feminist bir oluşum içinde tanıştığın bir genç kadın var ve arkadaşın ve özel hayatına giren erkek kaba olmayan ama aşırı güçlü bir maço ve kız hiçbir maddi zorunluluk veya zorlayıcı somut bir koşul olmamasına rağmen ve ona karşı verdiği özgürlük ve eşitlik mücadelesini kazanma ihtimali olmamasına rağmen ilişkide kalıyor ve adım adım ataerkil bir ilişki içinde kendisini buluyor.
Eskiden sadece haber veririm dediği pek çok şey için apaçık izin istiyor izin alamazsa yapamıyor ve sevgilisi böylesi durumlarda izin falan almıyor.
Belli ki erkeğin gücü kararlılığı korumacı tavrı ve otoritesi onu olumlu etkilemiş.
Ona bu durumda feminist sayılamayacağını söyler miydiniz yeri geldiğinde?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Terimlere çok takılma geçmişte böyle böyle dediğin şeyler için şöyle şöyle yapıyorsun kendine gel gibisinden bir cümle söyle gerisi o kıza kalmış hayatını nasıl yaşamak istiyorsa öyle yaşasın
öyle biri var demedim... teorik bir soru bu kurgusal... bu insan feminist olarak tanımlanabilir mi?
Denilebilir niye denilmesin feminizm şahıstan ziyade toplumu etkileyen bir şey kendisi sevgilisinin muhafazakar davranmasını isteyip baska kadınların daha özgür olabilmesini savunabilir
Biraz ikiyüzlülük gibi geliyor ama insanlar garip varlıklar
aama farkında isen buna gönüllü olmamış yani aslında feministler kadınların erkeklere teslim oluşunu toplum baskısına bağlıyor. Bu kız da önce bu görüşte olmalı yani bu durumda toplum baskısını reddetmiş bir birey olarak yaşamış. ama sonra erkeğin gücüne yenilip teslim olmuş ve bu da onun hoşuna gitmiş mutlu lmuşsa o zaman bu kız erkek egemenliğini kabul etme eğiliminin içgüdüel olduğunu artık inkar edemez
O olay öyle bir şey değil her insanın zevkleri istekleri farklı sırf bir hatun domine edilmeyi seviyor diye bütün kizlar için aynısını soyleyemezsin o yüzden içgüdüsel olduğunu düşünmüyorum karakter özelliği olduğunu düşünüyorum gönüllü olarak bu ilişki biçimine girmemiş olsa dahi ne istediğini bilip ona göre davraniyordur ya da kendisini yeni kesfediyordur
sen öyle düşünmüyorsun ama işte gerçekten o ilişkiye girinceye kadar bunu reddeden biri o ilişkide de bunun mücadelesini veren biri yenigiyi yaşayarak teslim olduysa bu bir mecburiyet olabilir belki adamı seviyor ama bu onda mutsuzluk hissi yaşatmıyorsa hayatından memnunsa artık bunun içgüdüsel olduğu fikrinden bu kızın tamamen uzak kalması imkansız. bence böyle
Bu olayın içerisinde mecburiyet diye bir şey aramak yanlış içgüdü olayını da doğru bulmuyorum çoğu hatun için de bu "teslim olmak" eylemi kırmızı çizgi ve çoğu da bu kırmızı çizgiyi bozmuyor buna rağmen insan değişen bir varlık fikirler düşünceler zevkler hazlar hepsi değişebiliyor çoğu zaman. İçgüdüden ziyade bir ton etmen yüzünden değişmiştir. Bence olaylara isim verip anlam yüklemek cogumuzun yaptigi bir hata
çoğu hatun için de bu "teslim olmak" eylemi kırmızı çizgi ve çoğu da bu kırmızı çizgiyi bozmuyor derken kast ettiğin nedir?
Tanıdığım çoğu kız gördüğüm çoğu kız erkeğin kontrolü altına aldığı bir ilişkiden ziyade eşit şartlarda ilerleyen ilişkileri tercih ediyor ve erkek kontrolcü olduğu zaman bırakıyorlar
İçgüdü biraz genel bı terim o yüzden genel örnekler veriyorum
işte acaba bu mu doğanın içgüdülerin emrettiği şey yoksa bu bahsettiğin daha ziyade popüler kültürün dayatması mı?
tartışılır ama bence bu konuyu uzatırsam beni linç ederler burada :)
Kadın düşmanlığı yapma be pu sana doğa hiçbir şeyi dikte etmiyor insan dediğin şey hayvandan öte bir varlık icgudunun elbet bir ağırlığı vardır ancak günün sonunda seni sen yapan şey aklın bu tarz kararları veren de en nihayetinde akıl oluyor
Gerçi benim düşüncem bu objektif doğru diyemem ama benim aklıma yatan ve gördüklerimi açıklayan açıklama bu
aha işte hemen kadın olarak kadın düşmanı ilan ediliyorum. Bu dediklerimin tam tersini söyleyen ir erkek asla erkek düşman ilan edilmez. işte daha fazla konuşmak istemiyorum zira linç ederler derken kast ettiğim buydu. Terimlere takılma filan diye konuya girip "kadın dşmanı" gibi kategorize edici ve aşaılayıcı bir ifade ile itiraz getiriyorsun. ben bu tarz kişisel saldırı içeren şekilde fikir tartışması yapmak istemem.
Ula o kadar mesaimiz var bı şaka yaptım ondan da suçlu oldum neyse özür dilerim daha da belli etmem lazımdı herhalde
Yaptığın şey kadın düşmanlığı da değil sadece bı şeyleri sorguluyosun bu kadar cekinmene gerek yok zaten anonim yerdeyiz linclensen ne olur ki
Bu kadar ciddi de olma yahu fazla ciddiyet tartışmada dahi olsa kötü hissettiriyor
hayır ama feminist olmayan tüm kadınlara bu şekilde yaklaşılıyor... kişisel saldırı yapııyor ve öne sürdüğün armümanlara "sen inşallah kadın cinayetine kurban gidersin" veya en azundan "sen köle olmak istiyorsan ol" filan gibi şeyler söyleniyor
Yani o tarz yorum yapanlarda da nefret var kimsenin canına zarar gelmemesi lazım da dünya toz pembe değil o yüzden ister feminist ol ister olma fark etmeksizin bir kadının rahat olması lazım ya da en azından bu düşüncenin savunulması lazım bence
savunulması lazım her düşüncenin tersi de savunulmaya değerdir. antitezi savunulabilir olmayan hiçbir fikrin değeri yoktur. bir teorinin değeri çürütülebilir olmasına bağlıdır.
bir kadının hayatındaki erkeğin otoritesi altında olmasının onun için iyi olacağı fikri de gayet savunulabilir bir fikirdir.
Savunulur savunulmasina da bir kadının erkek otoritesi altına girmesi yerine erkek otoritesinin altına zorunluluk olmadan istek yolu ile girmesi savunulur olay zaten zorunlulukta bitiyor isteyen istediği gibi yaşayabilir içinde şiddet vb şeyler olmadığı müddetçe zaten siddetvari eylemler suç direkt
itek tamam ama doğru olanın bu oldğunu savunan kişi tplumsal normlarn da bu şekilde oluşturulmasını savunuyor demektir. yani feminist kadınlara eşit olmaları ve erkek otoritesine girmeden yaşamaları için telkinde bulunuyor ve normların bu yönde oluşmasını savunuyor ie "hayır norm bunun tam tersi olmalı" diyen de çıkabilir
Diyen elbet çıkar ancak secim olmadan direkt bir otoritenin altına girmek aşırı sağlıksız ve günün sonunda kisiyi, toplumu ve dünya gözündeki yerimizi iyice mahvedecek bir şey normal olması gereken her bireyin özgür olması bu özgürlüğün içerisinde istedigin zaman başka birinin kölesi olmak bile bulunabilir. İşin içinden seçim hakkı gittiği zaman cinayetler intiharlardan tut iç savaşa kadar gidebilir olabilecek şeyler
Bunlar senin fikrin... bunların tam tersine de argümanlar var. Bunları savunan insanları kategorize etmemelisin
Kategorize etmiyom olm normalin özgürlük olmadığı durumlarda olanı söylüyorum kadınların söz hakkı olmadan bir erkeğin altında yaşadığı hayat tarzında olan şeyler de fikirden ziyade tarihi asıllara dayanıyor bildiğin olan şeyler yani feminizmin yıllarca verip bitirdiği savaş boşuna olmadı yine eskiye dönsek yine aynı şeyler olur
Şimdi bak... bilerek veya bilmeyerek karşı fikri karşı oldupun bir fikir gibi değil ama meşru olmayan bir fikir gibi gösterir tarzda bir üslubun var..
Savunduğun fikir için mesela "bence böyle" veya "ben bunu savunuyorum" diye müdafaa etmek yerine "şunu savunmak lazım" diyorsun ki bu durumda ben mesela seninle aynı görüşte olmadığıma göre "lazım olan" yani "gereklilik olan " bir şeyi yapmamış oluyorum..
Ayrıca otorite demek otorite altında olanın hiçbir söz hakkı olmadığı anlamına gelmez. Bunu bildiğin halde diyorsun ki kadının söz hakkı olmazsa...
Klişe bir sözdür ama doğrudur, femnizim kocayı bulana kadardır.
peki böyle birini tanıyor musun... kocayı bulunca onun egemenliğine giren feminist
Üniden var birkaç kız arkadaş. Kocam da kocam paşam da paşam kıvamına da geldiler demiyorum tabi o sert özgür kız çizgisinden Anadolu kadını çizgisine kaydılar.