Ben Bursalıyım. Eşim Edirneli. Edirneye gelin gittim. Yeni evlendik. 8 aylık kız bebeğine hamileyim. Kocamdan hamile kalınca evlendim. Ben normalde iç mimarım ama doğum iznine ayrıldım. Doğumdan sonra çalışacağım. Eşim ise çocuğa bakmamı istiyor. Paraya ihtiyacın yok çocuğa bak yeter diyor. Annem ise üvey babamla yurt dışına taşındı yakınımda değil. Geriye birtek eşimin annesi kalıyor. Ne yapmalıyım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)1 yılBunu diyen erkege sunu derim. Emekliligimi yatiracaksin. Ve yaptigim harcamalara ses etmeyeceksin. Her ay hesabima anlasacagimiz belli bir miktarda para yatiracaksin. Benim kazandigim kadar elbet yatiramaz ama ihtiyaclarim icin yatirmak zorunda.
O yatirdigi para sadece benim olacak. Ortak ya da cocuk masrafi dahil olmayacak. Kiyafet, makyaj, bakim kuafor vs ordan harcayacagim. Eger bunlari yapacak ve ses etmeyecekse cocuguma bakmaktan bende mutluluk duyarim. Cogu erkek bunu isteyip ekonomik siddet uyguluyor sonrasinda.
Yoksa bizde hevesli degiliz el kadar bebegi birakip işe gitmekten. Mesela ben anaokulu cagina kadar yaninda olmak isterim ama sonra harcamalarimiz batiyor beyefendilere, emekliligimiz yatmiyor, hesap soruyorlar bircok seye.
Eger erkek kisisi bunlari yapmayacaksa, beni ve evi dogru duzgun gecindirecekse kabul ederdim. Ama bunu yapmayacak bir erkekse gider calisirim kusura bakmasin. Hem emekliligim yatar, hemde elime daha fazla para gecer. Gonlumce harcarim ihtiyaclarimi alirim, kimseye de hesap vermem.
Erkek ekonomik gucune guvendigi kadar kadini da gecindirmeye ve primini odemeye gucu yetiyorsa olur. Yoksa biz kadinlar bu kadar riski ve emegi, sinav kazanmalari, kpss kazanmalari, sabah aksam ders calismalari, aldigimiz diplomayi evde oturmak, cocuk bakmak icin bu kadar emek vermiyoruz.
Ki evde kalmak cocuk bakmakta kolay degil. Cogu calismaya alismis kadin kafayi yiyeyecek hale geliyor. Gunlerce cocuk ve kocadan baska yuz gormuyorsun. Sosyal hayatin olmuyor. Surekli bebek aglamasi, kusmasi, çişi ugras dur. Kolay bir psikoloji degil. Disari cikacak vakti bulursa kadin ne guzel. Bunlarinda ufakta olsa bir karsiligi olmali. Işi birakmaya, bu psikolojiye girmeye degmeli.
Evde kalacaksak bunca seyi kadinlar ve anneler olarak yasayacaksak erkek bazi seylerin teminatini ve garantisini vermek zorunda. Hatta bunlari bizim dememize bile gerek yok. Erkek dusunup yapmali. Senin emekliligini yatiririm, hesabina da su kadar para atabilirim diye dusunmeli.
Kadin kendi kazandigi kadar evet harcayamaz bunun bilincinde olmali ama erkekte cok kisitlamamali. Yok masraf cok, yok cocugun masraflari var cart curt derse benim tepemin tasi atar. Bir tarafina guvenen erkek bunu istemeli kadindan. Gercekten erkek hesabini bilerek bunu kadindan istemeli.
Kadinin hayat standartlarini fazla dusurmemeli. Illaki duser kadinin kendi kazandigi kadar olmaz kabul ama harcamalari kadinin burnundan getirmek, hesap sormak, kendine guzel kokmak icin aldigi bir parfume dahi laf vs olacaksa kadinin calismasi daha hayirli.
Erkek yok ben yeterim, seni de cok kisitlamam, para mevzusu da yapmam, emekliligi de iste kadin 5 yil calismayacaksa disardan yatırırım kaybin olmaz vs diyorsa ben okey derdim. Ama diger turlusu sıkıntı. Kimsenin gozunun yasina bakmaz gider calisirim bu durumda. Bana vermedigi esirgedigi barayi bakici parasi olarak kocam beyden alirim yapacak bir sey yok.
