Yalnızca eğitim yeterli midir?
Ebeveynlerin bu konuda yeterli hassasiyeti gösterdiğini düşünüyor musunuz?

Tartışıyorlar en başta sonra sözleri karşılaşıyor daha sonra kimin kime gücü yetiyorsa ver Allah ver eğitimle değil ahlakla karakterle düzelir bu meseleler nice okumuş insan var bazılarından daha beter bir de söyle bir şey var toplumda okuduysa tamam iyi falan filan yok okumadıysa yok şunu yapar bunu yapar karşıyım arkadaş
Eğitim büyük bir kısım ama yeterli değil. Sevgisizlik, anlayış, hoşgörü eksikliği, 2 veya 3 den fazla çocuk yapma vs. Belirli özellikler için araştırma yapıldıktan sonra Ebeveyn olma hakkı tanınsa daha iyi olabilirdi.
Ben de herkesin ebeveyn olmaması gerektiğini düşünüyorum haklısınız. Fakat çok kötü ebeveynlere sahip insanların da çok iyi insanlar olabildiklerine tanık oldum. Düşünebilen insan çevresinden bağımsız olabilir.
Evet haklısın insanın ilk öğretmeni aile olsa da çocuk bilinçli bir bireyse onlardan farklı bir benlik geliştirebiliyor. Ama şunu unutmamak gerek kötü bir aileden çıkan gencin diğer gençlerinki gibi yaşam alanına sahip olması için ekstradan 2,3 kat çabalaması ve zorlanması gerekiyor. Küçüklük travmaları da 60 yaşında bile ortaya çıkabiliyor
Kesinlikle. Çok daha fazla emek verilmesi gereken bir şey olduğu konusunda hemfikiriz. Çünkü kendi gelişimini tamamlamak zorunda. En sağlıklısı farkındalık sahibi olan ebeveynlere sahip olmak...
Cevap
2Cevap
Bu asla ama asla dünya sona erene kadar bitmeyecek. Yapılan şeyler suyun üstünde kalmaya çalışmak sadece.
Düşünebilen canlılarız, sona erebileceğini düşünüyorum.
Boşa umut. Boşa kürek çekmek. Komik :D
Umutsuzluk şikayet ettiğimiz şeyleri düzeltmez. Denemek denememekten iyidir. Komik olan bir yanı olduğunu düşünmüyorum. Şiddet, cinayet, taciz, tecavüz, istismar ile savaşmak sana komik gelebilir, ben oldukça ciddi konular olduğunu düşünüyorum.
Umutsuz diyelim. Öngörülü bir insanım. Bunca yıldır bunca zamandır deniyor insanlar. Sonuç? Ölenler ve şiddet görenler sayısında değişiklik 0. Bu tarz şeylerle savaşmak bana komik gelmiyor. Bunların biteceğine olan inanç komik. Hem de çok.
Gerçekten savaşıldığını düşünüyor musun? Aksine ben toplumun özendirildiğini düşünüyorum. Biteceğine olan inancım toplumun yalnızca belli bir gelişmişlik düzeyine kadar geri bırakılabileceğindendir.
Savaş değilde başkaldırılar ve eylemler desek doğru olur haklısın. Sonuçsuz olanından. Bunlar Türkiye'ye özgü değil tamamen dünyaya ait sorunlar. Ve kimse dünyayı kurtaramaz. Sal.
Achilles kalkanında savaşın yanında normal bir hayat da resmedilmiştir. Bu figürler Achilles'in tekrar savaşmamak adına savaştığı şeklinde yorumlanmıştır. Her şey yalnızca yeteri kadar yapmakta alakalı.
Ailesi baskıcı olmuştur. Sevgisizlik diyelim.. Ve eğitimde var
İnsan her şekilde doğruyu gören bir varlık olmak zorunda değil midir?
Herkeste göremiyor işte. Hele de bu kişiler
Bu yalnızca kişinin eksikliğini gösterir. Doğruyu benimseyen insan yanlış yönlendirilemez.
Yönlendirmeyle alakalı bişe belirtmedimki
Üniversite okumak ile çözülmez. Sadece insanı sevmeyi öğretmek insana saygıyı öğretmek
bu konuyu aklı başında, zekası yerinde, her görüşe açık birisiyle tartışmayı tercih ederim, öyle misiniz?
Fikirlerinizi almak için soruyorum, elbette...
psikolojik şiddetin bir nevi doğanın ta kendisi olduğunu düşünüyorum. her aslanın kendi bölgesi vardır. aslan henüz yabancı bölgeye gelmeden önce psikolojik bir tacize uğrar.
sırtlanlar toplu olarak bir aslana hücum eder. normalde aslan daha güçlüdür, ama sırtlanlar kabaalık olunca o çıkardıkları ses ile psikolojik şiddet uygularlar. biz insanlarda da böyle. sen onun zihninde baskı kuramazsan o sende kurar. bu tahtravalli gibi. sen ne kadar masum olursan ol eğer birisine karşı mecbur hissediyorsan sana psikolojik şiddette çoktan ipleri almıştır. mesela birisi telefonda seni arıyor ama açmak istemiyorsun. yine de açmak zorunda hissetiğin anlar oluyor mu? geçmiş olsun... seni bir şeye mecbur eden her insan psikolojik şiddet uyguluyordur. Ah, eğer o uygulamazsa, sen uygularsın, bir kişiye istediğin her şeyi yaptırtabilme gücü.
Bu yüzden bunun aşkınlık düzeyi çok olanlarda fiziksele kayıyor fiziksel şiddeti tasvip etmiyorum barbarlık ama psikolojik şiddet her yerde. doğanın bir parçası.
Açıkçası aynı düşünceyi paylaşmıyorum, biz hayvanlardan farklıyız. Öyle de olmak zorundayız. İnsan olmak zorundayız.
hayvanlarla aynıyız. sadece bizim iq seviyemiz daha yüksek ve fiziksel görünümlerimiz daha farklı. yunus mesela. insandan daha yüksek iqsu var, yunusu insan bedenine koyarsan benzer faaliyetleri yapar. yer, içer, sevişir, ve tıpkı sen gibi, yazmayı öğrenirse yazar, konuşmayı öğrenirse konuşur.
bizleri farklı yapan tek şey bedenlerimiz. bu yüzden hayvanlarla AYNIYIZ.
Yunuslar insanlardan daha zeki değillerdir, bunun bilimsel bir yönü yok. Hayvanlarla aynı değiliz çünkü bizler düşünebiliyor, konuşup tartışabiliyor iyiyi ya da kötüyü istediğimiz için seçebiliyoruz. Doğamız bizi bir şey yapmak için zorunlu kılmıyor. Seçim hakkımız var. Sonuçlarının da farkında olduğumuz seçimler yapıyoruz.
hayvanlar düşünemiyor mu? sen hiç bir aslan grubunun bir hayvanı indirmek için neler yaptığını izlemedin mi? birisi sürüyü dağıtıyor, birisi sürünün liderini oyalıyor diğer ikisi de hedefe saldırıyor. ve en zayıf hedefe. bu da onların düşünebildiklerini gösterir.
hayvanlar da iyi ve kötüyü seçebiliyor. bir köpeğe sevgini gösterirsen 10 yıl da geçse unutmaz seni hatırlar, bizzat yaşadım. yemeği yemeden önce koklarlar ona göre ağızlarına alırlar.
dostum bu konuda bilginiz yok, zaten o yüzden görüşü paylaşmadan önce dedim aklı başında zeka seviyesi yerinde, neyse ki diğer konularda tutarlılık var
Her hayvan belli bir muhakeme yeteneğine sahip. Bu o hayvanların insanlar gibi düşünebildiğini göstermez. Hayvanların belli duygulara aynı şekilde karşılık verebiliyor olması iyiyi ya da kötüyü seçebildiklerini göstermez. Yalnızca doğalarının gereğini yaparlar. Verdiğin örnekler insanlığın ilk zamanlarında geçerli olabilir. Fakat insanlık bir uygarlık düzeyine ulaşmış durumda. O nedenle ben hakkında fikir sahibi olmadığım bir insana sizin bana yaptığınız gibi bir çıkarımda bulunmuyorum...
hayvanların kendi aralarında konuşup anlaşabildiklerine dair bir şey bilmiyoruz. ama düşünebildiklerini biliyoruz. bu konuda yeterli sayede makale var. beyni olan her hayvan düşünebilir çünkü düşünmek beyinle alakalıdır ve hayvanlarda beyin vardır. mesele şu. sen şu an hayvanlar konuşsa bile ne dediklerini anlamıyorsun. insanı hayvandan ayıran tek şey medeni olması. ama özünde her insan bir hayvan. ruhunun oralarında bir yerlerinde o içgüdüsel vahşilik var. bunu bazen kızgınlıkta bazen cinsellikte bazen farklı şeylerde görürsün. hayvan sosyal olarak sürüden ayrılmayıp benzer yerde kalmayı tercih etti, insan cüret etti ve gelişti tüm mesele bu.
Dediğim gibi muhakeme yetenekleri olduğu bilimsel bir gerçek fakat asla insan düzeyinde değil. İnsanlar insan olmayı başarabildikleri için diğer türlerden ayrılmışlardır. Biz insan olmayı başarabildiğimiz için kavramlar yaratmışızdır. Ahlak gibi. İnsanlar bahsettiğin hayvanlığa sahip olmak zorunda değil çünkü insan eskiden olduğu insan değil. Gelişmiş bir canlıyız.
Ahlak mı? ahlak kadar namussuz bir şey var mı bu dünyada?
Neden ahlakın kötü bir şey olduğunu düşünüyorsun?
Ahlakın en büyük ahlaksızlık olduğunu düşünüyorum
Ahlaka göre değişir tabi... Immanuel Kant'ın Ahlâk Felsefesini değerlendirmeni isterim. Yanlış bulacağın bir şey olduğunu düşünmüyorum.
Kant, Hegel, Schopenhaeuer hepsi Orta Çağ'ın mahsülleri.
Ben sana Nietzsche'yi tavsiye ederim, biraz daha geniş bakabilirsin
Elbette. Fakat ahlâka olan bakış açın beni bu öneriyi görmezden gelmeye sevk ediyor.
Ahlak bir insanın duvarıdır.
İnsan neden duvara ihtiyaç duyar?
Ahlak bir insanın kalesidir,
İnsanın diğer duygularla arasına kaleler örmesi mi daha güzel yoksa hepsini kucaklaması mı?
Ahlak bir insanın 2 geri 1 ilerisidir. Sırf gelenekten beslendiğinden dolayı 1 adım atmak için 2 adım geri gitmek zorunda kaldı.
Ahlak, sana yargılama hakkı tanır, çünkü kendindeki ahlakı herkeste görmek istersin, insanları tek tipe entegre etmek istersin. tıpkıı şu evlere servis için gelen tek tip kıyafetli insanlar gibi.
Ahlak bir uyuşturucudur, afyondur, seni kendinden koparıp bir şeye oturtmak, yontmak ister.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?