1 yılBence öyle. Yani düğün yapmak kadar saçma bir şey yok. Bir tane yarışma programı vardı çiftler yarışıyordu yaparsın aşkım diye. Orada bir genç çift çıkmıştı o zaman parasıyla 512 TL tuttu bizim bütün masraflarımız diyordu. Sade bir nikah yapmışlar kıyafet yine kendileri böyle seçmişler. Düğüne falan ne gerek vardı biz o düğüm masrafına yurt dışı tatili yaptık yurt dışını gezdik diyorlardı. O kadar imrenmiştim ki onlara o zaman. Ne güzel sadece kendilerini mutlu etmişler kendileri için yaşamışlar. Düğünde sen davetleri mutlu etmeye çalışıyorsun. Yemek organizasyonu, pasta organizasyonu falan. Zaten gelen takıydı falan bir sürü masrafa geri gidiyor. Şu anki aklım olsa bence düğün istemeyen bir eş adayı bulmaya çalışırdım.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Hayır alakası bile yok. Düğün demek özel günü kutlamak. Eş dost ile eğlenmek en azından biz öyle yapıyoruz, biliyoruz. Gerçi şimdi görgüsüz düğünleri çoğaldı ve gösteriş gibi algılanıyor. Mesela mütevazı küçük bir salonda gayete güzel düğün yapılıyor.
34 Yorumla- 1 yıl
Mütevazi düğüne bende karşı değilim. Ahahah ama bizim düğünler fazla gösterişli oluyor. Düğüne doydum desem yeridir😄😅
- 1 yıl
Kültür etkisi işte ben sevmiyorum zaten öyle. Kendimde olsa sade tercih ederim.
Düğin yapmak için tonla para verip gelinlik alıyorlar. Sonra o gelinliği 2. el eşya alım - satım aplikasyonlarında yarı fiyatına satmak için 40 takla atıyorlar.
Gösteriş yapmak ahmaklık bana göre. Bu durumda düğün yapmak da ahmaklık olmuş oluyor 😄
313 Yorumla- 1 yıl
Ahahah evet ay birde gelinliği satın alanlar var ya🤣🤣
- 1 yıl
Aaa tabi hava kalır içlerinde sonra şişer bomm🤣🤣💥💣🎆
- 1 yıl
@OrganIQ :)))
- 1 yıl
@OrganIQ Kadın gücü evet fazlaca yeter @firu_zen daha büyük düşünmüş demek:)
1 yılBen rüyamda kır düğünü yapıyordum aşırı sadeydi ve tatlıydı. Eşimde çok tatlı, beyefendi, yakışıklı biriydi. Kaan Yılmaza benziyordu tipi. Çokta tatlı bir evliliğimiz oluyordu. Ama işte rüya. Salon düğünleri, kına geceleri midemi bulandırıyor.
110 Yorumla- 1 yıl
Kader güler elbet:)
- 1 yıl
Sanmam.
- 1 yıl
Anca rüyamda görürüm.
- 1 yıl
Deme deme öyle sana bir biscolata veriyorum ve hemen motive oluyorsunn🍫🤎🤎
- 1 yıl
Bu regl bu ay moralimin içine etti. Seninki de gecikti mi bu arada
- 1 yıl
Doğrudur. Hayır ben bu sorunları yaşamıyorum.
Bu arada seni hatırladım. Biraz zaman yoktun gelmişsin:) - 1 yıl
Benim psikolojim bu sene alt üst oldu. Ne istediğimi bilmiyorum. Ne yapsam bilmiyorum. A yapsam gözüm b de kalıyor. B yapsam gözüm A da kalıyor. Geziyorum sıkılıyorum gezmiyorum sıkılıyorum. Menopoza filan mı girdim bilmiyorum.
- 1 yıl
Siteye girmek istemiyorum sinirlerim bozuluyor. Girmesem aklım kalıyor. Allah belamı vermiş resmen.
- 1 yıl
Yaşın doğruysa menopoz için erken imkansız girmen:)
Akrep dolunayı etkisi var Kasım ayındayız. - 1 yıl
O dolunayın var ya... zaten balık burcuyum bu burçla baş etmesi zaten zor. Bir de regl olacağım. Bir dolunay eksikti. Fentamil kullanmış gibi geziyorum ortada ya.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
48Cevap
- Aile & Toplum konusunda 151b cevap paylaştı.
u 1 yılben düğün yapmak istemezdim. ama düğün yapanlara da normal gözle bakarım tabi ki de
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 836 cevap paylaştı.
1 yılkiminde gösteriş merakı, kiminde sîdīk yarışı. Düğüne harcanacak parayla kurulacak yuvaya güzel ev eşyaları alınabilir. ayrıca şunuda belirteyim burada olumsuz cevap verenlerin %99’u düğünüm nasıl şatafatlı olsun diye kafa patlatacaklardır zamanı gelince.
40 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı.
1 yılCanım eskiden düğün yapmak örf adet şan , güç gösterisi niteliği taşıyorfu özelliklede erkekler için ama şimdi bu düşünce tarzı maddi şartların etkisi ilede değişmeye başladı şimdi sade nikah daha çok tercih ediliyor
21 Yorumla- 1 yıl
Evet balım zaten daha mantıklı boşanmalar bu kadar çokken.
Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. İmkanlar dahilinde düşünmek gerekiyor. İnsanın bütçesini zora sokmayacak bir durum varsa neden olmasın gayet güzel bir anı hatıra olarak kalır ancak maddi gücü bu konuda kendisine sorun olacak insanların düğün diye diretmeleri görgüsüzlükten başka bir şey olduğunu düşünmüyorum
10 Yorumla
1 yılsaçma bir şey tanımadıgım akrabalarım gelecek dğünüme ne gerek var en yakın 15 20 kişiyi yemeğe götür aille arası bir nikah tamamdır düğüne vereceğim parayla eşimi yurt dışı tatiline götürürüm
11 Yorumla- 1 yıl
Doğru dedin✅✌🏻
- Aile & Toplum konusunda 4,6b cevap paylaştı.
1 yılKesinlikle böyle olduğunu düşünüyorum. Çok gereksiz bence. Kıy nikahını 25-20 yakın arkadaşınla git eglence mekanında ya da taha otantik bir restaurantta yemeğini ye bitti gitti.
15 Yorumla- 1 yıl
Eğlence mekanı ayarlamak evet daha mantıklı.
- 1 yıl
Arkadaşlarımın çoğuna nevizade de genelde üstü açık sadece onlara özel odaların bulunduğu meyhanelerde falan organizasyonlar ayarlıyorum. Miss gibi de geçiyor. Herkes tek tek konusmasını ypaıyor yemeğini yiyor kalkıp iki dans ediyor mutluluklarını paylaşıyor bitiyor gidiyor :D Yok makas kesmiyor, yok sandığın üstüne oturma arabanın onunu kesme , kapıyı kapatma, davul zurna ile bütün mahalleye ana bacı sövdürme bunlar daha starter bir de ben starter ı bile bitirmeye üşendim :D
- 1 yıl
😅😅😅
Evet gerçek düğün oluyor. Düğünlerde de kişi katılımı odaklılar. Ama kalabalık olunca kimisi ya çekingen ya da kalabalık sevmediğinden öylece köşede düğünün bitmesini bekleyerek oturuyor. Küçük ama eğlenceli yerlerde herkes katılıyor en azından eğlence anlamında.😅 - 1 yıl
Ne kadar da haklı bir biscolata :))
- 1 yıl
Teşekkür ederim☺️
- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
u 1 yılAslında düğün yapmak güzeldi eskiden şimdi gösteriş oldu şu an çoğu insan düğün yapmayıp o parayı geleceği için düşünüyor akillilar
14 Yorumla- 1 yıl
Evet daha mantıklı ve balayına daha güzel gidilir o düğüne harcanan paralarla.
- 1 yıl
Bak işte mantikli kadın akıl fışkırıyor😂
- 1 yıl
🥳🥳😎👈🏻👈🏻🍫
- 1 yıl
🌹🌹
1 yılDüğün çiftler için yapılan bir şey değil, akrabaların karınlarını doyurmak için yapılan bir eylemdir.
11 Yorumla- 1 yıl
Yemekliyse evet😅
Millet erik dalı oynasin diye fuzuli masraf😂😂😂
21 Yorumla- 1 yıl
Yani küçük ama eğlenceli yerlerde de oynanır.😅
Yarış hali işte hep.
- Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı.
s 1 yılBir şeyi isteyebiliriz veya istemeyebiliriz. Bizim bunu istemiyor olmamız karşımızdaki isteyen kişiyi görgüsüz, gösteriş meraklısı vs yapmaz. Bu onun tercihidir, öyle mutlu olmuştur. Bize de saygı duymak düşer
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 5,3b cevap paylaştı. öyledir sırf millete hava atmak amaç yoksa neyle hava atacaklar
12 Yorumla- 1 yıl
Öyle Asya😄🍀
Bence hayır. Bi tür evliliği kutlama şekli benim için.
17 Yorumla- 1 yıl
Oynayıp zıplayacağım çatır çatır çatlatacağim diyor sen🤣
- 1 yıl
Kız düşman çatlatırken ağlanmaz gül bakayım🤣🤣🤣
- 1 yıl
Ahahah ben gelinin kız kardeşi hani şu simli süslü giyinen🤣🤣
- 1 yıl
🥳🥳✨😎
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılNerede o eski zamanların düğünleri Eskiden Sokak düğünü bile ne kadar güzel olurdu şimdi ha şöyle olsa böyle olsun diye abartıp duruyorlar ha düğün yapılır mı yapılır bütçenin yettiği şekilde yaparsın kendini zorlamadan kasmadan abartmadan
10 Yorumla Değildir aslında, ancak bunu gösteriş için abartı bi şekilde yapanları da göz ardı etmemek gerek
11 Yorumla- 1 yıl
Evet bazısı sadece gösteriş✌🏻
- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
m 1 yılHem gösterişli hem de karşı tarafı çatlatmak için evlilikte düğün yaparlar..
12 Yorumla- 1 yıl
Hahaha evet çatlasınlar diye sohbetler çok döner.🤣
- 1 yıl
😂😂
1 yılValla gösteriş desen gösteriş değil merak desen merak değil
Harbi düğün niye var14 Yorumla- 1 yıl
Yarış hali işte akraba, arkadaş çevresine.😄
- 1 yıl
En başlıca sebebi akrabadır kesin 😂
- 1 yıl
Aman ben sevmiyorum ya bizim aile fertleri seviyorlar. Kendimde sade tercih ederim😄
- 1 yıl
İnşallah istedigin gibi olur 😄
- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılBu devirde parası olan yapar. Mantığını hala anlamış değilim.
11 Yorumla- 1 yıl
Aynen parada olsa gereksiz. Küçük ama eğlenceli mekanlar ayarlamak daha mantıklı.
Boşanmalar bu kadar artmışken👈🏻🙄
1 yılDeğil ama bana göre gereksiz onun yerine evlendikten sonra balayına çıkarım
11 Yorumla- 1 yıl
Evet balayına daha fazla enerji ve bütçe ayırmak daha mantıklı✅
Ben düğün yapmak istemiyorum şahsi fikrim inşallah evleneceğim kişi de istemez 😂
18 Yorumla- 1 yıl
İstemiyormuşsun inşallah diyelim öyleyse😄😄
- 1 yıl
Ben yıllardır aile meclisi düğünleri gösterişli diye banada gına geldi🤣🤣
Kendimde sade bir tören tercih ederdim kesinliklee. - 1 yıl
Nikah sonrası küçük ama eğlenilen mekanlar mantıklı.
- 1 yıl
Kına öyleyse😄
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılEskiden düğün yapmak güzeldi şimdi ise gösteriş ve ilgi çekmek telaşına düştü millet yani okadar parayı bence balayı yapıp yurt dışı gezmek daha mantıklı geliyor bana 😉🙏
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı.
1 yılDüğün denilen şey "bakın biz bu gece gerdeğe giricez hepinizin haberi olsun" demektir. Nikah yapan çiftler düğüne kadar ayrı evde kalıyolar yine neden? Çünkü milletin gerdekten haberi olmadan olmaz😂
10 Yorumla Eskiden adetti gelenekti artık boqu çıktı.. bakın ben evleniyorum gelin bedava yemek alkol çalgı çengi dansöz canlı müzik var demek gibi bişey olmuş vaziyette
10 YorumlaBiraz gelenek biraz gösteriş.
Ben yapmam şahsen, parasının çeyreğine gider karımla 1 hafta otel tatili yaparız daha iyi awq
10 Yorumla
1 yılGösteriş yapmak için elbette. Düz mantık gösteriş. Elâleme kızı ve oğlanı gösterip düşman çatlatma operasyonu kapsamında yapılır o düğün.
10 Yorumla
1 yılDüğünü ne kadar abarttığına göre evet. Bazıları İngiltere prensi/prensesi gibi evlenmeye çalışıyor, sonra ömür boyu borç ödüyor.
10 YorumlaDüğüne gerek olduğunu dusunmuyorum şatafatlı masraflı şeyler sade olmalı tabi bı anı olarak kalacak ama sonuçta anlamı yok benim icin
10 YorumlaBence düğün yapmak gereksiz her türlü boşa masraf. Stres, gerginlik de cabası. O parayla tatile gideriz veya yatırım yaparım.
10 YorumlaYok ya. Ben istemiyorum ama kişiler bunu en mutlu günü olarak görüp isteyebilir. Gayet normal bir durum.
10 YorumlaBence gereksiz masraf isteyen yapsin imkani olan ama imkani yoksa borca harca girip kredi yukune luzum yok
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Limitleri zorlamak gösteriş meraklılığıdır. Adam nikah yapalım der, sen de yok ben kır düğünü isterim dersen o gösteriştir.
10 YorumlaBugünkü şartlarda hiç gerek yok
O parayla evlilik için çok daha faydalı şeyler yapılabilir10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Gereksiz bi etkinlik ve masraf kesinlikle daha ufak capli ve eglenceli bi etkinlik olabilir
10 Yorumlaevet gösteriş için düğün yapanlar var ama bunlar zengin aileler
10 YorumlaEskiden hayir ama su an birazcik paralar gidiyor ya petibörgirl 🖤
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 426 cevap paylaştı.
1 yılSosyoekonomik seviyesine göre fazla lüks düğün yapmaya çalışanlar için evet.
10 Yorumla
1 yılOlması gereken bir şey. Her kadın düğün hayali kuruyor
10 Yorumla
1 yılKişiye bağlı bu devirde en güzeli sade nikah ve kına
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı. Gösteriş değil de adet diyerek saklananlar olsa da gereksiz bir şey olduğu açık ve net yani.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılTercih meselesi, gösterişle alakalı olduğunu düşünmüyorum...
10 Yorumla
1 yılDüğünü çok saçma ve masraflı buluyorum. Sade nikah yeterli.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
1 yılEğer durumun yoksa evet gösteriş meraklılığı olur o zaman
10 Yorumla Değil bence iki kişinin en mutlu günü istedikleri gibi yaparlar
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 946 cevap paylaştı.
1 yılAslında değil sadece çevredekilerin gönlü olsun gibi bir şey bence
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 3,7b cevap paylaştı.
1 yılGünümüzde artık birçok insan gösteriş merakı olduğu için eskisi gibi düğünleri sevmez oldum.
10 Yorumla
1 yılArtık evlikteki her şey gösteriş kız isteme bilmem bir ton saçma sapan adet.. yahu evlenen kişilere yardımcı olmak yerine sömürüyorlar
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 709 cevap paylaştı.
1 yılBen düğün yapmak yerine nikah yapma taraftarıyım düğün salonuna o kadar para vereceğime eşimin koluna 2 bilezik fazla takarım
10 Yorumla
1 yılYoo bizde mecburi isteyen ekonomik yapar isteyen şatafatlı
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
u 1 yılYok değildir.
13 Yorumla- 1 yıl
Abartılı değilse evet.
- 1 yıl
Aynen, abartılı olmasın ama ufak bir kutlama şeklinde olabilir bence
- 1 yıl
Aynen öylee✌🏻🌷
- Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı.
1 yılBüyük çoğunluk gösteriş amaçlı tercih ediyor, kalan kısım ise gelenekler..
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılHayır bu gelenek görenektir.
10 Yorumla
1 yılevet gösteriş meraklılığıdır
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. gelenek güzelim o
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı. Yok ya gayet normal bir şey
10 Yorumla
1 yılBana göre öylede kimininde ailesi istiyor zorla
10 Yorumla
1 yılBana göre tamamen gereksiz
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Sayılabilir 😂
10 YorumlaTamamen kişisel tercih.
10 Yorumla
1 yılZevk meselesi diyelim.😃
10 YorumlaDüğün çağımızın en yobaz eylemidir
10 Yorumla
1 yılYapmadım. Kim gerçek dost belli oldu.
10 Yorumla- Devamını Gör (19)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne