Arkadaşlar nişanlıyım fakat nişanlım ve ailesi bana ayrı ev açmıyorlar aile evinde oturacak siniz dıyorlar nişanlımın abısı evlı ve 8yıl ailesi ile kalmış onların hakkıymış ayrı ev ben ayrı ev istedıgım için nişanlım olsun aılesı olsun benimle tartıştı herkesin özeli var ben bunu istemekte haksız mıyım ben aıle evi istemiyorum çok kararlıyım sızce bu yüzden nişan atılır mı
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılAile evi olabilir lakin büyük bir evse yani gerçekten odalar arası mesafe fazlaysa aile birbirine saygılıysa vs vs fakat dürüst olalım aile evi yerine kendi eviniz de olduğunuz kadar rahat olabilirmisiniz?
Kendi evin istediğini yaparsın düzen sana ait yapmak istediğin şeyler mutfak vs vs kabul edilmeyen bir husus ise sadece obje görüp büyümeyi ilişki yaşamak sanan birisiiyle karşı karşıyasın demektir yakma kendini
bu yazım hem soran hem gören kişilere kardeşlerime ablalarıma gelsin lütfen büyümüş ama kendisi çocuk ve tek marifeti ilişkiye girmek olacak kişiler ile olup kendinizi erkenden yaşlandırmayın umuyorum gönlünüzce olur ve doğru kişiyi bulursunuz hocam00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Ben Eşimle iki yıldır evliyim, ondan önce 8 sene beraberdik. Eşimin ailesi bize şu an yaşadıkları evi hediye ettiler ve kendilerine daha küçük bir ev yaptırıyorlar. Onların evin inşaatı bitene kadar beraber yaşıyoruz ve 3 aydan iki yıl oldu hala evleri bitmedi. Onların elinde olan bir şey değil, hep bir arza çıkıyor. Neyse ben onları onlarda beni çok severler ve çokta güzel anlaşıyoruz. Ne kadar iyi geçinsekte maalesef ben odaya çekilip kendime vakit ayıramıyorum, evde sıcakta kısa şortla gezemiyorum, işten sonra dinlenmek için uzanamıyorum, oturma odasında rahat uzanamıyorum. Görümcem evde hiç iş yapmıyor ve ben kayınvalideme hep yardım ediyorum kendisi her zaman iş yaratıyor, benden yardım istemesede mecbur kalıyorum. Eşimle istediğim zaman ilişkiye giremiyorum. Dantel çamaşır giyinmiyorum cünkü çamaşırlıkta görürler diye korkuyorum. Eşimle başbaşa yemekte yiyemiyoruz, onlara nasıl diycen ki biz yanlız yicez diye.
04 Yorumla
Soran1 yılCıdden haklısınız
Soran1 yıl@Aaassssss cıdden öyle haklısınız
Gizli Üye(36-45)1 yılBende yeni evli sayıldım bir sene oldu.. bende ilk 5 ay birlikte yaşadım. Göya bir ay idare edecektim 5 ay oldu ayrılalı 🙄 biz ev aldık öyle ayrıldık onlardan. 3 göz odalı evde hiç özelimiz yoktu, sadece yatakodasinda yalnızdık. Çok bunalmistim calismiyordumda hep evde hizmet temizlik. Sonra kendi taraflarını davet ediyorlardı herzanan kimse demiyordu ki evde yeni gelin var. Eşime söylendiğimde işte eski zamanlarda da hepbirlikte yaşamışlar. O eski zamanlar dedim. Adı üstünde… şimdi imkanlar farklı, yurtdışında yaşıyoruz. Burada işlerin iyi değilse devlet yardım ediyor dedim tutardık iki göz oda dedim bisey diyemedi. Ama beyefendi kendisi iki gün ailemde zor kaldı, benim idare etmemi istiyordu 😏
04 Yorumla
Soran1 yılİşte sadece kendini ve ailesini düşünen adamlar bunlar
- 1 yıl
Aynisi basima geldi desem bosanmaya geldik, evler ayrildi ama icimde hersey bitti
Cevap sahibi1 yılAynen öyle … ama ailesinden ne görüyorsa o. Ben okadar idare ettim onları. Biz bir hafta cenaze için gitmiştik geldik. Birgün sonra akrabaları gelecek oldu, eşim istemedi. Yeni eve geldik dedi falan … anneside hep o tarafı düşünme biraz kendi tarafını düşün diyor birde 😏 sanki biz gezmeye gittik. Birde ben sizi okadar idare etmişken nedemek hep o taraf?
Cevap sahibi1 yıl@Papatya1222 Gercektenmi? Üzüldüm.. eşimde ilk zamanlar ailemi istemiyor gibiydi alışkın da değil kaç yaşına kadar yalnız yaşamış. Haklarında laf söyleyip duruyordu.. bende ağzıma geleni saydım bisey diyemiyor artık. Haklıyım çünkü sanki kendi aileleri mükemmel senin ailene laf söylüyor 😏
- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
1 yılDerhal evlenme fikrinden vazgeç. Evli kadına kocasının ayrı ev açmaması zaten Türk Medeni Kanununa ve Yargıtay kararlarına göre boşanma nedenidir. Evlenince eşin de ailesi de seni onlarla aynı evde yaşamaya mecbur edemez, ayrı evde oturmayı istemek senin hakkın. Nişanı bozmak da senin hakkın.
01 Yorumla- 1 yıl
Türk Medeni Kanununa göre, nikah ile yeni bir aile, kendine ait özeli ve mahremiyeti olan bir aile kurulur. Evlenen kadının eşinin ailesiyle beraber yaşamayı istememe hakkı vardır. Evlendikten sonra yasal olarak anneniz, babanız, eşinizin annesi ve babası üst kat komşunuzdan farksız olur. Evlenince sen eşinin ailesine dahil olmazsın, kocan ailesinden ayrı, yeni bir aile kurmuş olur. Üst kat komşuna nasıl evinin anahtarını vermiyorsan kendi annene veya eşinin annesine de veremezsin. Bu bile boşanma nedeni. Anne-baba kavramı nikah masasında biter, hukuki olarak sizin yeni kurduğunuz aile üzerinde hiç bir hakları olamaz.
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
96
Cevap
55Cevap
- Aile & Toplum konusunda 16b cevap paylaştı.
1 yılEvet atılır mutsuz olmaktansa Nisan atmak en iyisi gadası
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u 1 yılanlaşamıyorsan atılır evet
00 Yorumla
1 yılKendimden örnek vereyim sana. Beş aylık evliyim. Bir buçuk sene nişanlı kaldım. İlk konuşulmada aile apartmanında altlı üstlü kalınacaktı. Öyle anlaşmıştık. Zaman ilerleyip eşimin ailesini tanıdıkça o insanlarla asla anlaşamayacağımı anladım. Eşimden bunun farkındaydı. Sonrasında paramız olmasın huzurumuz olsun diyerek kiraya çıkmaya karar verdik. Ailesi pek normal karşılamadı ama yapacak bir şeyleri yoktu. Düğün aşamasında ve düğünde hatta düğünden sonra aldığımız kararın ne kadar doğru olduğunu anladık. Biz şu an o evi kabul etmiş olsaydık zira evli olamayacaktık. Şu an ailesi ile görüşmüyoruz ve çok huzurumuz yerinde. O yüzden iyi düşün taşın öyle karar ver
21 Yorumla
Soran1 yılHaklısın
Gizli Üye(25-29)1 yılAynı kaderi yaşamışız bende bu yüzden nişan attım. Yani direttiler evi yoktu evet ama ben gayet çözüm odaklı yaklaştım benim birikmis param vardı ona dedim sende biriktir aile olacağımız evi birlikte ortak alalım ya da evlendikten sonra biriktiririz alırız o zamana kadar kiraya çıkalım biz dedim iki çözümde bence gayet mantıklıydı bir kere dedim hayır dedi, iki kez dedim hayır dedi 3. Kez al yuzugunu ananın koynuna dön diyip nişanı attım yani... çünkü derler evlendikten sonra bakarız, evlendikten sonra hallederix yalan o iş evlendikten sonra duzelmiyor hazır yerde yaşamaya başlayınca yalan oluyor o iş yani yemezler onu saf değilim o kadar... üstelik ailesini ilişkisine karıştıran bi adamla hiç olmaz
53 Yorumla
Soran1 yılAyn haklısın ilişkimizin başından beri söylüyorum ilk başta kabul etti sonra caydı 2 oda olsun bızım olsun dedım olmaz dıyo
Cevap sahibi1 yılYani nişanı atmazsan hata edip daha fazla uzulecegini düşünüyorum açıkçası... kolay değil tabi seni anlıyorum o kadar yaşanmışlık, verilen emek, verilen sevgi, anılar bunları bir anda silmek kolay değil ama bunu yapmazsak bazen geleceğimizin kötü olacağını göre göre kabullenmiş oluyoruz
Soran1 yılAyn öyle sevgı de bır yere kadar çok ıyı anladım nişanlım olacak adam bunu söylediğinden beri beni ne arıyor ne soruyor
1 yılBak abim... Evlilik bir nevi devlet kurmaya benzer. Özellikle ekonomi ister. Eğer bir evlilikte ekonomi dengeli değilse o evlilik (devlet) batar... EVLİLİK... adı üzerinde dimi? EV!!! Bir kadın ve bir erkeğin BİR ÇATI ALTINDA olduğu kurum ve makamdır. Tercihini kalbinin sesine göre değil aklının sesine göre yapmalısın. Çünkü devlet duygularla yürümez... Duygularla kurulmaz... Sen gel beni dinle; AKILLI OL...
72 Yorumla
Soran1 yılHaklısın
Hiç fazla düşünmeden o yüzüğü atıyorsun canım. Nişanlılık ne icin var? Saf olma. Evliliğin amacı ne? Madem aynı evde yaşayacaksan o gelsin iç güvey olarak babanın evine 😉 Nikahlı değilsin bişe değilsin ömür boyu üzüleceğine şimdi üzül ağla ama bunu kendine ailene yapma. Bunlar gelin değil hizmetçi arıyor kendilerine canım.
41 Yorumla
Soran1 yılÇok haklısınız
1 yılKimi sinyaller gerçekten açıkça kendini belli ediyor.. hatta avaz avaz bağırıyor olmaz bu iş.. bu işten hayır çıkmaz diye. .. aynı eve çıkmanızı ayrı tut.
Senin baştan kabul etmediğin. İstemediğin.. rahatsız olacağını izah ettiğin bir talebi nişanlınin anlamaması.. kabul etmemesi.. senin bu isteğini hiçe sayması.. üstelik ayrı eve çıkarsak düğün masrafını sen ödersin o zaman gibi bir üstü kapalı tehtid de güya öneride bulunması. yok yok. olmaz sizin iş..21 Yorumla
Soran1 yılÖyle maalesef
1 yılkaybetmekten korkmuyomuş gibi yap canım. Sen yaşlı bakıcılığına hizmetçiliğe evlenmiyorsun. O ne demek ya hakkım hudutum mu var? Nişanlında senin için şöyle bi konuda ailesine rest çekemiyorsa evlenince de seni ezdirir zaten. Gerekirse ayrılırız diyebil mecbur kalırsan yani. İstemediğini kesin net söyle ailene de aç konuyu biz yanına veremeyiz falan desin ailende seni tutsun açık açık anlat. Nişanlın bi ev kirası ödeyemiyorsa çalışıpta seni anasının evinde oturtuyosa çek restini yoluna bak o seni bulur her türlü.
11 Yorumla
Soran1 yılVallahi haklısınız bu yorumları okudukça daha çok iyi anlıyorum
1 yılŞu an beni de istiyorlar ben değil aile evi aile apartmanında bile oturmam dedim kabul ettiler bir insanın özeli olmalı evi ayrı olmalı hiç mi kocanla veya kocanın seninle evde baş başa hayaliniz yok sen o eve gelin girersen hizmetçiden farkın olmaz seni assla rahat ettirmezler sırf sevdiğin için hayatını mahvetme evlenip bunalıp ayrılıp dul kalacağına nişandan dön yol yakınken ya da ayrı evi açaçaklar onlara ailende sende net olun yoksa sen çok ezilirsin yaşama sevincin hevesin biter sevgi karın doyurmuyor kocanla odanıza geçseniz millet anlayacak ne yaptığınızı bi özel hayatınız olmayacak sana ne alsa onlara da almak zorunda kalacak her gün birileri eve gelecek hepsine hizmet edeceksin bunları düşün
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılbence aile evi artik cok sacma yani bu zamanda bir de, hani hasta falan olsalar kalirsin ama degillerse bence bu tarz seyler abarti. neden ozelimi aile icinde yasayayim? dedigin gibi dusunuyorum ve olur da ayri eve cikmak istersen 8 yil gecmesi lazimmis demek ki. bu cok kotu bir durum ve ben olsam Nisan atarim
10 Yorumla atılır. maddi durumları yeterli değilse evlenmesin ya da gitsin başka bir hizmetçiyle evlensin. millet aile apartmanında oturmak istemiyor bu yüzden gidip başka yerde ev kiralıyor. eşin ailesi ile aynı evde yaşanmaz, hiç rahat edemezsin, seni sürekli huzursuz edip dururlar. evlenecek erkek bazı yükümlülükleri ağır da olsa yerine getirmek zorunda. Hele ki ev konusunu koşulsuz şartsız yerine getirmek zorunda.
10 YorumlaBence kirada dahi otursanız çıkın bir evin içinde 2 aile olmaz kesinlikle kendi halamın oğlu da aynı şeyi yaşadı 1-2 sene kadar ve çoook sorunlar çektiler her şeye dikkat etmen gerekiyor rahat olamıyorsun bence ne olursa olsun kira dahi olsa çıkın başka eve
11 Yorumla
1 yılYol yakınken ayrıl çünkü çok sıkıntı yaşarsın bir evin içinde olmaz çünkü özel alanın yok olacak sen istedin saatte uyanmak istersin laf soz bir yandan düzenin olmaz esin ile vakit doğru düzgün geçiremezsin. Belki evin içinde esinle cilvelesen birlikte aktivite yapa can rahatca tv açıp pijamalarını giyecen ama onlar olunca inan olmaz esin senin arkanda durmayan tipmis ailesi ne derse o tartışmış
00 Yorumla
1 yılAile evi sıkıntıdır arkadaşım. Rahat oturamazsın, evde açık gezemezsin, kocanla rahatça konusamazsın, ben bunlarla mücadele ederim dersen evlen.
Zamanla düzelir deme bunlar çok büyük sıkıntılar. Özellikle bazı anneler var ki oğlu ve gelini aynı evde yaşasın isterler. Çünkü kontrol etme arzusu vardır, büyük olmalarının her şeye karışma özgürlüğünü verdiğini düşünürler. O yüzden dikkatli olmanı öneririm
10 Yorumla
1 yılSenin isteklerini goz onunde bulundurmasi gerekir. Annesi babasi karsi cikiyor olabilir ama yeri geldiginde senin tarafinda durmali. Ayrica siginti gibi oraya sokacak seni disariya ciksan izin almak zorundasin, anneni arkadaslarini agirlasan kaynana olacak hep. Insanlar ne dusuncesiz aklim almiyor ya. Bence cok iyi dusunmelisin. Simdiden ayak altina vermesi bana normal gelmedi
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 411 cevap paylaştı. Yemeyi pişirme şeklinden tutta rujunun rengine kadar her konuda eleştiri alabilirsin. Tabii insanına göre değişir bu durum. Ben öyle bir hata yapmıştım bana hayatı zehir etmişlerdi. Anlatsam asla inanmazsın yani o derece. Kayınvalidenin çirkefliğine göre zülmün derecesi değişiyor tabii.. Uzak dur diyorum.
00 Yorumlaayrıl aile içinde kalıpta evlendigine pişman olmayan görmedim bu devirde mumkun degil yurumez sonra boşanırsın çok pişman olursun iş işten geçmez
hatta ayrı ev açacagım deseler bile evlenme nişanı at iş işten geçmeden
nişanlın aile içinde aile olmayacagını göremiyorsa evliligide yurutemez
00 Yorumla
1 yılEger nisanlin evin buyuk ogluysa sizin ayri eve cikmaniz gerekir onlar boyle goruyor cunku kucuk oglan hep onlarla kalir ama tabi bi zaman sonra ayrilir. kayinvaliden huysuz biri ise nisanlinin bunu goz onunde bulundurmasi gerekir.. ama seninkisi ayri ev istedin diye tartisti senle. bide sen iyi yapmissin nisanlilikta bu durum konusulmalisin ve daha nisanlilikta o ayri evin acilmasi gerekiyor tadilat olmasi gerekiyor döşenmesi gerekiyo ve sen o eve gelin gideceksin bizim adetlerde boyle. ayri ev sakinlik demektir huzur demektir o ne oyle herkesin ayni evde yasamasi ozel mozel kalmiyo bir sey olud mu aranizda esinle hemen herkes biliyor. ayri evin olunca kendi duzeni oluyo insanin neyi nasil yapacagina kendin karar verirsin.
00 Yorumla
1 yılAtilir valla ev bana da tutmayacaklardi simdi ev tutuldu daha neler yeri gelecek annesi babasi bana da bahiravak belki hem temizlikci olucam falan olmaz yani olmazzzz herkes kendi cocugundan pay bicmiyor iste yeri geliyor anne babamizla bile anladamiyoduz dusun yani kabul etmiyorsa ver yuzugu ellerine ayipp yaaaa
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
1 yılBak iyi düşün abisi bile 8 yıl olmuş daha hala ayrı eve çıkamamış olurda kabul eder evlenirsen 2 3 yıla eve çıkarız der ikna ederse seni abisinin halini düşün 10 yıl eve falan çıkamazsın sonrada ailem yaşlandı zaten yanlarında olalım der o saatten sonra evi mevi unut, geçmiş olsun.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılAtılır ben olsam atardım aslında nişanlın istemesi lazım özel şeyler yaşamıcaz demesi gerek yani sen evin de ayağını uzatıp TV bile bakmak isterken ailevi evinde ayağını bile uzatamassın ona tatlı dille anlat beni özel seylerimiz sadece yatak odamizda yaşamak istemiyorum birlikte salonda TV bakmak ya da sarılıp uzanmak istiyorum gibi şeyler de hatta sen bile rahatsız olursun aynı evde yaşarsak de
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılAile yanında yaşamak diye bir şey mi kaldı mk, bekar insanlar bile ailesinin yanında yapamıyor artık siz evliyken nasıl anlaşacaksınız, şimdi nişanı atmaz aynı evde yaşamayı kabul edersen zaten illaki sorunlar çıkacak o zaman ben naptım diyeceksin pişman olacaksın, boşanmayla uğraşacaksın.. evin kölesi gibi her işi sen yapacaksın ama kendine özel bir alanın olmayacak iyi düşün ona göre karar ver
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 410 cevap paylaştı. Bu sizin hayatınız.. Sizin hayatınıza aile karar verecekse o ilişkiyi şimdiden bitir derim sana.. Bu gün burnunu sokan evlenince komple girer olaya.. Kusura bakmada nişanlından susuyor onlardan yana oluyorsa yazık..
10 Yorumla
1 yılAtilir tabi. Kizilcik Serbeti cekiyorsunuz resmen. Evlilik adi ustunde. Ev-li-lik. Farkli bir eve cikarsin, kendine ait olur ve o evin sorumlulugunu beraber ustlenirsiniz. Habire kocanin ailesiyle muhattap olacaksin, boyle evlilik mi olur?
10 Yorumla
1 yılEvet atılır. Ev ev üstüne olur mu? Anne babası yalnız kalmasın diye yeni evlenen insanlar rahat rahat evinde oturamayacak. Ee senin annen baban da gelsin o zaman, onu istemezler tabii ki. Kabul etme bence.
10 Yorumla
1 yılDurumları iyi değilse ki belliki iyi değil bunu bilerek nişanlandın nişan atmak için haklı bir sebep olmuyor ama durumları aşırı iyiyse tabikide istemek hakkın ama belliki durumları o kadar iyi değil
00 Yorumla
1 yılBaştan konusacaktiniz bunu gülüm öyle nisanlancaktin bı evi bile olmayan erkegide ben kabul etmem demekki bunu kabul edip nisanlanmissin bu senin suçun
01 Yorumla
Soran1 yılKonuştum ztn ilk biraz kabül etti sonra caydı
Aile & Toplum konusunda 6,4b cevap paylaştı. Ayrı eve çıkmayıp ailesinin güdümü altına mı girecekmişsin? Bal gibi de bu sebepten nişan atılır kendilerine başka köle baksınlar. Ailesinin gölgesinden çıkamayan erkekten de koca olmaz.
10 Yorumla
1 yılAtılır. Evlenip hayatını mahvetmekten ise ayrıl kurtul. Ev ev üstüne olmaz. Huzur olunca her şey olur huzurun olmadığı yerde kaos hakimdir.
01 Yorumla
Soran1 yılAttım ztn
1 yılAile evi nasil yani ayni evin icindemi hayatta istemem zaten seni seven erkekte bunu sana danisir ve senin istediğini yapar eger yapmiyosa hayir annemler babamlatla kalmamiz lazim bizde gelenek bu cartu curt dersede kocan ana kuzusu askim hadi ordan cekiyosun
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBence kabul etme ablam o şekilde kabul etti zehir oldu şu devirde çok zor maddi durumu olmasa biraz idare edilir ama bence onlar zoraki istiyor ve zor bence at gitsin düzgünce gidip konuş nişanlınla Hayr derse ayrıl
01 Yorumla
Soran1 yılHaklısın
Evet bence atmakla tehdit et bu zamanda aile içinde olunurmu ya bu zamanda köyde bile evlenince ayrı eve taşınırlar sen ve eşin olacak adam hiç düşünmezmi biz nasıl rahat edecez huzur kalmıyor yani demek istediğim keşkelere bırakma ve son pişmanlık fayda etmez unutma bunu
00 YorumlaNisanlanmadan önce konusacaktin bunlari bacım. Şimdi bunun için Nişan atılmaz iki kişinin birbirini anlayacağı şekilde konuşulur ortak yol bulunur mesela sizde çalışarak ona destek olabilirsiniz ayrı eve çıkmak için yani seven insan bunu yapar. Ama siz bu soruyu sordugunuza göre hem sevmiyor hemde nisanlanmadan önce bunu konusmadiginiz icin yeterince akıllı biri degilsiniz
00 YorumlaSaçmalamasın.
Eşinle özel bir hayatınız olmalı. Komşular bunu fazla da dert etmez ama eşinle kavga ettiğinde veya eğlendiğinde akrabaların sizi dinlemesi çok itici.00 Yorumla
1 yılAtılır balla bir saniye bile bekleme hangi devirde yaşıyoruz ya kim kayınvalidesi ile yaşıyor
01 Yorumla
Soran1 yılÖyle cidden
- Aile & Toplum konusunda 951 cevap paylaştı.
1 yılBöyle saçmalık mi olur ilk defa duyuyorum. Kendi ozeliniz var. İlişki vs nasıl yaşayacaksiniz böyle saçmalık olmaz
05 Yorumla
Soran1 yılÖyle tabı
- 1 yıl
İlla diretiyorlarsa nişan atmakta haklısın...
Soran1 yılEvt maalesef
- 1 yıl
Hakkınizda hayirli olsun
Soran1 yılSağol
- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
s 1 yılAy olmaz ya ama keşke nişanlanmadan önce konuşsaydınız bu durumu. Yeni evli biri olarak diyorum, asla rahat edemezsin
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 968 cevap paylaştı.
1 yılO aile ile baş olmaz kızım at nişanı kurtar kendini.
13 Yorumla- 1 yıl
Bence asla kardeşim asla bir her zorlukla beraber kolaylık vardır
- 1 yıl
Sabırlı ol
Soran1 yıl@mustafacan1321 haklısınız
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılMerhaba,
Direkt nişanı at, aklı başına gelsin, hayırdır!14 Yorumla
Soran1 yılBilmiyorum bu sebepten olur mu
- 1 yıl
Bal gibi olur. Ev üstüne ev olmaz. Ana kuzusu kişilerden de eş olmaz.
Dik durmalı insan.
Dik duramayan biri sizi koruyamaz
Soran1 yılHaklısın
- 1 yıl
EyvAllah
- Aile & Toplum konusunda 916 cevap paylaştı.
1 yılOnun kerizliği beni ilgilendirmiyor. Ya evlenince kendi evimiz olur ya da nişanı atarım de.
20 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılAtılır hemde nasıl atılır söyle ailesine gitsin evini ayarladıktan sonra sana gelsin ana kuzusu erkekten koca da damat ta olmaz seni sömürürler kocan ailesine karşı hiç bir zaman senden yana olmaz
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 487 cevap paylaştı. Bu devirde aynı evde aile ile oturma diye bir şey mi kaldı yahu hemen ayrıl o iş o kadar zor ki çok mutsuz olursun
00 Yorumla
1 yılEv ev üstüne olmaz diye bir olay var. Bence bitir daha iyi. Yolun başı yokuşlu. Sonrası daha da kötü olur.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 815 cevap paylaştı. atılırsa da atılsın öyle saçma şeymi olurmuş mkkk para harcamamak için saçma sapan şeyler yapıyorlar asla kabul etme ev üzerine ev kurulmaz
00 Yorumla
1 yılKayınvalideyle aynı ev çok büyük bi sıkıntı. Onunla aran bozulacak eşinle sizin ilişkinizede yansıyacak. Yok yakınken çaresine bakmalısın
00 Yorumla
1 yılEv ev üstüne kurulmaz. Saçmalamislar. Sen bilirsin. Aynı evin içinde yeni evli çiftin ne işi var kaynanası ve kayinvalidesiyle birlikte.
00 Yorumla
1 yılhaklısın aşkım. mümkünse aynı ev bile olmamalı 🙏🏻
02 Yorumla- 1 yıl
ay ne aynı evi yaa shjsd aynı apartman bile olmamalıı
Soran1 yılHaklısınız
Gizli Üye(25-29)1 yılBence sabırlı ol kardeşim yarın öbür gün benim de önümde var Nişan düğün benim çok şükür evim var ama olmayabilirdi de nişanlım beni bu yüzden bıraksa ağrıma gider ki bunu nisandan önce konuşmuş olmanız lazımdı
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 391 cevap paylaştı.
1 yılÇokmu zor ayrı eve çıkmak özelini yaşamak bu devirde kaynana dırdırı asla çekilmez işlerine geliosa böyle gelmiosa at nişanı bas s.
00 Yorumla Hayatımda duyduğum en saçma şey ne demek ayrı eve çıkmamak ya…. aileler değil siz karar verirsiniz buna bu sizin hayatınız
00 Yorumla
1 yılköy köy üstüne olur ama ev ev üstüne olmaz, evlilikte özel alan ve mahremiyet gerekli. nişan atmak için gayet yeterli sebep.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 494 cevap paylaştı.
1 yılKesinlikle haklısın, ev ozel bir yer sonuçta. Kira da otur ama kafan rahat olsun. Ne öyle aile evi falan..
00 Yorumla bosanmiyorsun sonuçta nişanlilik zaten tanışma süreci. içinden kalbinin mantığının doğrusuyla karar ver
00 Yorumla
1 yılSen bunu ailesinden isteme, nişanlından iste kabul etmiyorsa ayrıl bence.
02 Yorumla
Soran1 yılKabul etmıyor ondan istedım ztn
- 1 yıl
ayrı eve kira ödeyip evi geçindirecek kadar para kazanmıyorsa evlenmesin zaten
Atılır. Ev üstüne ev olmaz hele şu zamanda hayır hiç olmaz. Hatta aynı sokakta bile olmasın. Bir kere üzülürsün evlenirsen daha çok üzülürsün
00 Yorumla1980 lerdeki gibi o ne öyle valla he olursa olsun ayrı bir eve çıkın
10 Yorumla
1 yılKesinlikle aynı evde oturma perişan olursun haberin olsun
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılAtılır tabii ki. Evliliğinizde annesinin mı sözü geçecek
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
u 1 yılAtılır, ev ev üstüne kurulmaz, rahat edemez insan. 👀
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
1 yılAtılır. net... ileride boşanacağıma şimdi nişan atarım. ev ev üstüne olmaz
10 Yorumla - Devamını Gör (91)
Devamını Gör(136)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Nişanlım ve ailesi ayrı ev açmaya yanaşmıyor. Bu yüzden nişan atılır mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler