Düğün yapmak görgüsüzlük müdür?
Kız ve oğlan akşama sevişecekler diye neden başkası göbek atıyor?
Kız ve oğlan akşama sevişecekler diye neden başkası göbek atıyor?
Dün akşam iş yerimde düğün organizasyonu gerçekleşti. Hiç de iki kişi sevişecek diye oynuyorlar ne canım diye düşünmedim, böyle düşünene düğünlerden haz etmeyen birisi olarak daha çok şaşırırım. Ama 3-4 saatlik kuru kalabalık ve bol gürültünün karşılığı 20 bin TL'den fazla tuttu. O verilen paraya çok acırım zira 20 bin TL ile evime alabildiğim eşyaları almayı tercih ederim. Dilerim günün birinde seveceğim kadın benden düğün istemeyecek kadar mantıklı ve makul birisi olur.
Evet görgüsüzlük ve geri düşünceliliktir. bir başkası mutlu olacak diye bunu ilgilenmeyen herkese duyurmanın gece yüksek sesle müzik açıp arabada dolaşmadan farkı yok. banane yani başkasının evliliğinden? kimseyi rahatsız etmeden nerede yaparlarsa yapsınlar
Olaya bakış açınıza s. çayım. Olay, akşama sevişecekler aman gidelim göbek atalım değil. İsteyen bu gün için masrafa girer;"ilerde çocuklarımız izlesin, güzel bir anı olarak kalsın"der. İsteyen "amaan gerek yok böyle şeyler boşa masraf"der.
İnsanları, sırf kendi zevkinize uymayan bir şey yaptığı zaman hemen görgüsüz damgası yapıştırmayın. Görgüsüzlük çok başka bir şey.
Tuvalete s. ç da, g0tun edep görsün.
Ben çoğu düğünleri görgüsüzlük olarak değerlendiriyorum. Benim fikrim: Anı bırakmak için o kadar israfa gerek yok, sade nikah töreni yapmak varken davullar zurnalar rakı masaları kınası nişanı zartı zurtu... bak bunlar masraftır. İsteyen istediğini desin bana ne, ben fikrimi söylüyorum. Evet davul zurna nişan kına düğün yapıp borç altına girenler benim gözümde GÖRGÜSÜZdür.
Ne demek kimse için bir önemi yok? Yorumlarda benim fikrime katılanlar var?
Bana ne düğün yapıyorsa? Şan şöhret meraklıları düğünden sonra borç ödemekle geçiyor ömürleri, bana ne.
Görgüsüzlük değil. Dünyaca kabul görmüş bir gelenek düğün yapmak amaaa, görgüsüz tarafların düğün kisvesi altında içlerindeki görgüsüz, aç gözlü kişiliklerin açığa çıktığı gündür düğün. Yoksa tüm dünya ülkeleri evlilik kutlaması yapıyor, kendi zevk ve yaşam şekillerine göre eğlenip en sevdikleriyle o günü ölümsüzleştiriyorlar. Bir bizim ülkede amacını aşıp ızdraba dönüşüyor.
Cevap
32Cevap
Olaya dar pencereden bakmışsın. İki insanın bu mutlu gününü paylaşmak destek olmak onları kutlamak birlikte hoş sohbet edip belki de uzun zamandır görmediğin insanları görerek onlarla vakit geçirmek… güzel bir tören bu. Hayatımızda olan renkli dokunuşlardan..
Görgüsüzlük değil çok güzel aslında ama gereksiz elalem neder onun oldu bizimde olacak gösteriş yarışı vs izdiraba çeviriyor ve ayrıca herksein parası çok değil durumu iyi olmayana borc birc üstüne borç 3 ay sonra ağır borç yüzünden geçimsizlik ve boşanma olay bu
Evliliği ya da düğünü sevişmekten ibaret görüyorsan o senin problemin. İnsanlar evleniyor birbirlerini sevmisler yuva kuruyor bunu kutlamak istiyor bu görgüsüzlük değil.
görgüsüzlük olmasada Türkiye de artık bu kültür örf adet kisvesi altındaki erkeğin soyulması sonlanmalı.. düğün dernek kılıfında her sektörden erkeğin yolunması borçlandırılması.. üstelik Türkiye şartlarında zaten binlerce liranın gittiği israftan başka bir şey değil.. bir kadın için en az 300 bin tl niye harcayacağım yahu o parayla yurtdışında yüksek lisans yapar en taş gibi hatunlarla tanışır hayatımı kurtarırım..
