1) Evrim vardır, şu anda olmaktadır. Bunu en iyi açıklayan bilimsel akılyürütmeler bütününe Evrim teorisi diyoruz. Yani popolar "var mı yok mu" diye teori uydurmuyorlar. Zaten var, nasıl olduğunu açıklıyorlar.
2) "Her bilimci kabul etmiyor". Kabulmetmeyen bilimciler ciddiye alınmaz. Yüzbinlerce makale var evrimle ilgili. Sallamayın.
3) İnanılmaz bir cehalet var. Hayatında evrimle ilgili bir bok okumamış öğrenmemiş embesiller osurıp duruyor. Okumadan yorum yapmaya da utanmıyolar, bu da ahlaki değildir.
4) Maymundan gelmedik, maymunlarla ortak atadan evrimleştik. O ortak ata da farelerle ortak atadan evrimleşti diye gider. Babanız maymun değil yani, ama dedeleriniz köylerşnde eşek s.. ken bi toplumdan gelebilir, evet.11 Yorumla- +1 yıl
Soruma damladılar zaten ülke harbi ne durumda acıyorum ya.
En İyi Cevaplar
maymunlar dan mı geldik sence acayip saçma bana göre veya eskiden sırtımız da kuyruk vardı zamanla felan yok mu oldu daha mı kılsız olduk boşş iş eğer Müslüman birisi değilsen zaten onlar böyle şeylere inanıyor dünya felan da büyük patlama ile oluştu zaten sorma döne döne soğudu vs bu hale geldi aynen karşımmm bütün bu evren kanit öylesine sıradan tesadüfen oluştu bizde öyle olduk bu günlere felan geldik
15 Yorumla- +1 yıl
Tesadüf mü değil mi bilemem ancak insan evrimi genetik testlerle sabittir
- +1 yıl
sence hiç mantıklı mı bir düşün bu kos koca evren kozmoz kendi kendine oluştu büyük patlama oldu diyor bilim insanları ozaman büyük patlamadan önce ne vardı hadi bunu síktir ettim dünya oluştu diyelim bir şekilde günümüz halini aldı diyelim ozaman içindeki ilk insan hayvan veya suda yaşayan organizma bakteriler vs kendi kendine oluştu öylesine 👉🏼🧠 👌🏼
- +1 yıl
Ben tanrı yoktur demiyorum tanrı inancım var evrimin tanrı eliyle yapıldığına inanıyorum
- +1 yıl
Evet
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,1b cevap paylaştı.
u +1 yılÇünkü maalesef evrim konusu bizim ülkemiz için çok fazla yani karşı çıkan ya da araştırmadan yargılayanlar olduğu sürece öğrenemez bu halk. aslında bilimsel konulara okullarda çok daha fazla ağırlık verilseydi insanlar bazı konularda bilinçli olur bilgili olabilirdi. ama bunun yerine evrim gerçekse maymunlar niye insan değil ki gibi saçma sapan soru soranlar var.
10 Yorumla
+1 yılAnlatılsa ne olcak ki? Akraba evliliğini benimsemiş Adem havvadan geldik diyen ki bu bildiğin ensest ilişkiden türedik demek bunu kabul edene anlatsan ne olcak? Dini anlatırken bile cımbızlayıp anlatıyorlar. Ben hiç hz muhammet evlatlık aldığı zeydin karısı zeynebi almış , 60 yaşındayken 19 yaşındaki kızı almış diyeni görmedim üstüneee meryemin ilişki yaşamadan çocuk doğurduğuna inan kitle ne anlar evrimden?
11 Yorumla- +1 yıl
Burclara inanan var fala inanan var 😔
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
+1 yılÇünkü İslam'la çeliştiği düşünüldügü için ve muhafazakar bir iktidar olduğu için sanırım yanlış hatırlamıyorsam hindistan da evrim lise müfredatından çıkarılmıştı. onun sebebide dini gerekceler olması gerek diye biliyorum. arao ülkelerinde ise zaten bu zaman kadar hiç müfredata konmamıs olması muhtemel olabilir
16 Yorumla- +1 yıl
İslam'la çelişiyor zaten ödleri kopuyor.
- +1 yıl
Niye kopsun olmayan şey için valla insan bu kadar saçmalamaz
- +1 yıl
@Hullanza Anlamak istemeyen anlamaz abi.
- +1 yıl
@Namesizquenn Saçmalamıyoruz evrim gerçek ama sen kafanı yorma :D
- +1 yıl
boş ver onlar ens*ST iliskiden geldiklerini düşündükleri için böyleler (Havva ve Adem'in çocuklarının birbiryle evlenmesi 😱)
+1 yıl33 Yorumla- +1 yıl
ahjdjdkfkfkdsh ikna oldum
- +1 yıl
Ey beyni artık dağlara taşlara sığmayan mikail malı! şfşwşfşw
+1 yılhttps://www.youtube.com/embed/QTmtsdVOvEkDostum bu konuyu kabul etmeyen bilim adamıda çok. Ben zaten inanmıyorum evrim teorisinede 2.50 den sonra devamını izle. Bende benzer bir görüşte bulunucaktım 😀 Fazla detaylıda araştırmadım zamanında. Arşivimde bu vardı sende gör dedim. Detaylı bilmediğim konu hakkında fazla konuşmak istemem.
13 Yorumla- +1 yıl
Berlinski bilgisayar bilimcisidir evrimsel biyolog değildir. Bilim adamlarının %95'i evrimi kabul eder biyologların ise %99'u.
- +1 yıl
Kabul etmeyen bilim adamlarının bazılarını kovduklarınıda duymuştum 😀 Sağlam bir araştırma yapmadım ama daha mantıklı bir ispatta göremedim. Neyse boş ver ben kabul etmiyorum.😅
- +1 yıl
O bazı yerlerde olur doğru değil ama evrimi kabul etmemekle yerçekimini kabul etmemek aynıdır. Mantıklı ispat bulmak için genetiği sağlam bir okumak lazım :D
+1 yılKanıtlanmış bir şey aslında galiba önceden öğretiliyormuş sonradan müfredatlardan çıkarılmış halkı köleleştirmek için yapılan bir şey tamamen
11 Yorumla- +1 yıl
Evet çıkardılar

...
11 Yorumla- +1 yıl
Sanırım biz köle olma yolundayız.
+1 yılÇünkü o zaman Arap dininin gerçek olmadığı ve sadece koyunları gütmek için kullanıldığı ortaya çıkar.
11 Yorumla- +1 yıl
Bana da öyle geliyor.
+1 yıldinle yonettikleri egitim sistemi insanlarin uyanmasini ve aydinlanmasini istemedigi icin evrimi ogretmezler. cunku biliyorlar ki evrim gercektir ve evrim onlarin dinlerini curutecek olan yegane kanıttır.
linc yukleniyor hissediyorum ve hazirim..34 Yorumla- +1 yıl
Evet toplumu uyutmaya çalışıyorlar
- +1 yıl
bir gun uyanmak dilegiyle..
- +1 yıl
Daha bir 500 yıl var gibi
- +1 yıl
Türkiye'de o bile cok zor. cahil bir toplumuz
+1 yılçünkü yakışıklılar yakışıklısı, mehdilerin mehdisi Adnan Hocam kızıyor:)
13 Yorumla- +1 yıl
🤣
- +1 yıl
nefesimi kesiyorsunuz hocammmmmmm
sizi çok beğeniyorummmm hocammmmmm
ıslandım hocammmm
evet nerede kalmıştık? evrim yok, bilimsel olarak da yok. bunun için bana israilden geldiler. ispatladım yok diye. müslüman olup gittiler.
bayılıyorum size hocaaammmm. - +1 yıl
Maşallah hocam inşallah
Ama o zaman sorgulamayı öğrenirler koşulsuz şartsız baştakine oy vermezler ki
11 Yorumla- +1 yıl
Ah çok doğru onu hesaba katmadım 😂
+1 yılOhhaaa doktor sen maymundan mı geldin🤣🤣🤣 hamdolsunki tüm sülalem insan🤣🤣🤣🤣
114 Yorumla- +1 yıl
Genetik bilimi her şeyi izah ediyor kraliçe 😅
- +1 yıl
Sen allahı kabul etmiyosan.. bende maymunluğu kabul etmiyorum.. ölüyim daha iyi🤣🤣🤣🤣🤣🤣
- +1 yıl
Allah'ı kabul etmediğim nereden çıktı ben tanrıya inanıyorum ancak dine inanmıyorum 😅
- +1 yıl
Tamam da ben maymu değilim tamam mı🤣🤣
- +1 yıl
Sen değilsin ama ataların öyle hatta maymundan önce fareydiler 😂
- +1 yıl
Yok ebesinin nikahı🤣🤣🤣
- +1 yıl
Benim atam fareyse seninkiler sıç@n🤣🤣🤣🤣🤣
- +1 yıl
Hepimizin öyle 😂
- +1 yıl
Benimkiler hamsterdir hıh😏😏😏 allahımmm neler diyorummmmm... biz hayvan degilizzzzz🤣🤣🤣
- +1 yıl
İnsan memeli sınıfına mensup bir hayvandır.
- +1 yıl
Mememi aldırcam ben hayvan olamam🤣🤣
- +1 yıl
Genetiğinden kaçamazsın 🤣
- +1 yıl
Gen bağışı yapılır var mı alan sudan ucuz😅😅
- +1 yıl
Haklısın doktor arkandayımmmm👏👏👏👏👏
+1 yılçünkü müslüman olmayan bütün bilim adamları yanlıştır ama 2 milyar müslüman doğrudur sayısal üstünlük var
13 Yorumla- +1 yıl
Hristiyanlık aldı o zaman 😅
- +1 yıl
şaka bir yana çünkü türkiyede din>bilim
- +1 yıl
Evet 😔
Evrim bir teoridir, kanıtlanmış olsa yer çekimi ya da suyun kaldırma kuvveti gibi kanun olurdu
19 Yorumla- +1 yıl
Evrim kanundur. Evrim teorisi denilen şey evrimin oluş biçimini açıklar. Zaten günümüzde Darwin teorisi yerine modern genetik teorisi kabul ediliyor evrim için.
- +1 yıl
Oldu da bitti maşallah hahah
- +1 yıl
Teorinin ne olduğunu biliyor musunuz? Teori de büyük ölçüde gerçektir ancak zaman içinde ufak değişikliklere uğrayabilirler. Kanıtlayamadığımızı söylemedim. Evrim kanıtlanmıştır ancak işin genetik kısmı yeni açığa çıktığı için teori tekrar elden geçirildi.
- +1 yıl
Ayrıca Newton'un teorisinin bir kısmının hatalı olması yerçekimi kanununu çürütmemiştir bunu hatırlatırım size
- +1 yıl
Evrim kanun değildir, teoridir. Atom teorisi, elektrik devreler gibi teoridir. Teoriler kanumları içeren daha geniş bir açıklama modelidir
Yani bir teori , kanıtlandıkça bilimsel "kanun/yasa" olmuyor. Anlatamadık gitti şunu.
Evrim teorisi, varolan, olmaya devam eden bir olgu olan evrimi en iyi açıklayan bilimsel teoridir. Evrim teorisi olöasa koronavirüsü anlayamazdık. - +1 yıl
@Hullanza Evrimin kanun boyutu da var. Evrimi açıklayan teoriye evrim teorisi diyoruz. İzafiyetin yerçekimi yasasını açıklaması gibi.
- +1 yıl
@Hullanza Evet haklısınız.
+1 yılÇünkü öyle bir şey yok ben babam maymun değil ama ben maymunum diyene de karışmam hahahah
061 Yorumla- +1 yıl
Benim*
- +1 yıl
Öyle bir şey var bilimsel olarak da tartışmaya kapandı artık.
- +1 yıl
Tartışmaya kapanması gerçek olmadiğindandır cıksss
- +1 yıl
Arkadaşım biz maymun değiliz zaten. Ama bedenimiz primatlardan gelme. Günümüz gen bilimi ve de antropoloji bunu açık ve net bir şekilde ortaya koyuyor. Newton fiziğindeki F=M*A kadar kesindir bu.
- +1 yıl
Gerçek hem de artık genetik biliminin gelişmesiyle iyice emin olduk
- +1 yıl
@ESKIbirKSliadam boş ver abi uğraşma dogmaları kırmak zordur
- +1 yıl
Tamam da neden . 1400 sene önceki Arap maslalarının yazıldığı Kuran'daki zülkarneyn kıssasında dünyanın sonuna kadar doğuya yürüyünce güneşin gözlerden ( delik) doğduğunu batıya gidince gözlere battığına bir insan inanır da neden bilimsel gerçeğe inanmaz ki?
- +1 yıl
@ESKIbirKSliadam Cehalet mutluluktur çünkü
- +1 yıl
Doğmaları kırmak derken? Ben insanın topraktan ve sudan geldiğine inanırım. Aılaha inancımdan dolayi peki sen kime inaniyorsun? Kendin mi alıp deney yaptım kardeşim
- +1 yıl
Evrimle ilgili bir kitap okudun mu merak ediyordum. Allah inancını sorgula ayrıca tanrı var ben de kabul ediyorum ancak dini sorgula bence.
- +1 yıl
Dini inanmayan sorgulayabilir benim inancım tam :) cahil demeye getiriyotsun yemezler ve evet okudum derslerde de işledim biliyorum
- +1 yıl
Türlerin kökeni kitabını okumuş olman ümidiyle. Cahil demiyorum ancak körü körüne inanman cehalettir evet.
- +1 yıl
@ESKIbirKSliadam sen islam karşıtısın ben seninle medeni bir şekilde bilimsel şeyler konuşmama önce islamafobini yen abicim
- +1 yıl
Konuşamam*
- +1 yıl
Okumak zorunda da değilim ki. Saçma hurafelere vaktimi ayiracak değilim. Ama çok ısrar ettinboş vaktimde bir gün bakarım
- +1 yıl
Sen evrim kitabı okuyunca cehaletin gidiyor mu sanıyorsun 😆 yazik gerçekten hahahah
- +1 yıl
Okumak zorundasın demedim o zaman bilmediğin konular hakkında yorum yapmayacaksın sonra Türkiye niye gelişmiyor diye şikayet edersiniz.
- +1 yıl
Biliyorum kardeşim beynin kıt mı senin? 200 300 sayfalık kitabi okumadim diye bilmiyorum damgası mıı vay anasını senin amaç belli senle tartışılmaz.
- +1 yıl
Cehaletim gitti demedim ancak ne kadar çok bilgi edinirsen bilgeliğe o kadar yaklaşırsın kızım. Ancak evet Ortadoğu coğrafyasında sizin gibi insanlar olduğunu unutuyorum.
- +1 yıl
Türlerin kökeni 600 sayfadır ayrıca hatırlatayım
- +1 yıl
İşte şimdi tam bor profsun.
- +1 yıl
@MUSATOLAY Cehennem diye bir yer olmadığına göre 🤔
- +1 yıl
Prof olduğumu söylemedim ancak gerçeğin peşinde düşmek bile bir erdemdir
- +1 yıl
Tanrıya nasıl inaniyosun merak ettim biraz anlatsana kardeş
- +1 yıl
Kızım derken? Oğlum mu dedik biz ne bu uslüp? @CptSimonRiley
- +1 yıl
Kızımı klavye ekledi sanırım otomatik kelime ekleme şeyi var telefonda.
- +1 yıl
Tanrı var din yok diyorum.
- +1 yıl
Vaktine yazık senin …. hem buralarda çok dolanma ders çalış ilerde online eğitimli evrimbir doktor çikçan başımıza hastalara acıyo insan.
- +1 yıl
Evrimci*
- +1 yıl
Bana ne yapacağımı söylemek sizin haddinize değildir hanımefendi haddinizi biliniz. Ayrıca sabahtan beri çalışıyorum siz canınızı sıkmayın.
- +1 yıl
Bana evrim kitabımı oku demenle aynı şey beyefendi:) ben insanlığı düşünüyorum tamamen sana bişey demedim ki 🙃
- +1 yıl
Oku demedim tavsiye ettim :) Aklınızca şark kurnazlığı yapıyorsunuz da bu taktik sadece 3. dünya ülkelerinde söker hatırlatırım :)
- +1 yıl
Arkadaşım birazcık beyni olan kimse sırf bir şeye muhalefet olsun diye ona muhalefet etmez. Ben neredeyse 40 sene müslüman olarak yaşadım son 6 7 yıldır bu konuları detaylı araştırınca uyandım. Burada laf olsun diye konuşulan bir şey yok bilmeden sallamak da yok bizim amacımız burada kanıtlı ve gerçek şeyleri net olarak ortaya koymaktır ki başkaları da birileri saraylarda yaşasn diye ayakta uyutulmasın din afyonuyla.
- +1 yıl
@ESKIbirKSliadam Abi sal bunlar iflah olmaz.
- +1 yıl
Hahah dediğini demedim diye lanse etmek. Son zamanlarda sıkça karşılaştığım şeylerden. Sizin olayınız bu :) alıştım
- +1 yıl
Bence onu yapan sizsiniz işi siyasete getireceksem ben getireyim zamanında FETÖ ile yürüdüğünüzü inkar etmeniz gibi :)
- +1 yıl
Dinsizlere yallahhhh artık böyle hep siz mi yapacaksiniz
- +1 yıl
Burası Kemalist ve laik cumhuriyet bunu hatırlatalım.
- +1 yıl
Konuuyu değişme kuyruk acısı zordur anliyorum seni…
- +1 yıl
Konuyu değiştirmiyorum ayrıca sizin Atatürk'e karşı kuyruk acınız olduğunu biliyorum dert etme :)
- +1 yıl
Ondan önce Osmanlı vardi HATIRLATIRIM
- +1 yıl
Osmanlı hanedanını sürgün ettik günümüze bakalım.
- +1 yıl
Günüme bakıyorum Atatürk yok Hani nerde aaa yok
- +1 yıl
Anayasanın ilk 4 maddesine bak :D
- +1 yıl
Atatürk yine yok ama
- +1 yıl
Atatürk'e laf edenin zaten İQ seviyesi 80 den yukarı olamaz belgeleriyle her şeyi ortaya dökecektim ama şu andan itibaren duvara konuştuğumu net olarak anladım . Bir koyuna genetik bilimi anlatılamaz ya da antropoloji ya da astronomi ya da dünya ve dinler tarihi... CPT Simon Riley arkadaşım boşa kendini yorma.
- +1 yıl
Olsun fikirleri iktidarda 🗿
- +1 yıl
@ESKIbirKSliadam haklısın abi değmez cidden Celâl hoca harbi sabırlı adam sjsjs
- +1 yıl
Bu mallar A dan Z ye günümüz bilimi üzerinde kurulu teknolojileri kullanırlar ama mevzu bu konular olunca sanki bu kadar bilimin nimetlerinden yararlanan onlar değilmiş gibi bir anda cehaletin safına geçiverirler yüzsüzce.
- +1 yıl
@ESKIbirKSliadam düzgün konuş seviyesiz insan.
- +1 yıl
Konuşmayı bilmiyorsan tartışmaya girmeyeceksin o sözü yedirtiriim de neyse
- +1 yıl
Buyur yedir. 3 gram bilginle mi yapacaksın bunu?
- +1 yıl
@ESKIbirKSliadam pardon insan dedim maymun
- +1 yıl
Tamam buyur dünyanın en prestijli üniversitelerine gidelim senin DNA nla bir şempanze nin DNA analizini yapsınlar. Hadi buyur hodri meydan. Yüzde 97 den aşağıya çıkarsa ben eşek gibi anıracam yüzde 97 den yüksek çıkarsa sen anıracsk mısın ben eşeğim diye?
- +1 yıl
@ESKIbirKSliadam Gericileri ciddiye alma dostun boş ver.
- +1 yıl
@MUSATOLAY dayı olaya karışma defol git buradan.
- +1 yıl
Neyini ciddiye alayım ki Herifin tipinden belli ne olduğu.
- +1 yıl
@ESKIbirKSliadam 🤣
Evrim gerçek mi?
22 Yorumla- +1 yıl
Yoksa… cidden maymun muyuz 🫢lcşwşfşwd
- +1 yıl
Gerçek
- Eğitim & Kariyer konusunda 444 cevap paylaştı.
+1 yılFelsefede var aslinda
17 Yorumla- +1 yıl
Detayıyla yok
- +1 yıl
Universtede derslerde var mesela fizik dersinde vs
- +1 yıl
Üniversitede olup olmaması önemli değil lisede yok.
- +1 yıl
Lisede olmamasi gayet normal matematik cok anladilarda kaldi evrim
- +1 yıl
O zaman matematiği de kaldır bu nasıl mantık
- +1 yıl
Egitim bakani ben degilim evrimle mat ayni mantik zaten sen şimdi mantik dersinide bilmiyorsundur,
- +1 yıl
9. sınıfta gördüm
+1 yılİslamla çelişiyor o yüzden
13 Yorumla- +1 yıl
İslam'la çelişiyor diye bilimsel bir gerçeği öğretmemek doğru değil.
- +1 yıl
İslamcılar yönetiyor ama ülkeyi
- +1 yıl
😔
Cahil insanlar yetiştirmek istiyorlar
21 Yorumla- +1 yıl
Amaçlarına ulaştılar.
+1 yılcaiz değil
03 Yorumla- +1 yıl
Türkiye bir İslam devleti değil.
- +1 yıl
akp'ye ve hüdapara söyle bunu yiyorsa
- +1 yıl
Anayasanın ilk 4 maddesini elleyemezler
+1 yılGerçek olmadığı için
111 Yorumla- +1 yıl
Kendinizi kandırmaya devam edin
- +1 yıl
bedenimiz primatlardan gelme. Günümüz gen bilimi ve de antropoloji bunu açık ve net bir şekilde ortaya koyuyor. Newton fiziğindeki F=M*A kadar kesindir bu.
- +1 yıl
Newton fiziğinde ki kadar kesin olsa fizikte f m a mgh kadar evrim de öğretilirdi diceklerim bu kadar
- +1 yıl
Evrim dünyada öğretiliyor sadece Türkiye'de öğretilmiyor
- +1 yıl
Net ve kesindir ama siyasal islam nedeniyle net ve kesin bir bilgi ve de gerçek artık öğretiliyor. Ama sizin dinciler işleri düşünce babalık testi için akrabalık tespiti için, katilin bulunması için vs hemen DNA ve gen bilmiyor koşuyor. O doğru da bu mu yanliş
- +1 yıl
@ESKIbirKSliadam evrim diyoruz din diyor bu abi dinsizseniz neden tüm derdiniz din?
- +1 yıl
@Namesizquenn Çünkü yaşamamızı etkiliyor
- +1 yıl
Yaşamında olmayan şey seni neden etkiliyor.
- +1 yıl
Ya bursa konuşmayın rahatsız oluyom bildirim gelıyo sureklı
- +1 yıl
Tamam özür dilerim kafein abi
- +1 yıl
Estağfurullah ne demek
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem