Şiddet konusu geçtiği zaman neden ilk önce fiziksel şiddet gelir aklımıza?

Fiziksel şiddet kötü bir şey tabiki ama bir çok insanda şunu fark etmeye başladım fiziksel şiddet yoksa ortada o durumu şiddet olarak kabul etmiyorlar. Örneğin evliliklerde karı koca sürekli kavga ediyor bir taraf diğer tarafa hiç bir şey yapamıyorsun, elinden hiç bir şey gelmiyor, senin ailenden böyledi zaten gibi cümleler kuruyor ama çevrendeki insanlar aile içinde böyle şeylerin olabileceğini söylüyor. Bu bahsettiğim durum şiddet değilmi sizce de? Ya da genç bir birey iş bulamıyor, bulsa bile bir süre mutlu olamadığı için belki de sağlık sorunları nedeniyle işten çıkıyor ama çevrede ki insanlar herkes mutlu olabileceği bir iş yapamaz, git çalış gibi cümleler kuruyor. Niye sen kendi işinde mutsuzsun diye ben de öyle olmak zorundayım ki... Bir de şu tip insanlar oluyor. "Ben senin iyiliğin için söylüyorum, senin için bu kadar çabalıyorum" Bu bahsettiğim olaylar bir çok kişinin yaşadığı ve herkesin normal karşıladığı olaylar ama farkında olmadan bir çoğumuz psikolojik şiddete maruz kalıyoruz ve bu durum çok uzun zaman geçtikten sonra anlaşılıyor. Böyle şeyler yaşadığımız zaman bir şey olmaz demek yerine bu duruma da dur dememiz gerekiyor bence.
Şiddet konusu geçtiği zaman neden ilk önce fiziksel şiddet gelir aklımıza?