Eğer işler böyle giderse ilerleyen yıllarda afrikadan ciddi göç almamız gerekecek ve bu da ülkenin demografik yapısını yok edecek. Kadınların eğitim oranı her zaman doğum oranları ile ters orantılıdır. Kadınlara lise eğitimini yasaklarsak ya da %90'ını eğitimin dışına atarsak bence doğum oranları tekrar yükselir.
Sizin fikriniz ne?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Nerde çokluk orada pokluk. Doğum oranı yüksek ülkeler açlık, kıtlık, susuzluk ile mücadele ederler..
Hayatın içinde oluyor
Yaşamak için bippp değil beynini kullanıyor
Yani doğum oranlarını düşürüyir.
Doğum oranları niye yükselsin o kadar insana sen mi iş imkanı vereceksin sen mi giderlerini karşılayacaksın
Suriyeliler nasıl yapıyor. Eskiden şartlar çok mu iyiydi?
Ya bunu söyleyenler Suriye Nüfusuna baktılar mı acaba? İran veya Mısır deseler tamam derim ama Suriye’nin Nüfusu İç Savaştan öncede düşüktü şimdi de düşük o kadar çok sayıları fazla değil
Tamam suriyeliyi geç ama dünyada eğitim seviyesi ile nüfusun doğru orantılı olduğu ülke yok.
İnsanların düşüncesi bunlar olmamalı yaşam savaşı olmalı artık nasıl karnımı doyurabilirim nasıl kendimi kurtarabilirim bunu düşünmeliler sanki ekonomik olarak çok iyi durumdayız da bunları düşünüyoruz
Nijeryalılar uçuyor mu ya da isveçliler çok mu fakir?
İsveç ne alaka İsveç’te doğum oranları yüksek değil ki. Nijerya’ya gidebilirsin istersen insanlara bir bak bakalım ne haldeler
Olm m. lmısın? Onu dedim zenginler imkanlar var ama çocuk yapmıyorlar. Nijeryalılar tersi fakirler açlar ama çocuk yapıyorlar. Anladın mı.
Toplum ile alakalı bir durum mesela Arjantin de fakir ama nüfusu fazla değil
Öncelikle Arjantin fakir değil sadece ekonomisi kötü şimdi. Mesele zaten fakirlik değil eğitim ve kadınların istihdamı. Ayriyeten Arjantin doğum oranı eskiden de düşüktü şimdi daha da düşük ve Arjantin göç ülkesi son olarak
Düşük olması daha iyi zaten İstihdam Oranı yüzde 50 onu da söylesene nüfusun diğer yarısı ne olcak
Kadınlardan boşalan yerlere erkekleri yerleştiririz çalışmak istemeyeni zorla çalıştırırız. Lise 3 yıl üni 3 yıl evlenme yaşı 15 tamamdır bu iş.
İğrenç bir düşünce yapısı kadını sadece cinsel olarak gören
Kadını birey olarak gördük okuttuk üniversiteye yolladık. Sonuç? Irakın altına düşecek bir nüfus. Ülkemin göçmen işgaline uğramasını istemiyorum.
Okumaktan kaynaklı olarak değil ülkenin ekonomik durumundan kaynaklı maddi rahatlığı olan kaç çocuk olacağını düşünmez
Harita attım😂😂😂 isveçliler fakir mı? ya da nijeryalılar afrikalılar zengin mı?
Herkesin sosyolojik yapısı aynı değil kendi ülkem adına konuşuyorum
Eğitim oranlarını düşürürsek ve istihdama katılımınızı azaltırsak tekrar yükselecek.
Ya bizi kıyaslandığın ülkeye bak Ortadoğu ülkesi burası 😆
Haritaya tekrar bak. Bu nüfusla sence dayanır mı.
Git yap sen 10 tane hatta 20 30 sen kurtar herkesi
Tamam gel beraber yapalım. Tek başıma mı yapacağım
Yanlış kişiden istiyorsun ben çocuk yapmayacağım 😆
seni afrika’ya yollayalım ne dersin?
Ben Afrika bize gelmesin diye yazdım bunu ama hadi neyse.
doğum oranlarının düşmesinin sebeplerinde tabii ki de kadınların eğitim görmesi de var fakat ekonominin etkisi daha fazla.
Sanmıyorum. Avrupa gibi yerlerde bile ciddi maddi destek vaatlerine rağmen doğum oranları çok az arttı.
ya sen Avrupa’nın maddi destek vaatlerine güvenip çocuk mu yapacaksın Türkiye’de? bebek bezlerinin bile 300TL nin altında satış fiyatı yok. sen sakalı el vermeye devam.
Yav abla boş ver benden 3 yaş büyüksün ama anlamıyorsun.
çok bilmişlik ayaklarını bırak da azıcık gündemi takip et.
Yav ben bilimi takip ediyorum sen de haritayı aç doğum oranlarına bak
Saçmalığa bak
Doğru aga. Hangi eğitim seviyesi yüksek ülkede doğum oranları düşmedi.