Doğum oranlarının düşüren şey kadınlara verilen özgürlüklerdir net bu siz ne kadar çocuk için destek sağlarsanız sağlayın asla doğum oranları artmaz. Sizin fikriniz ne? Kadın hakları türk milletinin sonunu mu getirecek yoksa?

Doğum oranlarının düşüren şey kadınlara verilen özgürlüklerdir net bu siz ne kadar çocuk için destek sağlarsanız sağlayın asla doğum oranları artmaz. Sizin fikriniz ne? Kadın hakları türk milletinin sonunu mu getirecek yoksa?

Birden fazla etken olsa da ana sebep kadın hakları değil. Sebepleri yazalım.
Dayı niye karı gibi yazdın aq.
Bunu yanı sıra doğum oranının düşüşüne ben seviniyorum. Sebebi ise şu ülkemiz toprak boyutuna kıyasla aşırı yüksek nüfusu var bide on milyonlarca mülteci göcü almışken bu sorun daha da ciddileşti. Fazla nüfusun zararlarını sayalım.
1- Barajlar çabuk biter.
2- Yeraltı ve yerüstü kaynaklar daha çabuk tükenir.
3- İşsizlik artar.
4- Artan işsizlik suç oranını arttırır.
5- İş verenler maaş konusunda istediği gibi at koşturur yani gideni sorun etmez kapıda 1000 kişi var der geçer. İşçi konusunda rekabet olmaz maaşlar da düşük olur.
6- Hastaneler ve devlet kurumlarında aşırı sıra olur. Saatlerce bekleme oluşur veya randevularda sorun yaşanır. Bakın günümüz mesela haftalar, aylar hatta bir yıldır randevu bulamayan hastalar var. Niye? Poliklinik sayısı yetersiz olması bir yana çok hasta düşüyor haliyle bu da geç tedaviye sebep oluyor.
7- Nüfusun az olması refahı da arttırr. Muayene konusunda da rahatlık sağlar. Kaynaklarımız daha uzun süre kullanılabilir hale gelir. İşçiler çalışanlar hakettikleri maaşı alır, hatta çalışanda rekabet ortamı oluşur patronlar mecburen iyi şartlar sunmak zorunda kalır. Suç oranı çok minimal olur.
Açıkçası ben doğum oranının düşmesine seviniyorum umarım daha da düşer. Güney Koreyi geçeriz umarım bu konuda orada çok düşük umarım onlardan da düşük oluruz. 0.15 - 0.20 filan olması çok zor ama umarım oluruz.
Al bir örnekte sensin. Senin gibi insanlar varken bu kadınlar niye evlensin çocuk yapsın. Uzun yazan karı oluyorsa Atatürk'e de karı diyorsun sen o zaman? Fatih'e de karı diyorsun o zaman? Mehmet Akif'e karı diyorsun o zaman.
Uzun yazmak karılıkla ilgisi yoktur. Bir çok açıklama örnekler mevcutsa uzun yazılır. Uzun yazıları okuyamaman senin eğitim seviyenin düşüklüğünü gösterir. Kitap filan okumuyorsun belli, makale, araştırma okumuyorsun belli. Bunun yanı sıra saygısız bir insansın sende bu kötü topluma giriyorsun işte.
1900 lü yıllara kadar insanlar 40 yaşında ölüyordu kız cocugu mastürbasyonu ögrenmeden, kocasının evine kadın oluyordu. (20 sene önce bizde bile 12 yaşında kızlar evleniyordu köylerde) Erkek kadını istediği gibi kullanıyordu köle gibi çamaşır makinesi ama erkekte Gücüyle ekmek kazanıyordu. Siz bakmayın 3-5 akıllı kanser yapıyor falanca ömrü kısaltıyor demesine 100 yıl önce insanlar 40 yaşında ölüyordu , Lamı cimi yok. Hacı hocalar din papazlar hahamlar kadını dinle durdurmaya çalıştı bu 30-40 sene gitti. Kadın orgazmı keşfetti. Eskiden savaşlar dolayısyla erkeğe bağlıydı Hijyenik ped yoktu prezervatif yoktu schering denen firma (yahudiyi sevmiyorsun biliyorum ama butun kadınlar sevmek zorunda pedler de onların her şey onların imalatı sende sevmek zorunda kalacaksın kola dökmekle olmuyor ) Kadın klitorisi yeni keşfetti. Vardı ama kullanacak zamanı yoktu. Erkeklik tekrar savaş yapmak zorunda kendini öldürerek kadını kandırmak için. Acaba kadın bunu yer mi demek lazım. Bugünkü kızların yakışıklı erkek sevdası aslında DNA dan geçmedir yani erkeğin güçlü olması onu kollaması ninesinden geçme , oysa artık akıllı erkek devri ama içindeki onu seçme bunu seç diyor. Sonuca gelelim Kadın zevk almayı ögrendi ve dogum kontrolü artık biliyor. Geri Düşünceliler savaş çıakaracak kadını ürkütecek ama o zevki kadın bir kere aldı zevki , onu daha istemediğine vermez. Çocuk ta yapmaz. Zaten erkekler birbirini öldürme eğiliminde. bana ne siz kavga edin moduna geçecek. Avrupa bu devirim 1800 lerda geçti Kilise mastürbasyon yapanları afaroz etti cezaladı Lovur muzesinde işkence aletleri var. Çinlilerde japonalrda engelledi. Asıl istenen kadının vajinasını keşfetmesini engellemek ve erkeğe sınırsız itaat etmesini sağlamaktı. Ama er ya da geç uyanacaktı. uyandı. Şimdi nasıl uyuturuz mantıgında gidiyor. Çocuk yapmıyor. Ama artık erkeklik ölüyor küresel ısnma sperm üretimini engelliyor ve 1-2 derece daha artarsa ölü spermler olucak . Kadınlar artık normal hamile kalmıyor. Bana soran kzıalr var ne yapabilirim diye. FOLİK ASIT folik asit evet belki sen bile Folik asit çougusun haberin yok. Folik asit spermin yumurtayı delmesine ayrdıme diyor zarı inceltiyor. Artık zaten zor hamile kalıyor kadın. Ama zevkini de aldı . Geri dönüşü olmaz. Erkekelr savaş yapsada kadın vermez zorla da alamazssın çabuk toparlar savaş bitse 2-3 sene alırsın köle. Ögrendi 1 kere erkekelr kendi kendini öldürmüş olur. Birde bu yönden bak sebebine. Kadını hiçbir erkeğin uyduracağı şey durduramaz . başka bir şey uydurmalı erkek. Şapkadan tavşan çıkarmak bile eskidi.
Bu ne bagnnz, tiksinç bir soru ve detayidir. Kadın hakları üzerine konuşmak, sorunlarını ortadan kaldırmak adına bir şeylerin yapılması dogurmamayı. ı beraberinde getirir? Kadın istemediği halde neden doğurmak zorunda olsun, bu ne cehalet ve hak ihlalidir. Ülkede doğum oranı düştü diye kadını doğum motoru gibi gördüğünü ve kadınların kendi rızasıyla yapacağı eyleme tecavüz eden düşüncelerle savunmaya geçmeye hiç kimsenin hakkı yoktur.
Kadın isterse doğurur, isterse doğurmaz.
Yaşasın #antinatalizm!
Sokakta kürt Arap afrikalı afganlı görmek istemiyorum biz norveç ya da isveç olmayalım.
Hadi sen on sekizinde bizirt. Turkiye vatandaşı kadınlar o saydigin milletlerin nüfusunun üzerine çıkmak için doğurmak zorunda değil!
Zorunda itirazın mı var?
Doğum oranı düşüklüğünü kadın haklarına bağlayan birine, evet. Kürt Arap Afganlı görmek istemiyorum diyen kadın hakları üzerine de olumlu anlamda bir şeyler yapılmasını istemiyor. Demek ki dert, Afgan Kürt Arap çoğalımı değil.
Hak etmiyorsunuz abi
Abla psikopat mısın yav.
Sadece kadının çalışmaya başlaması değil , insanlar demek ki artık bilinçsiz bir biçimde üremiyor. Maddi olarak yetemeyeceği kadar kişinin üremesi ne kadar sağlıklı? Ülkenin ekonomisi ortada.
Suriyeliler nasıl üreyebiliyor.
Sen de üre kardeşim. Üreme diyen yok. Mevzu üremek değil, mevzu çocuğa yetebilmek.
Ben daha kızlarla konuşamıyorum nasıl üreyeyim iş sizde bitiyor..
Konuşamaman bizim değil de senin problemin
Konuşan nasıl konuşuyor yani
Bilmiyorum
Doğum oranlarının düşmesi gibi karmaşık bir konuda tek bir sebep bulmak zor açıkçası 🌸 Tabii ki kadın hakları ve özgürlüklerinin artması, kadınların hayatta tercihlerini kendilerinin yapabilme imkanı bulması demek. Bu da karar mekanizmalarında daha aktif olmaları anlamına geliyor. Ancak bunun doğum oranlarının düşüşüne neden olduğunu söylemek biraz haksızlık olur.
Ekonomik zorluklar, kariyer hedefleri, yaşam standartları ve bilinç artışı da bu tabloda büyük rol oynuyor. Aile planlaması artık daha bilinçli şekilde yapılıyor. Kadınlar hem anne hem de birey olarak hayatlarını dengelemek istiyorlar. Her birimizin farklı öncelikleri var ve bu özgürlüğün kıymetini bilmeliyiz.
Yani kısacası, kadın hakları Türk milletinin sonunu değil, tam aksine daha güçlü ve eşit bir toplumun başlangıcını getiriyor 🤱 Unutma, çocuk yetiştirirken bir kadının gücü asla küçümsenmemeli. Çamaşır makinesi gibi, farklı programlarda çalışabilen anneleriz. 💪🌼
Cevap
6Cevap
bircok sebebi olabilir;
ekonomik kosullar,
kadinlara taninan pozitif ayricalikli haklar,
egitim seviyesinin artmasi,
aile kavraminin degersizlestirilmesi,
bilisim caginin etkileri,
bencilligin on plana cikmasi,
toplumsal curume...
Dogum oraninin dusmesinin nedeni carpikliklar. Hlgencler aiile olamaui gectim birbiriyle iletisim kurmayi bile beceremiyor. Konusamiyorlar birbirine sevgi saygi gosteremiyorlar ki. Aile kurmayi da beceremiyorlar o yuzden
Çok güldüm
Gul sen yalanmi. Bi yumurta bile kiramiyorsunuz ki aile kurup ailene bakasin.
Millet 1 çocuğa bakamıyor. Daha fazla yapıp ne yapacak?
Güney koreliler bakamadıkları için mi yapmıyor.
Kore ve Türkiye'yi bir tuttun ya daha bişey demem sana
Fark ne tam olarak?
@werewolf1903 soruyu soranın derdi başka, vakit harcamaya değmez.
@düşünmektükenmektir farkettim ve izahı için hiç kelimelerimi israf etmedim.
Doğum oranlarının düşmesi çok iyi olmuş bence İstihdam oranından haberin var mı? İşsizlik boyutu ne şu an da haberin var mı? Zannediyorlar ki şirketler devasa eleman alımı yapıyorlar böyle bünyesinde bir sürü insan çalıştırıyorlar
Sokakta daha fazla Arap zenci kürt ve Suri görmek istemiyorum ben.
Kürtler s**csin senin agzina irkci köpek
@EsMer-SeKer38 görmek istemiyorum abi gidin doğuda yaşayın batı bizimdir.
Goomek istemiyorsan anana söylersin yapar senin için senin gibi bir hanza turkish.
Anan seni nerde yaptı? Faşist ırkçı.
@düşünmektükenmektir abla kürtsün galiba senin söz hakkın yok.
Çocuk bakmak doğurmak zor kardeşim uğraşmak istemiyor kadınlar yaşasın özgürlük
İşte bunu kabul edemiyorsunuz ve bu yüzden ben de sokakta zenci kürt Afgan göreceğime kadınların özgürlüğünün alınmasını tercih ederim
Sen kimsin lan bizim özgürlüğümüzden sanane tırrek
Özgür olunca ben sevgili bulamıyorum çünkü 1.65im😢😢😢
@ozgurruhluminik 😄😄😄😄👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏🔥🔥🔥🔥🔥🔥🤣
Sen bir 165olmayi geç. Bu düşünce yapısıyla seni 150lilik kızlar bile İstemez!! Yobaz kafa. Sen git kendi faşistliginin üzerine odaklan.
@düşünmektükenmektir 1.50ler zaten istemez onlar da 1.80 istiyor hemcinslerini hala tanımıyor musun?
Her erkekten baba olmaz demiyor da kadın hakları diyor 😏
Kadın hakları
Sence kadın hakları neden oluştu sanıyorsun
3-5 kadın eşitlik istedi.
Neden istedi
Kendisi evden cikartilmayan, şeriata uygun kadın arıyor. Bilmiyor ki, kadın hakları elinden alınmış kadınların doğurduğu nüfus=Ortadoğu nüfusu...
Cehalet işte böyle bir şey.
@düşünmektükenmektir ateistim aw ne şey insanlarsınız
Şeriatta kadın evden çıkamaz diye bir şey yok
Ateistsen öyle davran boş yapma o zaman
Ben de ateistim ama senin gibi cahilini görmedim.
@düşünmektükenmektir yav abla git kafamı bozma sabah sabah kaç gündür zaten aletimi kaldıramıyorum moralim bozuk😞😞
Kısır olman için tüm ülke duacıyız.
Ne boşsunuz defolun lan
@düşünmektükenmektir ne iğrenç insanlarsıjnız siz ya
Sen de en az onun kadar... Şeriatı bilmeyen kadın kadın değildir zaten.
Hadi ya 😱
Mala bak defol
Tamam kızlar benim için kavga etmeyin😏😏😏
Al o kızı başına çal mal 🤮🤢
Yaş farkı var sen olsana🥰🥰🥰🥰
Cevabımı sil
Neden?
Sil
Neden neden?
Sanane silsene boş yapma
Bu devirde evlenmek bile servete mal oluyorken çocuğa nasıl bakacaksın
Alakası yok norveçte ekonomik sıkıntı mı var
Norveç'in nufusu taa ezelden beri az zaten. Şöyle bir gerçek var ki ülkelerde eğitimli insan oranı arttıkça doğum sayısı azalıyor. Çünkü insanlar çocuklarına nasıl bir gelecek inşaa edeceklerinden şüpheleniyorlar. Joponya, G. Kore, Kanada gibi ülkelerde de durum böyle.
Türkiye de eğitimli insan oranı arttı geçmiş yıllara göre ama ekonomi de bunu tetikliyor.
Ekonomidir anasini satayim insanlar kendilerine zor bakiyo
Nijerya Norveçten iyi ekonomide mi
Kadın hakları
Evet feminizm. Ekonomiyle kesinlikle ilgisi yok çünki Avrupa, Kore aynı durumdan muzdarip
Hayat pahaliligindan olmasin?
Norveç ve nijeryayı kıyasla.
ilginc bir düşünce yapin var
Nijeryada kadın hakları cart curt ver doğum oranı direk 1e falan düşer
Kendisi evden cikartilmayan, şeriata uygun kadın arıyor. Bilmiyor ki, kadın hakları elinden alınmış kadınların doğurduğu nüfus=Ortadoğu nüfusu...
Cehalet işte böyle bir şey.
@düşünmektükenmektir abla saçmalama.
Umarım kısırsındır.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?