Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. 12 yaşında iken annem kanser oldu
24 yasında iken annem gözümün önünde can vedi
12 sene evde anne yatalak durumdaydı
Kardeşler ve baba ile ev işleri yemek vs
Hepsi karmakarışık bir 12 sene sonra ölüm
Daha acısı babam 1 hafta sonra evlenmeye kalktı
Beni görücü olarak götürdüğü evde
Karım 6 ay önce öldü diye yalan söyledi
Ben gerçeği onlara söyleyince iş bozuldu
Babam da 4 ay sonra trafik kazasında öldü
Ben de 1 sene sonra evlendim
Bunlar bende travma olarak kalır mı07 YorumlaYaşadığınız süreçler yaşınıza göre ağır deneyimler olmuş. Sizi hangi süreç ne kadar etkiledi tüm hikayeyi bilmediğim için bir şey diyemem. Fakat ogunleriden sizi rahatsız eden hala etkileyen süreçler oluyorsa bir uzmanın eşliğinde bunları çözebilirsiniz. Her şeyin bir çözümü vardır.
Kadın ve erkek olarak ayirmamiz sağlıklı olmayabilir. Bireysel kişilerin süreci nasıl yaşayıp hissettikleri önemli o süreçte neye maruz kaldığı ve o süreci nasıl algıladığı önemli. Toplumsal belki cinsiyetçi dayatmalar var. Fakat ben bir uzman olarak sağlıklı bulmuyorum. Cinsiyetçi bir genelleme yerine bireysel Kişilerin süreçlerine odaklanmayi tercih ediyorum
Rica ederim
En İyi Cevaplar
- 1 ay
Baya etkiledi travma yaşattı iki kere yaşadım bir çok küçükken başkası tarafından çaycı kurtardı bilmeden çünkü korktu beni görür diye bence oyun gibi oynatıyordu Allah izin vermedi o çaycı kime çay getiriyorsa kapıyı açmasıyla korktu ve bıraktı sonra kuzenim baya tuzak kurdu bence bunu duydu çok hoşuna gitti oda evcilik oyununda başladı kardeşi ben çocuk olayım sen anne sen baba o şekilde sapıklaştı bana karşı hep tuzak kurdu ilkten uyandım ikinci de bilmeden kardeşi kurtardı sonra rahmetli kuzenimin yanında tacizler ediyor kapı açılıyor bırakıyor sonra hep uyanıyordum sonra arkadaşıyla tuzak kurdular hep sezdim tuzakları kurtuldum Allah'a şükürler olsun ki ve bir travma daha var doğruysa kızın başına gelecek olan benim başıma gelebilirdi Allah korudu sezdim tuzağı zaten kurtuldum
12 YorumlaAilenizle paylaşıp destek aldınız mı ?
- 1 ay
Atlattım herşeyi kendi başıma anlatsan da bir şey değişmez ikiyüzlü şeytan ilkini anne abi bilir son olayı da annem anladı anlatmak zorunda kaldım teyzemlere dedi abime az dedi
- Gizli Üye(25-29)1 ay
Babamın askerde vurulup sinir damarı parçalandığı için yaşadığı psikolojik sıkıntılar ve bize yaşattığı şeyler, gece korkarak uyumak, bıçak benzeri ev aletlerini bize zarar verecek diye saklamak zorunda olmanın verdiği his bunları hala unutamıyorum... en büyük travmam bu.
07 YorumlaZor süreçler bir çocuk için. Destek aldınız mı sonrasında ?
- Cevap sahibi1 ay
Hayır almadım
Sizi zorlayan süreçler var mı bu yaşınız da pekı
- Cevap sahibi1 ay
Elbette var şu an aileyle beraberim bazen tartıştıklarında yine aynı korku düşünceler oluyor kalkıp küçükken yaptığım saklama durumunu yine yapmak istiyorum aklıma acaba bir şey olur mu? Sorusu geliyor ve uyku bile uyuyamadığım zamanlar oluyor üstümden atamıyorum bu travmayı. Evlilik sürecindeyim ileri yaşantımda bunu kendi aileme de yansıtırım diye de endişeleniyorum.
O korkan, kaygilanan çocuğu sakinleştirmek önemli, yansıtma kısmı hem sizin hem ilişki için yorucu olabilir o noktada destek alabilirsiniz ve çözebilirsiniz.
Herşeyin bir çözümü var- Cevap sahibi1 ay
Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim biraz olsun iyi geldi, destek alma konusunu düşüneceğim kısa zamanda almak istiyorum.🌹
Rica ederim. Kendinize attığınız her bir adım size iyi gelecektir. Bende teşekkür ederim bu özel surecinizi burada paylaşma cesaretinde bulunduğunuz için 🌸🧚♀️
Çok küçük yaşlarda anne ve babamın ayrılması. Bugün olmuş hala üzüyor, hala keşke olmasaydı diyorum. Tabii bu benim elimde değil ama yürek yarası olmuş bir defa yapacak bir şey yok.
16 YorumlaNeydi ilk duydunuzdaki duygu ona bakın belki tasiyamayacaginız kadar büyüktü o küçük bedeninizde.
Ebeveyn ler rol modeldir bize, o sureci orada bırakabilirsiniz destek alarak o alandan çıkmanız mümkün.
O küçük çocuğun sesini duyup anlama görevi bu kadar farkında biri olarak size düşüyor bundan sonra.
Rica ederim. Mesleki olarak belki bir farkındalık katarak tanımıyor olsamda, belki bir hayata dokunurum diye burada sohbet etmek hoşuma gidiyor.
Bende siz ve burada cevap veren herkese sizin vesilenizle teşekkür ederim.
Herşeyin çözümü vardır ve istersek çözebiliriz. Sadece kendine bir adım atmakla başlar iyi haftalar
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
- Gizli Üye(25-29)1 ay
Yaşadığım çok kötü bir olay sonrası insanlara olan güvenim bitti çünkü güvenimi yıkan da en yakınımdaki insandi en yakından bile darbe yiyince diğer insanlar ne yapmaz diyor evliliğim bile bunun eseri sonucu b*mb*k oldu 🤷♀️
25 YorumlaÇözebilir destek alabilirsiniz. Güven problemi çözülebilir bir durum.
- Cevap sahibi1 ay
Bendekinin çözülebilir olduğunu sanmıyorum o kadar yer etmişti kafama artık senelerdir
Herşeyin çözümü var sadece sizin hazır olup adım atmanız önemli. Kendiniz için yapmak istediğinizde yapacaksininizdir.
- Cevap sahibi1 ay
Psikoloğa gitmelisin diyorsunuz yani aslında çözmek de istiyorum bu sorunu ama bilmiyorum işte
Seçim kadar sizin bir uzman size yardımcı olabilir. Çözmek isterseniz herşeyin çözümü var. Sadece kendinize bir adım atmakla başlar.
- 1 ay
Çok şükür güzel bir Çocukluğum vardı Ben Ben de şimdi oğluma güzel bir çocukluk yaşatmak istiyorum
12 YorumlaHarika siz ve çocuğunuz çok şanslı
- 1 ay
Öyle olduğunu düşünüyorum tek amacımız onların güzel bir çocukluk yaşaması güzel bir eğitim alması Bize düşen görevler bunlar
- 1 ay
Annem rahatsızdı biraz geçinmesi zor bir kadındı diyelim empati duygumu arttırdı bu durum ama biraz da insanlara karşı savunmasız olmamamı sağladı11 YorumlaEbeveynler güvenli alanımız, onlarla yaşadığımız anlar bizi savunmasız bırakabilir dış dünyaya karşı, çocukluk döneminde yaşadığımız anlar destek alarak dönüştürülebilir. Konfor alanınızdan çıktığınızda hersey değişir
- 1 ay
Fazlasıyla kötü etkiledi hala da etkisi olduğunu düşünüyorum
04 YorumlaÇözmeye çalıştınız mı?
- 1 ay
Çözülecek bir durum yoktu ama tabi elimden geleni yaptım
Hala etkileri var olduğunu düşünüyorsanız. Biraz daha cozulmesi gereken şeyler var demek ki belki yardım almak yardımcı olur.
- 1 ay
Hayır bu konuda kimseye bir şey söylemem elimden geleni yapıyorum ama
- u1 ay
kötü etkiledi maalesef. sağlıklı ilgili bir konu
03 YorumlaÇok geçmiş olsun umuyorum çözmüşsünüzdür
- 1 ay
Teşekkür ederim maalesef daha çözemedim henüz ama doktora gidiyorum
Kolaylıklar dilerim
- 1 ay
Işte olumsuz etkiledi teyze siz uzman olarak bizi aydınlatmanız gerekmez mi
02 YorumlaÖnce neyin etkilediğini fark etmeniz gerekiyor. Sonrasinda siz aydınlanmak istiyormusunuz. Bunun için neler yapıyorsunuz? Burada hiç bir uzman tanımadığı hikayesini bilmediği birine yardımcı olması mümkün değil ve etikte değil.
Burada paylasilanlar genel bilgiler ve farkındalık katacak paylaşımlardan öteye gitmez.
Sadece hiç bir şey çözümsüz değildir.- 1 ay
Işte olumsuz şeyler beni olumsuz etkiledi ben ne bilim freud muyumda bilinç altıma inip sigara içme sebebimi oral dönemimin bilmem neyine bağlim
- 1 ay
İntikam hırsıyla hayvan gibi antrenman yapıp birçok sertifika ve madalya sahibi oldum.
08 YorumlaSizi başarıya taşıyan bir olay olmuş özel değilse nedir?
- 1 ay
Zorbalığa maruz kaldım, 7-8 yıl sonra da gidip hıncımı aldım
Sizde gücünüzü arttırıp benzer bir şekilde karşılık verdiniz anladığım kadarıyla. şu an nasıl hissediyorsunuz hedefinize ulasmissiniz?
- 1 ay
Mutluyum
Ofke bitti ozaman geçmişe dair
- 1 ay
Hayır. Daha almam gereken intikamlar var.
Sizin için yorucu bir süreç kolay gelsin
- 1 ay
Teşekkürler
- Gizli Üye(25-29)1 ay
Açmak istemiyorum ama şu an bile etkiliyor nefes alamıyorum gibi korkuyorum her gün korku içinde yaşıyorum
01 YorumlaÇözmek için birşeyler yaptınız mı.
- 1 ay
Çoçukluğumda işitme kaybı ve göz kayması , göz şaşılığı gibi olaylar yaşadım gözlerim iyileşti ama kulaklarımda işitme cihazıyla yaşıyorum
02 YorumlaGeçmiş olsun🙏
- 1 ay
teşekkür ederim
- 1 ay
14-15 yaşlarında yaşadığım bir olay ağzıma şıçtı desem yeridir yaşım 28 olduğu halde gene önüme çıktı
05 YorumlaBunun için hiç destek aldınız mı? Yaşadığımız olaylar bu kadar bizi etkiliyorsa çözemediğimiz taktirde hayatımizda örüntuler şeklinde karşımıza çıkmaya devam edecektir
- 1 ay
Destek almadım almamda ben kendimden kendi doğrularımdan başka bir şey tanımam
Tabi karar sizin benzer olayları tekrar tekrar yaşamayı tercih etmek kişinin kendi kararidir. Siz bu şekilde mutlu iseniz kimsenin söyleyecek bir sözü olmamalı.
- 1 ay
Benzer olay derken insanların şeytanlıkları başka bir şey değil
Yaşadığınız benzer olay döngüleri , insanlar vs.
- 1 ay
değişik bi durum. benim dısımdakilerin hosuna gidiyor
01 YorumlaHoşunuza gitmeyen birşeyi yapmak zorunda mı kalıyorsunuz?
Hangisini anlatayım ki...
01 YorumlaDinlemeye hazırım
az da olsa psıkoljımı bozmaya yettı dıyebılrım
02 YorumlaUmuyorum cözmussunuzdur
- Gizli Üye(18-24)1 ay
berbar bir şekilde
12 Yorumla- 1 ay
Ne yaşadın
😞😒
Detaylı bilgi