2 haftam kaldı butik açıyorum her şeyimi sattım desem yeridir düğünden falan vs :( Ben kendime güveniyordum şimdi biraz düşünceye girdim yaklaşınca yaa olmazsa diye çevremden çok olumsuz tepki alıyorum çevreyi geçtim annem sonra özelikle eşim öyle bir konuşuyor ki şimdiden açıp mahvolmuşum gibi beni çok etkiliyorlar hafta oldu doğru düzgün yemek yiyemiyorum geceleri uyuyamıyorum allahım yardım ett :( Çok büyük riske girdim babam eşime ben hepsini geri alırım sattığınız şeylerin olmazsa diyo onun desteği büyük tek.. Napmışım ben çok büyük yanlış mı yaptım? Bilgisi olan var mı daha açmadan karamsar olmak istemiyorum ama sanki herkes olmasında ben demiştim mi söylemek isteğinde :( onuda geçtim evliliğimde etkiliyecek bir durum olmazsa eşimle bol bol kavga edeceğiz. butik açmak için gerekenler neler?
Açıkçası biraz zahmetli ama sevdiğiniz bir şeyse katlanılabilir. Öncelikle her şeyi kuralına ve nizamına göre yapmalısınız. Kafanıza göre yaparsanız zarara uğrayabilirsiniz. Bu nedenle her şeyi sıraya koyun ve öyle davranın.
1- Öncelikle iş planı kurun.
Peki bu ne demek? Önünüze bir word dosyası alın ve bu işi nasıl yapmak istediğinizi yazın. Butiğinizi kurmak istediğiniz yer, satmak istediğiniz ürünler hangi yaşa hitap edecek, ürünler nereden satın alınacak, butik açma izni nerelerden alınacak vs gibi her şeyi sıralayın ve madde madde ilerleyin.
2- Butik yeri bulun.
Mağazanızı açmak istiyorsanız öncelikle güzel bir dükkan bulun. Bu arada seçeceğiniz yerin merkezi bir yer olmasına ve insanların oradan çok sık gidiyor olmasına dikkat edin. Tenha bir yerse zarara uğramanız yüksektir.
3- Resmi kurumlara başvurun ve gerekli izinleri alın.
Açmak istediğiniz dükkanın Esnaf ve Ticaret Odası'na, ilgili ilçenin belediyesine başvurularınızı yapmanız gerekiyor. belgeleriniz almadan açarsanız butiğiniz bir hafta geçmeden kapatılır ve ceza yersiniz.
4- Butik ismi seçin.
Seçtiğiniz jenerasyon hitap edecek tarzda butik ismi seçin. Hem modern olsun hem ilgi çekici. Eğer sattığınız şeyler genç kıyafetleriyse gençlere hitap edecek bir isim seçmelisiniz.
5- Satacağınız ürünlerin temasını belirleyin.
Kimlere yönelik satış yapacağınızı belirlemelisiniz. Ayrıca modern parçalar mı Vintage parçalar mı gibi tercihlerinizi yapın.
6- Açtığınız butiğin çevresindeki rakip butikleri araştırın ve fiyatları öğrenin.
Rakip butikler ne kadara satıyor bunu öğrenmelisiniz. Çünkü onlardan daha yüksele satarsanız ürünlerinizi satamazsınız. Düşüğe de satarsanız kar oranınızı belirlemelisiniz. Genelde diğer butiklere göre gidin fiyat konusunda.
7- Ürünleri satın alacağınız toptancıyı belirleyin.
Ürünleri nereden satın alacağınızı belirlemeniz gerekiyor. Toptancının sattığı ürünlerin kaliteli olmasına dikkat etmelisiniz. Butik açmak istiyorum kıyafetleri nereden alabilirim sorusunun en uygun cevabı ilgili şehirdeki toptancı halleridir. Butik açmak için toptancılar konusunda Esnaf ve Ticaret odası'ndan yardım alabilirsiniz. Önerecekleri toptancılar muhakkak olur.
8- Butiğiniz için sosyal medya hesapları açmalısınız.
Bu devirde sosyal medya hesabı açmak çok önemli butikler için. Ne olursa olsun sosyal medya hesabınız olsun. Paylaşımlarınız çok kaliteli olmalı. Hatta işi büyütürseniz sosyal medya üzerinden de satış yapabilirsiniz.
9 - Butik açılışına dair güzel bir pr çalışması yapmalısınız.
Çevre yerlere afişler basabilirsiniz. Sosyal medya üzerinden sponsorlu çalışmalar yapabilirsiniz. indirimli kampanyalarınızı duyurabilirsiniz. Böyle şeyleri yaparken çok kaliteli yaptığınızdan emin olmalısınız.
butik açmak için gerekenler neler?
Butik Açma Maliyeti Ne Kadar?
Baştan 50 bin TL'yi gözden çıkarmalısınız. Hem resmi belgeler, hem dükkanın maliyeti hem ürünlerin maliyeti derken 50 bin TL muhakkak gidecek. İç dekorasyon vs de yapacaksınız sonuçta. Uygun fiyatlı mimari şirketleri ile iletişime geçebilirsiniz dekorasyon konusunda.
Umarım bu bilgiler işinize yarar. :)
29
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
kadın girişimcilerin hiç desteklenmediği bir ülkede yaşıyoruz hale bak ya. ne demiş bu ne demiş bırak. senin içinde istek var mı? isteğin olduğu için bu yola çıkmadın mı? sanki kendileri yapacaklarmış gibi gönülsüz gönülsüz bik bik ötmesinler bırak onları sana şevk veren insanlarla konuş biraz ya. sinir oldum bak. ezmeyin l*n bu kadınları!!! ezmeyin artık cesaret verin biraz!
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,8b cevap paylaştı.
Annemde hem butik açtı hemde toptan satış a basladi geçen sene ilk başta baya zorlandı yetismek çok zor her ise özellikle tekstil piyasasi çok kötü milletle anlasmak zor malları falan ayarlamak iyi seçmek millete begendirmek cok zor herkes yapamaz seni tanımadığım için bisey diyemicem ama bu aralar piyasada kotuymus umarım isinde başarılı olursun. .
2
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
teşekkür ederim umrım uzzerimdekileri her goren soruyodu nerden diye butik acsam gelirmisinzki diye senelerce şakalaştık olur ama buyuk bedende getir falan diye tabi bunlar yetmez ama elimden geleni yapıyorum yapįcam boyası falan bitti lila rengi cok şeker
sen gönlünü ferah tut kardeşim açarsın çatır çatırda satarsın yaz basından beri hangi işe niyetlensem biri çıkıp midemi bulandırdı soğudum sayelerinde elimdeki bütün parayıda yedim şimdi kaybettikleri geri kazanmak için çabalamak zorundayım korkma cesaret ticaretin yarısıdır en olmadı baktın yapamıyorsun devredersin denedim olmadı dersin kimseye kulak asma it ürür kervan yürür bizim milletimizin zihniyeti bozuk bugün yapamazsın diyenler iki gün sonra elin biraz para tutunca yüzsüz yüzsüz gelipde bak ben sana yap demişdim demezlerse bende hiç birşey bilmiyorum.
esf. yıllarca kadınlara sen yapamazsın sen edemezsin dedikleri için bu ülke bu durumda kadınlar detaycı oldukları için aslında bir çok ticaret dalinda bizden daha başarılı olabiliyor ama biz kadın kısmı çalışırmıymış zihniyetiyle kendimize yediremiyoruz sen kimseye kulak asma batarsanda bat dünya malı canından kıymetli değil.
yinem isne daha demin dier sorunu yantladım nesyee sayın haksızlıga tahmulu olmyan bayan. birincisi karamsarlıga düşme bı karar vermişsin sonuna kadar arkasında ol elindne geleni esirgeme olması için eşinin olumsuz tepkileri gerkesı en buyk destekcın o olması lazım nasıl bır eşse artık neyse (bu ısı basarda utandır onlarıı ) onemli değil yapman her ıs olucak her ıs basarılıcak deıl snın bu gırısmın ileride sna katacagı cok sey olur hayırlıs hadi bakalım =)
En güzelini yapmışsın kardeşim. Benim maddi durumum olsa bende düşünüyorum. Sen çevrendeki olumsuz konuşan insanlara bakma. Sana tavsiyem bireysel satıştan ziyade internette satmaya bak. Bu şekilde veresiye ve indirim isteyen müşteri sayısı minumuma iner. Ne kadara mâl oldu?
Ya bence girişimçilik kazanır güvenin kendinize hem diyelim ki satılmadı tekrar girişimci olun pazarda satın nolcak yani belki mağazadan kazanamadığını pazarda kazancan hem olumsuz düşünme rızkı veren Allah şükret dua et tevekkül et
Bence elinden gelenin en iyisini yap geceni gündüzüne kat herkes alsın cevabını yanlış yapmıyorsun babanda destek vermiş en büyük yerden destek almışın sonuç da
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet hepsini utandırmak istiyorum hayır bana destek olucagîna moralimi bozuyolar boyası falan yapıldi yerin eşim daha hic gelip bakmadî olmazsa beni maffedecek bende dayanamayınca mutlu oldunmu simdi diye cok kavga hayır bak isime odaklanamıyorum onu dusunmekten
Elinden geldiğince olumsuz düşünme senin bu durum da en çok ihtiyacın olan şey o veya da işini iyi yap sonun da esin falan gelir merak etme sen işini iyi yapmana bak
Daha yaşım 19 üniversite okumak istiyorum yaz aylarında ise ablam ile butik açma gibi bir düşüncemiz var açacağımız yer gayet güzel hepsini kafamızda kurduk açıkçası instagramda takipçi sayısını nasıl yükselteceğimizi, hangi toptancıdan ürün alacağımızı hepsini kurduk fakat aklıma takılan bir soru var bu ürünler ort olarak ne kadara mâl olur
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 4,5b cevap paylaştı.
İnşallah işler iyi gider yoksa bir mekan açmak... Algısı-Vergisi, Dükkan kirası, Elektrik - Su parası, Yeme içme parası, Fındık-fıstık parası... (yani görünmez neler çıkıyo neler :S
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Biliyorumm hepsini hesapladîm kac defa umarım yolunda gider cok maddi manevi yordu beni
Bak mesrela 3 bin lira masrafım olacak diye kaba taslak hesaplıyosun ya yanılırsın... :S Onu sen en az 4 bin TL 1-2 bin fazlasını düşün inan hiç hesapta olmayan giderler çıkıyo çıkabiliyo :(
Instagram uzerınden ac kapıda odeme secenegı falan ya da havale eft ile daha ıyı olur ve cok ıyıde satışlar oluyor takıp ediyorum sayfaları ve millette bilinclendı resme bakıyor alıyor yorulmuyor