Evet ben islamda bir kadın hakki olduğuna hiç inanmıyorum. Kadını koruyoruz diyorlar ama kadını korumak bile kadına hakarettir zaten. Tanrı kadını korunacak bir şekilde isteseydi yaratmazdi. Niye öyle oldu niye herşeyde hep biz kısıtlanıyoruz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aile & Toplum konusunda 827 cevap paylaştı. İslam kadına hak tanıyor demek bildiğiniz Goebbels taktiğidir, bir yalanı ne kadar sık söylersen o kadar çok inanan olur. Bu biraz da %100 lük enflasyonu %45 hesaplayıp asgari ücrete %30 artış yapınca biz çalışanımızı enflasyona ezdirmedik demek gibi bir şey, yeteri kadar söylersen inanan bulunur. İslam kadına değer falan vermez, mal olarak görür hatta daha da kötüsü erkeğin malı olarak görür hatta bunun üzerine Ayet bile vardır.
"İnsanlara, kadınlar, oğullar, altın ve gümüşten istiflenmiş yığınlar, yaylıma salınmış (güzel) atlar, davarlar ve ekinlerden yana nefsin isteklerine muhabbet, süslenip bezendi. Fakat bunlar, dünya hayatının geçici menfaatıdır. Halbuki sonuç güzelliği Allah katındadır." Al-i İmran 14. Ayet
Görüldüğü üzere insanlara derken "erkek" kastedildiği ortada çünkü insanlara kadınlar dünya malı olarak geçici zevk imiş, başlıkta da belirttiğiniz üzere İslam kadına asla değer vermez. Annelik mi? Uyduruk bir cennet ayaklarının altında hadisi üzerinden milyarlarca insanı kandırıyorlar. Halbuki o iş öyle değil, kadın dediğin karılık yapar, erkeğine hizmet eder, cinsel ihtiyaçlarını karşılar ve erkeğin çocuklarına bakar. Evet erkeğin çocukları, kadın kendi doğurduğu çocuğa benim diyemez çünkü o çocuk erkeğin kabul edilir. Bu yüzden kadınlar kendi doğurdukları çocuğu emzirmeme hakkına sahiptir ve emzirirse süt parası talep edebilir. Bunun sebebi doğar doğmaz çocuğun erkeğin bir malı sayılması ve kadının o çocuk üzerinde herhangi bir hakkı olmamasıdır. Bunu da bak işte İslam kadına kendi çocuğuna baktığı için bile geçimlik verilmesini buyurmuş gibi ifadelerle öve öve bitiremezler, gerçeği nasıl olsa kimse araştırmaz yedir gitsin. Kuran kadına hitap etmez, etmesi gerekirse kadınlarınıza söyleyin diye yine erkeği muhatap alır Nisa (Kadın) suresinde bile.
18 Yorumla
Soran1 yılTam olarak bahsettiğim olay da bu işte.
