığı sevmesidir.
10 YorumlaSosyal olmanın dışarda olduğunu kim söylüyor
10 Yorumla
+1 yılHayır sadece evcimendir bence
10 Yorumla
+1 yılBnde oyleyim. bazen sevmiom. gereksiz gelio
10 Yorumla
+1 yılDepresyondasin 😊
19 Yorumla- +1 yıl
O zaman cebinde akrep geziyor.. para harcamak istemiyorsun 😅
- +1 yıl
Keyfine düşkün insanlar genelde evden çıkmaz 😊
- +1 yıl
Hah, bak şimdi oldu ya😂
Valla evim bütün cafelerden restaurantlardan daha konforlu geliyor bana, ya da öyle olmasını sağladım. Dışarda yemek yesem bile eve dönmek istiyorum. İki bira içeceğim diye bar taburesi tepesinde oturmaktansa evde koltuğumda uzun oturmayı tercih ederim. Sadece seyahatlerimde evden uzak olurum, onda da özel durum yoksa otele girmem 😂 - +1 yıl
Tutturdum en sonunda da.. evdeki yenge de bu durumdan memnun mu muzdarip mi..😊
- +1 yıl
Siz ailecek bir tuhafsiniz 😊 çıkın iki açık hava alın.. bu ne ya. . yaşlı nineler gibi..
- +1 yıl
Ya soru çok başka yere evrildi gitti. Sanki hiç evden cikmiyormusum gibi algılandi.
Ben çok aktif iş hayatı olan bir insanım ve zaten bütün gün açık havadayim. Ofis müstakil, bahçeli bir ofis ve hava güneşli olduğunda zaten bahçede otururuz. Hem müşteriler hem de tedarikçi firma çalışanları vs. zaten en yakın arkadaşlarımız aynı zamanda. Birisi gelir diğeri gider. O yüzden en azından akşam evde kalmak istiyorum 😂😂😂
+1 yılHiç çıkmıyorum. nerdeyse
15 Yorumla- +1 yıl
Asosyallik
- +1 yıl
Bilmem insanları sevmiyorum artık
- +1 yıl
Çıkıp napcam
Gizli Üye(36-45)+1 yılHayir guzel mantikli eylemdir
10 Yorumla- Ev & Yaşam konusunda 629 cevap paylaştı.
+1 yılasosyalliktir
10 Yorumla Bende öyleyim
10 Yorumla
+1 yılGaliba..
10 Yorumla
+1 yılAsosyallik
10 YorumlaEvet
10 Yorumla- Devamını Gör (8)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri