iyi geceler. bazi sorular, gorusler goruyorum ozellikle nasılım sorularinin altinda, dürüst olmak adı altinda acımasız olmaya gerek var mi sizce? en buyuk korkum birine söylediğim bir lafla onun kalbinde, karakterinde yaralar acmak, bir konuda güvensizlik yasamasına ve hayati boyunca o anı unutmamasına sebep olmaktir. kucuk yasta boyle bir an yasamıstım, senelerce en büyük takıntımın sebebinin o an oldugunu fark etmeden yasadım mesela, fark ettiğimde bosu bosuna gecen senelerime uzulmekten baska sey gelmedi elimden. size karsi silah tutana cicek tutun demiyorum elbette ama birileri size silah tuttu diye elinizdeki cicekleri atıp herkese karsı silaha sarilmak zorunda degilsiniz. kibar olmayi elden birakmayalim. bir de iletisim kuralım mümkünse, birine durduk yere sogukluk hissedebilirsiniz, ama karsinizdaki insanin merak duygusunu gormezden gelip onu cıkmazda birakmak yerine "su sebepten ötürü..." demek daha iyidir, yetiskin olmak bunu gerektirir. tesekkurler.
Güncellemeler
1 yıl
guncel
Sitede görüş paylaşırken karşınızdakinin de insan oldugunu unutmuyorsunuz degil mi?
O insansa ben insan değil miyim benim de bir göz zevkim var nasılım diye sorup göz zevkimi niye bozuyor. Genelde şişman olup nasılım diyenleri zorbaliyorum zaten fazla bir şey demiyorum Kara balinası diyip geçiyorum sksmsksk. Yüzünü atıp nasılım diye soruyorsa da begenmedigim biriyse görmezden geliyorum öyle fazla zorbaladigim insan yok.
Insanları zorbalamazsan değişmiyorlar zorbaliktan sonra ya intihar edecekler ki bu güzel bir olay zayıf insanların yaşamaya hakkı yok, ya da kendilerine çeki düzen verip güçlenecekler.
Aşağılık kompleksini başkasına saldırarak veya başkasına da kötü hissettirerek aşmaya çalışıyor veya bastırıyor buradakiler. Alakasız bir şekilde fiziğine, tipine laf ederek seni kötü hissettirmeye çalışıyorlar. He bunu yaparken de profil fotoğrafları yok, gizli üye oluyorlar o da işin ilginç tarafı. Karakteri ve duygu durumu zayıf insanlar bunu ciddiye alıp travma yaşayabilirler fakat ben bunları görünce a*q kıskanç köpeği diyerek yorumunu silip engeli basıyorum. Çünkü karşılarında narsist, kendini beğenmiş, karizma, yakışıklı, yetenekli ve donanımlı birisi duruyor beybi ahhahaha
Ben burada her Allah'ın günü nasıl olduğunu soran birinde artniyet ararım. Geneli ego tatmin etmek için sorar. Olumsuz bir eleştiri yaptığın zaman ise, görüşünün saniyeler içinde uçtuğunu görebilirsin. Yani buradaki çoğu kişi eleştirisel anlamda sormuyor. Herkes beni pohpohlasın, erkekler güzel yorumlar yapsın, benim de egom kasılsın tribindeler. O sebeple bu tiplere acımaya gerek yok. Ezenlerin şimdiden eline sağlık.
Tabi ki de hayır sanal ortam değil mi yaa burası istediğimi soylerim benden başka kimse de umurumda degil istediğime küfür ederim istedigime sayıp döverim falan dusuncesindeler garip insanlar sanal ortam diye herşeyi yapabileceklerini sanıyorlar ne güzel kafa
Onlarin çoğu senin kadar masum düşünmüyor üzülmeye gerek yok. Kocasi olan bir kadının bacağını, bağrını açıp buradan ilgi yorumları almaya çalışması istediği yorumu alamayınca küfretmesi xcxx bırak da zorbalansinlar belki kendilerine çeki düzen verirler. Ben ne yapıyorum böyle diye belki akılları başlarına gelir
Çok güzel bir soru ve detay olmuş, kardeşim. Eline, emeğine sağlık. İnsan olana, sivri sinek kanadı saz, insan olmayana ne söylesen az, demiş atalarımız. Hayırlı sabahlar.
unutuyorum belki de unutmuyorum insan diye acımıyorum. insan dunyadaki en asagilik varliktir ayni zamanda. birisine acimaya basladigin vakit acincak hale gelirsin