417 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl@berkatak kesinlikle. Bir erkek olarak hak verdiginiz icin tesekkur ederim. Devami da benzer gidiyor zaten farkli pek bir sey yok. Tekrara dusmusum
yazarken. Erkek kadini calismaya zorlamamali. Evine, esine bakabilmeli. Kadinin tercihi olmali calisip calismamak. Bana iyi geliyor, kendi kazandigim para hosuma gidiyor, bana degisiklik oluyor evde sıkılıyorum, evin yuku agir geliyor vs diyorsa kadin calismayi tercih edebilir. Calismayi tercih etmeyip ev hanimi olan, cocuklarina bakan, evde mutlu olan kadinlarda gunumuzde maalesef yadirganiyor ve yerden yere vuruluyor. Evde oturup hicbir is yapmiyor gibi bir algi olusturuluyor. Evdeki kadinda calisiyor, disarda calisan kadinda. Ikisi de belli fedakarliklar ve emek veriyor. Kadinlarimiz nasil rahat ediyorsa, nasil gonlunden geciyorsa oyle hareket etmeli. Kadin calismak istemediginde, bunu ortak karar olarak aldiklarinda erkek maddi destegi saglamali. Ya da erkek kadinin calismasini engelliyorsa yine primi ve hesabina para yatirmali kadinin. Kadini da calis diyerek zorlamamali ve paraya da konmamali erkek. Maas kartini alan erkekler var. Kadini isci gibi kullanan erkekler var. Allah akil fikir versin. Kadinin fitrati biraz daha zor. Esitlige de inanan biri degilim. Fitrati es gecemeyiz. Kadinin aylik donguleri, hamileligi, lohusaligi her seyiyle zor bir cinsiyet. Kadin evde rahat ediyorsa evde dursun, cocuklari yetistirmek istiyorsa oyle yapsin, calismakla rahat ediyorsa oyle yapsin. Erkekte her karara saygi duyup ona gore davransin taraftariyim. Kadin evde olmayi tercih ederse prim+belli bir miktar hesaba para en uygun olani. Calisiyorsa emeklilikte yatiyor zaten, kadin kendi parasiyla ihtiyaclarini da hallediyor zaten. Bu kararin ozgurlugune kadin sahip olmali, erkek karar gore destek vermeli diye dusunuyorum. Diger turlusu kadina zulum oluyor. Hem calis hem annelik yap, hem ev hanimi ol zor gerçekten.
Cevap sahibi1 yıl@berkatak uzatmayacaktim ama yine dokturmusum. Okur ya da okumazsiniz caniniz sagolsun. Ben diger okuyacak olan kisiler icinde yaziyorum. Ilk yaptiginiz destekci yorumunuz bile yeter de artar. Tesekkur ederim
Cevap sahibi1 yıl@7Erdem sorun degil. Kimsenin de nasibini uzaktan bilemezsin kardes. Bu hayati bir erkekle evlenmek ve hayatimi ona adamak icin yasamiyorum...
Cevap sahibi1 yıl@7Erdem cevap hiç. Sevgili yapmadim bugune kadar. Okudum, calistim, para kazandim, bir yerlere geldim. Erkeklerle takilacak ya da zamanimi harcayacak vaktim olmadi. Olmasaniz da olur yani onu demek istiyorum. Evde kalirsin net vs diyerek ezmeye calisiyorsunuz cogu kadini ama bazi kadinlar icinde cok gerekli varliklar degilsiniz. Ozellikle calisip parasini kazanan kadina sunacaginiz tek sey paraysa hic gerek kalmiyor zaten size. Dusuncelerimden dolayi evde kalacaksam kalayim, sorun degil. Dedigim gibi hayatimi erkek odakli yasamiyorum. Nasipse bana denk biri olursa olur, olmazsa sorun degil. Dunyada evde tek kalan kiz olmayacagima gore sonda olmam. Erkek milleti olarak kizlarin kendi cizdigi sinirlara evde kalirsin diyerek, kendinizi yuceltmeye calismayin yani. Komik duruyor. Sanki evlenmeye, erkek bulmaya merakli gibi bir alginiz var ama artik cogu kiz evlenmek istemiyor zaten. Ozellikle gunumuzde erkekler cigirindan cikmis durumda. Kadin cinayetleri, siddetleri ardi arkasi kesilmezken kizlar olarak evde kalmamiz, bu dunyada yasayabilmek icin inan daha iyi zaten. Erkekler olarak kendinizi bu kadar ustun gormeyi kesin
- 1 yıl
Bu feminazi tarzı cümleler ile boşuna kıvırmaya çalışma baba da olabilir başka biride küçüklükten yaşanmış bir travma da olabilir sorduğum şey seni bu düşünceye koşturan ne varoluşsal olarak her cinsiyetin bir diğerine ihtiyacı var insan doğasını reddederek bir yere varamazsın kendine kalkan yaptığın olumsuz olaylar da sadece bahaneden başka bir şey değil.
Cevap sahibi1 yıl@7Erdem anlamiyorsan iletisim kuramayiz zaten. 26 yasindayim. 24 yasina kadar hem okudum hem calistim. Gecen sene secim zamani da atandim işimin basindayim. Duygusal bir seyler bugune kadar hissetmedim birine karsi. Babamda iyi adamdir, aramizda iyidir. Hayatimda bir seyleri yapmis olmak icin yapmiyorum. Sevgili yapmak icin yapmadim, basimdan bir erkek olsun diye bu islere kalkismadim. Benim kalbimin kapisini calacak biri bugune kadar cikmadi. Vaow iste bu erkek, bu kocam olmali dedirten biri cikmadi. Cikmayadabilir nasip. Kimi evlilikle imtihan edilir, kimi evlilikten mahrum olarak. Kimse kimsenin imtihanini bilemez anlatabiliyor muyum? Her seye feminizm demeyi de birak. Bu kafayla cok yasamazsin.
- 1 yıl
Feminizm değil feminazi ben sadece vahşi psikolojinin ve erkek düşmanlığının ardındaki temel sebeple ilgileniyorum yaptıklarınla değil yani ben ailesiz büyüdüm okuluda kendim okudum mezuniyette de tek başımaydım fakülte 1. Olduğum konuşmamı yaptıktan sonra dekan ve rektör ailesi de gelsin foto cekinelim birlikte dedi ama ailem yoktu maalesef yani sadece sen zor hayat yaşamadın bende yaşamadım benden kötü yasayanlar da vardır elbet bu kadar agresif ve vahşi psikolojinin altında yatan nedenleri daha fazla konuşmak/tartışmak isterim ben anon değilim mesaj atabilirsin buradan yazmak istemiyorsan daha stabil bir fikri alışveriş olur en azından yeni bir insan tanımak farklı bir psikoloji görmek de güzel olur kendi açımdan (sana yürümüyorum merak etme)
- 1 yıl
biliyor musun bu yazdıkların aslında erkeklere karşı değil hem cinslerine karşı bi isyan.. :) toplumu şekillendiren kadındır. çünkü seçen kadın seçilen erkektir.. ( seçilenin kabul etmeme hakkı var o ayrı) kadın seçtiğine göre kriterleri de o belirler.. bu durumda kendi kararlarını almayan evlilik odaklı olan ama evliliğin sadece başlangıç ( söz, nişan düğün balayı vs vs ) düşünen ama sorumlulukları hakkında bi halt bilmeyen hem cinslerine bi isyan :D :D
Cevap sahibi1 yıl@berkatak bende tam tersini dusunuyorum. Secen kadin gibi gorunsede degil. Secen erkek aslinda. En basitinden gorucu usulune bakarsak erkek secer, kiza talip olur. Kiz kendisine talip olanlar arasindan secer. Erkek o kadar secenegi arasindan 10 kisiyi gorusmeye layik görür. Ama kizin o kadar secenegi yoktur. Karsisina gelen atiyorum 10 kisi arasindan secim yapar.
Toplumda, genelde de bu boyle. Erkeklerin secilip secilmemesi kriterleri meslek, maas, sadakat vs. Ama kadinin secilme kriteri daha fazla. Calisiyor mu calismiyor mu, meslegi ne, hamarat mi, yemek yapabiliyor mu, evi cekip cevirir mi, yeterince fedakar mi, ayni zamanda guzel mi vs vs. Kadinin secilme kriterleri daha fazla.
Erkekler kafasina yatan kadina yürüyor. Kadinda o yuruyenlerin arasinda kendine birini bulmaya calisiyor daha cok.
Geldigimiz toplumda kizlar biraz daha secen tarafta olmak istiyorlar artik. Ilk adimi atmak gibi, erkekle tanışmayı saglamak gibi ya da evlenme teklifi nadirde olsa eden kadinlar var. Ama daha nadir o kadar yayginlasmadi bunlar. Hala cogu kadin cekiniyor basif gozukurum, beni baska sekilde kullanirsa diye.
Kadin secilen tarafta aslinda. Erkek onca kisi arasindan seçtiklerine yürürken, kadin kendisini secen, kendisine yuruyen, konusmak isteyen, kendisine adim atan erkekler arasinda secim yapiyor aslinda.
Kadin 10 kisi arasindan secim yaparken erkek 100/1000 kisi arasindan istedigi kiza yuruyebiliyor. Isin bu kismi da var atlamamak gereken.
Ve ben kadinin sectigini kesinlikle dusunmuyorum. Evet son soz belki kadinindir. olsun ya da olmasin diyen. Ama kadinin erkekler kadar genis secenegi yok. Erkekler onca kiz arasindan guzellik ya da bazi kriterlerine uyanlari tespit eder, gider yurur, konusur, tanismak ister.
Kadin ise o tanismak isteyenler arasindan bakar bana uygun, kriterime uygun mu diye karar verir. Onaylar ya da onaylamaz.- 1 yıl
Seçeneklerin azlığı veya çokluğu ile bunları seçebilme özgürlüğünü karıştırmayın. Dediğiniz şey talip olma durumudur. Erkek talip olur. Kadın talipleri arasından seçer. Talip olanlarının sayısının az ya da çok olması ailenizin ve sizin (kadının) sosyal çevrenizle (çevresiyle) alakalıdır. Kadının seçme kriterinin de sınırlı olması yine hem cinslerinizle alakalı.. Kısacası benimle aynı şeyi söylüyor ama farklı bir konuyu örnek veriyorsunuz. talip olanların sayısının seçebilme özgürlüğüyle alakası yok.. hee zorla evlnedirilme mevzusu zaten konu dışı..
Cevap sahibi1 yıl@berkatak secebilme ozgurluguyle alakasi var. Erkek daha ozgur ve rahat bu konuda. Erkek secer, kadin kendisini secenler arasinda karar verir. Bu durumda ilk secen taraf erkek oluyor. Yani senin dedigin kadin secer diye bir sey yok. Isin sonunda erkekte kadinda onaylar ya da onaylamaz. Ama ozellikle bizim ulkede secme ozgurlugu erkege aittir. Kadin istedigi her erkege yuruyemez. O**pu olur, baska bir sey olur adi. Erkek ise kendi kriterlerine gore rahatca seçer. Kadinin boyle bir hakki pek yok. Sosyal cevreyle alakali bir sey degil bu. Azlik coklukta degil mesele. Isterse bir kiza 1000 kisi talip olsun. O 1000 kisiyi secip, onune koyan cinsiyet kiz olmuyor. Erkek oluyor. O 1000 kisi olarak kizin onunde toplanıyorlar. Neye gore kendi kriterlerine gore. Kizda 1000 kisi arasinda kendisine uygun eş secmeye çalışıyor. Kadin secen degil, secilen bu konumda bu durumda. Sizde demissiniz erkek talip olur, kadin secer diye. Kadinin istedigi erkege talip olabilme ozgurlugu erkek kadar fazla degil.
Cevap sahibi1 yıl@berkatak konuyu uzatmaya da gerek yok. Konu bu da degildi. Diger arkadas yuzunden baska yerlere kaydi. Soru kocam calismami istemiyor cocuk bak diye bir soruydu. bende bu soruya yanit verdim. Asıl konudan cok uzaklasildi.
En İyi Cevaplar
İnsallah bilim kurgu değildir amin😆😆
Zor bi durumdasın. Eşinle açık bir iletişim kurarak hislerini ve ihtiyaçlarını paylaşmalısın. Kendini yalnız hissetmemen için, mümkünse sosyal destek bulmaya çalış. Ailenin uzakta olması zor olabilir, bu nedenle eşinin ailesiyle de ilişkini güçlendirmeye çalışabilirsin. Doğumdan sonra çalışmayı düşündüğün için, bir denge bulmak önemli. Kendi isteklerini de göz önünde bulundurarak bi orta yol bulabilirsin.00 Yorumla
boş ver milletin ne dediğini elini kalbinin üstüne koy ben annesiz büyümüş biri olarak hep bunun eksikliğini hissettim annesiz kalmanın ne kadar zor olduğunu tahmin bile edemezsin bebek bu sonuçta sana herşeyden herkesten çok ihtiyacı var bir yanda işin diğer yanda canından parça ve bir insan nihayetinde bu kararı senin vermen ve sonuçlarına senin katlanman gerekiyor eşinin de bunu talep etmesi oldukça normal.
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 473 cevap paylaştı.
1 yılHayırlı olsun Allah Analı Babalı Büyütsün sağlıkla kucağına alırsın inşaallah Yarı zamanlı çalışabilirsin eğer böyle bir oluşum olursa hem işinden olmazsın hemde bebeğine vakit ayırmış olursun
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
68
Cevap
49Cevap
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılKendi bakamayacagin çocuğu doğurmamak gerekiyor bence. Ailelerimiz bizim çocuklarımıza bakmak zorunda değil. Eşinin de bebek bakımında seninle eşit sorumluluk üstlenmesi gerekiyor. Sen bir süre çalışmayabilirsin izinler bitene kadar. Hem dinlenmiş olursun, ama bu süreçte bile eşinin yine de bebek bakımında sorumluluk alması gerekiyor. Sen çalışmıyorsun diye tamamen sana kalmamalı yani. +Ev işleri de var. Eşin itiraz ederse bebek sahibi olmak böyle bir şey dersin. Isterken istiyor ama bakmaya gelince sadece sen bak.. olmuyor öyle..
30 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. simdi kayın valide benim nazarımda hani soylenmez. onu eşindüşünmüştür. bellki bazı isteksizlikler müsaitsizlikler var ki onermemiş. anası belki düşmüş durumda. ki cocuk daha yeni dogcak. ana olarak sana düşer. ki zaten de baska bişey de olamaz. emzircen ya bi süre. ama kafalarsan anasını. iyi ilişki kurarsan gelin olarak sonraki aylarda 3 5 sana destek attırırsın. ki az ara ver ne olcakki. iş kacmıyor. cogu bayan bi süre ayrılıyor 2 yas misal. sonra devam ediyor.
ben yerinde olsam olamam da:D kocaya uymak karısı icin iyidir gerci bunlar eski firikler diyedebilirsin. okumus bi byansın. benim fikrim bu. cocuk anneye ihtiyacı varken bakmalı. en güzeli annelerimiz gibi full baksa en güzeli de. işte moderin dünya.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılGidip çalışacaksın. Erkeğin sözüyle evlenmememissin hamile oldugun için evlenmişsin zaten. Şimdi onu dinlemenin zamninve yeri değil. Çocuğunu doğurduktan ve belli izinini kullandiktak sonra derhal işine dön erkekler çalışmayan kadınlara saygı ve diğer vermez. Öyle konuşurlar ama sen kendi ellerinle batmak istiyorsun. Akıl et biraz bir erkeğe özgürlüguu veriyorsun çocuk bahane. O çocuk borskeilde büyüyor ama sen işi birakarak biter ve pişman olursun o gidip çalışacak lara kazanacak sonra ondan Lara almaya çalışacaksın erkekler cimri oluyor . Bir zamn sonra siradanlasicaksin onun için buyuzden daha ne kadar uayrdsm seni bilemedim ben 40 yaşında bir kadınım abla sözü dinle ama asla koca sozu dinleme çokta masul değiller erkekler.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılAdam haklı, çocuğu ona buna bırakıp, çocuğu başkalarının elinde anne sevgisinden mahrum bırakan kadınlara çok kızıyorum. O para çocuğunuzdan önemli değil. Yok işten gelince kaliteli vakit safsatalari ile gelmeyin boşuna, çocuk okula gidene kadar annesinin kucağında sevgiyle büyümeli sonrası çocuk okula siz işe
725 Yorumla- 1 yıl
mama alamazsa evet gayette para önemli
Cevap sahibi1 yıl@İstilacıTürrİnsan mama bez alamayacak olan bir zahmet üremesin. Sizin uçkur derdiniz yuzünden çocuklar perişan oluyor hemde bir ömür
- 1 yıl
tek maaşla da geçim olmaz kafanı çalıştır
- 1 yıl
yemeğe mi para harcıcak suya mı elektriğe mi gezmeye mi kıyafete mi oyuncağa mı okula mı
Cevap sahibi1 yıl@İstilacıTürrİnsan sen çalıştır konu geçim değil çocuk, üremesin bu millet zaten cahil senin gibi hepsi, üremeyin yaptiğınız çocuklar da sizin gibi oluyor sonra
Cevap sahibi1 yıl@Nesliççe atmıyor kimse ama mutsuz çocuklar büyüyor, kimsenin buna hakkı yok, mutlu olup yanında olamayacağı, onun huzurunu rahatını sağlamayacağı çocuğu kimse yapmamali, bu ülkede çocuğa değer yok maalesef
Cevap sahibi1 yıl@Nesliççe bu ülke bunu anlayana kadar daha çok çocuk telef olur ☹️🥺
- 1 yıl
mal mısın ya tek maaşla geçinen mi var akıl satmaya çalışacağına akıl edin kocanız aldatınca gct gibi ortada kalıyonuz sonra
Cevap sahibi1 yıl@İstilacıTürrİnsan sen çok aldatilmis ve ortada kalmışsin anlaşılan 🤣
- 1 yıl
istatistiklere ve haberlere hiç bakmadığın ortada
- 1 yıl
olmayan aklını vermeye çalışma başkalarına
Cevap sahibi1 yıl@İstilacıTürrİnsan senin derdin büyük ki gidemiyorsunn bir türlü yorumumdan 🤣
- 1 yıl
beynszlerden bıktım çünkü
Cevap sahibi1 yıl@İstilacıTürrİnsan o zaman def olabilirsin yorumumdan
- 1 yıl
burdaki beynsz sen olduğun için yapamam beyin takacam zorla
- 1 yıl
yoksa daha çokkk beş parasız kaldım kocamda sahip çıkmıyor diye televizyonlarda ağlrsınız
Cevap sahibi1 yıl@İstilacıTürrİnsan sktr git beyin yoksunu havamdq değilim yoksa seni bu kadar da idare etmezdim yerin dibine sokmuştum şimdiye kadar. Engelledim yine Kurtuluş yok bu nasıl berbat iş @kizlarsoruyor #kizlarsoruyor
Cevap sahibi1 yıl@İstilacıTürrİnsan o ağlayan sensin belli ki, ben o duruma düşmem hiçbir zaman sen kendini dert et, defol şimdi
Cevap sahibi1 yıl@elifycdg alın şunu buradan, engel de işe yaramıyor bu nasıl bir site ya bu konuya bir çözüm bulun engel bir halta yaramıyor bu sitede
- 1 yıl
kes sesini ya aptl sümsük zen kimsinde idare edecen lan erkek yalakası 0rpd0lü seni ağzına sçrım senin pc kurusu laflları gctne tıkarım öyle kalırsın mal gibi zırlayıp durma olmayan aklına akıl dağıtmaya çalışma berbat fikirlerini kendine sakla angut
Cevap sahibi1 yıl@İstilacıTürrİnsan bak seni çıktığın yere sokarım da yarın gel şu an değil şerfsiz dölü orispu çocuğu, git başka yerde havla pic kurusu pembeli görünen it
- 1 yıl
asıl ben seni sokarım ya gctveren 0ropuSeni itin gctüne sokup çıkarırım seni neye uğradığını şaşırırsın erkek yalakası dcl artığı
- 1 yıl
beynin olmadığı gibi karakterinde yok yzsz
- Aile & Toplum konusunda 614 cevap paylaştı.
1 yılEkonomik durumunuzda bir mani yoksa, doğumdan sonra en az 2 yıl çocuğuna kendin bakmanı öneririm. Bu süreçte imkânın varsa evden de çalışabilirsin istersen, ama çocuğunun da sana ihtiyacı olduğunu unutmamalısın. 2 yaşını geçtiğinde yavaş yavaş kendini tanımaya ve ihtiyaçlarını daha kolay ifade etmeye başlayacak zaten. Sonrasında dilersen tekrardan çalışmaya başlayabilirsin. Aynı anda çocuk büyüten birçok kariyer sahibi kadın var. Lütfen onları da göz önünde bulundur ve kendine güven.
31 Yorumla- 1 yıl
kesinlikle katılıyorum ama 2 yaşta küçük ben 5 yaşına kadar öneririm
Aile & Toplum konusunda 619 cevap paylaştı. çocuğun 2-3 yaşına gelene kadar onunla ilgilen sana onun çok ihtiyacı olacak,
sonrasını ise biraz büyüdüğünde düşünürsünüz
50 Yorumla
1 yılYani bence de haklılar, günümüzde anne baba sevgisi almadan ya da ilgilenilmeyen çocukların nasıl olduğu ortada. Onları kötü etkilecek onca dış etken var ve en iyi şekilde büyümeleri gerekiyor hele ki yeni doğan bı bebekse. Kariyerin de önemliydi tabi ama çocuk varsa işin ucunda kariyerin bı anlamı kalmaz çocuğun daha önemli
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBence çocuk 2 yalına gelene kadar çalışmayabilirsin ama eşin tabii primini yatırsın zaten ihtiyaçlarını karlılar diye düşünüyorum karısısın ve sonuçta sizin bebeğinize bakmak için çalışmayacaksın veya bebek 1 yaşına geldikten sonra uzaktan evden çalışabilirsin sen nasıl rahat edeceksen ben haklı buldum ama tabii harcayacağın seylere ihtiyaçlarına karışacaksa kabul etme
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılNe kadar yıpratıcı bir sürecin başlayacağını tahmin bile edemezsin. Otur cocuguna bak kafası. Sanki tek yaptın. İhtiyaçtan degil iyi hissettirdiği için çalışıyoruz. 2 çocuğum var nasıl yıprandım tek başıma cocuk büyütürken. Kariyerimden vazgeçtim resmen
00 Yorumla
1 yılBir kadın bu durumda kendi isteklerine göre karar vermeli bana göre. Çocuğa odaklanmak isteyen kadınla kendi kariyerine odaklanmak isteyen kadının beklentileri ve hedefleri çok farklıdır. Her kadın önce bunu kesin olarak belirlemeli..
10 Yorumlaekonomik durumunuz iyiyse bence çocugun büyüyünceye kadar çalışma. pedogojik olarak kesin bişey var: cocuklar anneyle birlikte büyümeli, bakıcıyla değil. asla ve hiçbir zaman annesiz büyümenin telafisi olmıcak
10 Yorumla
1 yılHaklı. Çocuğunu en iyi annesi büyütür. Bakıcıya bir sürü para verip senin istediğin gibi yetişmemesinden daha iyidir. Kayınvalide ya da annene bıraksan kuşak farkı var. En iyi sensin.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 437 cevap paylaştı.
1 yılCocugununa kendin bakmazsan ileri yıllarda çocuğun da tıpkı senin gibi buraya şunu yazacak annem üvey babamla kanarya adalarına tatile gitti çocuğuma kim bakacak
10 Yorumla
1 yılTüm zamanınızı çocuğunuza vermelisiniz bu çocuk ve anne için çok önemli bir süreç çocuğun yaşı geçti mi okul çağına gelince tekrar işinize başlamak isterseniz devam edebilirsiniz.
10 Yorumla
1 yılEvden de yapabileceğin Bi iş aslında
Huzursuzluk çıkmaması adına kabul edebilirsin aslında
ya da evden çalışabileceğin Bi iş bulabilirsin
İhtiyaç yoksa bebeğe en güzel anne baba bakar bence00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Bence biraz zamana bırak derim ben çocuğun biraz büyüsün ondan sonra düşünürsünüz bu hassas dönemlerde çok takma çocuğa da yansır zaman herseyin ilacıdır
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılNe güzel mesleğim var bu ikiniz cozmelisiniz ama zor bir durum çocuk açısında vicdan azabı çok cekiyorsun ama sen çalışmak istiyorsun anladığım kadariyla
00 Yorumla belirli bi süre içinse kabul edilebilir diye düşünüyorum ama tamamen bırakmanı istiyosa öyle bişeyi kabul etmemelisin en azından sen bırakmak istemiyorsan saygı duymalı
00 YorumlaBir anne olarak yazıyorum... Ben çalışmadım ara verdim ve dolu dolu iyisiyle (ve kötüsüyle tabii) zaman geçirmeyi çok sevdim, her an büyüyüp giderken o anlarının herbirine şahit olmak mükemmel bir his.. Bu zaman zaman beni bunalıma sürükledi (çocuk eğitimi, maddi olarak eziklik psikolojisi vs...) ama çok da güzel zamanlar geçirdik pişman değilim. Bence kendine şu soruyu sormalısın herkesin görüşünden önce: " Ben onunla ne kadar vakit geçirmek istiyorum?" Gerisi gelir... :)
00 Yorumla
1 yılBence cocuga en azindan 2 yasina kadar bakabilirsin. Anne sevkatinden yoksun buyudigum icin soyluyorum. Ama omrunun sonuna kadar cocuklarinin anasi olarks kalmani istiyorsa yersiz bi istek olmus
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,4b cevap paylaştı. Çocuğunla ilgilenmen daha iyi olur ama ihtiyaçlarını karşılayabilecekse.. ekmek parasını bile homurdana homurdana verenler var..
Maaş sigorta istiyorum de shdhs00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. 3-4 yaşına kadar kendiniz büyütürseniz daha sağlıklı olur kreş yaşına kadar anne sevgisiyle büyümesi daha sağlıklıdır. Sizde anneliğin tadına varmış olursunuz.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılBence işe geri dön bütün gün evde mi kalacaksın ne kadar sıkıcı ben 1 hafta bile katlanamaz. Kreşe ver çocuğu
11 Yorumla- 1 yıl
Ama kocan aşırı zenginse al bebeği gez işte. Kocanın maddi durumu da önemli eğer kendini mimarlık alanında geliştirip çok daha fazla statü kazanmak istemiyorsan
- Aile & Toplum konusunda 9,1b cevap paylaştı.
1 yılSeni ve çocuğu düşündüğü söylemiş hemen kötüye yorma bence paragöz olmayan kadn çalışmak zornda demeyen anlayışlı bir kocan var tadını çıkar haha
10 Yorumla Normal ama bence kendi ayaklarin yere sağlam basmalı bu devirde kadın kendi ekmeğini kazanmalı ki erkeğe muhtaç olmamalı
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
1 yılnormal bir istek olsa da hani her kadın istemeyebilir ücretsiz izine ayrılıp sonra devam edebilir ama
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılEşinin dediği mantıklı ortalığı görüyorsun yurt kreş ne kadar güven veriyor en sağlıklı olanı annenin yanında olması benim kızım 18 yaşında üniversiteye başladı imkanım olsa eşime çalışma evde dur kızımla ilgilen derim
10 Yorumla
1 yılDoğumdan sonraki ilk iki yıl anne bebek arasındaki bağ için çok önemli diye biliyorum mümkünse hiç yanından ayırma bebeğini
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKaç kez ablama dedim bunu 6 aylıkken izin genelde bitiyor bence çocuk 3-4 yaşlarına gelmeden işe dönme çünkü emanet edebileceğin biri yok. bence haklı bu yüzden.
00 Yorumla
1 yılen azından bir buçuk ya da iki yaşına kadar bak bebeğine, biraz büyüdüğünde çalışmaya devam edersin. çocuğundan önemli değil ya.
00 Yorumlaİzin sürecini ücretsiz izin olarak uzatabilirsin? En azından ilk 1 sene zorunluluk hali yoksa ben de anne ve bebeğin ayrılmaması taraftarırıyım
00 YorumlaÇocuğa en iyi terbiyesini en iyi anne verir. En güzel yıllarını en güzel anlarını ilklerini seninlr yaşamalo bence de
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAdamın durumu iyi ise ayrılman daha iyi annenin yetiştirme tarzı ile bakıcının bir değil çocuğun geleceği için anne veya Baba bakmalı bende çalışmaktan bıktm sen çalış bende evde bakrm diyorm kabul etmiyor 😀
00 YorumlaHaklı bebeğin bakıma ihtiyacı var, özellikle ilk dönemde.
10 YorumlaParaya ihtiyaç gerçekten yoksa bir süre çocuğun annesiyle büyümesi çok çok önemli
10 Yorumla
1 yıleşin haklı bebeğin olacak sen bebek bakımının ne kadar zor olduğunu biliyormusun
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,7b cevap paylaştı. Bence doğru düşünmüş. Çocuğu en iyi annesi yetiştirir.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 801 cevap paylaştı.
1 yılbence sende çocuğunla birlikte zaman geçirmek isteyeceksin, doğumdan sonra 3-4 ay geçsin çalışmak istiyorsan tekrar açarsın bu konuyu :) bursadan sonra edirne de kesmez be :))
00 Yorumla
1 yılYani bilemem aranızdaki iletişim sizi bağlar Ama ortak karar almanızı tavsiye ederim
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılEgee ihtiyaciniz yoksa adam hakli. Cocuklari annesiz birakmak sacma
00 Yorumla
1 yılBence bir kaç ay bak ama asla işini bırakma hiç bir erkeğe güven olmaz
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 741 cevap paylaştı. Haklı, çocuk anne şevkatinden yoksun mu büyüsün. En çok bebekken anneye ihtiyacı var.
00 Yorumla
1 yılMaddi durum iyiyse bence çocuğa bak bir süre bu devirde kimseye güvenip cocuk verilmez
00 Yorumla
1 yılMaddi durum çok iyiyse olabilir ama diğer türlü zor olur
00 Yorumla
1 yılÇocuklar için annenin çalışmasını çok sağlıklı görmüyorum
00 YorumlaGüzel bir seçenek olabilir ama senin açından hoş olmaz muhtemelen.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılO işten ayrılsan tekrar yeni bir iş bulabilir misin evet ise ayrıl hayır ise cevabın ayrılma çünkü eşin dahi olsa kendini güvenceye almadan ayrılmamalısın
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 934 cevap paylaştı.
1 yılKariyerinin başındaysan yapma bence yarım gün olsa bile çalış derim
00 Yorumla
1 yılAma öyle demesi çok cahilce senin kararını almamasi kötü bişe
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 869 cevap paylaştı.
1 yılYani çocuk belli bir yaşa kadar en çok anneyi ister o zamana kadar çalışmamalısın
00 Yorumla
1 yılnormal değil ona bağımlı hale gelmeni istiyor dinleme sakın
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 569 cevap paylaştı. Doğum izni 2 yaşa kadar var biliyorum yarım gün çalışma vs o şekilde dene istersen
00 Yorumla
1 yılcocugu buyuyunce calsimak istersen tekrar calisirsin bencede ayril isten
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 598 cevap paylaştı. Çocuğunuz en azından kreş yaşına gelene kadar işinizden ayrılabilirsiniz isterseniz
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılÇocuğuna bak tabi. Ortalık manyak dolu deli misiniz ya hiç mi haber okumuyosunuz! Çocuğu koruyun bi zahmet!
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBir süre bebek anne bakımına ihtiyaç duyar bir süre bakın daha sonra kaynanıza emanet edersiniz çalışmaya başladığınız zaman
00 Yorumla
1 yılNormal en azında iki yaşına kadar çocuğun ile olmalısın
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılDoğumdan sonra çalışmak bence çok saçma. Ben evladım olsa kendim en azından 1 yıllık bakardım
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBelirli yaşa kadar çocuğunla ilgilen sonra iş hayatına dönüş yaparsın.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılParaya ihtiyacınız yoksa evet bakın ne olacak yani
11 Yorumla
Cevap sahibi1 yılAyrıca aklıma gelmişken söyleyeyim, iç mimarlık güzel bir meslek olabilir ama bir mimar kadar hükmü yok.
- Devamını Gör (57)
Devamını Gör(102)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem