Herkese bu güneşli ve güzel bir cumartesi gününden selamlar 🔆☀️
Yavaş yavaş düğün sezonu açılmaya başlamışken acaba düğün yapmadan sade bir nikahla evlilik yapılamaz mı? Ne kadar düğünde oynamayı sevsem de sade bir nikaha da sıcak bakan biriyim.
Fazla gereksiz gelen şeyler bana bunlar. Düğünleri oldum olası sevmiyorum, ki sadece bir nikah her şeyden çok daha cazip gelmiştir hep. Verilen parayı ve o masrafı çok daha yararlı şeylere harcayabilir mesela. Balayı olur, ev eşyaları veya yatırım olabilir ileriye yönelik. Bunlar çok daha mantıklı, ki her şeyin sadesinden yana olan biri olarak gösterişten fazla uzağım. Bu hayatımda her şeye fazlaca yansımış durumda. Nikah sonrası yakın arkadaş ya da çevreyle güzel bir yemek yenilerek noktalanabilir o gün. Benim aklımda ki bu en azından...
Dugun kadar gereksiz bir sey yoktur herhalde bu dunyada. Bos yere masraf, dedikodu, tartismalar, icip icip olay cikaranlar, hic olmayan laflar cikarip iftira atmalar… ben sade bir nikahla evlendim sonrasinda yemek verdik. Sadece yakin dostlarimiz ve ailemiz vardi yine kalabaliktin ama olsun 😅 cagirmadigimiz insanlar küstuler ama tinlamiyorum. Tertemiz evlendik lafsiz sozsuz ✌🏼
Kesin yapılmalı diye bir şey yok. Yapılsa da olur yapılmasa da. Bu konuda öncelikli söz sahibi evlenecek bireylere ait, daha sonra ailelere. Bana kalsa şart değil, istemem. Olmasa o parayla balayına güzel bir yere çıkarız, evimize eşya alırız. Güzel bir nikah birbirini seven insanlar için gayet yeterli, güzel.
Yok ve yapmazsan çok daha rahat edersin mali anlamda ama bunun için ikna etmen gereken kişiler var bunların başında evleneceğin kişinin annesi yani müstakbel kaynanan var sonrasında ise tabiki eşin olacak kişi ben şahsen nikâh ile evlendik düğün yapan arkadaşlarım on sene boyunca borç öderken ben çok rahattım tabiki senin mali durumun iyi ise onu bilemem
Nikah yeterli. Milleti oynatacaz, eğlendireceğiz diye düğüne masraf yapmaya karşıyım. Daha mantıklı şekilde kullanılabilir. Mesela balayı, evine güzel eşyalar falan filan
Akrabaları ile arası epey mesafeli biri olarak, anne babası ayrı biri olarak samimiyetle söylüyorum ki günün birinde gerçekten evlenirsem bu konuda evleneceğim erkek düğün yapmak isterse O'na uyum sağlarım. Esasen nikahtan başka bir şey olup olmamasına takılan biri değilim. Düğünleri bir hayli sıkıcı bulmuşumdur hayatım boyunca.. #TubaSueda 🍀
Bence gerek yok, düğün demek boşa masraf demek. Düğüne vereceğim parayla Maldivler 'de balayı yapmayı tercih ederdim. En azından keyifli vakit geçirmiş ve hayatımıza yeni bir şeyler katmış oluruz..
Düğün olmalı da olmazsa da olur şöyle 200bin tl masraf edeceğine o parayı şehir şehir gezerek harcayabilir kültürünü olduğu yerlerde öğrenebilir şehir dışına çıkabilir gereksiz bence ya da bırak gezmeyi tozmayı kredi çekip evlenenler var enazından ev alır kendine
Bencede bir düzenleme yapılmalı bunun için teknolojiden yararlanılmalı düğünle ilgili özel ve etkili bir yazılım geliştirilebilir. Bunun için sosyal medya uygulamalarından destek alınabilir. Geliştirilebilecek platform üzerinden düğün yapacak kardeşlerimize okularımızı hesap No, Tel No, üzerinden gönderip destek olabiliriz.