Çok Yerinde Degindin Konuya Evet Hem de Görgüsüzlüğun Saygısızlığin görgüsüzlugun önde gidenidir Saygısızlık Konusu Sokakta düğün yapanlara özellikle Evlerde Dışarda hasta olur Başı agriyan olur hiç düşünen yok Anca Eğlenelim Ses yapalım Gidecen Tekme tokat dalacan hepsine canım ya ayrıca Gereksiz masraftir da
düğün yapmak aşırı saçma. "bakın ben evleniyorum" diye bi dolu millete organizasyona para harcıyosun ne saçmalık ya benim aklım almıyo bunları
Bu kadar güzel bir detay için seni tebrik ediyorum, kahkaha attım hemde çok doğru bir cümle...🤣👍
Hiç böyle düşünmemiştim 😂 şu yönde de düşün altın takılıyor.
Bdjdnkdmdk iyi de sevsmek zorunluğu yok evlilik böyle değil düğün sadece iki kişinin artık birlikte yaşayacağını kutlamak gibi bişey ve evet saçma
Maalesef bizim ülkemizde evlenmek seks olarak görüldüğü için sen de böyle düşünüyorsun Halbuki aile kurmak toplumun en en önemli birimini kurmaktır eğlence de bunun için yapılır
bunu diyen kız
iş ciddileşince
neler neler istiyor bir bilsen harun abi
İnsanlar 40 yılda bir mutluluklarını davula kemenceye zurnaya döküyor birakında yapsınlar hic mi eglenmesin bu insanlar
bu zaviyeden bakarsan elbette oyle. ama bakın bunlar sevişecek, siz de bilin ve bunlara ona göre davranın diye de düğün yapıyorlar
görgüsüzlük değil tabi ama gereksiz masraf birde şuanki durumlardan iyice gereksiz geliyor bana düğün için harcycağim parayi başka selerde değerlendiririm
Çookk eskiden mantıklı makul bir sosyal etkinlikti
Günümüzde anlamı kalmadı
Hayatlarını birleştiriyorlar diye olamaz mı? illa seks mi olay
Tamam ya en kultursuz olan sensin tartismaya bile gerek yok 💋😂
Görgüsüzlük değil bence, benim fikrime göre gereksiz.. başkaları eğlensin diye para vermek istemiyorum, nikah yeterli olur
Fena güldüm onlara ne degilmi gelin damat oynasın 😂
Fuzili masraftır düğün yapmak yerine iyi bi ülkeyi gezmek daha mantıklı
Evet, toplumdan birlikte yaşamak için izin almaktır
Bende yapmak istemem düğün
Düğün yapmak görgüsüzlük değil bu gelenek ve göreneklerimizden gelme bir adetemizdir
Yokta ben pek sevmiyorum.
Ben bunu her düğünde düşünüyorum ya 😂
hayır degildir neden görgüsüzlük olsun kı
Hayır alakası yok, imkanı olan yapar
hayat boyunca mutlu olsunlar diye
Niye görgüsüzlük olsun
Banada saçma geliyo düğünler
aslinda bos isler masraf gereksiz
adamlar yuva kuruyor ne alaka
Hayır tabiki
Bence de dünyanin en saçma seyi.
Bakış açısına göre değişir.
1000 yıllık gelenek görgüsüzlük oldu haha
Gelenek o
o hale geldik
Çok klasik ve saçma.
Değil
Değil
cunku soylari ilerliycek
Soy ilerleyecek diye o kadar eğlence lazım yani öyle mi?
Ben görgüsüzluk demedim konu bu da değil sizin yorumunuz
Gelenek güya
Kıskanma kanka
İsteyen yapar.
Evet.
Nedenii
Saçmalama
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?