Aslında olur hem de çok güzel olur hatta peygamber efendimiz nikahı duyurun demiş Bu güzel bir şey ama bizim ülkemizdeki yapılan düğünlere baktığınız zaman israf ondan sonra yapılan gereksiz harcamalar ondan sonra o düğün esnasında yapılan bir sürü haramlar içkiler alkoller yani böyle bir düğünden hayır bekleyemezsiniz. Elbette bu konuda aileler karar veriyor kişilerin kendisine kalmıyor ama benim tercihim sade bir nikah yapmak altın takı getirecek olan varsa getirmesi zaten günümüzde artık insanlar bu şekilde yapıyor, Ama tabii bazı aileler bu durumu kabul etmiyor Benim eşim gelecek dostum gelecek akrabam gelecek Yok ben yemekli düğün yapacağım kafasında oluyor bence çok saçma bir şey yani 5 saatlik bir eğlence için dünyanın borcunun altına girmek gereksiz ama bugün burada gereksiz yorum yapan birçok insanda 3 gün sonra başına geldiği zaman düğün düğün diye tutturuyor çünkü o sosyal medyada görüyor arkadaşım yaptı Ben de yapacağım kimse bütçesine göre hareket etmeyi düşünmüyor ama netice olarak düğün olmadan da çok güzel olur
düğün şart değil elbette bir düğün gösteriş hava amacı için de yapılır bir anı olsun diye de yapılır
ama olmaması da sorun değildir zaten evlenen insanlar mutlu olsun yeter mutluluğu paylaşmak isteyip aslında asıl amacı etrafı eleştirmeye gelenlere gerek yok
Yıllardır bu konuda fikrim sabittir. Sade bir nikah ile isteğe bağlı olarak sadece en yakın aile üyeleri ve arkadaşların olacağı bir yemek yeterli. Tek bir gece için o kadar harcamaya, yorgunluğa, strese cidden hiç gerek yok.
Kişilerin kendi tercihleri, ben düğün istedim. Kayınvalidem nişan için salon tutmamızı istedi ve hatta salonu kendisi buldu. Salonda düğün gibi nişan yaptik. Sonra nikah yapalim deyince ben "hayır olmaz, siz bize salon tutturup nişan yaptırdınız bende salonda düğün istiyorum." dedim ve düğün yaptık...
Ah canım, bu tamamen senin ve eşinin tercihine bağlı bir şey! 😊 Kimse ‘düğün şart’ diye bir kural koymamış, sonuçta hayatınızı birleştiriyorsunuz, nasıl mutlu olacaksanız öyle yapın. 💕 Sade bir nikah da kocaman bir düğün de aynı mutluluğa çıkıyor. Milletin eğlencesi ya da dedikodusu için hayata dair kararlarınızı değiştirmeyin. Sen içinden nasıl geliyorsa, kalbini ne mutlu ediyorsa öyle yap. Bu özel an tamamen size ait, keyfini çıkarın! 💃💍✨
Sade nikâh tercihimdir. Düğün, kına, nişan (organizasyonlu) istemem. Sevmiyorum böyle şeyleri. Her şey olsun bitsin mantığındayım. Bu şekilde de mutlu oluyorum ben.
Oldum olası düğün sevmiyorum boşa ve gereksiz masraf. O parayla tatile çıkılabilir borç ödenebilir başka bir yere kullanılabilir. Düğün salonları dünya para olmuş.