küçük bir kız çocuguyken anne ve babasına cennetin kapısını aralayan evlendığınde kocasının dınını tamamlayan , anne olduğunda cennetın kapısını aralayan ve daha bir sürü şey kadın olmak zordur fakat mükafatı oldukça boldur... tabı bu anlattıklarım gercekten kadın olabılene.. sizler ne düşünürsünüz
Cevabın nedir?
+1 yıl"Anne cennet kapılarının ortasındadır." (İbn Hanbel, V, 198);
"Cennet annelerin ayakları altındadır." (Nesâî, Cihad, 6)
(Kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi kimse değer verir. Onları ancak kötü ve aşağılık kimseler hor görür.) [İ. Asakir]
(Hanımlarınızı üzmeyin. Onlar, Allahü teâlânın size emanetidir. Onlara yumuşak olun, iyilik edin!) [Müslim]
(Onlarla iyi, güzel geçinin !) (Nisa 19)
(Eşinizi üzmeyin. O, Allahü teâlânın size emanetidir.) [Müslim]
(En üstün mümin, hanımına, en iyi, en lütufkâr davranan güzel ahlaklı kimsedir.) [Tirmizi]
(Hanımının haklarını ifa etmeyenin; namazları, oruçları kabul olmaz.) [Mürşid-ün-nisa]23 Yorumla- +1 yıl
@-moonlit- Az da olsa uyanlar vardır her halde öyle umuyorum Allah (c. c) herkesin karşına hayırlı insanlar çıkarsın abla.
En İyi Cevaplar
+1 yılBayan dediginiz dogrudur fakat Peygamber Efendimiz dio "Eger yeryuzunde baskasina secde edilseydi bayanlar esleri icin secde ederdi" ama gel gor ki bayan kardeslerimizinde haklari ve din uzerinde ustunlukleri var suphesiz iki cinste birbirine muhtac iki cinsinde ayri ayri zorlullari vardir bu benim . dusuncemdir Tesekkurler
04 Yorumla- +1 yıl
Evet erkeginin sozunu dinlemekte bile buyuk sevaplar ve gunahlar affedilir ama her iki cinsinde cennete gitmek icin mukemmel. ibadettir cocuk yetistirmek ve dinine gore hayirli evlat birakmak amel. defterinin kapnmamasina sebebtir Rabbim soyumuzdan âlimler yetistirsin Insallah
- +1 yıl
https://m.youtube.com/watch?v=pDKO6NwvRMk
Tabi ki erkeginde kadin uzerinde haklarida vardir
İslam kadınlara çok kıymet vermiş. Namaz kılan, eşine itaat eden ve namusunu koruyan diye hatırlıyorum, bunları yapan kurtulurmuş. Erkeklerin işi daha zor daha büyük mesuliyetleri var. 1 kadın gibi:) çok şanslıyız.
32 Yorumla
+1 yıl"Cennet annelerin ayaklarının altındadır" bundan daha yüce bir şey var mı?
23 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
28Cevap
- Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılİzninizle bunu reddediyorum. Kadınlar hakkında bir kaç iyi örneği buraya alıp olumsuzların üstünü kapatmakla toz pembe görünmez. İslam da kadının yeri çok tartışılan bir konu ve bence yazdıkların ile pek de ilgisi yok. Ayrıca yazdıklarının çoğu Hadis.
14 Yorumla- +1 yıl
Şahsen erkeğin ihtiyaçlarını karışılması karşılığında kazanılan bir cenetten bahsediyoruz ki Arap toplumu düşünüldüğünde bu onların gelenekleriyle örtüşüyor şahsen bunu reddediyorum ben.
Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Islami kurallara göre fikrine katılıyorum ama genel olarak baktığında dünyada islam ülkelerinde özellikle kadına verilen değer çok az verilen değer çocuk yapması cinsellik için araç olması bunun dışında bir yararı yok
12 YorumlaNe dersen de insanlar İslamı kadınları küçük gören bir din olarak görüyor.
Herkesin görüşü kendine...
Bu dünyada dinimizle ilgili iyi kötü söylenen her kelimenin hesabı verilecek.
Kim ne demiş önemli değil. Onlar öyle sandın.04 YorumlaKız cocukları, babalara verilen kurtulus emanetidir, tabi cogu baba bilmez... insanlarda öyle, İslama Göre Yetistirmeleri Lazım.
14 YorumlaYurtdışında kadınlar İslama daha meyilli bakıyor özellikle bu söylediklerini neden olarak gösteriyorlar.
23 Yorumla- +1 yıl
https://youtu.be/tBbSryokbkY Örnek bir video.
+1 yılErkek olduğum için mutluyum fakat başta annem gibi eşine sadık dört dörtlük anne gibi anne sonuna kadar kadın olan kadınlara derin bir saygı duyuyorum
21 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılHay ağzını... (Noktalı yerleri tamamlayacağım ama yanlış anlaşılır diye korkuyorum :S :) )
Tamamen öyle özellikle ANNE olduğunuz zaman... Biz Cennete girmek için çaba sarfederken sizin ayaklarınızın altında ;)04 Yorumla- +1 yıl
Ya tabi ki aynı yerdeyiz... Ben çocuk doğurup atanlardan bahsetmiyorum aynı senin dediğin gibi yani Y, ine ayrıntıya önem veren ayrıntılara takılan kadın psikolojisinden örnekler sundunuz bize :D
- +1 yıl
Yalan mı canım? Tey Allam Yareppim :D
herkes herkesin eşit olduğunu söyler hatta genel çoğunluk erkeklerin kadınlardan daha iyi yerlere sahip olduğu söylenir ama bence kadınlar erkekleren daha üstün günümüzde bu bir gerçektir.
01 Yorumla
+1 yılBu ayırımcılık neden simdi yani ne zorunuz var bizimlee iyi hepimiz cehenneme gidelim sizde dünyada rahat rahat dolasın işte tabi cehennem diye bir yer varsa :=))
00 Yorumla
+1 yılhayır insanlar şeytana uydu ve zevk ve sefaya düştü
dünya bu insan hakikate küstü yalana herşeyin üstü
doğruyu gösterene ya iftira ya da delilik düştü
müslüman öldü mü bir ağlayan ana babası
kafir düştü mü dünyayı yakarlar.00 Yorumlabana tercih verselerdi taş olurdum. ne duyar ne etkilenirdim. duygu olmaz akıl olmazdı. zamanla erozyona uğrar başkalaşıp dururdum bebeğim. ne cenneti ne şusu ne busu. ne yaparsan dünyada olur. kadını ezerler erkeği özerler bu götveren dünyada..
00 Yorumla
+1 yılBence çok haklisin ama islamda bahsedilen bu kadın saliha bir hanımı anlatıyor. Ve ben çok da fazla görmedim etrafımda bunu yaşayabilen. Ne yazıkki :(
00 Yorumla
+1 yılçok nihat hatipoğlu izliyor olmalısın.
birazda afkanistanı ırakı nijeryayı boko haramı ve diğerlerini izle.11 Yorumla
+1 yılkadının yeri farklı ama günümüz kadınları keşke kendini küçültmese aynen dediğin gb islamiyetteki gb olsalar basımızın üstünde taşırız o zman
12 Yorumla- +1 yıl
aynen tskkur ederım
+1 yılNeden ozaman kızlar her onune gelenle yatıyo turkıyede bakire kız kalmamıs islamdaki yeri bu sakilde diyemi rahatlar?
04 Yorumla- +1 yıl
Ama kimse gtrmiyo işte istersen baikerlik ne kadar onemli ya da kac kişiyle yattınız gibbisinden soru sor bundan cok cevap alırsın.
- +1 yıl
misal dedim neyse.
Kadın olmak zordur ama şu anda kadınlık duygusu yaşayan insan bulmak zor
00 YorumlaÇok doğru erkek hanımına değer vermezse zaten islamda bir sürü cezası var
00 Yorumla
+1 yılİşte tabiri caizse anlattığın gibi kadın olanlar için cihad a bile gidilir.
07 Yorumla- +1 yıl
vur de vurayım, ölde öleyim kadınım demeli insan'da tabi. :D
- +1 yıl
gösteririz inşallah
- +1 yıl
maşallah elhamdülillah içimi titretiyorsunuz.
- +1 yıl
=) =)
+1 yılşansım olsaydı kız doğardım lafı burdan geliyor olsa gerek :))
01 Yorumla
+1 yılBuna rağmen kadınlar, erkeklerin hakkını odeyemezler. ben demiyorum hadis diyor
09 Yorumla- +1 yıl
Orası öyle feministler
- +1 yıl
"Eğer erkek tepeden tırnağa cerahat olsa, kadın da diliyle yalasa, yine de erkeğin hakkını ödeyemez” (2/1, s. 149 ; Ebu Hureyre
- +1 yıl
EBu hureyre kim biliyon mu? Araştır sonra sahih hadis mi diye sor
Bu soruyu aziz nesine sormak gerekirdi. Bence İSLAM mükemmel.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSence bu toplum islamı olması gerektiği gibi mi yaşıyor?
00 YorumlaKatiliyorum şukuladım seni
00 Yorumla
+1 yılBugün gördüğüm en güzel soru
11 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu konuyu bile bekarete bağlayan olmuş. Pes :)
11 Yorumla
+1 yılSaçmaladığının Farkında mısın? Demiyorum!
00 Yorumla
+1 yılTabi hakkini vererek islamiyete uygun yaşarsa
00 Yorumlakadınları severim ama bazıları şeytan gibi
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılyok istemem. altta olmak kötü
00 Yorumla
+1 yılevet katılmıyorum.
00 YorumlaSabah oldu. Uyan kizim.
361 Yorumla- +1 yıl
Nerede yargi yaptim acaba?
ıslam dının de tek bı erkege kadınlık yapılır gerekırse esımın kölesı olurum ama haramı sokmayız bedenımızew baska dinlerde herhalde ortam mali ol denildigini saniyorsun?
Islam dininde tek bir erkege kadinlik yapilir ama erkek 4 tane kadina sahip olabilir. Ki daha fazla alanlarda ne yazik ki olmustur.
halen sana kuran oku diyecegim. Cünkü kadin erkek esitligini savundugunu düsünüyorum. Kadina karsi siddete karsi oldugunu düsünüyorum. Kadini bir mal gibi gizlrmeye karsi oldugunu düsünüyorum. Daha bir cok sey sayabilirim. Halen yargi ! Yapmiyorum. Ve sakin bir kafa ile kuran oku diyorum.
ha yok seni yanlis tanimissam zaten hic tartismayalim - +1 yıl
avrupalaşmak adına hertürlü ahlaksız davranısı normal bısey gıbı Türk toplumuna kazandırmaya çalıstılar.. ben çok eslılığı savunduğumu düşünmüyorum kı bunu savunanlar peygamver efendımız (S. A. S) zamanında kadınlara yapılan zulme engel olmak amacıyla sadece zevcsı olarak hımayesı altına aldı ve bu davranısı farklı yerlere cekmek amacıyla her türlü provakatıf davranıslarda kullandılar bu olyı asıl amacından uzaklastırılmaya çalısıldı ve sende su anda bu olayı kullanmaya calısıyorsun.. fikirlerımız çatısabılır ortak bı yerde bulusamaybılırz fakat saygı duymak zorundayız
- +1 yıl
Kusura bakma ama bir müslüman olarak saygidan bahsedemezsin.
Yazdiklarini bastan sona okusan diger dinlere nasil saydirdigini az öncede türk kültürüne nasil saydirdigini belki görürsün. Ha madem türklüge geldi konu türklerin müslüman olmayi reddettikleri icin ugradigi katliamlari oku lütfen. Belki o zaman bir türkün asla müslüman olamayacagini anlarsin.
avrupalaşmak adına hertürlü ahlaksız davranısı normal bısey gıbı Türk toplumuna kazandırmaya çalıstılar.. lütfen kimlerden bahsettigini neler yaptigini söyle cevabini vereyim. Yalniz öncesinde türk toplumunda kadinin yerini de ögren lütfen.
zulme engel olmak amacıyla sadece zevcsı olarak hımayesı altına aldı ama lütfen ya ! 6 yasindaki cocuga ne zulüm uygulaniyordu mesela? Kocasi olmak zorunda miydi? Cocuk masallariyla gelme artik lütfen... bir de zulme karsi demissin kendisi dövün dedi
çok eslılığı savunduğumu düşünmüyorum sen düsünmüyorsun ama kuran izin veriyor - +1 yıl
senın yapmak ıstedığının cok farkındayım 6 yasındakı cocugu kadın olarak kendısıne almak ısteyenlerın yanında olmadıgımın cok farkındasın düşüncelerımın ne oldugununda cok farkındasın.. fakat yapmak ıstedıgınınde ben farekındayım , ben kadının islam ya da toplumda ne olduğunu bılıyorum.. senın konuyu nereye çekmek ıstedığın apaaçık ortada bı dını savunabılırsın fakat tartıstıgın kısının dınınede saygı göstermek sartıyla.. ben konusmalarımda ateistler şöyle deistler böyle dıye bı savunmada bulunmadım fakat sen konustuğumuzdan berı islam ve türklere hakretler savuruyorsun sen bana kuaranı oku dıyorsun ama bunu bana teklıf edecek kısı sen değilsin keşge sızınle saygı cercevesı adı altında konusabılseydık görüyorum kı sıızınle bu mümkün değil
- +1 yıl
Ne yapmak istedigimi lütfen bana da söyle.
türklügü nerede hakaret etmisim?
pardon ama sabahtan beri diger dinlere ettigin hakaretler ne olacak?
Ben sana saygi göstermek zorundayim. Ve senin kisiligin hakkinda en ufak olumsuz cümlem yok. Ancak din konusunda kendimi sansürleyecek degilim.
ateistlere, deistlere bir zahmet laf etme. Sorunla alakali olmaz cünkü. Ve tekrar söylüyorum. Sabahtan beri kendi dinini yüceltirken diger bir cok dini asagiladin.
pardon. Kuranda gecen seyleri reddedip islami savunuyorsun. Izin ver bir ateistin en büyük kaynagi olacak kitabi önerebiliyim :D
düsüncelerini de seni de biliyorum. Ve bu yüzden basindan beri seni yargilamiyorum !! - +1 yıl
bak şimdi sen bazı kendını dinci zanneden kışılerın yorumlarını , fikirlerını en kötü halını alıp buradan vurmaya calısıyorsun kı ben zaten onalrı savunan bırı değilim benım takıp ettığım bı ıkı dın adamı var gerısde bos cunku ıslamı oyle bır anlatıyorlarkı bende bı atesıst olsaydım ıslama sıcak bakmazdım
- +1 yıl
Benim söylediklerimin hepsi kuranda yer aliyor. Kaldi ki zamaninda müslüman oldugumu unutuyorsun. Yani öyle cat diye ateist olmadim. bir aralar ben de kalkip onlar gercek müslüman degil dayanagina savunuyordum. Ancak unuttugumuz bir sey var. Müslümanligin cikisi özü orada. Biz modern müslümanligi yasiyoruz. yani müslümanligin öz halini degil, yobazliklarinin yontulmus halini.
Öz hali icin dogdugu cografyaya bakman gerekir.
Senden bir sey isticem.
avrupalaşmak adına hertürlü ahlaksız davranısı normal bısey gıbı Türk toplumuna kazandırmaya çalıstılar..
lütfen bana bunu acikla - +1 yıl
müslümanlıgı tertemız yasadıgımı elhamdulıllah bı müslüman olarak bende yasayamıyorum elımde olmayan sebeplerle... müslümanlıgı ya da islamı cok farklı bı boyuta getırdıler ve bunun da sebebı provakatıf yorumlar , programlar ya da bırebır ınsanların kendısı diyelim avrupalaştırılmaya çalısılan şeyi sen ben onlar vs dıye yanıtlayabılrım en basıt örnek olarak evlılık dısı beraberlığı normal bısey gıbı artık her yerde konusmalara şahit olabılıyoruz, hanı sözde bız avrupa birliğine giriyoruz ya benlıgımızden, ruhumuzdan ha bıde bedenımızden de ıstedıklerı var
- +1 yıl
muta nıkahından bahsetmıyorum kı kaldıkı muta nıkahı belırlı bır süre için ve para karsılıgında yapılan bır nıkah çeşidi demeye bıle utanıyorum ben imam nıkahı ve sonrasında kıyılan resmı nıkahtan bahsedıyorum.. en azından benım tercıhım boyle olacaktır.. cinsellık evet bır ıhtıyactır fakat islam dini evlenme yasına gelmıs genclerınızı evlendırın demıstır demı çünkü sapkınlıklar ortaya çıkıyor aynı zamanda ben evlılık oncesı beraberlıge karsı bırıyım
- +1 yıl
Ben de evlilige karsiyim :D varsin kavusamayalim bosver, ikimizde bekar ölürüz :D
Demeye bile utanmana sevindim. ama savunmana ait bir sey. Fuhustan farki yok.. o yüzden sana tekrar söylüyorum. Bizim yasadigimiz modernize edilmis hali. Kaldi ki evlenen kadinlar da sapkinlik yok mu? Yani bu anlattiklarin insana ait seyler. Evlilik cözüm degil. Din hic cözüm degil. Kaldi ki varsayalim tanri var, onun katinda evliliginizi sacma salak döneme hükümete özel hutbeler okuyan bir imam mi onaylayabilir?
kesinlikle doğru
11 YorumlaHaklısın kardeşim.
00 Yorumla
+1 yılHaklısınız
00 YorumlaCok anlamli
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılben katılmıyorum kadınlar şeytandır
23 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılkesinlikle kadındır kanka :)
Devamını Gör(21)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Eğer herkes kadının islamdaki yerini bilseydi erkekler bile kadın olmak isterdi... görüşümüz bu katılan katılmayan var mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler