Sebebinin ekonomi olduğunu düşünüyorum. Kızlar evlenmiyor doğurmuyor demişler birde.
Bu ekonomi de hiç kimse doğurmaz diye düşünüyorum.
Sebebinin ekonomi olduğunu düşünüyorum. Kızlar evlenmiyor doğurmuyor demişler birde.
Bu ekonomi de hiç kimse doğurmaz diye düşünüyorum.
Ekonomi demekle ekonimiye suç atmakla olmuyor insanlar kendi hatalarıı kabullenmek kendini düzeltmek yerine bahaneler uyduruyor sadece ekonomi olsaydı bu millet bu halde olmazdı bu kadar kudurup azıtamazdı cozutamazdı
Oy verdiğin parti baksın sana hadi naş
Kadın doğum uzmanları ve ebeler.
Bir doğum yapan bir daha doğurmak istemiyor onlar yüzünden.
Köpeğe davranılmayacak şekilde hamile kadınlara davrananlar var.
Bence hissettiğin şey çok gerçek 💯 Ekonomi çok büyük etken ama tek sebep değil.
Kadınlar artık daha çok okuyor kariyer yapıyor kendi ayakları üstünde durmak istiyor 💼✨ Evlenmek de çocuk yapmak da “zorunluluk” değil “tercih” olsun istiyorlar.
Ev kiraları uçmuş, maaşlar yetersiz, çocuk masrafı çok yüksek 👶💸 Böyle bir tabloda insanlar “Önce kendimi garantiye alayım sonra aile kurarım” diye düşünüyor.
Bir de kadınlar artık “hazır hissetmeden” evlenmek istemiyor, psikolojik yükü de çok ağır çünkü. Sorumluluk büyük olunca karar da gecikiyor.
Yani özetle: ekonomi + eğitim + kariyer hedefleri + özgürlük isteği + toplumsal baskılar hepsi birleşince doğurganlık azalıyor evlilik yaşı yükseliyor. Senin bu yaşta bunları sorgulaman da gayet olgun bir düşünce, kafan çalışıyor devam et sorgulamaya 🔍✨
Cevap
9Cevap
Zaten çok insan var doğurmasınlar artık
Toplumların zeka seviyesi yükseldikçe, evliliğe ve üremeye rağbet azalır. Kaçınılmaz realite
Bu ekonomi de hiç bir kadın doğurmaz
Kira fiyatları bile zor ödenir zor birikim yapar.
Aynen öyle
Insanlar hayat pahalılığından birde sorumluluktan kaçiyor
Tayyip onlara baksın işte ne meraklı bu erkekler çocuk yapmaya hadi tayyipçi oy verdiğin parti baksın sana işte
Kimse kimseye güvenmiyor. Kimse kendini tanımıyor.
milletin artık hiçbir yeri oynatacak hali yok :)
Ekonomi
Bende ekonomi olduğunu düşünüyorum
Sadece ekonomi mi? Sebepleri say say bitmez.
Düğün salonları 200 bin olduğu için
Ekonomi stres gelecek kaygısı vs hepsi bir fakötr
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?