Kardeşim ben de senin ile aynı şeyi düşünüyorum ki düğüne sağa sola para vermek yerine ben o düğünü sade yaparak alacağımız para altın vesaire ile birlikte gezmeyi daha mantıklı buluuyorum ancak aynı düşüncede bir kız denk gelmiyor ille de düğün de düğün diyorlar
Düğün bir gelenek, isteyen yapar istemeyen yapmaz. Ben olsam yapmazdim heralde, gereksiz masraf. İlber Ortaylı'nin dediği gibi düğün yapacağınıza, dünya turuna çıkın. (Öyle mi demişti? Tam emin olamadım) neyse siz anladınız işte, gereksiz masraf
Vay be herkes düğün karşıtı yanıt vermiş ben düğün istemiyorum kızlı erkekli oynanan ortamları sevmiyorum nikah makul düğünden geriye kalan bir şey yok onun yerine çekime ekstra para veririm daha kalite çekim yaptırırım geriye kalıcak olan fotoğraflar
Evlilik de Düğün Yapmak Bana Göre Gereksiz Ne Gereği Var Sanki Düğün Olmadan Evlilik Olmuyor Ekonomi nin Geldiği Durum Çok kötü Zaten Az bi alışveriş Yapsan Çok Giderin Oluyor Ulan Bu zamları Yapanların Haddinden Gelmek Var ki sırf Kendi çıkarları için başkalarını Zor duruma sokuyor Tayyip Erdoğan nin umrunda değiliz zaten Türkiye Olarak Az bi maaş yapar vatandaşa hadi yallah Yeterli bu der Utanmaz Hadsiz herif ya
Ben de sade nikâhtan yanayım ama sevgilim benimle aynı görüşte değil. Kendisinin tabiriyle düşman çatlatacak ve masraftan hiç kaçınmayacak bir düğün istiyor. Bu bana da fuzuli geliyor ama yapacak bir şeyim yok...
Düğün adlı eğlenceyi aşırı boş buluyorum. Akrabalarım 2-3 saat evlensin diye o kadar paralar dökemem. Akrabaların ne tür bi insan olduğunu biliyorum
Sade temiz bi nikah daha tatlı ve daha iyi olur. Eşiniz de sizi düşünüp seviyorsa zaten nikah der ama paragöz ise sadece paranız için evleniyorsa düğün yapalım masraf senden der.
Düğün sadece akraba eğlendirmek mi oluyor? Ben mesela tüm sevdiklerimi en mutlu günümde yanımda görmek istiyorum maddi durumum yoksa gidip 100bin liralik salon yerine 10 20bin liralığı seçerim. Siz erkekler biraz da pintiliğinizden istemiyorsunuz
10 20bin liralık salon mu var? Ve düğünlere arkadaşlardan çok akrabalar geliyor tanımadığım akrabalar. Genelleme yapan birisine neden böyle bi açıklama yaptım ki
Valla evlilik düşüncem yok. Olur da fikrim değişir evlenirsem iki aileyi de sahilde bir restorana yemeğe götürürüm yeterli. Birini seversem de evlenmek istersem karşı taraf kabul ederse amenna.
Neden herkes düğüne takılmış gidiyor anlamıyorum nişan yaparken de çoğu insan salon tutuyor kimse ses etmiyor kına için de salon tutuluyor kimse bunu görmüyor ama düğün olunca ayy ne kadar gereksiz ay işte o parayla evimi dizerim yok şunu yaparım..
Kınayı anladım da nişan için salon tutulduğunu görmedim
Ama düğüne kınaya gelenden daha çok insan geliyor. Sayı artışı söz konusu ve her şey oldu diye düğün olması şart değil ki. Onun yerine misler gibi balayı olsa bende şahane olur
Sonuçta bu kararı benle hanım verir. Ortak karar. İstemezse nikah yapar geçeriz.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Düğün denen şey ne kadar saçma ve gereksiz bir olay ya bize de düğün konusunda baskı yaptılar biz istemiyorduk bir sürü borca girdirdiler sonrada oynayıp gittiler biz hiç keyif almadık bir tek elalem ve salon sahibi çok mutluydu.
Gerçekten hiçbir zaman sevmedim. Çalgı, zurna, sahte kalabalıklar, onlarca masraf, gereksiz bir çok detay. Sade bir nikah, aileler arasında olacak. Tabiki gelinlik her kişinin hayaldir, daha da fazlasına gerek yok bence
Ben pek sıcak bakmıyorum düğüne ama kır düğünü de fena değil gibi salon düğünü sevmiyorum :) sonra diyorum 3 saat millet eğlencek dedikodu yapacak diye 3 ay borç ödeyemem :)
Tamamen gereksiz masraftan ibaret, bi imza at, oldu bitti işte. Sırf eğlencesi olsun diye bi ton masrafla beraber evlenmek istemem ki günden güne her şeyin pahalılaştığı bir yerde yapılacak en mantıksız şeydir düğün.
Ekonomik durum iyi ise yapılabilir. Onun dışında benim için gerek yok. Ekonomik durumum iyi olsa bile gerek yok. Ben seyahat adamıyım. Benle o paraya balayının belini kırmaya gidecek hatunu baş tacı yaparım.
Düğün güzel oluyor Aslinda düğünün amacı sadece eğlenmek değil. Sevdiğin insanlarin hepsini en mutlu gününde yaninda görebilmek ve düğünün en büyük amaçlarından birisi de takı tamamen duygusal bence olmalı şarttır şarttır 😂😂
Tercih meselesi. Ben bu ekonomi şartlarında düğünü gerekli bulmuyorum. Ekonomi el verse bile düğün yapmayı yine de gerekli görmüyorum. Sade bir nikâh neyime yetmiyor. Sırf iki göbek atacağız diye kendimi strese, koşuşturmaya sokmak istemiyorum.
imkanın varsa ve partnerin istiyorsa düğününü görmek isteyen dostların çoksa düğün yapılmalı ve evlendiğin eşinin artık senin eşin olduğunu bir düğün ile çevrene ilan etmelisin
Hiç gerek yok. Düğün seven biri değilim zaten ama sevsem bile gerçekten ben de istemem gereksiz bir masraf sade bir nikah yeterli ama tabi gelinlik giyme şartıyla 😄
Nikah yapmaya gerek var düğün milleti eğlendirmek için bir aktivite bence sırf masraf düğün ne ya bana hep saçma ve gereksiz gelmiştir niye ben milleti eğlendirmek için onca paramı sarf ediyim ki en güzeli evlenmemek evlenmeyin biz kadınlar sırf evliliği çocuk için isterdik yani kendi adıma soyliyim şu an oda imkanı çok düşük çünkü ülkenin ekonomisini hadi ordan ne evlilik ne eğitim nede yaşamak Almanya'dan takiplerini bekliyorum şaka değil
Hayır gerek yok bence. İllaki bir tören olacaksa sade bir nikah töreni olabilir. Sıcak bakmıyorum düğün yapmaya. Ayrıca bu dönemde altın da takmazlar boşa düğün yapmış oluruz demi😂😂😂😂
oldu olası düğünlerden hoşlanmam gereksiz masraf olarak görürüm açıkçası ileride evlenirsem düğün yapmam tabi eşim olacak kişi isterse de saygı duyarım
Ben cok sacma ve gereksiz buluyorum dügünleri. Önceden farkli düsünüyordum ama yüzlerce in sani sirf para ve altin takacaklar diye bir araya toplayip yedirip icirip eglendirip o dügün masrafini ödemek sacmalik.