Evinizin müsait olmadığını söylemek kırıcı mı?

Akşam aynı binada yaşadığımız eltimin çocukları bize gelmek istemiş , daha doğrusu çocukların beslenmesine muz koyacakmış ve eşim dışarı çıktığında ondan istemiş ama eşim bulamayınca bizde var verelim dedi. Çocuklardan birini gönder alsın dedi.
neyse onun çocukları da beni çok sever benimle oyun oynamak ister her zaman ve bizim eve geldiklerinde gitmek istemezler.

Eltim bir süre sonra mesaj atıp müsaitseniz size gelebilir miyiz çocukları ayrı gelince yukarı tekrar çıkmıyorlar falan yazmıştı.

Akşam da maç vardı eşim de maçı izliyordu. Açıkçası öyle müsait bir ortamımız da yoktu. Bira içiyordu , maç var diye sigara içiyordu içerde.
tv nin sesi yüksek açıktı. Ve eşim de yüksek bir tondan maç izliyordu.
sonuçta eltim de bilir yani eşi de maç izleyen insan. Neyse bende mesaja dedim ki abla eşim maç izliyor şu an bende mutfak çekmecesini döktüm onu düzenliyordum istersen sen müsaitsen ben geleyim dedim. sonrasında o da bana biz çok kalmayacaktık yarım saat duracaktık çocukların yarın okulu var malum falan yazdı muzu da almayayım elma var evde onu koyarım dedi, arkasından da o zaman başka zaman görüşürüz falan dedi. Neyse bende eşime mesajları okudum hani tamam abla evet öyle yapalım diyecekken eşim bir den aaa kırıldı galiba dedi. Gelsinler dedi.

Eşim böyle diyince bende kadına şey yazdım abla ben eşim maç izliyor diye yukarı geleyim dedim buyrun gelin o zaman çocukların gönlü olsun hem sana da kahve yaparım dedim.
kadın da yok canım valla rahatsız etmeyelim dedi yine. çocukları duşa sokacağım zaten şimdi falan yaptı. Eşim yine ısrar etmemi istedi yazdım kadın bu sefer triplendi yani. Sonra gitti eşim yazdı gelsene falan diye. resmen kendi evimizde biz rahat etmeyelim yeter ki sen gel ayağı yaptırdı bana. Beni kötü bir duruma soktu eltimle de.. en son mesajıma bile görüldü attı eltim.
Ve sinir oldum açıkçası.. pazar günü akşamın 8 i olmuş insanlar evinde tabii ki müsait olmayabilir yani ve gereğince açıkladım. Ne diye üstelememi istiyorsun dedim eşime..

ya ben geçen gün kaynanam yukarda diye yine eltime mesaj atmıştım geleyim abla müsaitsen diye.. bana yazdığı şey şu oldu “ x abin duşta canım” bu kadar he.. hani bana ısrar edip gel bile demedi kadın.

Evinizin müsait olmadığını söylemek kırıcı mı?