Evrime inanıyor musunuz?
İnanıyorum
İnanmıyorum
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Evrime inanıyor musunuz?
İslamın tanrısında ben bir süreç içerisinde yaratma göremedim, ki nitekim zaten ilk insan adem hazır gönderiliyor dünyaya ortada bir süreç olamaz. Ha derlerse ilk insan ile şuanki insan arasında farklar vardır falan bir süreç geçmiştir, abicim kuran belli, insan belli, abdest almak için iki ele de iki ayağada bir yüze ihtiyacın var zaten kaçarın yok. Yani ilk insan ile bizim şuanki halimiz arasında bir değişiklik yok zaten, ortada bir süreç yok. Süreç olsaydı İslam evrimle çelişmez diyebilirdim bir deist olarak fakat süreç yok, yarattım oldu mantığı var.
Ayrıca İslamın tanrısı mükemmel bir yaratıcı ise her yarattığının kendi kategorisinde mükemmel olması gerekir? Eğer insan kategorisinde bir canlı atıyorum, örnek veriyorum, önceden 4 bacaklıysa sonradan 2 olmuşsa demektir ki 4 bacaklı bir canlı mükemmel değilmiş ki 2 bacaklı olmuş yani mükemmel yaratılamamış kendi kategorisinde. Bunu diğer kategorilere de ayırırsak, canlıların sürekli bir evrim geçirmesinin zaten islamın tanrısının yaratış mantığına aykırı olduğunu ben düşünürüm. Bu açıda islam ile evrim çelişkisini ortaya koyar bana göre
İlk örneğim biraz tuhaf gelmiş olabilir de ikincisi bence gayet makul aslkjdhasdas
Cevap
5Cevap
Evrime inanıyorum.
Evrim neden İslama karşı olsun ki? Evrim var olan bir şeyin daha sonra gelişmesini sağlayan bir süreci temsil eden kelime değil mi?
Var eden bir şeyin değil, var olan*
İslam evrime karşı. Bilimsel gerçekler inanç meselesi değildir, dünyanın geoit şeklinde olduğuna inanamazsın ya da yer çekimine inanamazsın bunlar inanç değil fact çünkü.
Evrim var ama gelde analt millete
Karşı değil diye biliyorum.
saçmalama evrim islamın en büyük destekçisi
Evrim gerçek
one ya
Rabbim'e inanırım
Adamsın
Sende kardeşim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?