Islamda ya da tüm dinlerde kadın denince konuşulan mevzular
Evlilik
Namus
Annelik
Ama kadın bunların bile hiçbirinin sahibi değil. Kemdi çocuğunun ve namusunun bilr sahibi değil. Eğer islam gercekse tanrı bizi hiç sevmiyor demektir.- 1 yıl
Övüle övüle anlatılan cennet nimetleri bile erkeğe özel, binlerce huri yetmiyormuş gibi 9-10 yaşlarında erkek çocuk hizmetçi yani gılman bile veriliyor erkeklere. Binlerce huri ne iş yapıyor da erkek çocuklar kabuklarında saklı inciler gibi güzel oğlanlar diye "Ayette" övülerek erkeklerin hizmetine veriliyor demeyin, ihtiyaç var demek. Kusura bakmayın görüşünüze saygı duyuyorum ama ben sizin gibi "gerçekse" diyemeyecek kadar trilyonda 1 dahi malum inancın gerçek olmadığını biliyorum. Bunu görmek için sadece Kuran okumak bile yeterli. 5 yaşında çocuğun dahi yapmayacağı yüzlerce hatayı al bunu Tanrı yazdı dersek eğer bir Tanrı varsa bu kitap ona hakarettir, bunca hatayı bir Tanrının yapabileceğine ihtimal vermek bence çok büyük ayıp, ben o ayıbı işleyemem. Kusursuz, yüce, büyük, ulu, kainatın efendisi vs. koca evrenin her santimini tasarlamış bir büyük kudret 2 cümle kurmaktan aciz olur mu? Bir Ayette yazdığını başka Ayette reddeder mi? Kendi kendiyle çelişir mi? Daha da önemlisi fikir değiştirir mi? Hepsini saysam geceyi nezarette geçiririm hiç gerek yok, bilgiye erişim kolaylaştı tek tıkla yüzlerce farklı meal önünüze dökülüyor, hangisini okursanız okuyun bariz çocuksu hatalar saklanamaz. Önce yeryüzünü yarattık sonra göğe yöneldik diyor onu da mı kimse anlamadı yahu? Yeryüzü yani dünya yaratılmış, daha sonra diğer gök cisimleri yaratılmış. Dünya 4,5 milyar yaşında, evren 13,8 milyar yaşında, Ay bile dünyadan yaşlıyken önce yeryüzünü yarattık ne demek? Evreni yaratan güç bu kitabı yazsa böyle komik bir hata yapar mı? Neyse, bu inanca mensup kişilere başarılar diliyorum.
Soran1 yılYani bilimde de kadın tek esliyken erkek çok eşli olabiliyor
Peki bunu nasıl açıklayacaksınız- 1 yıl
Anlayamadım? Bilimi lütfen bu saçma sapan argümanlara alet etmeyin, bilimsel olarak bakacaksanız durum sizin dediğinizin tam tersidir. Lütfen arama motoruna 24 saatte 919 erkek ile ilişkiye giren kadın yazıp bir aratın bakalım çok eşlilik hangi cinsiyete aitmiş? Kusura bakmayın biraz açık konuşacağım ama kadının dik tutma gibi bir derdi yok, erkek ise günde 3-5 kere dik tutabilse dahi onca kadını tatmin edemez. Bilimin işi gücü yok hangi cinsin kaç eşli olacağını mı hesaplamış? Çıkarıp gösterin hangi araştırmaymış hangi bilimsel tez üzerine kaç kişilik bir denek grubu ile çalışmışlar bir görelim şu bilimsel olarak tezinizi. Sağlıklı ve genç bir erkek iyi beslenip spor yapsa dahi hadi günde 10 kere dik tutsun, anladınız sanırım ne demek istediğimi. Sağlıklı bir kadın ise günde 30-40 kere de birleşme olsa bana mısın demeyebilir hatta daha fazlasını bile isteyebilir fiziksel olarak. Hani şuradan yola çıksanız bile erkeğin 1 kadına zar zor yetebileceğini anlardınız diye düşünüyorum lütfen bu tip konularda daha fazla konuşturmayın beni, din çerçevesinden cinsel bir sahaya konuyu çekmeyin. Müslüman mısınız? Eee son yorumumda başarılar diledim zaten, gerekli argümanları da sundum, kadının mal olarak bahsedilen erkek egemen bir yazım dilinden de bahsettim, beni yalanlamak için yazdığım Ayetleri yalanlamalısınız bence.
Soran1 yılYok ben zaten yazdığın şeylerin doğru olduğunu biliyorum. Müslüman olma konusunda da nötr düşünüyorum ama bir yandan da islam gerçekmiş gibi geliyor üzülerekte olsa.
