Bir aile kurulduğunda erkek doğal olarak aile reisi olmak isteyecektir. Benim de bu durumda erkeğin otorotesine saygı duymam için bazı konularda benden üstün olmasını beklemem gayet normaldir.
Nasıl ki her yapı ve kurum kuruluşta yönetici olan kişi o birimin en tecrübeli en bilgili en saygin insanı oluyorsa benim de eşim olacak kişinin benden daha saygın biri olmasını ve fikirlerine görüşlerine destek vermem güvenmem için benden daha güçlü bir mental kapasiteye donanıma sahip olmasını istemem anormal olmamalı.
Bakın gelir seviyesi benden daha altta olabilir ama benden daha saygın olmayan daha bilgili ve zeki olmayan birini istemek zorunda değilim. Kaldi ki erkekler de esasinda bu konuda yeterli hissetmedikleri kadinlarla olmak istemiyorlar bence.
Aileden zengin olan ama mental açıdan güçlü bulamadığım erkekleri de bu yuzden çok reddettim. Ama çoğu erkek sığ düşünüp kadınlar statüye paraya bakıyor gibi sığ bir çerçeveye oturtuyor bu durumu.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
kadın baskın olmalıdır bana göre.
Niyese hep lafta kalıyo bu tarz söylemler asgari ücretli çok kültürlü olanlarada başka bahaneler buluyosunuz genelde
Asgari ücretli olup da ailesinden ekstra birseyi olmadan evlenmeye kalkan adam görmedim henüz kusura bakma. Bir erkek evlenmek için zengin olmak zorunda değildir fakir de olabilir. Ama fakir adam 4 kişilik bir aileye lüks şeyler yapamasa da temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek kadar gücü yeten adamdır normalde. Asgari ücret dediğin paranın da normalde bu seviyede olması gerekir. Ama şuanda asgari ucret alan adam fakir bile değil direkt AÇÇÇ konumunda maalesef. Bu adamın daha iyi bir gelire sahip olana kadar evlenmeye cesaret edemiyor olması da gayet normal.
Bu arada çok kültürlü adamların uzun süre asgari ücretle çalıştığını da görmedim. Ülke şartları gereği bir süre hakkettiği yere gelemiyor olabilir. Boş kalmamak için de iş beğenmemezlik yapmak yerine geçici olarak asgari ücretle çalışan tanıdıklarım var. Kadınlardan ilgi görmek konusunda sıkıntıları yok. Ama evliliği ertelemek zorunda olduklarını kendileri söylüyorlar.
Benim bile daha önce evlilik görüşmesi yaptığım erkekler gelir seviyeleri yeterli olmadığı için evliliğe yanasmadilar. Yani sen bir erkek olarak kendini maddi anlamda hazır hissetmediğin sürece kızların ne dediğinin bir önemi yok. O bahane buluyor dediğin kızlar hadi evlenelim dese kabul etmeyeceksin muhtemelen.
Genelde bizim ülkemizde evlilik işleri erkeklerin üstüne yıkılmış vaziyette işine gelince eşitiz işine gelmeyince ne münasebet sen erkeksin sen yapacaksın bütün bunları diyen zihniyeti bozuk insanlar daha fazla soğuttu erkekleri evlilikten kızını bir malmış gibi paraya pula peşkeş çeken iki yüzlü anne babalarla dolu bu ülke zengin erkekte zaten kimsenin kendisinin kalbini adamlığını seveceğine inanmıyo ve güvenemiyor bu yüzden daha çok günü birlik ilişkileri tercih ediyo
Evlilikte maddiyat her zaman erkeğin sorumluluğundaydi zaten. Maddiyat disindakiler de kadinin sorumlulugundaydi.
Problem ise günümüzde birçok kadının
eşitlik ayağına kendi sorumluluklarını da erkeklere yıkmak istemesi ve dahası aile hukukunun birçok noktada erkeklerin aleyhine çevrilmiş olması. Bu konuda ben erkeklerin yanındayım ve size hak veriyorum.
Normalde bir erkek eşine çocuğuna para harcamaktan gocunmaz. İnsanlık var olduğundan beri erkekler hep eşleri ve çocukları için avlandilar zaten. Şimdiki kadınlar ise hem dünya kadar masraf çıkarıyorlar ama erkek bekaret aradığı zaman da gerikafali filan diyorlar. Senin başkasına bedava verdiğin şeye evlendigin adam niye dünya kadar masraf yapsın? Sonra bir de evli kadıni koca parası yiyor diye linç ediyorlar ama boşanmış kadına nafakayi hak görüyorlar filan.
Şunu her zaman söylüyorum bu sitede. Kadınların erkeklerden ne bekledikleri önemli değil. Önemli olan kendilerinin ne vadettigidir. Eskiden normal beklenti olan birçok şeyin günümüzde size anormal gelmesinin sebebi aslında kadınların buna değecek durumda olmamasından kaynaklanıyor.
Aynen tamda bunu anlatmaya çalıştım işte evlilik birlikte var olma mücadelesi değilmidir nedir bu baba evinde görmediğin her şeyi kocandan isteme yüzsüzlüğü niye yapsın bu harcamayı yıllar önce giyecek damatlık bulamayan eşyasını ikinci elden alan çiftler bir şekilde mutlu olmayı başarmışlarda şimdi herşeyi eksiksiz yapmalarına rağmen nasıl bu kadar kolay boşanıyolar kanlı bıçaklı ayrılıyolar hiç anlamıyorum
Çünkü birlikte başaracaklari bir hedefleri kalmıyor. Benim teyzeoglu evlendi mesela. Evine gittik. Daha çocuğu bile yoktu ama gelin öyle bir ev dizmis ki gören 20 yıllık evli kadınin evi zanneder.
Nasıl olsa kendi ödemiyodur teyze oğlu sağolsun çok var öyle daha doğmamış çocuğa bir oda dolusu hazır bez alan var
Kadınlar kendileri ödeseler de öyleler ki. Dünyadaki maddi ürünlerin çoğu kadınlar için üretilmiş zaten. Erkekler için üretilen şeyler birkaç teknolojik alet araba ve birkaç kıyafet filan işte.
Zaten hep diyorum ticaret yapacaklara kadına yönelik şeyler satın diye parası olmasada borç bulur yine gelir alır onu
Aynen katılıyorum.