Yıl 2024, Türkiye'deki okullarda evrim teorisi yasaklı, din dersi zorunlu, her yerde mantar gibi imam hatip bitiyor. Siyasal İslamcı siyasetçiler dava adamı imam hatip okur der, ama kendi çocukları Batı'daki seküler okullarda okur, Türkiye'deki Fransız lisesini tercih eder. Fakire fukaraya din dayat ki düşünmesin sorgulamasın, siyasal İslamcının da bu yozlaşmış düzeni devam etsin.
Şeriatla yönetilen İran'daki okullarda bile evrim teorisi ve Darwin'in hayatı anlatılır. Laik Türkiye'de ise bu yasak. Atatürk ve cumhuriyetle ilk dönemlerde Köy Enstitüleriyle beraber oğrenciler anatomi, evrim teorisi ve bir müzik enstrümanı çalmayı bile öğreniyordu. Şimdi bize ne oldu gerçekten?
Şeriatla yönetilen İran'daki okullarda bile evrim teorisi ve Darwin'in hayatı anlatılır. Laik Türkiye'de ise bu yasak. Atatürk ve cumhuriyetle ilk dönemlerde Köy Enstitüleriyle beraber oğrenciler anatomi, evrim teorisi ve bir müzik enstrümanı çalmayı bile öğreniyordu. Şimdi bize ne oldu gerçekten?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Türkiye gelişmiyor.
Ciddi şekilde geri kalan bir ülke bu kadar
Günden güne geriye gidiyoruz. Bu kadar kötülük fazla. Faşizmin yükselişte olduğu bir dönemdeyiz.
Bundan yıllar yıllar sonrasını hayal etmek bile istemiyorum 😐
Maalesef mülteci sorunu nedeniyle bir iç savaşın çıkacağını öngörüyorum. Lübnan İç Savaşı (1975-1990) Filistinli mültecilerin Lübnan'ın demografik yapısını bozması yüzünden çıkmıştı. Bu 15 yıllık iç savaşta Ortadoğu'nun Paris'i olan Beyrut harabeye döndü ve 200 bine yakın insan hayatını kaybetti. Bizim de geleceğimiz maalesef buna benzer bir iç savaş. Bu ülkeye başımızdakiler bile isteye kötülük yapıyor.
Şahsen Türkiye'nin bir savaşı kaldırabileceğini hiç sanmıyorum.
Olası böyle bir durumda ülke toptan elden gider diye düşünüyorum, ki bu, bu soyun çürüyüp gitme anlamını bile taşıyabilir.
Bizi çok büyük bir tehlike bekliyor. Celal Şengör de söyledi Türkiye Cumhuriyeti dine aşırı önem verenler yüzünden yıkılacak diye.
Kim yüzünden bilemiyorum ama bir şekilde yıkılcak gibi duruyor bugüne baktığımızda...
Maalesef. Tanrı yardımcımız olsun.
...
İngilz abd hintli gazeteler Türkiye süper güç olacak yorumları okurken Türkiye de yaşayanlar yıkılacak diyor. Ne güzel demiş atalarımız Balık denizde yaşar denizden habersiz 😀😀
Türkiye nasıl süper güç olacak bana bunu zekânla birikiminle tespit yaparak bana ispatlar mısın lütfen? Ben ortaya bir tez attım, lütfen bunu mantıklı çıkarımla yalanla. Acaba bu İngiliz ve Hintli gazeteler hangisi? Gazetelerin isimlerini verir misin haberlerini ve makalelerini okuyacağım?
boş ver sen darwin safsatası oku onları anlayamazsın😀
Tabi direkt kaçış...
https://resimlink.com/O3L7ArXkl14
Al sana ilk karşıma çıkan biraz okuyun yaa hala 1900 yılında çıkmış darwinin devrindesiniz
@Hassasdokunus Hintliler veya İngilizler daha önce hiç Türkiye'de yaşamış mı ki gelecekte yıkılmaz olucağını söylüyor.
Ne kadar saçma.
Kardeşim alık mısın? Ona bakarsan IHA üretiminde de çok iyiyiz ama bu sosyolojik açıdan hiçbir şeyi değiştirmiyor. Sovyetler Ay'a bile çıkıyordu ama onu sosyolojik çöküş yıktı. Türkiye'yi ise 13 milyonluk mülteci nüfusu yıkacakm 15 sene sonra Suriyeli nüfusu 20 milyon olacak, Afgan sayısı da 15 milyon, 5 milyon da Afrikalı ekle en az 30 sene sonra Türkler azınlık. Suriyeliler siyasi parti kuracak, meclise girecekler, Arapçanın ikinci resmi dil olmasını isteyecekler. Hatay, Kilis, Gaziantep ve Adana gibi illerde demografik üstünlüğü tamamen elde eden Suriyeliler bu bölgeler için etnik bir özerklik talep edecekler. Hatay'da Hatay'ın Suriye'ye bağlanmasını isteyen Arap milliyetçisi bir terör örgütü kurulacak. Kürtçü/PKK partisiyle Suriyeli partisi birleşip Türkiye el ele yıkacaklar ve al sana iç savaş. Bana sosyolojik analizlerle gel, gazete kupürleriyle değil. IHA ve gemi mülteciyi engellemiyorsa neyleyim bunları?
Ne diyor bu kız ben anlamadım ne anlatmaya çalıştın hintliler ve ingilizler Türkiyede yaşamamış mı ne demek? lütfen biraz okuyun sözcü halk TV sürekli izlemeyin hatta atv falanda bütün Türk medyası çöp. sosyal medya safsatalarını bırakın ekonomik olarak sıkıntı yaşıyoruz ama dışarıda çok güçlüyüz
@Hassasdokunus Ne gücü kardeşim.
Ülkenin kendi vatandaşı içinde çürüyor.
Bir tane sağlıklı psikolojiye sahip insan var mı
Dışarıda ki güç bize ne katar, ne katıyor.
Dışarıda nerede güçlüyüz söyler misin kardeşim? Bundan 13 sene önce Şam'daki Emevi Cami'nde namaz kılacağız, İran'ın Şii Hilali'nı kırıp Sünni Hilali kuracağız demiştiniz, Türkiye Ortadoğu'nun rol modeli olarak bölgesel gücü olacak demiştiniz. Şimdi ne oldu? Suriye'de AKP'nin cihatçılara verdiği destek yüzünden oluşan otorite boşluğu yüzünden PKK/PYD devletleşti. Şimdi ise Suriye'de devletleşen PKK/PYD'den kurtulmak için kanlı bıçaklı olduğunuz Esad'a yalvarıyorsunuz. Bundan 11 sene önce darbeci, firavun ve katil dediğiniz Mısır devlet başkanı Sisi'nin ayağına ilk Erdoğan gitti sonra Sisi iade-i ziyaret yaptı. Bu mu dışarıda çok güçlü olmak?
Vatandaş ateizmle satanizmle batı hayranlığıyla çürüdü İsrail bize goyim dedi yani insanımsı hayvan darwinde İsrail uşağı olarak maymunsunuz dedi e sizde bu israiliyat safsatasını savunursanız devlet size napsın sakın içten içe çürüme seni hapse atarım mı desin
İyi de Darwin Yahudi değil ki. Evrim İsrailiyat fikri değil bilimsel bir teoridir. Aksine yaradılış düşüncesi aslında bir İsrailiyattır.
Bu arada Darwin döneminde İsrail mi vardı da adam İsrail uşağı olsun?
Bütün masonlar Yahudi mi ya yazma bana valla yaa cahille etme sohbet fıttırırsın iyi geceler
Ona bakarsa Yahudi düşmanı mason örgütleri de vardı. Thule Tarikatını duydun mu hiç? Bu tarikatın kurucu Rudolf von Sebbotendorf bir mason olarak koyu bir Yahudi düşmanıydı. Sen her masonu Yahudi uşağı mı sandın? Ayrıca Amerika'da İslamcı ve Kadiri tasavvufçu Shrine diye mason teşkilatı da var.
@almost_blue Ne bilgiler var sende.
Bunları nereden öğreniyorsun tam olarak, önerebileceğin bir kitap veya bilgi amacı her hangi bir şey var mı ?
Thulue mason cemiyeti değil masonluk karşıtı masonluğu eleştiren cemiyet nerden çıkıyorsun bunları
Thule yi bilmiyorsun Ergün diler thule yaz yazısını oku biraz fikir sahibi ol
Thule mason teşkilatıdır, kurucusu ise Hitler'in akıl hocasıdır. Araştır bak. Hadi bu yalan o zaman Osmanlıcı ve müslüman Shrine mason örgütüne ne diyorsun.
Gizli üye kardeş, size Jared Diamond, Karen Armstrong ve Fahir Armaoğlu'nun bütün kitaplarını tavsiye ederim.
@almost_blue Aldım bir kenara
🙌🏻
İyi okumalar.
🙏🏻
Baron Rodolftan bahsediyorsun o thule nin içine girmek isteyen biri thule baron rodolf doğmadan önce var olan bir cemiyet. Bak ben tarihçiyim sana anlatayım masonluk üstün ırk görüşüne sahip thule ise bu görüşü reddeder ve bütün insanlarla dünyayı daha yaşanabilir bir yer yapma hedefi vardır
Thule ırkçı değil mi diyorsun?
Hayır kuruluş amacında o yok ama masonlar içine sızıp onu değiştirmeye çalışmışlardır
Tamam işte onu diyorum mason teşkilatı ve aynı zamanda yahudi düşmanı bir örgüt. ChatGPT'ye Thule'nin kurucusu kimdir yaz bak ne çıkıyor. Thule'nin kurucusu Rudolf von Sebbotendorf'tur. Bu adam tarikata sonradan girmedi. Bu adam masondu. Bursa'daki mason localarında bulundu. Çok iyi Türkçe bilirdi. Sonra Thule Tarikatı'nı kurarak Almanlara mason ezoterizmini ve okültizmini aşıladı. Rudolf von Sebbotendorf Üskudar'da Doğancılar Parkı'nda hayatını kaybetti. O parkin hemen yanında Kadir Mısıroğlu denen hainin eski mekânı ve mezarlığı var.
Kardeşim Ergün diler in yazısını okusana yoruldum yaa valla
Link atsana kardeşim bir bakayım sana zahmet.
Ergün diler grönland yaz oku sonra ergün diler thule yaz ikinci yazısını oku masonlar nasıl sızmış anlatmış
Tamam bakacağım. Sağ ol.
Türkiye’deki eğitim sisteminde yapılan değişiklikler daha muhafazakar bir yaklaşımı yansıtmakta ve bu da evrim teorisinin öğretilmemesine yol açmaktadır
Bize Fen bilgisi dersinde göstermişlerdi fakat yıl 2006 felandı. Şimdi var mı bilmiyorum.
Müfredat dahilinde mi müfredat dışında hocalar bağımsız mı gösteemişlerdi? Şu linki atayım:
www.gazeteduvar.com.tr/.../mebe-evrim-raporu-bir-tek-suudi-arabistanda-okutulmuyor
Müfredatta vardı. Yani bizzat devletin dağıttı kitapta görsel olarak anlatıyordu.
MEB son değişiklikle çıkardı demek. Fen Lisesi'nde ya da Anadolu Lisesi'nde mi okumuştunuz? Ben eğitim hayatımda hiç denk gelmedim.
Evet 2017'de evrim çıkarılmış müfredattan.
Lise değil 6. ya da 7. sınıf
Anladım. Ben de ortaokulu 2006'ya kadar okudum bize hiç bahsetmediler fen dersinde.
Kısa bir konu olarak gösterdiler, belki hocanız umursamadı, belki de siz unutttunuz.
Anladım.
Adı üstünde teori kuram olamamış 124 yıldır çünkü kanıtı olmayan bir yorum bilimsel değil
O dediğine hipotez deniyor canım. Teori ise bilimsel gözlemle kanıtlanan bilginin bütününe denir. Evrim inkârcılarının hala bu klişe sözleri bitmedi.
Teori yani kanıtlanmış mı😀 bu ateistler cidden çok cahil 😀
Google'a hipotez ve teori farkı yaz öyle gel. Üstelik ateist değilim. Her evrimi savunanı ateist sanma canım da vazgeçin.
Hele bana bak yarı maymun yarı insan fosili mi bulundu yoksa ya da yarı kuş yarı sürüngen yıl olmuş 2024 halen ne konuşuluyor çöp darwinizm yazık
Homo Erectus yaz Google', Google Scholar'a ve Evrim Ağacı sitesinde de arat. Bir sürü insansı maymun örneğini görürsün. Daha neyi inkâr ediyorsunuz?
Ya bi sus hele hurafelerini dinleyemem iyi geceler
Yasak mı
Evet. Ortaokul ve liselerde yok diye biliyorum. Biz çocukluğumuzda ilk defa evrim ve Darwin'i Adnan Oktar'dan duyduk. Onun dışında eğitim hayatımda evrim ve Darwin'in esamesi okunmadı.
https://youtu.be/U21wVmT1zK4?si=moVIbmluBsLzOpjB
Evrim teorisini felsefe öğretmeninden duymuştum yanlış olmasın, ilk miydi hatırlamıyorum
Hoca kendisi bağımsız söylemiş olabilir ama milli eğitimin bir müfredat olarak evrimin ve Darwin'in öğretmemesinden bahsetmiştim aslında.
Aa pardon ben de yasaklı bir şey gibi düşündüm.
Yani müfredatta yok. Demek istediğim bu. Hocalar elbet kendisi bahsedebilir.
Neden din dersi zorunlu dersse o yüzden :)
Din dersini Kenan Evren denen faşist zorunlu yaptı. Sonra da tarikatçı bir liberal olan Turgut Özal'ı başa bela etti.
Kim yaptı neden yaptı demedim aynı kapıya çıkıyor gençler sorgulamasın isteyen istediğine inanmasın herkes tek tip olsun insanlar sorgusuz sualsiz teslimiyet içinde yaşasın diye tüm çaba.
Evet, böyle. Bu yüzden dindar gençlik istediklerine dair olan çabalarını açıkça söylediler.