- 1 yıl
İslam gerçekmiş gibi geliyorsa kendi cinsinizi de erkeklerin malı olarak tasdik ediyorsunuz demektir kusura bakmayın bunu söylerken bir erkek olarak ben utanıyorum ama kendinizi miras ve şahitlikte yarım erkek kadar görüyorsunuz demektir. İnandığınız Tanrıya ayrımcılığı yakıştırıyorsunuz demektir. İnandığınız dinin peygamberi Mekkelilerle anlaşma yapıyor ve Mekkelileri serbest bırakacağına dair onay veriyor Muhammed fakat iş anlaşmayı uygulamaya geldiğinde erkekleri yolluyor, kadınları elinde tutuyor geri vermiyor. Sebep olarak da anlaşma kadınları kapsamıyordu diyor, "Mekkeliler" ifadesi kadınları kapsamıyormuş, evli çiftlerden bile erkekleri yollayıp kadınlarına el koyuyor, çok meşhur bir hadise. Beni kureyza'da tüm erkekleri Medine meydanında Muhammed'in emri ile Ali katlederken, kafa kesmekten kolu yorulurken kadınlar ise mal olarak 3-5 kuruşa cariye pazarlarında "sahabe" tarafından satılıyordu. Kendinizi veya cinsiyetinizi bu kadar değersiz görmeyin bence, sizin inandığınız şey doğrudan Müslümanlık değil, bizim memlekette yaşanan Anadolu Müslümanlığını seviyorsunuz. Şeriat uygulanan bir ülkede emin olun bir kadın olarak var olmak istemezsiniz. Daha 4-5 sene önce Işid kadın pazarları kurmuştu şeriata göre, tamamı kara çarşaflı kadınların üzerine 400 dolar, 750 dolar, 1200 dolar gibi fiyatlar koymuştu yüzlerini göremiyorsun ama pahalısı genç ve körpe olarak satışa çıkıyor afedersiniz, İslam şeriatı kadını böyle eşya gibi pazarlarda üzerine fiyat yazıp satacak kadar değer veriyor işte. Erkekler için bu dinde pek sorun yok, yediği önünde yemediği arkasında aslında.
Soran1 yılZaten üzülerek böyle düşünüyorum diyorum
En İyi Cevaplar
1 yılYaw aq insanlar dini işlerine geldiği gibi kullanıyor birçok insan gerçek müslüman bile değil yalandan din diye diye kadınlara eziyet ediyorlar halbuki
20 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Bu soruya çok duygusal ve derin bir yerden yaklaştığını hissediyorum. Kadın olarak bu tür sorgulamaların içinde olmak çok normal. İnsan yaşadığı toplum ve gördüğü muamelelere göre bazen kendini sıkışmış hissedebilir. Aslında İslam’da kadın hakları üzerine derinlemesine bir bilgi sahibi olduğumuzda, onun kadını güçlendirme niyetinde olduğunu görürüz. Ama maalesef ki toplumun yorumu ve kültürel yaklaşımı, bu hakların kötüye kullanılmasına ya da yanlış anlaşılmasına sebep olabiliyor. Bu, senin hissettiğin adaletsizliği hissettiren şey olabilir.
Yeni yıl yaklaşırken, bir kadın olarak hayatında daha güçlü ve bağımsız hissetmenin yollarını bulmaya odaklan derim 🕊️🎄✨. Kendini değerli hissettirecek ilgi alanları bulman, düşüncelerini ifade edebileceğin güvenli bir alan yaratman en büyük adım olur. Unutma, değişim hep kendimizle başlar. 🎉💖 Her şeyin gönlünce olduğu, mutlu bir yıl olsun! ❤️00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
11Cevap
1 yılCennet Annelerin ayaginin altinda deyip, Analarin kocalarindan her gün dayak yiyip cehennemi yasadiklari bir dindir islam.
Islam kadin hak tanimaz. Arkadasin dedigi gibi, Islamin kadina hak vermesi yalandan ibarettir. Ayni yalani sürekli ve sürekli tekrarliyorlar ama sadece bir yalan.
00 Yorumla
1 yılBence tanınmıyor, yıl olmuş 2025 İslam anlayışı hala kadının giyimi üzerinden dönüyor.
40 YorumlaYok zaten. Kadını, ziynet eşyası ile büyük baş hayvan arasında bir yerde tanımlar İslâm.
Kadını koruyan yasalar laik, çağdaş hukukla yerleşmiştir
11 Yorumla
Soran1 yılBende bunu diyorum işte
Ziynet eşyası olmak ve (gerçekten öyleyse bile) o şekilde yaratanda tanrı ve bu yaratılış çok aşağılayıcı. Öyle yaratmasaydi madem
Aile & Toplum konusunda 951 cevap paylaştı. islamdan önce kadınlara ne yapıldığını bilmediğine bağlıyorum
08 Yorumla
Soran1 yıl:)) boş laflar kadın gömme olayı sadece arap coğrafyasında olan birseydi. Keza kadınları namusunu korumak için gömüyorlardı. Kadının namus olduğu iddiasida yine insanlığın ilk tarihlerinden itibaren olan bir düşünce ve dinlerden geliyor. Kısaca ben zaten islama laf atmıyorum, islam zaten gerçek bence de. İslami yaratan Tanrının kadına bir hak sunmadigini , insan olarak görmediğini söylüyorum.
- 1 yıl
islamınn gerçek yaşanmadığı her yerdeki kadınlara bak hepsi kadını cinsel araç olarak kullanıyor ilk defa bir din kadına hak ettiği değeri verdi kadını cinselikle tanımlamayan tek din Allaha uyanlar kadınada saygı duydular halbuki Allaha uymayanlar kadınları nasıl halen kullanıyorlar kadınlara şeref bahsetti
Soran1 yılKadınların şeref bahşedilecek namus iffet , cinsel obje konularıyla gündeme gelmesini de zulüm olarak buluyorum. Cinsel obje edilmesinden diye kapatilmalarini da zulüm olarak görüyorumm
Soran1 yılİşte komple yaratılışı adaletsiz
Soran1 yılKadını erkek için yaratmış ademin kaburga kemiğinden yaratmış. Nasıl eşit oluyorlar
Gizli Üye(30-35)1 yılCdden o kdr hklsiinki kske herkz senin gbi dusunse cddi diyorum senin gbi insanlar cok degerli
00 YorumlaÖncelikle tanrı değil Allâh sonradında Kuran'da gayet açık ve net şekilde kadına verilen değerler yazıyor
04 Yorumla
Soran1 yılSshegwkwjejhw Tanrı değil Allah haaa
Vay be
Soran1 yılTanrı daha genel bir ifadedir.
Herseyinizle zavallı ve mide bulandiricisiniz.
1 yılFazlasıyla hak var burada kısıtlı olduğunu düşündüren tek şey şu kadın çekici bir varlık ve çevre rahatsız edebilir
07 Yorumla
Soran1 yılTamam işte kadının çekici bir varlık olarak yaratılması bile adaletsiz geliyor
- 1 yıl
iyi de her varlık şekilli olmalı çiçekler bile dişi erkek. gerçekten erkek olmayı çok kolay mı sanıyorsunuz?
Soran1 yılYa erkekler en azından dünyayı inşa ediyor güzel işler yapıyorlar. Güçlüler yönetiyorlar. Kadınlardan beklenen ise hep kendini gizlesin yok gibi davransın. Bunu bekliyorsunuz hep ve bu bana çok acizce geliyor
- 1 yıl
o erkekleri yetiştiren kadınlar biliyorsun
Soran1 yılAma çocuklarda babalarına ait kabul ediliyor ve babalarını ismiyle hitap edin diyorlar
O çocuklar bile annelerine ait sayilmiyor- 1 yıl
Öldüğünde bile anne adılır bu dediğin yanlış
Soran1 yılHayır tam tersi arastir
Tanımıyor aksine kısıtlıyor
20 YorumlaZayifsiniz çünkü erkegi güçlü yaratmis isyan etme
024 Yorumla
Soran1 yılİşte o yüzden isyan ediyorum
Bir afgan kadının konuşması vardı "Tanrının kadınları hiç yaratmamasini dilerdim bize köpeklerden bile kötü davranıyorlar. Köpekler bile kendi kararlarını verebiliyor" Aynen öyle.- 1 yıl
Allah yarattığı kula niye zayıf muamelesi yapsın aq Allah o kadar vicdansız gaddar mı siz işinize geldiği gibi anlıyorsunuz eğer senin dediğin gibiyse Allah yok 😀 dinden yalan yanlış bahsetmeyin tamam incel ve kadın düşmanısın ama bari din üzerinden yapma.
- 1 yıl
Berat 😂 sadece fiziki olarak üstünsünüz bizden fiziki olarak daha güçlüsünüz onun haricinde kadın erkek ayrımcılığı diye bir şey yok insanız eşitiz birey olarak eşit haklara sahibiz.
Soran1 yılHayır kadınlar hep eve kapansın istiyorlar hep erkeklere göre hareket etmek zorunda kadın
Soran1 yılErkeğe eş olsun diye yaratmış erkek sevsin doye yaratmış. Yani yine her kapı erkeğe çıkıyor ve bu erkeği üstün yapıyor
Soran1 yılDeğerli olmak istemiyorum
- 1 yıl
@soran
Erkekler kadınları her zaman ezmiştir ellerinde olabilecek tüm güçleri kadınları ezmek için kullanmıştır ellerinden geldiği kadar kadının gelişmesini istememişlerdir. Ve bu da genelde hep araplarda ve kendini müslüman sanan dinsizlerde görülür. Peygamberimiz kızına eşine nasıl davranıyordu peki? Kötü mü davranıyordu hayır. Çünkü o gerçek bir müslümandı erkekler fiziki gücünü her zaman kadın üzerinde kullandılar kadınları şiddetle korkuttular. Erkekler işte dini işlerine geldiği gibi anlayan onlara günah, yasak yokmuş gibi yaşayan bencil merhametsiz varlıklar yani islam diniyle alakası yok afganistan İran gibi yerlerde gerçek şeriat bile yok kendilerinin kurduğu acımasız düzenle yaşıyorlar ama Allah hesabını elbette soracak.
Soran1 yıl@Trolpataklayan afganistanda gerçek şeriat var. Osmanlida bir dönem kadınların sokağa çıkmasına izin vermiyordu
- 1 yıl
Aynen kanka 4 yaşındaki bebeklerin çarşaf giyinmesini Allah kitabına yazmış ya zaten
Afganistan’da gerçek şeriat olsaydı orayı yöneten kişi kendi kızını Amerikalarda okutmazdı 😀 bak işte yönetende kendi işine geldiği gibi takılıyor.
Soran1 yıl@Trolpataklayan :)) evet bizim osmanlida en azindan saraydaki kadınlara falan da ayrıcalık yoktu. Osmanlida saray kadınları da dışarı çıkamıyordu. En azından afganlardan daha adaletliymişiz.
- 1 yıl
Berat sakin ol ahshahsh soran demiş ya Afganistan’da gerçek islam var diye ben de açıklıyorum orada 4 yaşındaki bebeler çarşaf giyiyor yani gerçek islam yok orada da. İşlerine geldiği gibi takılıyorlar 🤪
Soran1 yıl@Trolpataklayan ben hiçte işime geldiğim gibi takılmıyorum.. Afganistan'daki tek sorunda 4 yaşındaki çocukların çarşaf giymesi değil. 4 yaşındaki çocuklar çarşaf giymese de Tanrının gözünde kadının bir hakkı yok bence.
- 1 yıl
Ya delircem 😂 sana demedim müslümanlara dedim işlerine geldiği gibi takılıyorlar dedim
Soran1 yıl@Trolpataklayan tamam ama bende dedimki iafganistandaki islam bence gayette islam :dd
- 1 yıl
Eşi olmadan gezemiyo mu
Üf amanın kim 4/4lük Müslüman sanki kendine Müslümanım diyen her gün başka erkekle/kızla skşyor siz gelmiş taaa taş devrinden bahsediyorsunuz. Valla birçok insan sözde müslüman - 1 yıl
Sanada saol :>
Katiliyorum buna 🙏
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılyooo tanısa tartışma çıkmazdı
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılbence tanımıyor
20 Yorumlaislam hak dindir
01 Yorumla
Soran1 yılAksini iddia etmedim
1 yılSeninle ayni dusuncede olmak buyuk mtluluk
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılTanıyor