Artık nasıl başa çıkacağımı bilmiyorum yardım?

annem bildim bileli psikolojik bakımdan pek iyi olmayan bi insan küçüklüğümden beri öyleydi. her zaman memnuniyetsiz hiç bir şeyden keyif almayan ne yapsan yaranamadığın bir tip. 25 yaşındayım ve artık bu durumu kaldıramıyorum. normal bir iletişimimiz yok çünkü sohbet etmeye başladığımız her an kavgayla bitiyor sürekli isyan ediyor elindeki şeylerin kıymetini bilmeden sürekli ağlaşıyor. Ne zaman eve biri gelse sohbet etsek hiç yapmadığı şekilde saat kaç olursa olsun temizlik yapmaya kırıp döküp sonrada bağırmaya başlıyor. yokmuş gibi davranıncada odaya gelip oturup beni kötülemeye dış görünüşümle dalga geçmeye giydiğim hiç bişeyin bana yakışmadığını söyleyip duruyor. sonrasında ise fiziksel kavgaya kadar devam ediyor ve bu insanlar yanımızdayken oluyor. mutlu olmama asla izin vermiyor ve kıskanıyor normalde odama adım atmayan insan biri gelince oturup kavga çıkarıp herkesi dağıttıktan sonra büyük bir keyifle kendi odasına geçip hiç bir şey olmamış gibi yaşamına devam ediyor. olan bana oluyor büyük bir sinir kriziyle kendimi telkin etmeye çalışıyorum. kısa bir süre önce sinirden ve stresten saç kıran oldum. böyle devam ederse onun yüzünden kel kalacağımdan korkuyorum. psikolojik destek almayı reddediyor ve asıl hasta olanın ve ilaç kullanması gerekenin ben olduğumu söylüyor. gizlice antidepresan alıp onu alıştırsam mı ne yapsam bilmiyorum ama kendisini ilaç asla kurtaracak gibi değil yatarak tedavi olması gerekiyor ama bunu nasıl başaracam bilmiyorum. ilerde daha kötü şeyler olmasından korkuyorum çünkü fiziksel şiddete kadar ilerledi durum…
Artık nasıl başa çıkacağımı bilmiyorum yardım?